Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsou někde k dispozici kompletní výsledky včetně počtu hlasů. Zajímalo by mě,  jak si stály i ostatní hry a taky, kolik vlastně dostaly hlasů. 

• vonTossis

S absolutním vítězem se dá jen a jen souhlasit. Indy je fakt nářez. Mám z MachineGames, potažmo Microsoftu, radost. V jednotlivých kategoriích těžko soudit, hodně jsem toho hrál, ale dost i nehrál, takže nebudu spekulovat.  :-)

• Derp_1337

Jako Indy je super, ale dost mu pomohlo, že vyšel těsně před koncem roku. Takže lidi ho ještě měli čerstvě v paměti. Zatímco hrám jako Like a Dragon: Infinite Wealth a Final Fantasy 7: Rebirth spíš uškodilo, že vyšly na začátku roku.

Podobně to je s Oscarovými kandidáty. Ty filmy, co usilují o nominace, většinou vycházejí pár měsíců před vyhlášením.

PS: Osobně bych nej hru roku dal FF7: Rebirth. Ale jako chápu, proč Indy vyhrál. FF má tu nevýhodu, že ta grafika je ve stylu anime a to některým hráčům nevoní. A navíc Rebirth minulý rok vyšel jenom pro PS5, takže to přišlo o značnou část hráčského publika.

• aspa

JRPG tady v Česku a obecně na západě měly silnější roky v období PS2, teď je to spíše niche, tohle nikdy nevyhraje, i kdyby ta hra byla sebelepší.  Už to, že to vyhrálo nějaké ceny a to i tady, je úspěch.

Jinak Rebirth nemá anime grafiku, anime grafiku má Metaphor, který je skoro stejně skvělý. 

• Podle mě to může být i tím, že Indy má prostě širší záběr publika.  I když FF 7 za ty roky získala kult legendy a pamětníci o ní mluví až  s nekonečnou láskou (včetně mě), tak je to prostě pořád japonská hra se svými specifiky, které nemusí každému sednout. Kdežto Indy je zase kult v západní kultuře.

• Inquisitor

Taky jsem hlasoval pro Final Fantasy i když jsem ho na rozdíl od Indyho "hrál" na youtube:D Každopádně souhlas, obě hry si to plně zaslouží.

• 0011

Takže jinými slovy nehrál... achjo, já teda hře kterou jsem nehrál hlasy nedávám některé kategorie jsem tedy zcela vynechal. Doufám že podobných "hráčů" jako ty moc nehlasovalo jinak je výpovědní hodnota téhle ankety nula nula prd 

• Inquisitor

Tak zrovna u takové hry je jedno jestli mačkám čudlíky já nebo někdo jiný. Vyprávění, příběh, hudba, grafika apod. jde snad posoudit i na youtube. Koukám na gameplay bez komentáře, jenom čistá hra bez keců:)

• 0011

Tak to teda sorry jako ale dovolím si hrubě nesouhlasit. Hry se hrají, tohle je ekvivalent jako kdybys hodnotil film ze shrnutí děje na wikipedii, u čisté point & click adventury by se dalo ještě polemizovat, ale jestli je ti jedno, že "nemačkáš čudlíky" tak nechápu proč hry hraješ. Jako Anita Sarkeesian, která je opačný extrém, ta zas kritizuje hry, které "hrála" jako ty

• Inquisitor

Reakce na příspěvek:

A co by tolik změnilo můj pohled na hru? Zjistil bych, že je špatná?

• 0011

Reakce na příspěvek:

Odpovím ti otázkou, kdybys jí hrál a nebavila tě, hlasoval bys pro ní?

• Inquisitor

Reakce na příspěvek:

Nehlasoval. Jasně že je lepší si hru zahrát. Netvrdím že to tak není. Jenom si myslím že hodně aspektů jde posoudit i na YouTube. Nic víc.

Mimochodem ještě se nestalo abych u nějaké hry po osobním hraní měnil názor.

• 0011

Reakce na příspěvek:

Ad první odstavec -  tak proč si teda pro ní hlasoval?

ad druhý odstavec - argumentační faul anekdotická evidence, učebnicový příklad

• vonTossis

Ano, to je vcelku známý a pozorovatelný trend. Neplatí to sice vždy, ale většinou ano. Výsledek to však nemění.  Ani to nemění nic na tom, že je Indy fakt dobrá hra. 

• Derp_1337

Jo, o tom žádná. Indy je super hra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit