Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kubi-wan
    Crusader jsem v dětství nikdy nehrál... a ne, že bych nechtěl, ale nedostal jsem se k němu (nebo spíš on ke mně). Před pár rokama jsem si řek, že ho konečně zkusim a koupil jsem ho na GOGu...
    a nebyl jsem prostě nějak schopnej to hrát. Přitom skoro všecko se mi na tý hře líbí - grafika, hudba, celkovej styl... ale prostě to ovládání dneska už nedávám. Kdyby se hlavní postava nepohybovala jako tank, ale ovládalo by se to jako twin-stick shooter, nemoh bych na to říct ani popel...
    Někdy se k tomu asi vrátim a zkusim se hecnout, ale prozatim tu mám hromadu her, který je větší radost ovládat...
    • Zagro
      Je pravda, že Crusader nebyl na ovládání úplně nejpřirozenější, ale to v té době nebyla spousta her. Dej tomu čas, jakmile se do toho dostaneš, tak nakonec zjistíš, že ono to zas tak špatný není. Snad teda až na skok, ten je fakt špatnej :) Dost se využívaly koutouly a pohyb zpět, kdy zbraň pořád míří a taky neustále držet shift, to se postava při míření o dost rychlej otáčí. Musím zamáčknout slzu, když vzpomínám na 486dx4 75Mhz s 4MB ram a jak se mi to ukrutně škubalo, ale jaká to byla i tak neskutečná pařba. Jo a doporučuju si přečíst recenzi ze Score, taky stojí za to. Ostatně jako většina od AA ;)

      http://www.oldgames.sk/mag/score-22/page/20/
      • Nostalgie jak prase. Já blb všechny tyhle starý Score vycházel. Velká chyba, kolikrát bych si rád zavzpomínal a možná objevil i nějaký pecky, který mě tenkrát minuly.
        • Zagro
          Jo děsná nostalgie! Mám doma asi tak 25 prvních čísel a první mám haluzově 2x ;)
  • Crusader No Remorse, No Regret považuji za nejlepší hry svého druhu. Doteď je hraju, takže mohu být mírně neobjektivní. Dovoluji si nicméně tvrdit, že toto je méně povedený mix žánrů s již mnohokrát ohraným dronem s přeskakujícím, nikterak vábným hlasem. Nic co bych si chtěl z ukázky zahrát. Crusader byl na svoji dobu revoluční. Čistý design, skvělý soundtrack a výborné zbraně s ikonickými hláškami a úmrtím nepřátel. Jediné co v dnešní době kazí dojem jsou úsměvné filmečky a někým tu zmíněné kostrbaté ovládání.. kdo to nehrál zamlada, asi tomu už na chuť nepřijde. Pokud hrajeme ale čistě na klávesnici, je to dobré. Stále si nemohu pomoci, ale do dnešní doby žádná isometrická střílečka nepřinesla nic co by Crusader neměl zkrátka.. lepší.
    • Zagro
      Pod to se podepisuju. Doteď mám v archivu schovaný plakát z krabice od hry. V tu dobu jsem to prostě musel mít i za ty nehorázný peníze.
      • Já ho koupil v akci "jen" za 999,-. Původně stál asi 2k jako skoro všechny hry, tak když sem to viděl v novým Score v inzerátu, hned sem běžel do Dejvic. *1*
  • S Crusaderem to asi moc společného nemá a ani se to nezdá nic extra.
    A jenom bych podotknul, že Crusader, kterého jsem zrovna nedávno zkoušel, dnes také není žádná sláva. Toporné ovládání a ani mě to moc nebavilo (ale před lety docela jo).
    • Když si Crusader veterán, tak máš i to toporný ovládání v krvi. *1*
      • Spíš jenom nemám problém sundat nostalgické růžové brýle a uznat, že spousta tehdejších pecek z tehdejší doby už z dnešního pohledu tak skvělá není. Stejně tak si myslím, že spousta hodnocení např. na GOG je podle vzpomínek, aniž by to všichni hráli dnes. Ono to nebylo jenom tím ovládáním, že mě to přestalo brzy bavit.
        • Když mi ukážeš podobnou novější hru, která je lepší, tak se můžem bavit o nostalgických brýlích.
        • Ono i bez nostalgickych bryli je Crusader No Remorse / No Regret v pozitivnim slova smyslu na hony vzdalen čemukoliv co potom vyšlo... nicméně je pravdou že jeho ovládání je na dnešní již značně zastaralé a neohrabané... nehledě na fakt že pro opravdu plynulou hru je vhodne mit pod kuzi i ruzne kombinace klavesovych zkratek. Chapu ze rada lidi kteri jej dnes zkusi jiz bude obtizne zkousavat ovladani... nicmene pokud se to podari ma Crusader jednoznacne co nabidnout... a k cheesy videům... ja je mam naopak rad i dnes ;)
          • *na dnešní poměry
      • Ano, i tak by se to dalo říct :) asi to tam už je a nedáme na to dopustit :D
  • S crusaderom sa to neda ani len porovnat. Radsej si zahram C: NR alebo dvojku :-)
  • Hmm, dám si radši C:NR... *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit