Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Nechápu co je na tom levného, mrazák/chladničku v podobné velikosti koupíte i za 2 litry ;) a je to  daleko užitečnější.

  • Colder

    počkám rok a koupím si asi XBOX

    • ravux

      To jen svedci o tom, jak jsi negramotny.

      • Colder

        Udělal si sám ze sebe hlupáka. Nejdříve si najdi význam slov, kterým mě chceš urazit a pak ho teprve použij.

  • frank.horigan

    U MS bych pochopil konzoli ze slabší grafikou, ale stejným vším ostatním. Ta malá paměť u "S" series se jim pekelně vymstí. 

    Z dlouhodobého hlediska katastrofální tah. 

    I když vývojář hru na grafice oseká, furt bude muset myslet na RAM u nejslabší konzole už v samotném návrhu hry (leveldesign, max počet objektů atd...)

    Prostě přijdou hry, které do té RAM nenarvou i kdyby to osekali na 720p.

    • Ta malá paměť se vymstí bohužel na všem krom exkluzivních her, které to nebudou muset řešit  :-/

    • Veskoslav

      Wat? Na pc existuje X stupňů nastavení grafiky. Proč by to tady mělo být jiné? Prostě to nepojede na ultra, ale pouze na high nebo normal. A nemusí naprosto nic osekávat...

    • Myslim, ze trosku precenujes, jak slozite je osekat naroky na pamet hry, klasika se snizovanim rozliseni textur, shadow map ze 4k na 2k apod. prinasi opravdu velke uspory, navic diky rychlemu SSD to nemusi polovinu pameti (jako dnesni hry na PS4/XONE) pouzivat jako cache na data, ktera by se z HDD nestihla nacist. 

      Kde je ovsem velky rozdil, je v propustnosti tech pameti, kde 8 GB alokovanych pro GPU jede na 224 GBps, kdezto Series X ma 10 GB na 560 GBps. Tam ja osobne vidim otaznik trosku vetsi.

  • LiarForHire1

    Děkuji MS za další husarský kousek. Vývojáři se těšili na extra výkon a MS vytáhne tuhle polokonzoli, která rozbije trh. 3rd party na to bude muset vyvíjet, tudíž se vývoj zase jen zpomalí. V Sony se můžou jen smát, dají svým exkluzivitám pořádně pít co se týče grafiky atd. a ostatní se budou plácat.

    • Veskoslav

      Však už vyvíjí. Říká se tomu PC, co má více konfigurací, tak kde vidíš problém? Navíc to má prakticky stejný výkon jako současný nejvýkonnější Xbox One X (má silnější procesor, má slabší grafiku a 10 GB GDDR6 vs 12GB GDDR5 RAM). Tohle prostě nebude na hraní ve 4k, ale maximálně 1440p. Ale nevidím v tom nějaké rozbíjení. 

      A Sony pořád uvažuje nebo spíše posouvá své exkluzivní tituly na pc, protože zjistilo, že je tam gigantický trh, kde mu utíkají prachy. A to, že nezvěřejnilo okamžitě cenu PS5 znamená, že buď je dražší než Xko nebo neví, jak odpovědět na levný Xbox.

      • LiarForHire1

        Hry se pořád prodávají především na konzolích a tudíž vývojáři vyvijí na ně. Ano, PC je nezanedbatelná část trhu, ale pořád je to velká propast. Hra, která je dělaná jen na jednu konfiguraci prostě běží mnohém lépe.

        PS: je vtipné jak dostáváš like zadarmo, jen protože pochlebuješ PC master race, ale realita je úplně jinde ( Doporučuji sledovat např. Digital Foundry, kde sedí lidé, kteří jen slepě neonanují nad PC,ale realisticky a objektivně nahlíží na věci).

        • Superdata Report 2019:

          Digital games are up three percent year over year having generated $120.1B in 2019 with $64.4 billion in mobile, $29.6 billion in PC and $15.4 billion in gaming console. SuperData’s findings include

        • LessPh

          Aha teď jsem si všimnul tvýho nicku, který vysvětluje všechno.

          Fair enough!

        • LessPh

          Jako nevím, Digital Foundry mám rád a sleduji pravidelně, ale jako zrovna všichni tam tíhnou k PC, kromě US Johna, který stejně nakonec vždycky uzná, že na PC je ta ultimátní verze.

          Ano, najdou se tam nějaké vyjímky, jako u Horizonu a coveru PC verze, ale to je opravdu vyjímka.

        • Veskoslav

          Nechci tě nějak zklamat, ale pouze 27 % vývojářů dělá hry na konzole. A propast? V jaké době to žiješ? Konzole naopak každý rok klesají rychleji s podílem než pc a to na úkor mobilních zařízení jako telefony a tablety. Největší trh není USA nebo Evropa, ale Čína, kde mají triliony pitomých P2W titulů na telefonech. 


          A jestli vidíš v komentáři ona*ii nad tím, že jsem poukázal, že vývojář akorát přidá nastavení navíc, tak kámo, nechci vědět, nad vším dokážeš on*novat:)

          • Derp_1337

            Tak s tím podílem na trhu bych to neviděl zas až tak černě. Procentuální podíl konzolí sice klesá, ale jejich skutečný objem $$$ peněz stoupá.

            Je to dáno tím, že mobilní hry v posledních letech zažili raketový rozvoj a tudíž zahýbali s % poměrem na trhu. Ale ten nárůst mobilního trhu neznamená úpadek PC nebo konzolového hraní.

            • Veskoslav

              To samozřejmě souhlasím. Jak PC, tak konzole jdou nahoru (podíl klesá pouze počtem, nikoliv objemem).

  • 0011

    No vzhledem k tomu že Sony tentokrát nevyspala cenu z rukávu jako minule očekávám že u PlayStationu bude buďto větší než u series x nebo je zaskočila series s a teď ve firmě řeší co s tím. Jinak mám vzkaz pro hw experta Jirku - ten kulatý otvor u series s je výfuk, upozornil na to na YouTube Spawn wave plus že je při řezu konzolí šipkou naznačený tok vzduchu.

    • Myslím, že obě společnosti tu cenu nevytáhli, protože čekají s čím přijde konkurence, aby to mohli zkusit podstřelit. Se budou napínat do poslední chvíle.

      Tohle je výjimka, MS ví že je to tak slabá konzole, že tady budou mít cenu nižší, tak s tím už přišel. Ale s hlavní konzolí to budou napínat stejně jako sony.

      • Thorleif_cz

        To je novinka, po lidech, co čtou jen nadpisy přicházejí lidé, co nečtou ani nadpisy... 😀

        • Derp_1337

          Hahaha

          Jak se to říká? "New low" 😂

      • 0011

        Cože???? Četl jsi článek nebo aspoň nadpis?

    • jiri.svak

      No vida, dík!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit