Přejít na výpis diskuzí
Activision: Hráči spíš kupují menší množství nákladných AAA her
4.8.2011 | Aleš Smutný
31 příspěvků
-
Jejich si nekupuji, protože mě nebaví. A ani se nelíbí, jak je ostatní kopírují. Ale chápu to - někteří hráči se tím baví a líbí se jim, co jim Activision předkládají. Proto ty velké zisky! Až je to bavit nepůjde, opět se bude směřovat do jiných pekel... Avšak stále vzniká stejný počet herních pecek jako v minulosti, takže mi je to úplně jedno. (Doopravdy stejně počet, jako např. v roce 1999) Já zase podpořím (doufám, že dobrou, nic se o ní neví) DOTU2, koupím si Zaklínače, Deus Ex, Armu, FNW atd...
-
Hráči se nezaměřují na AAA tituly, ale na kvalitní hry. Dneska má totiž označení AAA kdejaká sra*ka.
-
Prozradim vam jednu skutecnost, ktera je dobre znama marketingovym psychologum. Je velky rozdil mezi tim, co si lidi mysli ze chteji a mezi tim co opravdu chteji a za co utraci. A activision ma dobry marketaky a dava lidem to, co opravdu chteji a proto dobre vydelava. Az se preference lidi zmeni, rychle se tomu prizpusobi. Zlobit se tak muzete akorat na to, co lide chteji, activision akorat uspokojuje poptavku.
-
-
Ten proces je ale složitější, jsou tam různé zpětné vazby a to, co na lidi velké firmy chrlí, taky ovlivňuje to, co ti lidé chtějí, co očekávají a jakou představu o hrách jako takových mají.
-
Ano,za to,jake hry dneska leti muzeme my,hraci.To ovsem Activision vubec neomlouva z toho,ze jsou bezpaterni a zdimaji hry bez spetky invence s minimalnimi investicemi a snazi se vymamit z hracu penize vsude kde to jen jde.
Jeste porad totiz existuji taci,kterym zalezi na zakaznicich a snazi se vydavat kvalitni hry.
Na tom,ze chce Activison vydelat neni samo o sobe nic spatneho,ale jsou urcite hranice.
Bohuzel,activisionu to jeste porad prochazi,protoze se porad najde spousty tech,kteri si nechaji s*at na hlavu a jeste jim za to dekovat. -
-
To jsou silna a hloupa slova. Activision zcela legalne uspokojuje trzni poptavku po urcitem typu her. Na tom neni nic bezpaterneho. Komu se takove hry nelibi, treba me, ten si je proste a jednoduse nekoupi. Nekomu se libi a stoji mu za to a ten si je koupi. A to je cele.
Jestli nekoho bavi delat jine hry a uspokojavat jinou poptavku, neni o nic lepsi nebo horsi nez Activision. Pochop proste, ze jsou tady miliony (desitky milionu) hracu, kteri chteji hry od Activisionu a libi se jim tolik, ze jsou Activisionu ochotni platit tolik, kolik si rekne. To je pekny priklad fungujici trzni ekonomiky. Verim ze mnoho hernich spolecnosti by chtelo byt na miste Activisionu, ale jednoduse to neumi delat tak dobre jako Activision, ktery vi co chce vetsina a umi jim to udelat a prodat.
Vzhledem k tomu, ze Activision ma s kazdym dilem vetsi a vetsi prodeje, je jasne, ze tu poptavku uspokojuje dobre. Dava lidem to co chteji a jestli to umi delat s minimalnimi investicemi, tim lip. -
-
Když srovnáš přístup k hráčům u takových Valve a Activisionu a pořád budeš tvrdit,že nikdo z nich není lepší/horší než ten druhý,tak je mi tě potom docela líto ,zatímco kravaťáci by z tebe měli obrovskou radost,protože ty jsi jejich ideální zákazník.
-
Ja ti nevim,ale hloupa mi prijde spis tva reakce.Skus si to precist jeste jednou.
Ja nekritizuju Activision,za to jake hry vydava.Ja ho kritizuju za jeho pristup k hracum,na ktere z vysoka ......
Priklad za vsechny je ten provareny CoD.Ja nemam nic proti tomuto druhu her,kazdeho bavi neco jineho koneckoncu.Me vadi to,ze posledni dily jsou na urovni mizernych datadisku,ktere prodava za neadekatni ceny,predrazene DLC a taky fakt,ze na tech poslednich dilech jde videt,ze se do te hry snazi investovat naproste minumum financi,coz je vzhledem k vydelkum celkem smutne.Absence jakekoli invence,novinek ,pripadne aspon noveho enginu ani nemluve.
Proste na te hre jde videt,ze se snazi ze zakazniku ziskat co nejvic dolarku ,aniz by se snazili aspon neco z toho investovat do samotne hry,aby ju nekam posunuli nebo ,aby ta hra byla opravdu plnohodnotny nastupce a ne jen datadisk s par novymi mapami a zbranemi a 3hodinovou kampani za premrstenou cenu. -
-
A nebo jinak,z pohledu hlavounu tehle velkych spolecnosti si activision vede vice nez dobre ,ale z moralniho hlediska a svym pristupem k hracum podle me neni horsiho vydavatele v herni branzi.
-
-
Přesně o to jde. :)
-
-
-
-
-
-
Mě by zajímalo, o kterém AAA titulu je tu řeč. Protože pokud já vím, tak Activision nikdy nevydal žádný Áčkový titul. (Nepočítám universa jako Diablo, Warcraft, Starcraft ... to jsou obchodní značky Blizzardu a Activision k nim přišel jak slepý k houslím.)
-
-
Když si kupuješ hudební cédéčko, podívej se zda je kdo je vydavatel a kdo skladatel atd. Activision možná nevytvořil, ale vydal určitě.
-
-
Ok, tak mi ty hry vyjmenuj. Od Activisionu znám jen sérii CoD a myslím, že mají na svědomí i letité hry s Tony Hawkem.
-
-
DOOM3, FEAR, Return to Castle Wolfenstein, QUAKE4, World in Conflict a mozno aj Timeshift by sa mohol medzi to zaradit. Staci ist na ich stranku a vylistovat si zoznam hier.
-
Activision nebo jakakoliv jejich dceřina společnost, prachy ošefujou stale ti samí, slovičkařit tady nema cenu, deal with it...
-
-
-
Nemusíš si o myslet, ale AAA je podle prodejů, tzn CoD je jejich AAA titul
-
-
a. Na udělání dobré mobilní hry nepotřebujete velký rozpočet - vysoká konkurence.
b. Prodává se za 1ky dolarů - mnohem menší zisk za 1 kus
c. Obtížněji se tam cpou dlc.
d. Nemají tam žádnou zavednou značku
Výsledek? Dokud se tam nebudou prodávat hry za 10ky$ a bude tam takhle velká konkurence, tak milóny vydělávat nebudou.... -
No jistě, že má Activision nárůst, co čekali.. Dokud budou takhle ignorovat hráče a ti si nechají kakat na hlavu, tak to jiný nebude. Nenávidím tuhle společnost už jenom proto, že se zříká kdejakých morálních principů jenom za vidinou zisku.
-
-
Ja osobne jsem docela zvedavy,jak dlouho tohle Activisionu bude prochazet,nez si lide konecne uvedomi,jak s nima vydrbavaji a zacnou jim zisky klesat.
-
-
Podle toho, kolik lidi si stale jeste mysli, ze nove CoD jsou pecky, tak to vidim na hodne let :(
-
-
-
Sranda je,ze mluvi o investovani velkeho mnozstvi penez do mensiho poctu titulu,pricemz jejich nejvetsi dojna kr*va tech penez asi moc nevidi,kdyz jsou ty posledni dily jak pres kopirak.Jediny do ceho vrazeji penize je mozna tak reklama.
PS:proc je slovo k. r. a. v. a zakazane? -
-
Souhlasím. To je také důvod, proč jsou tak ziskový. Až éra CoD skončí, myslím, že bude mít Activision dost velké problémy. Teď mají za málo peněz(stejný engine, stejný vývojařský tým, stejný herní systém) hodně muziky.
-
-
Tak activision ma porad WoW,takze nejakych problemu se asi bat jen tak nemusi,ale kravataci si treba koupi jednu drahou karu misto 2 za rok *1* .
Kazdopadne,pokud v tomhle zdimani cod ,bez invence a nejakeho posunu ,budou pokracovat,tak driv nebo pozdeji na to dojedou podle me. -
-
Ale budou mít problém. Každý díl CoD dosahuje výnosu kolem 1mld dolarů. Tolik nevydělává ani Harry Potter. Až to skončí, tak to určitě pocítí.
-
-
Tak nejaky konkretni cisla neznam,zas tak me to nezajima,ale tak nejak jsem mel za to,ze zisky z wow jsou dostatecne vysoke,aby je udrzeli nad vodou i v pripade krachu cod.
To ze by to pocitili hodne,to je jasny,otazka jak moc.
-
-
-
-
-
Já bych jim poradil jak ještě snížit náklady a zvýšit zisky. Vyhoďte ty pány s kravatama, co Vám dělají ty grafy, nechte si tam jednoho slušného člověka, co udělá práci za ně a bude mnohem lépe :).
-
-
Jde videt, ze tomu opravdu rozumis. Nechces tam jit ty?
-
-
Já bych nějakej ten grafík taky spíchnul. Za ty prachy *2*
-
-
-
zvlastni, ja bych radeji investoval mensi mnozstvi penez do vetsiho mnozstvi titulu :)
-
-
co ti v tom brani? kupuj levne mene kvalitni tituly, treba na ps3 za polovinu ceny aaa titulu koupis deset az patnact minis titulu
-
-
Takze podle tebe AAA hra je automaticky lepsi hra nez ty levne hry?To potom jsi idealni zakaznik tech velkych vydavatelskych spolecnosti.
Me osobne z posledni doby bavilo mnohem vic tech "mene kvalitnich" indie her ,nez tech "kvalitnich" ackovych her.
-
-