-
Kde je Caves of Qud?
-
DLC, druhý díl, remake.
RPG rok krize, dle všeho.
-
-
Co máš proti pokračování sérií? Minulý rok si nikdo nestěžoval a to byly na bedně jeden 3. díl a jeden šestnáctý díl (ze série, která má ještě hromadu odboček).
Ale souhlasím s tím, že poslední rok byl slabší, když to musely doplňovat jeden remake a jedno DLC.
-
-
Slabý? Když do žebříčků se nevejde hra s hodnocením 94% na Metacritic. A to ještě máš Dragon Quest, Fantasian a x dalších, + konečně Pathfinder kompletní edice. Pro RPG pozitivní to byl skvělý rok, ovšem člověk nesmí hledat v západních mainstream vodách.
-
-
Tak ani redakce si nevidí pod lampu, viz Driva 9/10 hodnocení u nich samotných, natož např. na Steam.
-
Pathfinder kompletní edice??? To myslíš jako WOTR GOTY? Se všema DLC?
-
-
ano, vyšlo to v listopadu.
-
-
Ok, díky za info. V předvánočním shonu mi to uniklo.
-
-
Reakce na příspěvek:
jo, tak o tu hru se skoro nikdo nezajímá, ale jelikož sleduji nějaký kanály ohledně té hry, tak jsem to info dostal, jinak z herních webů bych taky o tom nevěděl. Asi nejlepší CRPG poslední dekády spolu s Discem.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jo, WOTR je super RPG. Akurát je to fakt komplikovaná hra a proto nenadchne mainstream.
Na poprvé jsem ke konci musel snížit obtížnost na minimum, protože build mojí postavy nedával finální souboje. A teď už dlouho plánuji 2. hru s tím, že si nejdřív pročtu nějaké návody na dobré buildy. Tak teď to dám i s těmi DLC.
-
-
-
-
-
-
A to je ten druhý díl dost možná "poladěná jednička", jak píše níže komentář 🙂
-
-
To už je druhá věc, když se titul od svého předchůdce liší tak málo, že to spíš připomíná remake, reimaginaci nebo větší DLC.
-
-
-
-
Dragon's Dogma 2 je jedina letosni hra, u ktery sem litoval nakupu. Neskutecne pomaly tempo cestovani a souboju, nehorazna nuda a pocit promarnenyho casu. Shadow of the Erdtree byl super, Final Fantasy asi zlusim, az vyjde na PC.
-
-
Final Fantasy bude snad fajn, taky se na to chystám. Rozčarování z DD2 je patrné z recenzí na Steamu, ať si říká kdo chce co chce, tak vzhledem k tomu jak nepřesvědčivé procento kladných recenzí má DD2 na Steamu, je patrné že většina hráčů byla naprosto zklamána tím co dostali. Můžeme se bavit o tom kolik hráčů již nezměnilo recenzi kvůli špatné optimalizaci v době vydání, ona ta hra nemá oslnivé hodnocení ani v kolonce recent reviews (69%).
Z gameplayů které jsem viděl a z názorů které jsem slyšel, za mě rozhodně hra kterou koupím ve výprodeji za pár éček 🥲
-
-
ty bys měl ty hry hrát a ne číst recenze na Steamu, je patrné, že ty hry nehraješ. Wukong je dle tebe přehypovaný od lidí, tady zase to nemá pozitivní recenze, takže je to hra na výprodej.
Open Critic 87% 93% kritiků doporučuje ze 159 recenzí. Ale tohle se ti do krámů nehodí..
-
-
Ach jo, nevím kolikrát je to potřeba psát. V dnešní době instantního internetu není potřeba hru hrát abych si o ní udělal představu. Když do YouTube napíšeš "Dragon's Dogma 2 gameplay" tak ti vyskočí tisíce výsledků během vteřiny. Z gameplayů poznáš jak hra vypadá, jak se "hýbe", dokonce i jakou má atmosféru. To opravdu není jako s autem který si musíš projet abys věděl jakej z něj máš pocit 😄
P.S.: pro jistotu ještě napíšu že si u většiny her ověřuji jak onen gameplay, tak už zmíněné názory na Steamu. Je to naprosto ideální kombinace která mě málokdy zklamala.
-
-
😂. Smutná doba. Lidi nemají vlastní názor/vlastní vkus, čekají na youtubery a steam ovečky.
Kdybys napsal, hraji dvacet let, vím, co mě baví, tak to akceptuji, tak totiž mám já. Vím, že mě bude bavit Metaphor, protože mě bavila Persona, vím, že mě bude bavit DD2, protože mě bavila jednička. To neznamená, že obě hry nemůžu kritizovat, i když jsou to hry, které preferuji, tak jsou to hry, které nejsou perfektní, ale která taková je...
Ty si vytváříš jenom předsudky a těch předsudků je těžké se pak zbavit, i kdyby tě ta hra bavila. Jen pro info, např. jedna youtuberka, která pokrývala DD dlouho před dvojkou, skončila, protože ji nebavily hejty na její osobu od stáda haterů, co vytvořili youtubeři s MTX kauzou. Ano, dovolila si hru chválit. Strašné. Takhle funguje Youtube. Enjoy!
-
-
-
-
? souboje jsou rychlé, absolutně nerozumím, kde tohle jsi vzal. Cestovaní je o dost rychlejší než v jedničce, do důležitých míst máš transport pomoci volů, tady podle mě naráží casualní přístup hráčů na kámen v podobě pravidel DD. Ta hra je o cestovaní, o nalazení cest, o zmapovaní světa, exploringu, o správném rozložení portů, tohle opravdu není Elden Ring či Zaklínač, asi sis měl prvně zjistit, o čem ta hra je. Spousty hráčů to nakoupilo v domnění, že to je podobné Elden Ring či dalším akčním RPG, ale DD vždy byla svá pro užší komunitu hráčů. Ta hra má mi nejvíce evokuje svět Dungeons and Dragons, máš partu a hraj si na písečku krásného low-high fantasy.
Optimalizace byla na prd, ale Capcom to parádně fixl, vyšlo x patchů, je fajn, že Capcom se na to nevykašlal a hru spravili.
-
-
Problem DD2 je v tom, ze je horsi nez DD1 s datadisky.
-
-
v něčem ano bohužel, v něčem ne. Svět, exploring, level-design světa je o dost lepší, questy jsou o něco lepší, příběh je horší, povolaní mi některé chybí, ta hra je skvělý základ pro datadisk, který by z toho mohl udělat masterpiece, ovšem to se asi nikdy nestane.
Otázka je, jak to tvůrci mysleli, celou dobu se ta hra se jmenuje Dragon's Dogma, dvojka tam naskočí až při endgamu, dle mého je to reimaginace jedničky s nějakým potenciálem do budocuna pomocí datadisků, ale jelikož tvůrce odešel, tak to asi nedopadne.
-
-
-
Ja to mam stejne. Navic jeste v kombinaci s proste rozbitou hrou.
-
-
povedené, možná bych dal Metaphor místo Elden Ring, ale jako datadisk je to fakt skvělý.
Všechny hry jsem hrál a všechny jsou výborné.
-
Wow. Zadny zebricek se mi nelibil, tento je ale jasne nejhorsi. 3 temer identicke, podobne nezajimave, mainstreamove hry. Fuj fuj
-
-
Jsem zvyklý že na Games příliš "neloví" v méně známých nezávislých hrách a asi jim to ani nelze vytknout. Na oné scéně vychází prostě tolik titulů, že k jejich zrecenzování by museli vyhradit jednoho člověka.
Na druhou stranu jsem byl loni celkem spokojený - co si pamatuju, tak Conscripta zrecenzovali, Dread Delusion taky, Indiku též. Jenom třeba hra "Skald against the black priory" jim unikla - ta má ale tak brutálně retro design (z něhož by tu někteří až brečeli 🥹) že celkem rozumím tomu že ji vynechali. Dále mě trochu mrzí že nezrecenzovali hru Rauniot, měla naprosto skvělou atmosféru.
Takže minimálně recenzují ty oblíbenější nezávislé hry o kterých je slyšet.
Abych to zakončil, moc ani nechápu jak tu někteří píšou že jejich komentáře byly smazány a dostali ban. Často píšu názory s kterými podle mě někdo z redakce nesouhlasí, ale maximálně se tu se mnou pustila do diskuse Šárka (ohledně Veilguardu). Ani jednou se mi ale snad nestalo že by mi komentář smazali, tak by mě třeba zajímaly konkrétní případy a důvody kdy se jim to stalo - když podle mě člověk píše aspoň trochu slušně, tak by se mu to nemělo stávat.
-
-
To mazání je problém, který vznikl kvůli špatnému technickému zpracování diskuzí. Ta diskuze se řetězí a redakce neumí smazat jenom 1 příspěvěk.
Takže když smažou třeba 1 "off-topic" příspěvek, tak se kvůli tomu smažou všechny příspěvky v té dané větvi diskuzního stromu. A to je blbé a naštve to spousta lidí, kteří do té dané větve diskuze přispěli.
-
-
když si tě kámo rozkliknu a dám si loňsky rok a stejný žebříček, tak tam adoruješ naprostý mainstream a mnohem mnohem větší mainstream než tyhle japonské RPG ve finále pro užší skupinu hráčů.
Takže jsi jen fanboy/hater, který tam nemá svoji hru.
-