Británie se zdráhá schválit akvizici Activision Blizzard a Microsoft si to nenechá líbit
-
Je mi celkem jedno, co si Microsoft, Activision, Sony a ostatní provádějí, ale tohle mě trochu vyděsilo "...jelikož je jeho snahou přimět všechny konzumenty k přechodu na cloud gaming..."
Nic proti cloudgamingu jako možnosti, ale cpát to všem, mi přijde přes čáru. Filmový průmysl už se tím směrem posunul. Tam v případě nelibosti platit měsíční poplatky deseti společnostem zbývá ještě možnost si obsah pořídit nelegálně. U her nepůjde ani to. Navíc u nich je faktor znovuhratelnosti většinou vyšší než koukat pořád na ten samý film dokola. Představte si, že máte oblíbenou hru, kterou si párkrát na měsíc na chvilku pouštíte. Jenže je na cloudu, na kterém nic jiného nechcete a měsíční poplatek je 300 Kč...
-
-
To je naprosto hypotetický příklad. Ale jistě, lidé, co chtějí hrát 2 hodiny měsíčně, na cloudovém modelu tratí. Kdo chce hrát 200, ten získává. Zrovna u her mi nepřijde, že jde o nějaký problém, v reálu zasáhne minimum lidí a většina z nich si to určitě může dovolit. Pokud by se mělo něco řešit, tak přesun většiny businessu do cloudu. Když vám vypnou elektřinu, protože zapomenete zaplatit, stane se. Ale když vypnou elektřinu, protože elektrárenská společnost na řízení rozvodů používá službu, co používá službu, co používá... kde někdo zapomněl zaplatit, je to úplně jiný level než 300 za Gamepass
-
-
Navíc v rámci rodinného tarifu s kterým ms startuje to bude 22E za 5 uživatelů tj něco přes kilo za gamepass ultimate, takže ročně cca cena jedné AAA hry
-
Vzhledem k tomu, jak se zase rozmáhají exkluzivity (a jak fungují exkluzivity u filmů a seriálů), tak se může stát, že sice budeš hrát 20 hodin za měsíc. Hodina na pracovní den mi nepřijde nijak extrémně málo, těch 200 je fakt extrém. Ale budeš platit pět služeb, protože střídáš pět her a každá je exkluzivní. Budeš se divit, ale hráčů, co hrají jen pár her do roka a stačí jim to, je docela dost. Opravdu si myslíš, že by velké firmy tak tlačili cloud, se kterým mají velké náklady navíc, kdyby celkově vydělali méně? Navíc nikdy nebudeš vědět, kdy kterou hru vyřadí z cloudu a pak efektivně přestane existovat. Ze starých her si pak budeme moct akorát tak pouštět videozáznamy, místo abychom měli možnost si je sami zahrát.
Business v cloudu je zase jiná věc, ale tam aspoň existuje něco jakového jako zákon o kritické infrastruktuře, o kterém píše kolega níže.
-
Toto by malo byt myslim uz vyriesene zakonmi o kritickej infrastrukture, pricom ani enterprise cloud business nefunguje stylom, ze nezaplatil si tento mesiac lebo si zabudol a my ta odpojime.... ti odberatelia museli dodavatelom platit aj pred cloudom..
-
-