Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lito

Tak tomu nerozumím, oficiálně teď máme potvrzené, že jsme dostali nekompletní záležitost, přitom dál padají desítky a vše je naprosto sluníčkové. Divám se na to špatnou optikou, nebo je tohle další ukázkový případ selhání herní novinařiny jako celku?

• Proky

V čem nekompletní? Ta hra se dá dohrát od začátku do konce. Osobně nevim ani o jednom bugu, ale jsem v polovině act2 zatím. Párkrát jsem to rozehrával od znova. Ale za mě to je kompletní hra. Že v 3. aktu padá performance je smutné, ale asi nic likvidačního 

• Jednoduše jak už tu někdo psal, Lariani šikovně uvolnili hru k recenzím tak aby recenzenti prošli převážně první dva akty a do doby než byla vydána plná verze a recenzenti byli sotva v druhém aktu, tak už často padaly desítky. 

I přesto na číselné hodnocení čekal Vašek Pecháček až do kompletního projití celou hrou (prvně byla pouze rozsáhlá slovní recenze), což je podle mě fail z hlediska objektivního hodnocení - desítka být neměla. Ze subjektivního hlediska ho naprosto chápu, ta hra je v prvních dvou částech opravdu skvělá a proto člověk přehlíží i zjevné chyby - není to nepodobné tomu že když máme opravdu někoho rádi tak mu odpouštíme i takové věci které neodpouštíme ani sobě 😅

Pro mnoho (možná mnoho?) čtenářů Gamescz je to hodně kontroverzní hodnocení, ale co se stalo, se stalo. Uvidíme jestli bude aktualizovaná recenze až Larian hru kompletně záplatuje/zpřístupní obsah nepřístupný kvůli bugům/přidá obsah. Kdoví, třeba si potom KONEČNĚ OPRAVDU bude moct desítkové hodnocení zasloužit.

Někdo tu sdílel i kritičtější recenze kde si hra odnesla 7/10, takové komentáře tu ale byly překřičeny.

Přesto všechno vnímám BG3 jako obrovský úspěch, nezávisle na tom že ta hra dostává v současném stavu nadhodnocené recenze. Vzhledem k tomu kolik generického balastu jsem musel obecně za posledních pár let přetrpět - například v podobě Ubisoftích her a dalších AAA titulů, tak je opravdu osvěžující hrát hru která má prvky jenž člověka opravdu baví a i ten příběh je fajn, přestože se nejedná o mindblowing zážitek, tak to jako celek prostě sedí dobře (prozatimní pocit !!! Soudím na základě mých nahraných 97 hodin jenž mám na Steamu a jelikož jsem nejspíš skončil někde v 1/3 druhého aktu).

• dworkin

Je to další ukázkový případ selhání herní novinařiny jako celku.

• Co s tím budeme dělat?

• Počkám až to opatchují a přidají veškerý content. Celkem rozumím rozhořčení hráčů kteří tvrdí že předběžným přístupem to již prošlo, tak proč nyní čekat na patche které zásadním způsobem mění obsah hry? 🙃 Sorry, ale tohle Lariani nezvládli. 

Nic to každopádně nemění na tom že oproti většině ostatních studií je jejich komunikace, směrem k hráčům, nebe a dudy.

Uvidíme v jakém stavu to bude v prosinci a rozehrajeme to případně od píky během Vánoc. Co naplat.

• Jo, no. I když hra je hodně dobrá i tak a těžko hledat konkurenci, nějaké dotažení není od věci. I s tou příkladnou komunikací souhlasím. Taky to mohli zabalit do úhledného balíčku, převázat mašlí, pověsit na to cenovku 20€ a říkat tomu Director's cut DLC.

• Tak má domněnka je taková že Lariani prostě nechtěli jít do přímého střetu se Starfieldem a tak se rozhodli to vydat na PC ve stavu "jak je" s tím že to budou za pochodu "šít horkou jehlou" jelikož akt 1 a 2 jsou perfektní (což opravdu jsou) a asi nějak doufali že co nejdříve vyladí poslední akt předtím než se tam stihne dostat většina hráčů.

Jestli takto přemýšleli tak je to na jednu stranu škoda, přeci jen kdyby hra měla v první moment kdy oznámili full release dotažený a silný konec a minimální problémy s chodem hry, tak by se neozývali ani takoví rýpalové jako já že to prostě zatím není na 10/10 🙃😅😂

A navíc je otázka kolik lidí se ke hře vrátí potom co ji dohráli jednou aby okusili zbrusu nový endgame a obsah pro třetí akt, doufám že když ne všichni tak alespoň většina. Jenom by to pro příště chtělo aby Lariani nekalkulovali a nebáli se přímého střetu s věhlasnějším studiem, těžko říct jak dobrý Starfield bude...takže na jednu stranu to chápu, na druhou stranu celkem škoda.

• Morraw

Mě to dává smysl dost. Užili si měsíc slávy jen pro sebe bez konkurence a co se týká financí, tak většinou rozhodují první tři měsíce. A je jedno jak dobrý bude Starfield, ten hype další hry by jim nějaké zákazníky vzal.

Co se týká obsahu, tak do 3. aktu se většina hráčů stejně nikdy nedostane.

• Přiznám se, že jsem si myslel, že v době vydání měli PC verzi hotovou a dělali naplno na PS5 portu. No, na jednu stranu asi ne a na druhou si asi řekli, že nejlepší tester je zákazník (a určitě v tom nebyli první ani poslední). Což vyplývá i z toho, že vlastně nevěděli, jak ten závěr poskládat.

Hra má solidní potenciál pro znovuhratelnost i bez vylepšeného konce (v rámci RPG žánru snad i nejlepší). No a podle mého stejně spousta lidí čeká, až se to nějak usadí buď s ještě nespuštěnou hrou nebo někde na konci prvního aktu. A pak jsou tu i hráči, co čekají na PS5 a Xbox Series port. O to, že by ten vylepšený konec vidělo málo hráčů, bych se nebál.

Pokud jde o Starfield, tak příliš blízký datum vydání by poškodil obě hry nezávisle na jejich kvalitě (pokud bude kvalita minimálně nadprůměrná). Najednou to prostě hrát nejde, obojí bude dost dlouhé a není to ani ve stylu vítěz bere vše. Navíc Starfield bude více mainstreamový a je v GamePassu, takže by byl nejspíš poškozený méně, protože minimálně zkoušet ho budou skoro všichni vlastníci GP. Krytí s vydáním BG3 na PS5 tolik vadit nebude, když na ni Starfield nevyjde. Uvidíme, jak stihnou vydání na Xbox, když jim padlo omezení parity. Podle mého tak měsíc po Starfieldu už z důvodu odstupu.

• Když vynechám fabulace, tak  tohle je ve finále oznámení, že Early Access pokračuje pro třetí akt.

• Jez3vec

No ja jsem zvedavej hlavne na Mintharu po tomto patchi. 

Swen pro IGN:

"Baldur's Gate 3 Patch 2 will include some major fixes for Minthara, who accidentally had more than 1500 lines of dialogue blocked out by what director Swen Vincke calls a 'very, very stupid bug.' "

• Takhle zpráva mě hřeje u srdéčka, zvlášť ohledně závěru s Karlach jakožto tiefling-enjoyer budu netrpělivě čekat na patch.

• Derp_1337

Jo, ten konec by si zasloužil ještě trochu práce. V Actu 3 bylo cítit, že ta hra by si zasloužila ještě trochu práce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit