Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O tom by se dalo hádat do nekonečna, nemyslím si, že by konzoloví hráči byli troubové a navíc, jak někdo psal většina má i velice našlapaný PC. Já osobně jsem dlouhou dobu byl taky na straně PC v hraní a prostě jsem nedokázal pochopit, proč skra někdo vůbec hraje na nějakém PSku, nebo Xboxu?! No a nakonec jsem si pořídil PS3, původně jen a pouze kvůli pár hrám, jako NHL a FIFA, protože EA sere na PC verze a tady to začalo, už to jak jsem PS3 zapojil a prostě zapnul to NHLko a chytl gamepad, (už i na pc jsem hrával na padu) tak naprosto úžasný pocit uplně něco jiného jak PC, ikdyby to vypadalo stejně, tak to stejné není, prostě má to svoje kouzlo a všechno je naprosto jednoduché, zapnetu hru, nainstalují se Vám patche a pak jste v menu, kde stačí kliknout na online (offline módy) a hrajete, nemusíte nic vymýšlet a řešit a i ve víc lidech, s kamarády, prostě zapneme FIFU, vyvalíme se do křesel, chytnem gamepad a hrajem nějaký turnaj a nemusíte řešit blbosti. A pak další věc, co mi otevřela oči byl taky výběr her, který je momentálně primární na herním trhu, tím myslím, jakože vývojáři dělají primárně hry na Xbox, nebo PS3, možná už to pomalu končí, protože PC je zase vpředu o nějaký krok, ale i tak dnešní generace konzolí má úžasnou grafiku a pořád to dovedou tahat dál a dál a těžit z toho maximum, což u her na PC není, tam to prostě udělají a řeknou si komu to nepojede má smůlu, (v hodně zkrácené verzi) musí koupit nové železo a pak mu to pofrčí, nebudem se tu půl roku zabývat nějakou optimalizací a co, pak vydáme nějaký patch, když tam bude nějaká velká chyba a ano většinou to tak i je po pár týdnech vydávají obří patche, protože je to nedodělané. To se na konzoli nestane, protože tam s tím musí pracovat pořád na stejném HW a ví, co můžou a co ne, takže nevzniknou nějaké zbytečné chyby. A Uncharted 2, to byla další věc, která mě uplně zakotvila u hraní na konzoli, když jsem tu hru zapl tak jsem uplně čuměl a navíc jsem si myslel, že FPS prostě na PS3 hrát nejde, že to nemá smysl, no stačilo pár hodin a už jsem si to střílel i na gamepadu a U2 jsem dohrál za pár týdnů ( to by bylo ještě dřív, ale musel jsem se věnovat i přítelkyni a práci :) ) a tak bych mohl pokračovat, protože i další hra LBP 1,2, slečna není moc herní typ a když ji dostanu k nějaké hře tak je to zázrak a nebo je pátek a pijeme :), ale u LBP to bylo jiné, to ji bavilo, protože to bylo logické a zábavné, takové hry prostě na PC chybí a nikdy tam nebudou a proč? Protože by to nemělo to kouzlo, ale to pochopí asi jen lidi, co vlastní PS3, nebo Xbox 360 a myslím si, že u většiny lidí, co tu nadávají na konzole, je to tak, že kdyby ji doma měli aspoň na měsíc a zahráli by si nějakou pecku, tak by změnili názor, ale neříkám, že by to tak bylo u všech, jen to chce otevřít oči a nenadávat na všechno a prostě to zkusit a až pak kritizovat, protože mluvit o něčem, že je to sra*ka a proč to vůbec existuje a nikdy to nemít v ruce, (delší dobu jak hodinu) je prostě ignorantské.
    • U mě to bylo uplně stejný ;) A přiště si tu slohovku můžeš odpustit kdo to má číst? *1*
  • Hmm prohlizeni fotek, koukani na filmy a s posledni generaci, protoze uz to bylo naprosto nezbytne, i integrovany net prohlizec... panecku to je funkciii, no ale neznamena to ani zpola, ze se konzole stavaji pocitacema. Jen rozsiruji funkce a to je jen dobre.

    Me koupe PS3 mi definitivne otevrela oci, na cem se mi hraje nejlepe a kde jsou ty nejzajimavejsi hry - ♫♪PC aall da waay♫♪!
    Nicmene zarizeni bych nedal uz ani jedno a hry si syslim hezky na obojí, byt pomer her je 9 ku 10 ve prospech PC. *4*
  • Nebudeme jí už říkat herní konzole, ale PC :)
    Je docela zajímavý sledovat ten vývoj. PC -> Zjednodušení na čistě herní zařízení -> přidávání dalších a dalších funkcí -> PC. Koloběh života asi vážně funguje :)
    • Jde vidět, že toho asi o PC moc nevíš.. Že ho máš jenom na herní a na facebook. Kdybys na počítači dělal v nějakým vývojovým prostředi nebo pracoval s databázema apod. tak budeš mluvit uplně jinak. To neznamená že když ty tam ty funkce nevyužíváš, že tam nejsou.
  • Nechapu narazky na udajnou "slozitosti" hrani na PC. Patchovani her a stahovani novych ovladacu je uz temer minulosti. Mate-li operacni system Windows 7, nemusite resit skoro nic. Vse se automaticky aktualizuje, pripojite-li nejake nove zarizeni (treba gamepad) win7 sam stahne potrebne ovladace. Po vlozeni originalni hry se vse po jednom kliku samo nainstaluje, pred spustenim se zkontroluji dostupne patche a hra se automaticky zapne s optimalnim grafickym nastavenim... Argumety, ze hrani na PC nebo jeho obsluha je slozita, jsou v dnesni dobe prezite.
    • jnsCZ
      Neřekl bych, že je to tak snadné. Ve firmě mám na starosti IT oblast a když někomu najednou vypadne zvuk, tak uživatel-laik neví proč. Někdy to spraví restart, jindy se už musí člověk rýpat ve správci zařízení. Pak začne nějaká aplikace zdánlivě bezdůvodně padat. A opět, uživatel-laik neví, proč hra padá a co s tím má dělat. Má špatné ovladače? Přehrívá se CPU? Jsou vadné paměti? U PC je spousta faktorů, proč něco nejde. Konzole se samozřejmě může také pokazit, ale většinou nahlásí nějakou chybovou hlášku, kterou člověk opíše do Googlu a hned ví, na čem je.
  • Proc ne, ja si koupil PS3 a to nejen kvuli hrani (blu-ray) a napr. super moznost domacich alb fotografii a i jine veci, me jen a jen potesi, jen tak dal...
  • ja mam rad Heavy rain, God of war, L.A. Noire, Killzone, Gran turismo, Metal gear solid, Little Big Planet, Yakuza, Uncharted, Infamous a proto mam ps3
  • Masa-san
    Jinými slovy, autor říká, že se z konzole opět stane něco jako PC?
    Protože pro mě je PC nejvíce multifunkčním zařízením v domácnostech .

    No taky jsem tu jednou něco podobného psal, bylo to něco v tom smyslu, že z konzole bude víc jako PC a PC se naopak zjednoduší a bude víc jako konzole někdy v budoucnosti(už ted se řeší windows pro hráče se stylem zapni a hraj a kupuj hry přímo z windows, konzole zase pokrývají široké spektrum jiných než herních funkcí) takže takový kompromis ...
    • Hardware PC je skutečně postupem času stále normovanější (začíná to u velikosti [kejsu] a pozicí závitů pro uchycení základní desky). A myslím, že se jednou skutečně dočkáme toho, že bude normovaný úplně (jistě intel, amd, nvidia, ati atd. udělají všechno proti tomu), ale rozhodně nemyslím, že to bude v podobě stávajících konzolí, jelikož (a to je podstatné) ty mají normovaný i software.
  • Zrušte konzole.Znečišťují Českou Republiku
    • Ataker
      Ach bože Růženo, kdo nám pomůže proti takovým lidem? :'( Už vím! Pán, který se jmenuje Ip Ban.
      • Banovat za názor?já nikoho neurážím.Jsem slušný člověk,akorát sem napsal názor.
        • Ataker
          Tak podle tvých komentářů co tu někdy vyplodíš máš teda do slušnosti daleko mistře. :) A to co píšeš, že konzole znečišťují ČR je pěkná kravina a ty to víš, ale čemu se divím, že? rejpal :)
          • Jj..rejpal a v něm je slušný člověk v důchodu/herním/
  • Odulin
    Kde sou ty časy, kdy jsme měli rádi všechno, co poskytovalo zábavu..ať už to bylo Pc,Amiga,coin-up, konzole od čongů..prostě bez rozdílu platformy. Dnes je holt in kydat na všechno špínu..a hlavně na konzole. Ach jo. *7*
    • souhlasím :)
    • To byly krásný časy, kdy jsem vyžebral od maminky stovečku a běžel na tržnici koupit žlutou kazetku *1*
      • Od vietnamcu jsem si koupil Toma a Jerryho a byla tam nejaka debilni hopsacka s kucharem...
      • Téže souhlasím :D Je hezké vzpomínat na dobu, kdy jsme seděli se sestrou na posteli a stříleli kachny :D
    • no já si teda pamatuju "válku" ataristů a amigistů *1*
      • To je fakt a amigistu a pcckaru a sincalirsti k tomu meli taky co rict :-).
    • To je tím, že dneska má každej 15letej fracek smartphone za 10 000. A bere všechno jako samozřejmost
  • LOL - udelaji z konzoli vlastne PC.. tak to je ale pokrok ! ! ted at mi nekdo ROZUMNĚ! vysvetli proc si radsi nekoupit PC.
    • keny11
      Jednoduchá obsluha a jistota přesně navržených her. Je dobře že jdou tímhle směrem.
      • Jednoduše pro jednodušší lidi co u toho nechtějí moc přemýšlet a jen strčit a hrát.
        Primárně hraji na PC, jenže když zkusím konzoli tak to má své kouzlo (až na fps a joypad to opravdu dohromady moc nejde) a je to prostě zábava o stupeň jinde.
        Sám také nechápu proč si někdo nekoupí PC a nedá si ho pod TV, kabelem spojí a může si užít hru v hezčím podání než na konzoli, toto mi fakt pořád nejde do hlavy. Může mi to někdo vysvětlit (a určitě to není tím že na to není přizpůsobený nebo rychle stárnoucím výkonem)..??
        • Masa-san
          No nezapoměnte ale na to, že dnes už se ani na PC nic neřeší, Win7 mi stahly samy všechny ovladače a aktualizace a prostě strčim origošku a hraji.

          zvláštní je to, že mám v oblibě na PC hrát typicky konzolové hry jako Devil May Cry, kde prostě je potřeba analogový herni ovladač. *4*

          Ma politika je jednoduchá,potřebuji PC jak na hraní, tak na práci a jiné věci tak mám prostě 2(a více) v jednom,

          ale lidi co prostě přijdou domu večer z prace místo televize si radši dají nějakou causalku nebo prostě mlaticku na uvolnení stresu , pro ty je asi lepší konzole.

          No pak tu máme ty bohatší co si prostě koupí co je napadne ve chvilkovém rozmaru *1*
          • casualku nebo mlátičku? No na svým xboxu nemám ani jednu casual hru a jsem si skoro na 100% jistý, že se hrají podstatně víc na PC.... Prostě proto, že pokud budu chtít hrát casual hry, buď použiju domácí PC, který má doma každý nebo telefon, ale rozhodně si kvůli nim nebudu kupovat speciální konzoli. A bojovky.... mám VF5 a jde o jednu nejvíc hardcore hru z hlediska zvládnutí, kterou jsem hrál.
        • Tak v prvni rade je to neergonomicky, hrani pomoci bezdratoveho gamepadu je neco jineho nez hrani pomoci klavesnice a mysi na stole. Dale dobre hry pro konzoli jsou ergonomicky prizpusobene pro hrani na televizi a dobre hry pro pc jsou prizpusobeny pro hrani na LCD monitoru. To se odrazi v provedeni detailu, textur, velikosti pisma a dalsich prvku. Takze hrani PC her na televizi je blbost. Napriklad kdyz Bethesda pustila ven Fallout 3 s konzolovym rozhranim na PC, tak se vuci tomu strhla silna kritika a rada modu to pak opravovala, treba obrovske pismo, ktere je pro televizi akorat, ale na monitoru z blizka bylo jak pest na oko a podobne. Je pravda, ze hodne portu konzolovych her na pc je provedena tak mizerne, ze by jim hrani na televizi mohlo prospeti.
        • RavenHolm
          Konzole je pro lidi, které stále nebaví řešit, že v pc něco nefunguje (ovladače, drm atd.) ne pro pitomce! FPS a gamepad jdou dohromady jen to chce cvik, ale o tom by se dalo hádat dlouho. Víš proč pc hry a všeobecně pc není nejlepší volba k propojení s TV? Z jaké vzdálenosti koukáš na PC monitor oproti TV? Např. v Zaklínači 2 na TV by jsi ani náhodou nemohl přečíst hinty, které i na 24 monitoru byly miniaturní (možná s dalekohledem). Konzolové hry jsou dělány s ohledem na to, že je hráč pozoruje z větší vzdálenosti. Něco takového u PC her není (až na Konzolové porty, ale na ty zase všichni nadávají:)). Btw jsem primárně PC hráč vlastnící konzoli.
          • Mahcake
            Takže říkáš, že konzole jsou pro idioty bez mozku? To je trochu přílíš, nemyslíš? *7*
            Podle mého názoru, stejně vlastní polovina konzolových hráčů high-endový PC, včetně mě.
            • RavenHolm
              Mám high-end PC a k tomu Xbox. Myslíš, že jako vlastník konzole bych něco takového tvrdil? Když si nesu domu hru na xko tak vím, že mi půjde. Vím, že mě nebude prudit drm a nebo, že nějaká kombinace programů bude dělat se hrou potíže. Psal jsem, že jsem primárně PC hráč, ale jsem odkojený na konzolých a proto vím, že oproti PC mají mnoho předností. Takže neříkám, že konzole jsou pro idioty bez mozku (ani nevím kde jsi to vyčetl).
          • ... a proč by vlastně PC hráč měl hrát přes půl místnosti ? (a to i v případě že má dalekohled). Kup si full hd televizi, sedni si metr před ní - s PC hrou, a přečteš všechno. (jednotlivé pixely jdou rozpoznat až někde okolo 30 cm od plochy)
            Jakékoliv nižší rozlišení a horší textury nutí logicky pozorovat obraz s větší vzdálenosti, což je ale problém slabého hardwearu, -ne nápad vývojářů.
            Nedají se takhle hrát strategie, kde je třeba sledovat celou plochu, ale zážitek u většiny ostatních her je lepší -asi jako vidět film v kině nebo na notebuku, neruší tě okolí v periferním vidění, a hra tě snáze pohltí. Doporučuju odskoušet
            *3*
            • RavenHolm
              Hmm jednu dobu jsem hrál na PC s připojenou fullHD 32" televizí místo monitoru. Tudíž mám odzkoušeno... a věř mi, že jsem teď rád (spíš moje oči) za 24" fullHD monitor. Sice máš pravdu v tom periférním vidění, ale jinak je to k ničemu. K PC patří monitor a ke konzoly televize a nebo monitor (tady záleží na situaci v domáctnosti).
        • keny11
          Jak jsi napsal má to své kouzlo je to prostě něco jiného než PC. Je to na člověku někoho to nezajímá a jiného to hned chytne a už hraje hlavně na tom.
      • PC má těžkou obsluhu??
        • keny11
          Oproti konzoli jo.
        • stejně by do tech konzolí začal vychazet nový hardware aby si víc nahrabali to by nevydrzelo dlouho se stejnym hardwerem

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit