Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paráda. :) Čína není tak profláklá jako japonské Sengoku Jidai nebo evropský středověk. O to je tedy zajímavější. Osobně mám pro čínskou kulturu, historii, umění a čaj velku slabost, takže se velmi těším. Navíc dle obrázků by hra mohla opravdu nabídnout mix Civky (se kterou má přinejmenším distributor zkušenosti - Endless Legend je prý výborná) a taktického bojiště jako v Total War nebo Imperial Glory (rozsahem bych očekával spíše druhou možnost), což by v případě kvalitního gejmdizajnu i výtvarného pojetí mohl být doslova splněný sen. *4*
    • nj ale na civce je fajn, že tě nechá projít celou historii, tohle bude asi jen středověk?
      • Magister_Peditum
        Ale dost povrchně, osobně jsem spíš zastáncem menších historických úseků, než tam dávat celá tisíciletí.
      • Podle článku starověk až vrcholný středověk (snad dynastie Šang až začátek nebo doufám spíš konec vlády Mingů). Jedná se o to asi nejzajímavější z čínských dějin. (Ačkoliv máš pravdu, že mandžuská dynastie Čching, koloniální éra a zápas komunistů s nacionalisty by mohly otevírat zajímavé herní volby během endgame, například vztah k zaoceánským industriálním velmocím nebo úpravě účesu).

        Budu rád a spokojím se, pokud zvládnou dobře udělat starověk a středověk s veškerou spletitostí čínských dějin během těchto tří tisíciletí. (Jedná se o stejně bohatou, komplikovanou a komplexní historii, jakou prožila Evropa / západní svět.)
        • Magister_Peditum
          No, nevím nacpat 3000 let do hry, to asi moc do detailu nepůjde.
          • Proč ne? Nebo spíš: co znamená do detailu?
            • Nj, formulace "s veškerou spletitostí" vypadá jako poměrně zavazující :D

              Kamarád zrovna hraje Endless Legend a moc si to pochvaluje, že prý herní systém je lepší (možná spíš zajímavější) než v poslední Civce (kterou jsem si osobně rád zahrál a moc mne bavila). Pokud se podaří implementovat podobný systém (ať už Endless nebo Civ) s taktickým 3d bojištěm, bude bojiště buď zbytečná otrava (a potom budeme používat autoresolve defacto jako v Civce nebo se na hru prostě vykašleme) a nebo zajímavé zpestření. Popravdě dlouhá léta jsem si opravdu přál, aby někdy vznikla Civka (která je sama o sobě vážně geniálně navržená a o tom se asi nemusíme přít, její dvacetiletá obliba je nejlepším argumentem) s taktickým bojištěm Total War. Tahle hra mé přání zřejmě splní a já si budu moci vyzkoušet, jak se taková dvojitá hra hraje.
              Ale zpět ke komplexnosti: myslím, že komplexnost Civky pro začátek postačí. *3*
            • Magister_Peditum
              Že se jim jen těžko povede uspokojit tvoje požadavky:
              "Dudu rád a spokojím se, pokud zvládnou dobře udělat starověk a středověk s veškerou spletitostí čínských dějin během těchto tří tisíciletí."
  • tohle mi připomíná jednu starou hru ani nevím jak se jmenuje , už se to snažim dlouhou dobu najít ale stále nic :D myslim že to bylo ze starýho řecka (ne není to Total war) a dole byly obrázky s jednotkama a podobně ... mam z toho už bolehlav
    • Není to Hegemony Gold: Wars of Ancient Greece?
      • Vypadá to taky hezky ale bohužel to neni ono , to co myslím je ještě mnohem starší , aspoň graficky
  • Krescz
    ano prosím *14*
  • Vojta_Ilavsky
    Vypadá to náramně. Až na ten zaje*anej Early Access.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit