Autor Falloutů vysvětluje původní účel ikonických vaultů
-
Retcon. Ve hrách pokud vím o tomto vysvětlení není žádná zmínka. A to jsme byli ve Vault-Tec HQ, Bílém domě atd.
Ale je to pěkný vysvětlení.
-
-
Napr Vault 8 v F2 ma voditka k tomuto vysvetleni
https://fallout.fandom.com/wiki/Fallout_Bible_1#Vault_System
-
-
jen postřeh: Fallout: New Vegas nazačínal ve vaultu :)
-
-
Fallout tycoon asi také 😀
-
Ah, hanba mi, že na New Vegas jsem zapomněl. Opraveno, díky za upozornění :)
-
-
Vsak druhy dil taky zacina mimo vault :)
-
-
-
Děkuji za zajímavý článek, u nových her mi chybí rukopis lidí jako je Tim Cain - jsou výjimky kde každý detail dává smysl, ve většině případů se jedná o prostředí které při bližším zkoumání není vzájemně konzistentní a rozporuje si. Částečně ze mě mluví nostalgie, ale částečně to tak opravdu je. Poslední isometrická hra která měla svět promyšlený do detailu byla Disco Elysium.
-
-
Mě se líbí jak je vybudovaný a vysvětlený svět Horizon.
Existuje skvělé making of video na Youtube, kde je skvělá část o tom jak celá ta myšlenka hry vznikla.
Podle mě je to takový nešvar mávnout rukou a říct "Však to nemusí dávat smysl, je to fantasy".
Ale jak píšeš, i svět fantasy by měl mít nějaká konsistentí pravidla a neodporovat si. Přijde mi, že dneska na to vývojáři tak trošku kašlou. Čest výjimkám. -
-
Naprostý souhlas, Horizon byl super. Mrzí mě že musím čekat až(jestli) dorazí druhý Horizon na PC, další playstation kvůli tomu kupovat nehodlám i přestože je to jednoznačně jedna z vlajkových lodí PS5.
Obecně těch her s promyšleným světem bylo víc než jenom Disco Elysium, ale co se isometrických RPG titulů týče tak to občas někde zaskřípe a pozorný hráč si toho všimne. Například DOS2 mám strašně rád, ale i tam byly občas věci které nedávaly smysl.
V drtivé většině případů jsem ochotný ignorovat když nějaká drobnost nedává smysl a hratelnost/atmosféra je perfektní, když jsou ale v příběhu velké nelogičnosti tak to prostě kvalitu hry sráží.
-
-
S tím Horizonem nevím jestli o něco až tak přicházíš (příběhově). Ono totiž jednička byla naprostá pecka díky příběhu. Nejen zajimavé neokoukané prostředí, ale i to jak to dávalo v rámci možností smysl a kolik informací jsi se postupně dozvědět - takže snad každej hlavní quest přinášel nějaké zajímavé informace a posouval to dál. Jedna z mála open world her, která nepůsobila jako nadstavovaná kaše (zavři 11 Oblivion bran,...).
Ale tím, že během prvního dílu vysvětlili všechno, tak do dvojky si nechali jen jednu jedino otázku. Odkud pocházel extintion signál? Celá dvojka potom vlastně řešila tuhle otázku. Takže už to bylo relativně natahované a působilo místi i dost nuceně (skoro celá hra se odehrává jen proto, že ti pár lidí odmítá říct informace, které má celou dobu k dispozici. Celé té zdlouhavé cestě Aloy šlo předejít jedním dialogem).
No a problém do budoucna je, že dvojka tuhle poslední otázku (i ty nově našroubované) vysvětlila. Takže jsem fakt zvědavý jak chtějí pojmou trojku. Protože jediné co zbývá k uzavření příběhu je finální boss fight (víme proti komu, víme proč,....). Takže ta už bude jen o tom "je proti našim zbraním imunní, musíme z ruin vygrindovat něco silnějšího co díky deus ex machina momentu bude fungovat proti jediné slabině nepřítele, takže ho oslabí přesně natolik, že půjde umlátit kopím a šípama".
Něco mi říká že tahle hra si tu pověst z jedničky postupně hodně podělá.
-
-
Nj me prisla ta zakladni myslenka jednicky dost mimo. Chapu, ze u Falloutu to byla treba scifi myslenka studene fuze, na ktere bylo to charisma sveta castecne vystaveno, ale obeslo by se to i bez ni. Ale u Horizon je nosna myslenka zapletky proste uplne mimo a tvari se jak je to super vymyslene.
-
-
V čem je úplně mimo? Jako rád si poslechnu nějaký věcný argumenty, protože první díl Horizonu je za mě nejuvěřitelněji vybudovaný sci-fi svět a to jak po technické stránce, tak po té lidské. Ale přiznávám, jsem programátor a pro takovýhle příběhy mám slabost.
-
-
Reakce na příspěvek:
Roboti, kteri spotrebovavaji biomasu na svoji replikaci...pokud si to po tak dlouhe dobe spravne pamatuju.
-
-
-
-
-
-