Baldur’s Gate 3 na Xboxu stále trápí problémy s ukládáním. Na řešení se pracuje
-
a recenzenti 99% u Xbox verze. To je výsměch.
-
-
osobně si myslím že recenze by na bugy neměly brát ohled, nebo by se měly používat dvoje hodnocení - s bugy a bez bugů. Představ si že vyjde v jádru skvělá hra (10/10), která kvůli bugům dostane na Games 7/10. Ta recenze tu pak bude viset dalších 10 let a po letech to hodnocení bude úplně mimo, protože bugy budou dávno opravené. Lidi co hrajou hry rok a víc po vydání bugy moc nezajímají.
-
-
omg, recenzujes aktualni stav hry, ne nejakou moznou hypotetickou budoucnost, ty mas snad vesteckou kouli?? a takovy w3 refund ten opraveny porad neni...
-
ok, u hlavní platformy to ještě beru, ale pokud máš zrecenzovat port, tak nemusíš ve finále psát ani známku, stačí projít hru a zjistit, jak to funguje na dané platformě. Ani tohle minimum recenzenti nesplní v poslední době. Spousty her navíc nikdy nebude opravených, podívej se na poslední Star Wars na PC, tam je to pořád mess po půl roce patchů.
-
-
Pokud myslis 99% z Metacritic, tak tam jsou cele ctyri recenze - jedna je jen technicky update PC recenze, jedna problem se save vubec nezminuje (zrejme na nej nenarazil) a dve jej zminuji se slovy, ze i presto hodnoti hru vysoko (pokud nemaji nic jineho co by vytkli, logicky to brali jako bug, ktery bude brzy opraven a nebylo treba se v tom dale rypat). Ja problem v takovem pristupu nevidim, spise vidim problem s tom, ze Lariani bug i pres snahu dosud neopravili (ale tim jim to nutne nevycitam, muze to byt opravdu zapeklita vec). Coz je neco, co recenzenti nemohli uplne predpokladat.
-
-
To není jen problém larianu. Stejný problém měla i v gamepassu i against the storm (na PC), a mě v xboxu zmizel save z Trine 4.
Problém je ve skutenčosti u MS, a konečně dostal v poslední době nějaký impuls to řešit.
Když dáš uložit hru, a vypneš xbox, tak se občas staně, že se xbox stihne vypnout dřív, než se pozice stihne nahrát na uložiště. Hra přitom dostala info, že se uložila, tak vypnutí nijak neblokuje.
Počítám, že za to může nějaká optimalizace práce s diskem nebo tak něco.
-
Tohle je dost nebezpečný precedens, co se tady děje. Ve finále přijde konzument podívat se, jak dopadla verze pro jeho platformu a konzument vidí 100% hodnocení, jenže recenzent to ani nehrál na dané platformě, čili ty musíš pochopit mezi řádky, že musíš jít hledat někde na Reddit, jestli se ti vyplatí hru kupovat. Pokud ovšem hru koupíš na základě, že je to 100% hra a po 40 hodinách máš save tam, kde slunce nesvítí, tak jsi nahrán. Proč bychom tedy recenze měli dále čist.
To samé se dělo u PS5 verze, kde recenzenti psali o perfektním stavu, no ti ovšem nehráli na PS5, takže nevěděli, že ve městě to jede kolem 20FPS. Po všech patchích to i v 60FPS modu jede kolem 28FPS. Xbox verze je na tom ještě hůže, má horší kvalitu grafiky(i přes vyšší výkon) a o nějaké 1-2 méně FPS.
-
-
Souhlasim, ze delat recenzi na nejake platforme jen jako prilepek k recenzi z jine platformy se muze vymstit, protoze recenzent zpravidla danou hru proste nechce prochazet znovu a proste jen obecne po kratkem testovani zhodnoti technicky stav a tim to hasne. Nicmene pokud recenze vyslovene uvede neco jako "je to naprosto skvela hra, ale bug ten a ten ji zasadne kazi, pockejte si na opravu", problem v tom nespatruji. Tim se nekazi hodnoceni hry nejakym nevychytanym bugem nebo dvema, ktery utekl do release a mel by byt brzo opraven, ale zaroven nedava pausalni omluvenka na opravdu rozbite hry, kde je zasadnich bugu nepocitane a podstatnym zpusobem kazi dojem ze hry.
-
-
-
a? je to chyba xboxu...
recenzujes hru, ne sitovou konzoli
-
-
Počkat počkat počkat, prr, takže recenze hry na platformu, na které vychází by neměli zohlednit takhle závažné technické problémy? Mimo jiné to vypovídá o tom, že to na xboxu hráli chvíli, nebo vůbec. A ještě se najdou lidi co to obhajují, to nevymyslíš...
-
-
kdyz se s podobnou chybus setkas u dalsi 3 her a od uplne jineho vyrobce? protoze xbox...
-
Hele, na Metacritic jsou 4 recenze na Xbox. Jenom 4.
Z toho 2 recenzenti na ten bug vůbec nenarazili a vesele hráli. Další 2 recenzenti na ten bug narazili, ale řekli, že tomu dají vysoké hodnocení, protože je ta hra dobrá a lidé si akurát mají počkat než se ten bug opraví.
Já si myslím, že to je celkem slušný přístup.
Problém mají jenom lidé, co přeskakují text recenze a koukají jenom na závěrečné číslo. Ale takovým lidem nijak nepomůžeš.
-
-
to nemyslíš vážně ani jako trolling, že ne?
Oni vydají nefunkční zmetek, lidi mají ztracený desítky hodin(viz user score MT) a problém je na straně Xboxu? Wau! Dělají to snad jiné hry aktuálně na Xboxu?
-
-
fakt zajimave ze na PS se to nedeje, ono se zvlast vyviiji hra pro xbox a zvlast pro ps? a tren tvuj troling je slaby a trapny
-
Taky by mě zajímalo, proč se to děje jen u BG3 a ne u jiných her na Xboxu. Možná jsou soubory se savy mnohem větší, než je běžné, nestihnou se uložit a tím se během vypínání poškodí nebo tak něco. V každém případě házet to jen na MS je alibismus. Tohle je dost závažný bug, mělo to být otestované a nemělo to bez opravy vyjít. Ať už by ta oprava byla na straně Larianů nebo MS.
-
-
Není to potvrzené, ale proslýchá se, že ten problém vzniká, když hráči ukládají do hodně různých save slotů. Když hrajou jenom na malý počet ukládacích pozic, tak se to lidem nestává, že by se něco smazalo. Zvláštní chyba.
Takovouhle chybu je těžké odhalit v beta testingu.
-
-
ty se mi taky jenom zdáš, to je snad asi nejtriviálnější, co můžou v betatestu udělat. Projít hru kompletně a ukládat progress do více pozic. Asi jsem naivní, ale tohle beru jako naprosté minimum a předpokládal jsem, že tohle studia dělají. Ale tak chápu, na betatest nebyl čas, museli zvát do studia Hobity.
Navíc to ani není jisté, tady píší, že to způsobuje cloud.
-
-
Reakce na příspěvek:
Hele, meleš nesmysly. Konzole nejsou PC. Na konzolích je běžná věc, že hry mají omezený počet save slotů, občas dokonce jenom jeden save slot. Takže takové testování není zrovna automatická samozřejmost.
Jinak to s tím cloudem taky není jisté. Těch spekulací v různých diskuzích je víc.
-
-
Reakce na příspěvek:
Na to jsi přišel jak, že je omezený, to sis vycucal z kama? V Cyberpunku mám desítky savů a ono to jede a nic se nemaže. Wau.
-
-
Reakce na příspěvek:
To jsi fakt tak hloupý? A nebo jenom trolluješ?
To si myslíš, že slovní spojení "je běžná věc" znamená "absolutní pravidlo, které platí pro úplně každý případ" ??? Ne. To znamená něco jiného. Jestli zapojíš tu věc, kterou máš přípojenou nad krkem, tak ti to možná dojde.
-
-
-
-
OK. Ale i tak mi přijde nevhodné to házet jen na MS. A to mám Lariany o dost radši než MS. Co tam asi tak provádějí? Updatují soubory pro všechny sloty při každém ukládání nebo používají jeden soubor pro všechny sloty? Chápu, že jim to (ať už je to cokoliv) na PC a PS5 procházelo a nechce se jim kvůli Xboxu kuchat celý save/load systém a radši si počkají na opravu od MS, ale i tak je to částečně i jejich odpovědnost.
-
-
-
-
-