Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SPIDERWEB ...na to kolik už mají za sebou her by konečně mohli přizvat ke spolupráci grafika .Teda pokud by to mělo kvuli generickému game designer engine vůbec smysl .Původní Avadon jsem hrál ale hned na začátku volba svalovce vs kouzelnice jako NPC do skupiny předznamenala úroveň hry. No ještě jsem nedohrál Undercroft aby mne Avadon přilákal zpět :/.
    • Kdo ví , třeba se scifi bych jim ještě tenhle grafický recyklát zkousnul .
  • No, jsem na to zvedavy, na prvni dil jsem se tesil, protoze jsem si rikal, konecne neco noveho po exile a avernumu, konecne nove prostredi. Ale nakonec me Avadon nezaujal az tak moc jak jsem cekal, nemelo to tu spravnou pritazlivost a herni konkurence je obrovska. Tak snad s druhym dilem napravi ten dojem z prvniho dilu.
  • Tak jsem neodolal. Ačkoliv jsem hrál Avernum, které mě moc nenadchlo a relativně rychle mě přestalo bavit, v Avadon 2 už mám náhrano X hodin a stále se perfektně bavím. Chytlo mě to pořádně. Nevím čím to je, ale Avadon mě zaujal mnohem více a to jsou si přitom všechny hry od Spiderwebu hodně podobné v mnoha ohledech.
  • Proc autor recenzuje hru na praveke konfiguraci mys klavesnice, kdyz je mozne hrat tabletovou verzi?
    • protože není imbecil?
  • miluji tyhle old-school rpg ... myslite ze se to hrat se stredni urovni znalosti anglictiny ? A nebo nevite neco o cestine ?
    • Khanemis
      Myslím, že se střední znalostí angličtiny by to nemusel být takový problém. A když něco už nebudeš vědět, není problém se dnes rychle podívat do slovníku a doučit se nová slovíčka. Naopak, takovéhle hraní umí skvěle prohloubit znalost jazyka:) Já kdysi hrál prvního Fallouta v angličtině, když jsem ještě prakticky neuměl nic jiného než základy. Skoro jsem tomu nerozuměl, ale právě díky tomu a podobným hrám jsem se naučil anglicky lépe než by se mi to podařilo ve škole.

      Držím palce, pokud se do hry pustíš:)
      • okok diky ... no ja se prave diky filmum a hram naucil taky vlastne anglicky :) ... skola mi v tom teda moc nepomohla ... akorat s lety kdy uz moc anglictinu nepouzivam a hry uz taky moc ne, tak se ma anglictina celkem zhorsila :)
      • U mně byla první hra, kterou jsem strávil se slovníkem v ruce Morrowind :-)
        • Ja nejvic drtil slovnik u Might and Magic 6, takze u morrowindu sem ho uz tolik nepotreboval. Ale hlavne behem prvnich dnu sem bez slovniku nemel sanci, to byly casy... *14*
  • Kdyz to tak ctu tak si jdu nahodit dosbox a Wizardry VII :)
  • tak jestli tohle patri Spiderwebu tak je jasne o co jde, to neni zadna ,,nova hra,, nebo znacka...tohle by se spis dalo brat jako specificky zanr uz od dob her Exile, Avernum a ted teda trilogie Avadon
  • kickasl
    Tak ja zkusim napsat neco, co tu jeste nepadlo. Me muze byt jedno jestli hru dela obrovske studio s miliardama nebo jeden clovek. Trochu k tomu prihlednu, na ty grafice mi zase tolik nezalezi, ale ve vysledku me zajima hlavne hra. U her neni grafika to hlavni, ale prinejmensim na prvnim dojmu se podili opravdu hodne. A hra by mela bavit od zacatku do konce.

    A ted jeste neco do flamewar. I takovej planescape ma peknou(svym zpusobem) grafiku. A ten je z minuleho tisicileti.
    • Já si myslím, že díky tomu, že vývoj co se grafiky a zejména náročnosti her celkem ustrnul, tak už není ten vizuální kabátek tak důležitý. Vzpomínám si, jak jsem kdysi při pročítání levelu vždy zabrousil do kolonky hardwarové náročnosti a jak každý rok vyšla nějaká hra, kterou svojí grafikou uchvátila. Dnes i starší hry vypadají pořád dobře a jsou hratelně.
      Navíc poslední dobou se všechny hry zjednodušují. Nemyslím tím ani tak obtížnost, ale spíše herní prvky a to, jak jsou do hloubky propracované.
      Spousta her je jen taková slátanina, kde je od každého trochu.
      Trocha příběhu, trocha rpg prvků, trocha akce atd.

      Proto se nedivím, že si poslední dobou hodně lidí začalo uvědomovat, že to hlavní je HRATELNOST !. Což je důvod, proč začala vznikat spousta remake her. Na kickstarteru vzniká spousta zajímavých projektů a je i hodně menších studií, které se nebojí přijít s nízkonákladovou, ale kvalitní a zábavnou hrou.
      Což je jedině dobře. Ostatně sám jsem si nedávno zahrál jen tak z nostalgie Heroes 2 a také Fallout 1 a 2 (i příležitosti vydání Ressurection projektu) a bavil sem se kupodivu i více, než u současných titulů.

      Já osobně tuto serii neznám, ale mám rád dobré RPG a tak ji vyzkouším.
  • problém je ze se tvurcum poslední dobou nedari zkombinovat peknou kvalitni grafiku s peknou kvalitni hrou. To je myslim idealni kombinace..ale holt to nejak nejde..bud mame zajímavou hru a je hnusna nebo peknou hru a je to kravina:) I když třeba nad grafikou tehle hry by indie fandove mohly poradat oslavne tance:)
  • tonnymontana
    je mi lito lidi kteri si stezuji na grafiku..moje generace po tomhle (ne konkretne hre) volala ze to dlouho. chteji zpet hratelnost a grafika at se jde bodnout. klidne textovku bez grafiky kdyz to bude epic:) ja se na to moc tesim jen bych mel jeden dotaz po nekoho kdo tomu rozumi popripade klasicky blixu kterej tu brouzda po kmentarich

    bude cestina? (pokud je to v clanku omlouvam se kvuli moznym spoilum jsem necetl)
    • Ja s tim nesouhlasim. Grafika neni vsechno a neni zas tak dulezita,ale nejake standardy soucasnosti by proste mit mela. Tedy alespon pokud ma hra ambice na urcite prodeje a neni to ciste fanouskovske dilko.
      • tonnymontana
        jako u nekterych titulu samozdrejme ze grafika by mela mit standart roku 2013 ja jen psal ze me to tolik nezajima pro predstavu kdyby mel zaklinac horsi grafiku tak se bavim stejne dobre samozdrejme kdyz bude mit lepsi je tam i nejakej plus bod:) ja tu grafiku myslel hlavne na podobne hry. asi by kazdemu vadil battlefield s grafikou z roku 2000 to je jasny v tom mas pravdu
    • Cestina nehrozi, kvůli par lidem co to mozna bude hrat to nikdo prekladat nebude..bohuzel
      • tonnymontana
        mno je to skoda me by zajimala:) hold zahraju v EN :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit