Přejít na výpis diskuzí
Akční sci-fi Everspace nabídne nádherné letecké souboje ve vesmíru
9.7.2015 | Aleš Smutný
7 příspěvků
-
Co porad mate s tou nostalgii po linearnich vesmirnych simulatorech s predem danymi misemi a predem danym vysledkem? Nechapu. Freespace nebyl spatny, ale ze bych k nemu vzhizel jako k modle, tak to opravdu ne.
To uz radeji dam za priklad Tachyon: The Fringe. A ja osobne bych uvital pokracovani Freelancera. A nebo X4, na kterem snad uz zacali pracovat po tom fiasku s Rebirth. -
-
FreeSpace byl především jiný svojí atmosférou. Tím, že z hráče udělal v zásadě bezvýznamného pilota stíhačky/bombardéru na pozadí monumentálních bitev ve válce, kterou jeho strana nemohla konvenčními metodami nikdy vyhrát. Ten pocit zoufalství a bezmoci, a z nich vyplývající odhodlání udělat všechno pro úspěch každé dílčí mise je něco, co jsem od té doby v žádné jiné hře nezažil. Co se rozmáchlosti příběhu týče, konkurovat tu může jedině Mass Effect, a ten končí happyendem. Pyrrhova vítězství v obou FS jsou trošku někde jinde, a krásně zapadají do celkového temného vyznění série. Možná na to musí být člověk správně naladěn. *5*
To vše, jak píše VaZqeZ_EU, díky FSOpen a oddané komunitě v nestárnoucí grafice, navíc podkresleno i v dnešní době FAMÓZNÍM soundtrackem.
...Když se přede mnou v hloubi mlhoviny vynořila druhá Sathanas, spadla mi brada a v šoku jsem se jí nestihl vyhnout. Bylo mi jedenáct, ale zážitek to byl na celý život.... *14*
-
-
Takové nádherné omalovánky. Ne děkuji.
-
Už víc jak patnáct let čekám, kdy se v tomhle žánru někdo alespoň přiblíží kvalitám FreeSpace 2.
Zřejmě budu čekat dál... *13* -
-
Zrovna před nedávnem jsem začal znova hrát FreeSpace 1 ve FreeSpace Open 3.7.2 Final a vypadá to graficky naprosto famózně! *14*
-
FreeSpace, alebo Starlancer, niekto by uz naozaj mohol. Prosim.
-
Jo no. =( Pritom by jeden rekl, ze s tou vlnou scifi her bude aspon jedna pripominat Freespace... Elite me prijde, ze je spis o koukani a objevovani, Star Citizen je dort pejska a kocicky, No Man's Sky je zase o koukani...
-