Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mazii
    Klasika na Games... Proto jsem web přestal sledovat, kvůli těm „chytrým“ frajerům tady v diskuzi. Zaklínač 3 je bez pochyby nejlepší hra roku 2015 a oba datadisky jsou výborné. Mám přečtené všechny knihy a předchozí hry jsem dohrál opravdu několikrát, takže vím, o čem mluvím. Chápu, že některým lidem se ta hra prostě nemusí líbit, každému se nezavděčíš, ale aby zde psali komenty typu, je to hra plná nesmyslů a nenachytal jsem se na hype této hry, nejsem fanboy Zaklínače,atd.... Proboha lidi, co si tím dokazujete? Že nejste ovečky? Blbost! Akorát se chcete zviditelnit a být středem pozornosti, když už sedíte doma před tím monitorem že? Házet špínu a závidět umí každej, hlavně češi, ale uznat skvělou práci je už zde bohužel těžší... *9*

    P.S. Na světě je spousta otřesných her, které si zaslouží vaše reakce, ale Zaklínač mezi nimi stoprocentně není *3*
  • Femtova mise splněna. Jeho hate post je na hlavní stránce.

    Jó, systém diskuze na games.cz je optimální pro trolling...
    • Vydat tolik času a energie, jen aby světu ukázal, jaký je malý zahořklý bezvýznamný hatující troll, to už chce nějakou duševní poruchu *7*
  • VOGON: Vogone, myslíš to dobře a tvoje příspěvky o lore v Dark Souls mě vždycky fascinují, ale tady skutečně jenom krmíš trolla a mrháš svůj nesporný potenciál. Mimochodem, jak píšeš, že Srdce z kamene jsou parafrází/dekonstrukcí Fausta, třeba by tě mohlo zajímat, že to dokonce není ani Faust, ale polský čaroděj pan Twardowski, což je jakási polská variace na faustovské téma. Super je, že když si o té legendě čteš, vidíš, že CD Projekt z ní zapracoval do hry různé motivy a nápady, a to velmi nápaditě. Na Zaklínači (knihách i hrách) je super, že člověk se pořád něco dozvídá a věci/postavy/příběhy v nich navazují na autentický folklór - podle mě je to mezi hrami rarita a události ve hře jsou o to působivější.

    PS: Mně se líbí Zaklínač i Dark Souls, jakkoliv se to zdá pro některé lidi být nepředstavitelné.
    • to je naprosto snadno predstavitelny, jen mi nejde pod nos, kdyz je nekdo cpe do stejny skatulky *5*

      jedno je spis pribehovy rpg a druhy je akce s rpg prvky, kde jde spis o takovej ten oldschool gameplay, nejdriv dostat po drzce, naucit se jak a kdy spravne zmacknout, a pak jit dal k dalsi drzkovy

      (a ne, kdyz to nekdo hraje 500 hodin, aby to dokazal hrat plynule, ani to z toho rpg neudela)
    • taky pravda
  • Hele Femto, nejsi ty - ciste nahodou - jedna z nekonecnych reinkarnaci Gabriela z hrej.cz? To by hodne vysvetlilo...
    • Klidně. Každý den jsem někdo jiný...
      • No jo, ale stale stejny...ehm...no nic...
  • Koukam ze Witcher 3 je jako cibule. *15*
    • spíše jako shnilá brambor...
      • Veskoslav
        Už jsi se ztrapnil. Počkej na další článek o Zaklínači:)
        • Bůh ví, jestli ještě nějaký vůbec bude a ztrapňovaní je tady můj denní chleba, vlastně všech lidí co lezou sem do těchhle diskuzí, od toho tady taky takhle ty diskuze devalvovali. Pochybuji, že sem někdo jde za účelem rozumné diskuze a to ještě jsme pod best of...
    • Veskoslav
      Zlobři sou jako cibule.
      Smrděj?
      Jo… Ne!
      Rozbrečej tě?
      Ne!
      Á, když je necháš nějakou dobu na slunci, tak zhnědnou.
      Ne!
  • Spis mam strach o tvoje cevy, zjevne nezvladaji dokrvovat mozek...
    • nespamuj tady vole.
    • Pardon, mela to byt reakce reakce na Femtovu peci o Mantorovo zdravi...
  • PanS
    To zírám. Witcher vs DS Ultimate RPG Battle *15*
    • Vogon
      Nevím, na co zíráš, protože tady se nikdo o DS nebaví, protože AoA nebylo nic extra.
      Pokud zíráš na mě, protože mám rád DS a dovolil jsem si říct, že se mi něco na Z3 nelíbí, tak tě zklamu, protože mě Z3 dost bavil.
      Pro mě je rozšíření roku Far Harbor pro F4, protože ukazuje, že Bethesda naslouchá, a opravuje chyby původní hry.
      • PanS
        Vidíš tam někde zmínku o sobě? Mně jenom přijde vtipný, jak se z tématu nejlepší DLC roku stal flame o tom, jestli není Zaklínač jen tupá RPG stvořená pro čistý konzum.
        • já myslím že autoři W3 to mysleli dobře a že to není primárně stvořeno pro "čistý konzum", prostě se jim to jen (dle mého) ne úplně povedlo. Není to špatná hra, dal bych tomu 85/100, ale ta hra postrádá hloubku, ať už RPG mechanik nebo příběhu. Toulání se po prázdném světě plném otazníčků a utopenců není to pravé ořechové. DS je dle mého určitě lepší hra než W3. Ono vůbec RPG hry v posledních 10 letech devolvují a ne evolvují. Něčeho tak promakaného jako BG2 už se nejspíš nikdy nedočkáme.
          • VergiliusGrey
            Ono srovnávat DS a W3 samo o sobě není úplně OK. Hrál jsem sice jen DS1, ale tyhle dvě hry kladou důraz na dost odlišný věci. Jinak souhlas, že se RPG v posledních letech spíš zhoršují.
        • Já bych řekl, že jsem podal dost důkazu, že je to hra stvořena pro čistý konzum. Což nemusí být v zásadě nic špatného, horší je to u žánru low fantasy, pak to dopadá tragicky jako Witcher 3, který se tak transformoval do žánru high fantasy. Na tom žánru není nic špatného, když je to pateticky krásné jako Pán Prstenu, tak je to samozřejmě v pohodě, problém je, že high fantasy u Zaklínače 3 je pateticky trapné. Tak trapné, že se stydí i hráč za monitorem.
          • Ovšem zdaleka ne tak trapné, jako tvoje účinkování tady, tomu se to ani neblíži. Kdybys alespoň místo prázdného nenávistného brekotu předvedl nějaký argument, ale na to evidentně nemáš, takto má tvé prázdné tlachání váhu mušího trusu, už se prosim dál neztrapňuj, dobrá rada *4*
            • wau! To bylo trapné. Není ti trapno, že vím o Zaklínači více než ty? Přestaň sem tahat jiné hry a debatuj o Zaklínače.
            • Chyták

              Nejsi ty ten, co si myslí, že je Dark Souls rpg? *1*
            • Nejsi ty ten, co si myslí, že Mistle je chlap a ještě vůdce Potkánu?
  • Zaklínač 3 je popcornová hra, která kašle na lore, kašle na vystavěný svět a kašle i na původní hru.
    Osudovost knih se držela jednička, ve trojce z toho udělali slátaninu. Milion monster na každém rohu bez nějaké příčiny a to ve světě, kde je problém na nějaké monstrum narazit. Ona znovu proběhla Konjunkce sfér? Tak proč sakra je ta ha narvána monstry na každém rohu.

    Dám příklad, jak atmosféra hry byla zničena tímto krokem do sraček mainstreamu. Ve čtvrté kapitole prvního dílu jsi potkal polednici a půlnočnici, quest byl vystavěn tak, že jsi svědkem události, která se nestává každý den a je to vzácný relikt. Teď skok do trojky. Jen tak se projíždíš Velenem a na pár metrech čtverečných potkáš v noci několik půlnočnic a v poledne polednic. To jako vážně?
    • To že je tam některých monster víc je cajk. Mě teda ale dost zmátlo když jsem dělal q s vlkodlakem a přežila to jedna mánička (jeho milovaná). A hned q potom dělám ten jak jde mob vypálit chatku čarodějce. A v tom mobu je ta stejná ženská. Tak jsem se furt motal kolem té baby a zkoušel s ní mluvit v naději že se to nějak vysvětlí a nic.
    • Vogon
      Přestaň se ztrapňovat.
      Ve velenu je hodně příšer, protože tam byla válka a všude jsou mrtvoly, což příšerám voní. Ve Velenu se vyskytují především nekrofágové, což zase dává smysl, polednice a půlnočnice jsou stále dost vzácné a jsou většinou přenechány pouze pro zakázky.
      Questy jako ten s polednicemi v Z1 tam stále jsou. Část s potracenkou v úkolu Krvavého Barona je podobně chytrá a využívá mechanik hry, kdy uklidňuješ potracenku stejně jako klepnu.
      Celé Srdce z Kamene je taky postaveno na práci s folklorem(Dekonstrukce Fausta) a daří se to tomu rozšíření výtečně.

      Jediná věc okolo vysvětlení příšer, co se Zaklínači nepovedla je to, že lidé si najímají zaklínače na příšery, protože jsou silnější než stráže a mají stříbrné meče. Bohužel, ve hře jsou obyčejné stráže daleko silnější než Geralt(Vždy mají místo úrovně lebku) a stříbrné meče jsou častým lootem. To by se samozřejmě vyřešilo, tak že by Geralt nemohl útočit na nevinné, což by on stejně nikdy neudělal, a hra by s nesnažila být lootovací RPG.
      • Ne, nejsou vzácné a ne nevyskytují se většinou při zakázkách. Jestli jsi jel závod na koni v noci, tak je hned půlnočnice na poli při trase závodu. V podstatě na každém větším poli ve Velenu je půlnočnice či polednice. Navíc v Bělosadu je hned zakázka na půlnočnici. Ve Velenu jsou gryfové, baziliškové a všemožné vzácnosti, které v jedničce potkáš tak jednou za celou hru. Že potkáš Gryfa v Bělosadu a pak i ve Velenu je WTF pro lore Zaklínače. To se nebavím o questech, kdy zachranuješ čaroděje, kteří by se mohli kdykoliv teleportovat. Těch nesmyslů jsou tam tuny...
        • Vogon
          Zase, ve Velenu je válka a i jeho obyvatelé považují Velen za nejhorší místo na zemi. Nehledě na to, že Velen mají pod prstem velmi silné čarodějnice, blíží se konec světa a Divoký Hon a Ciri skáčou ze světa na svět.
          Netřeba snad říkat, že ne každý čaroděj je schopný se teleportovat a všichni co tam zůstali, vypadali jak nějací nízcí mastičkáři. Všichni velmi mocní mágové se určitě už dávno teleportovali. Triss je dobračka a chtěla pravděpodobně pomoct těm slabším mágům, proto neutekla sama. Nehledě na to, že to je magie, a magie v žánru fantasy je od toho, aby nedávala smysl.
          jsem si jistý, že pokud použiješ google nebo se podíváš na Witcher 3 subreddit, tak odpověď najdeš.
          Třeba zde: https://www.reddit.com/r/witcher/comments/3b1g64/if_mages_and_witches_are_so_powerful_why_cant/csi1lqm/
          • Ne, nejsou to mastičkáři, jsou tam dle oblečení i vyšší mágové. Nepotřebuji Reddit, ten thread o tomtu questu byl i na offiko stránkách CDP, jenže CDP to vlákno smazal, víc vědět nepotřebuji. Triss mohla každý den z těch pár mágu teleportovat a nemusela čekat, až Geralt vyřeší s pánvičkou a přijde všechny zachránit jako ten udatný rek z pohádky.

            K těm monstrům: Dost často jsou plaché potvory, takže tady ten argument o válce je mimo. K té válce. Ta vlastně neexistuje, jsou to jenom dvě strany a žádná válka se skutečně neděje. Dokonce i Skyrim měl lépe zpracovaní války než Zaklínač 3.
    • Femto to si si ako zmenil nick , len na to aby si s tou trapne ohranou kritikou Witchera nevyzeral tak sam? Da sa byt aj trapnejsi? ;-)
      • Tezko. Soutezit s Femtem v trapnosti je predem prohrana bitva...
        • Nejsi náhodou ty ten, co se na internetu chlubí chlupatým zadkem a považujete to za symbol mužství? Nejsem si jist, jestli ty by ses měl moc ozývat *15*
      • Ty asi nebudeš moc inteligentní, že ano Mantorko? Kdybych chtěl měnit nick, tak se pojmenuji jinak než Griffith, že ano? To dá rozum, že ano? Stíháš? Ve zkratce můj nick není k dispozici v současnosti :)
        • Post Griffitha z tohto isteho threadu pod nasou hadkou s Femtom:
          Griffith (anonym)
          typický mantorek který jen fabuluje a svoje subjektivity podává jako argumenty Já jsem sem tahal Nioh?...

          Ty si tak ubohy, ze ani len maskovat anonymov nezvladas. V rovnakom threade sa prezradis.;-)
          A to ani nehodnotim tie argumenty preco Witcher HRA nici lore...to je ako z pomocnej skoly, ze vela monstier. No lebo je to hra, predstav si, ze po nakladacke kde Witcher vyviazne na pokraji smrti sa v tej HRE nelieci 2 mesiace u dryad, elixiry sa nevaria hodiny, na koni z Velenu do Novigradu nejdes dni atd...ze by to bolo tym, ze je to herne rpg , a nie simulator Zaklinaca? ;-)
          • Ty opravdu nebudeš moc inteligentní, že ano? Tak ještě jednou a pomaleji. Já se nesnažím nic maskovat, proto jsem se stejně pojmenoval, je to naprosto triviální anagram, jen jsem čekal, jaký hlupák prvně se nachytá a začne tvořit velice zajimávé vlákno. Tak nějak jsem čekal tebe Mantorko. Myslím, že většina lidí ví, že Femto=Griffith, Berserk je tu docela populární. *15* *3*
            • PS. Dívejte na to vlákno a Mantorkovi už naběhla cévka. Tohle vypadá zatím moc fajne, no není to mnohem zajímavější, než kdybych se anonymně pojmenoval Femto, kde by byla všechna ta zábava...
            • Tomu se říká Role-play postavy. Naprosté vcítění do postavy! Nevím, jestli jsem se snažil někoho přechytračit, prostě nemůžu využít svůj nick, tak jsem se pojmenoval takhle. Nesnažil jsem se maskovat vůbec nic, což je naprosto evidentní! Jelikož jsem na herním webu a bavíme se o Zaklínači 3, kde Wild Hunt je čistá kopie Skull Knight, tak bych předpokládal, že tu Berserka budou všichni znát.
            • Ale nestrapnuj sa, pises ako anonym Griffith , pretoze Femto nie je k dispozicii a tym padom sa neda napisat ako Femto, ze? A ty tu splietas cosi o inteligencii ;-) Kludne si mohol pouzit anonymneho Femta, ale nie kazdy co sem chodi, tak ma tvoju smiesnu existenciu precitanu a pozna Berserka , tak to skusas s inym nickom aby si neposobil tak opustene so svojim jedinym a pravym nazorom na Witchera.
              Pozri na anonymneho autora, takto sa to robi aby si nabuduce nevyzeral tak trapne ked "nebude k dispozicii nick".
            • Vogon
              Jediný člověk, o jehož inteligenci vážně pochybuji, jsi ty.
              Všichni určitě znají obskurní vysoce NSFW japonský komix. *7*
              A navíc je to odkaz úplně nesmyslný, protože poté co existuje Femto už žádný Griffith není, a fyzická prezentace Femta, která vypadá jako Griffith, už není Griffith, protože je silně ovlivněn tím, z kterého těla vznikl. Navíc si jsem dost jistý, že Femto se nikdy nenazval Griffithem.
              Ale jedno se ti musí nechat, stejně jako Griffith děláš všechno špatně a tenhle plán jak všechny přechytračit je podobně stupidní jako plány jeho.
    • V jedničce je taky milion monster a že jich tam není tolik, jako ve trojce, je dáno spíš rozlohou než něčím jiným. Mimochodem, polednic si tam taky pamatuju tři náruče v těch polích. *4*
      • Ale prd. Monster tam bylo normálně na akčnější hru, navíc to tam bylo i příběhově vysvětleno. V první kapitole pár ghůlů, později tam bylo více kikimor, ale to bylo vysvětlené nějak těmi pokusy, takže to +- sedělo. Vždyť jenom u každého otazníku maš spamovaní utopoenců do nekonečna. To se utopil celý Velen nebo co? V jedničce pár utopenců u řeky, naprosto logické a ne aby po celé mapě byly zástupy utopenců. Trojka je slátanina...
        • Ano, v jedničce bylo normálně monster na akčnější hru, akorát že akčnější hra potřebuje mnohem víc monster, než se kterými počítá Sapkowskiho svět. Sám jsi napsal, že tam je problém na monstrum narazit. Souhlasím, protože v tom je ten vtip - lidé se bojí monster, ale ta už dávno vybili až na pokraj vyhubení. A když se pak díváme, co si lidi dělají navzájem, tak se nabízí otázka, kdo je tady monstrum... no a tak dále. Ve hře jsou tři p*dele příšer, které tam z pohledu lore nemají co dělat. I ti blbí utopenci u řeky se každých pár hodin obnovují... to se asi taky v tom světě běžně neděje, že... Prostě je to hra a v prvé řadě má bavit.
          • monstra tam pořád jsou! Stačí si vzpomenout, jak Geralt zabíjí při přechodu řeky v mraze tu vzácnou létavici(nevzpomenu si na jméno), problém je, že ve Velenu jich lítá několik, v každé jeskyni je něco extrémně vzácného, co jsi v jedničce potkal jednou za celou hru. Chápeš, kam ti mířím? Je to prostě Dragon Age:I Tady je ta zmíněná kvantita. Prostě to tam sekali bez rozmyslu a svět působí naprosto nevěrohodně. Svět Zaklínače i v knihách pořád obsahoval monstra, ale chtělo to, aby tu hru netvořili pro konzum...
            • @Griffith:
              Dworkin měl pravdu v tom, že když se rozhodli udělat hru tak velkou, tak ji museli něčím zaplnit. Jestli se chcete dohadovat o tom, že to vývojáři trochu přehnali, tak v tom případě musíte nesnášet přímo všechny hry, co kdy vyšli :-P

              Jinak drobný respawn příšer bych označil za doslova nutnost, vezmeme-li v potaz, že jejich "loot" je občas potřeba pro crafting itemů a nebo pro míchání lektvarů. Ono by to nebyla žádná sranda, kdyby jste potřeboval nějakou část monstra a ono by to nešlo, protože jste si před několika hodinama dal tu práci, že jste vybil ty monstra v bažinách do posledního exempláře...

              Kdyby jste jenom blbě nerýpal a raději se nad tím zamyslel, tak by vám došli určité spojitosti.
            • Priznavam, s takou celebritou jako jsi ty se nemohu merit...
            • Jo, Bobe, to si vzdycky reknu u tebe...a vidis jak to dopadne?
  • flash789
    Myslim ze se ale shodneme ze nezaradit Far Harbor do nominace je fail. Kdo souhlasi at klikne plus nebo minus:)
    • osobně nemůžu posoudit, protože jsem nehrál... ale dle ohlasu recenzentů a hráčských hodnocení, tak Far Harbor není zase až tak dobré DLC/datadisk. Průměrné hodnocení je někde okolo 70%

      Chápu, že se vám to mohlo líbit, ale většina hráčů není z toho zas až tak nadšená.
    • Neschodneme
  • Jack1947
    Nu, co tak asi lepší "datadisk " nevyšel no zase bych to tak nehrotil *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit