Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mx0r
    ja som zacal tento rok tym, ze som si po dlhom vahani kupil switch a som neskutocne prekvapeny, ako dobry cely ten koncept je... mam za sebou mario odyssey a, napriek tomu, ze nemam velmi rad skakacky, bola to uzasna hra s kopcom endgame contentu, ku ktoremu sa este vratim... a teraz som zacal hrat zeldu. a musim povedat, ze je to zatial vynikajuce, aj ked uplne ine, ako vacsina z toho, co som hral -- switch je moje prve nintendo, ak sa nepocita starucke nes z 1986, ktore som zohnal s hrami v bazari. a fakt, ze portable koncept switch je skvely, kedze sa nemusim bit s manzelkou o televizor v obyvacke. za mna thumbs up nintendo!
    • Naprosty souhlas... ja si tedy Switch poridil nekdy v rijnu, ale vyhody prenaseni jsou nesporne :) Mario me ceka, ted dohravam Zeldu a dohral jsem uzi Kraliky a Maria :D
  • Já bych si teda Zeldu vyzkoušel, než bych o ní dělal nějaký závěry, ale na hybridní konzoli ne. Jako handheld bych switch využíval naprosto minimálně a než za 11k hrát na televizi sotva ve full hd při 20-30 fps, tak radši vůbec. Každá nintendo konzole po SNES měla něco, kvůli čemu jsem si jí nekoupil.
    • Pokud máš čupr mašinu můžeš emulovat to v CEMU s enhanced grafikou a rozlišení.
      • Jack1947
        Něco jsem o tom četl to už jde hrát bez problému SWitch hry vím že je Wii U emulator ale Switch nevím...
  • Já jsem rád, že jsou tu hry jako Zelda.
    Her, co se zaměřují na grafiku a příběh je jak sra*ek, ale většina z nich se nesnaží experimentovat v oblasti herních mechanik.
    Nová Zelda je přesný opak.
    • Možná je v japonsku neučí na marketingových oborech nesmysly jako u nás a dál na západ, protože až na soutěže typu mlácení se do koulí a kapel typu Deadlift Lolita, mi jinak přijdou dost konzervativní.
  • dodám dolů, že reálné hodnocení(user score) na MT je tak 9,2, 9,3, možná i výš. Zelda byla pod extrémním útokem trollů, ze začátku dostala stovky nul. Zelda má přes 2300 zelených recenzí na MT od User, což ji řadí úplně k top titulům(možná i ta úplně nejlepší), např. Last of Us, které má 9,2 má necelých 1600.
    • Taky si trochu zahejtím, TLoU rozhodně není desítková hra!
    • TheGGG
      ano, 10/10 naklikáno nintendo fanatiky s deseti účty, co je tvoje pointa?
    • Neni to spis tim, ze na tu konzoli moc her neni a tak musi brat lidi to co je a aby jim nebylo lito penez, tak to vychvali ? :DD
      • Také si myslím že z toho dělají takovou pecku jen proto, že nemají žádnou jinou hru, která by za to stála se o ní bavit.
        • jj, staci se podivat na ten shadow of the collosus remake, a tohle ti cely roky vychvalujou jako nejlepsi exkluzivitu, takova indie hricka o splhani po zadech
      • ba dum tss
  • TheGGG
    opět nintendo hry a opět mimo... skutečně se zdá že v redakci není člověk, se kterým bych se zhodnul alespoň v 10 % případů... a to už všichni nadějní redaktoři byli... tedy Pecháček, Homola a tady ten novej... ještě snad Smutný, ale pak nás již čeká jízda směr Dobrovský, Poláček, Grygar a to už zřejmě bude naprosto mimo mě (samozřejmě za předpokladu, že si stará garda vybaví co vlastně v roce 2017 hrála. *1* *15* )
    BTW: mě nintendo nenabízí VŮBEC NIC, možná až se přesunou z pole 3+ záležitostí, tak si tu jejich krabičku koupím, ale nyní mám doma již dva dny nádherný bílý PS4 pro a tam se teprvé páří ty pravé hry
    • Dokud na PSku nespustím hry od paradoxu, tak je to úplně k ničemu.
      • TheGGG
        žádný paradox neznám a jestli jsou jejich hry k ničemu, to víš nejlíp ty...
    • “opět nintendo hry a opět mimo... ”

      Sám seš mimo. Vůbec netušíš, jak je to dobrý, ale plácáš se po ramenou a ukazuješ nám tu svou zabedněnost. Gratuluji.
      • TheGGG
        a co je na tom dobrého? nic z toho co já od hry očekávám mě to nenabízí...
        • Prosim tě, už jsme to tu od tebe slyšeli asi 100x... přestaň už brečet...
          • TheGGG
            freedom of speech deal with it *3*
            dokud se nám tu bude pořád vnucovat jakýsi názor na to, že nintendo zaujme každého hráče a je to to nejlepší a nejnutnější co musí každý hráč zažít, cítím téměř bohem danou povinnost napsat sem i nějaký ten zdravý rozumný názor a pohled s opačné strany barikády... protože pohádky o úžasném nintendu už jsem slyšel asi 100000000x
            • Hele, ale jedno se jebákovi musí nechat. Díky němu teď TheGGG drží hubu a to se tady snad ještě nikomu nepodařilo :D

              Ještě včera tu ten osel smrděl skoro ve všech komentářích a dnes ani ťuk :D

              Velká poklona kámo. Ty jsi tu měl být dřív :D
            • Pokud napíšu fakt, který jsi tu sám napsal (hrál jsem 10 minut - i tobě to musí zpětně znít strašně debilně :D) tak to opravdu neznamená, že se nedokážu smířit s tvým názorem, jen si z jeho hlouposti dělám srandu :D

              Já jsem spoustu věcí, ale rozhodně ne Nintendo fanatik. Chápu, že nedostatek argumentace nahrazuješ takovým blábolem (ostatně nic jiného od tebe ani nečekám), ale vzhledem k tomu, že mě vůbec neznáš, tak bych ti doporučil něco takového už neopakovat - urážíš tím jen sám sebe :)

              Asi tu s tebou ztrácím čas (jako spoustu jiných předemnou), ale stejně ti vyjasním jistou záležitost ohledně platforem na kterých hraju - zkrátka hraju na těch, na které jsou dobré hry (to znamená na všech, krom mobilů a X-Box One - u něj by to byly vyhozené peníze, když si můžu ty hry zahrát na něčem jiném). Tolik k tvému fanatismu. Že má Nintendo aktuálně exkluzivní tituly, které jsou jedny z nejlepších her této konzolové generace, za to já fakt nemůžu. Třeba by si mohl vedení Nintenda požádat mailem aby s tím přestali. Až tak učiní, já ti slibuju, že hned potom prodám Switch :D
              Osobně mi přijde naprosto hloupé se nějaké platformy vůbec zastávat, nebo naopak urážet a ještě ze sebe dělat pitomce o tom jak (ne)jsou které hry drsné, jak v nich (ne)teče krev... a proto je (ne)hraju - nepřipomíná ti to někoho?

              Já to vidím tak, že jediný kdo se nedokáže smířit s cizím názorem jsi ty :D

              PS: Teď si jdu znova zahrát Prey - jednu z nejlepších her v minulém roce. A budu ho hrát na PC - to jsi nečekal co? :D
            • TheGGG
              baví mě jak se nintendo fanatici nedokáží smířit s cizím názorem
            • Ale on to hrál..........celých 10 minut :D
            • je obecně známý fakt, že nintendo na našem trhu žádný výrazný zájem nemá, že uplácí profesionály je tedy podezřívat nemůžeš - a stejně se tihle lidé, kteří mají NĚCO nahráno, vzácně shodnou... jak chceš přesvědčovat o tom, co je na tom tak skvělý? zahraj si to, tyhle breky jsem tu od tebe četl už před měsícem (musel jsem si zkontrolovat datum, že jsou aktuální - proč máš potřebu to tu řešit pořád dokola?) - buď tě to čapne nebo ne, mě zase míjí sony a nesepisuju tu na něj litanie *1*
            • Nevšiml sis, že ti to nikdo necpe? Naopak to TY NÁM tu cpeš, že to není možný a že je to úplně mimo. Už konečně pochop, že to nikoho nezajímá. Ulevíš tím sobě i nám.
    • Jack1947
      Ty se jim divíš? když hrají a mají rádi něktří i indie hry a hraní na mobilu...

      Mohli by už přeskočit tyhle články a napsat že i zbytek redakce ujel na Zeldě tedy pro ně hra roku - i když nevím jak Pavel ten asi ne.
      • Na Zelde ale neujela jenom redakce...

        Metacritics neni obycejne nejlepsim indikatorem kvalit hry ale kdyz mas od kritiku prumer 97% a od hracu 8.5 tak uz to vetsinou neco znamena - http://www.metacritic.com/game/switch/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild

        Navic to hru roku vyhralo snad skoro uplne vsude...
        • Otázka zní, jestli Zelda neni taková posvátná krááva herního průmyslu. Víš jak, něco, co vyhrává GOTY tak nějak automaticky. Já se s GGG na moc věcech neshodnu, ale v jedný věci má pravdu. Nikdo nedokáže pořádně vysvětlit, co je na Zeldě tak skvělýho. A teď nemluvim jenom o nejnovějšim přírůstku, ale obecně.
          Všichni vždycky melou o hratelnosti, což je nepochybně důležitá věc, ale sama o sobě nestačí k takřka perfektnímu skóre. Pařeb se super hratelností je hromada, ale aby se dostaly vejš než na 7-8/10, potřebujou něco navíc. Podle hodnocení 9,3-9,9/10 bych hádal, že takovejch věcí navíc má libovolná Zelda dost a dost, jenže jakmile se začnu pídit po tom, co by to tak mohlo bejt, odbyde mě každej s tim, ať si to zahraju. Jo, zahrál bych, ale sorry jako, nemam čas na třetí platformu, hry co si chci zahrát se mi povážlivě hromadí a panďulák, kterej vypadá jako ještě teplejší verze Petra Pana prostě neni priorita.
          Takže abych to shrnul, koukejte někdo vyklopit, v čem je série Legend of Zelda tak výjimečná, ať vim, jestli si mam ten Switch koupit a čas na třetí platformu si nějak udělat.
          • Zelda je vyborna hra, ta posledna ukazuje to co vacsine dnesnych AAA chyba a to je hratelnost a detaily v ramci nej. Moznosti ako nieco urobit a interaktivita sveta je skvela. A hratelnost je v hrach najdolezitejsia. Lenze ta hra proste je overrated, pretoze ani zdaleka nerobi vsetko tak fantasticky. Pri hodnoteniach Zeldy sa prehliadaju veci, ktore pri inych tituloch su kritizovane a znizuju hodnotenia. Odhliadnuc od stylizacie a infantilnosti, ktorych vnimanie je individualne su to napriklad grind, recyklacia, collectibles ktore ovplyvnuju hratelnost, respawn, mizerne questy, mizerny pribeh, mala variabilita nepriatelov a dalsie.
          • zaty
            Tak trochu je, ale možná to bude tím, že těžko hledat Zelda hru, která by nebyla fakt špičková (možná four swords).
            Výjimečná je v tom, že přes všechnu tu dětskou stylizaci a stále podobné schéma, se to vždy skvěle hraje. Ať už to byl Minish cap na GBA, Ocarina na N64, Windwaker na GC, nebo Skyward sword na WII, vždycky jsem se královský bavil a nemohl se od hry odtrhnout a to se mi v posledních letech moc často nestává, přece jenom hraju od roku 90 a jen tak něco už mě nezaujme, ale Zelda mě lapne vždycky.
            • Jack1947
              To seš pěknej herní děda lol :D

              Možná že něco na tom i bude.
        • Ano, něco to znamená. Znamená to, že je overrated.
          • Jack1947
            Já třeba nepopírám že to je dobrá hra a třeba je i dost zábavná a chytlavá bavila by mě, ale na druhou stranu to že je z toho paf automaticky každej a má to jak píše "Instant hru roku" tak to mě nechává ledově klidným spíše to je úsměvné pak jak se vedou dohady flamewary atp podobně nudné debaty jako PS4 Japonské hry někomu to holt nesedne stejně jako tady stylizace která mě osobně nevadí a hra pro děti to bejt nemusí, zase já nevidím důvod mít kvůli tomu Switch a Mariovy ale to je můj osobní názor někam nepolezu do diskuze to hejtovat.

            Taky nechápu to vzrušení ale na druhou stranu Zelda nevychází každej rok tak možná i na tomhle šprochu pravdy trochu...
          • Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom overrated?
            • určitě si koupil hru za dva litry, aby ji pak mohl pro dobrý pocit emulovat v PC a nadávat v diskuzi, jak je overrated. Počky, ty tomu jako fakt věříš, že tenhle malý člověk si to fakt koupil, nebo prostě musíš hájit každého PC bratra ve zbroji, i když je to zloděj a lhář?
            • A preco by ju musel ukradnut, ked ju hral na emulatore? Kludne mohol porusit len licencne podmienky ale hru kupit.
            • takže trollí pc blbečku, přiznáváš, že jsi hru ukradll, krásně se ti to sype. Nejen trollí blbeček ale i zloděj.
            • Spousta lidi tu tvrdi ze nikdo nedokazal vysvetlit proc by to mela bejt hra roku i kdyz jsem se o to nekolikrat pokusil a troufam si tvrdit ze to tak bylo i hernima kritikama co Zeldu na hru roku voli.
              Tys predpokladam podle naznaku ktere nam tu davas Zeldu hral a tak urcite alespon tusis proc by prave tahle hra hrou roku byt nemela a proto by me zajimalo proc to tak konkretne podle tebe je?
            • PS, pro otravnou masařku a zloděje nicků Femto/Alucard/lol/Del0:

              Zelda jde hrát na PC přes emulátor. Kdokoliv si to může vyzkoušet i bez Switche. Měl bys ze sebe přestat dělat kašpárka tímhle prázdným plkáním o tom, co kdo vlastní/nevlastní nebo hrál/nehrál. Tvoje hloupý domněnky tu nikoho nezajímaj a hlavně nefungujou. Běž si butthurtovat na konzolistu.cz nebo spís na pískoviště s tím co tady předvádíš.
            • Je rozdíl říkat, že je overrated a že je to blbost / nemá to na hru roku. Nikde sem netvrdil to druhý.
            • Ja nikdy nerikal ze to je nejlepsi hra ze vsech a neni to tak ani podle hodnoceni metacritic. Jen mi prijde trochu legracni ze kdyz se nahodou prakticky vsichni kritici shodnou na hre roku tak tady kazdej vi ze to neni mozny protoze je Japonska a infantilni :D

              A jeste muj oblibenej argument ze Zelda dostava vysoky hodnoceni automaticky viz Prase.
            • paranoidní trollí pc blbečku tak prvně bys měl napsat, že nemáš switch ani PS4, ale máš možnost ty hry hrát i bez toho aniž bys je vlastnil, převážně hraješ hry, co trvájí desítky hodin u svého kamarádá, že. *15*
            • "Co te vede k tomu ze tvrdis ze Zelda je overrated?"

              Jednoduchá logika.
              a) Není to zdaleka nejlepší hra, co sem v životě hrál. Od hry, co má snad největší skóre v historii, bych čekal, že bude.
              b) Historicky vzato, byly tu revolucnější hry (na svojí dobu).

              Proto overrated. Teď mi TY předveď konstruktivní argument, proč bych se měl posadit na zadek, začít si o sobě myslet, že mi hráblo, protože neuctívám tu hru jako nejlepší, co kdy vznikla. 98% by tomu napovídalo. Myslím, netřeba dál vysvětlovat, proč je imo overrated.

              PS, goye bych si nevšímal. Je to Femto/Alucard/lol/goy/Last of Suck/Del0 atd. Fantatický weeb a soulsboy s dynamickou IP, co jen otravuje jak moucha v létě.
            • bavíš se s člověk, co trollí každou japonskou hru, pod Monstrer hunterem, měl tak deset nicků *3*
            • Ja Zeldu hral a hraju a uprime me opravdu moc bavi a proto ti doporucuju si ji zahrat. Nikdy jsem velkej fanda her od Nintenda nebyl a infantilni stylizace Zeldy me vylozene odpuzovala a to ani nemluvim o tom ze ma Zelda docela slabou grafiku ale gameplay me doslova chytil za koule. Takhle zajimavou a hravou hru (v tom nejlepsim slova smyslu) opravdu nepamatuju. A to jsem Switch puvodne koupil hlavne pro pritelkyni :D
              Navic me moc bavi ze pri strelbe lukem muzu mirit primo ovladacem protoze mireni na ovladaci je pro me normalne opravdu velice bolestiva zalezitost a tohle opravdu moc pomaha.
              A jeste bych dodal ze za sebe musim rict ze Zelda je pro me urcite SP roku 2017.
              A jeste bych pridal otazku: Hral jsi Zeldu nebo hodnotis podle nazoru jinych diskuteru a z toho ze se ti nelibi infantilni stylizace? Co te vede k tomu ze tvrdis ze Zelda je overrated?
            • Já bych ti zase doporučil nehrát si na diskuzního šalamouna, co vidí lidem do hlavy a fanaticky neobhajovat hodnocení na základě nějakých průměrů. Doporučuji mít vlastní názor.
            • Tobe bych zase doporucil si nejdriv Zeldu zahrat.
            • Zkus ENG slovník...
        • TheGGG
          8,5 % od hráčů tam má spousta her a profesionální kritici to vychvalovat musí, aby jim zase fanoušci nintenda neposílaly váhružný dopisy a nešikanovali je na soc. sítích... což se v minulosti už stalo.
          Mě nikdo zatím nebyl schopen vysvětlit co na té hře je tak dobré, postavy, dialogy, souboják, děj, grafika ani design nepřátel to očividně není...
          • Hodnoceni hracu se vetsinou da brat vazne jen do te miry ze pokud je v hodnoceni kritiku a hracu moc velky rozdil tak neco smrdi coz neni tak uplne tenhle pripad.

            Nintendo mozna je spolecnost ktera je prosnula tim nesikovne pracuje s komunitou ale Zelda a Mario se jim proste povedli a to ti potvrdi i kritici ktery Nintendu normalne nemuzou prijit na slovo.
          • Tak si to zahrej. Mám dojem, že ty si to prostě NECHCEŠ nechat vysvětlit. To se pak těžko vystvěluje, že. Prostě ztráta času.
            • Chápeš, že Zelda není Nioh? Hrál jsem oboje (v Nioh jsem skončil někde u toho velkýho Umibozu - nebyl na to už potom čas) a ani by mě nenapadlo srovnávat souboják. To fakt přemýšlíš tímto způsobem? Máš fakt divné myšlenkové pochody.

              “Možná až nintendo vydá i něco pro nás, starší a drsnější hráče”.
              Tak teď ses fakt odkopal. Buďto jen trolíš a děláš si z nás srandu nebo máš fakt takhle omezené myšlení. Ne, Zelda není pro děti. Zelda je pro všechny. Ale proč ti to psát, stejně to nepochopíš.
            • TheGGG
              ne díky, zeldu jsem pouze hrál asi 10 minut když jsem se dostal ke switchi, v ničem mě to nepřesvědčilo... souboják hrozný oproti např niohu, příběh, postavy a dialogy taky nepůsobili nějak extra a stylizace a grafika ala mickeyho klubík mě teda vůbec nebrala. Schválně mě někdo řekněte v čem je hra tak super, soundtrack? AI? Skutečně netuším, ale nevypadalo to na hru kde bych se bavil a kterou bych chtěl hrát. Možná až nintendo vydá i něco pro nás, starší a drsnější hráče
  • Opět Zelda a opět zaslouženě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit