Call of Duty zůstane na PlayStationu. Microsoft se dohodl se Sony
-
Hrat fps strilecku na gamepadu je stejne uchylarna tak bych to ze na psku nebude moc neresil na PC zustane 😁
-
-
Tak konzolisti mají ten gamepad vykompenzovaný drobným autoaimem, který doměřuje. Bez toho by se snad ani nedalo rozdávat headshoty.
-
-
Drobným? Je to jak aimbot obzvlast ve wz 😀
-
-
Haha, to byla "drobná" nadsázka 😀
-
-
-
-
Takže za deset let pápá hráči PS platformy. Jak ubohé od MS
-
-
Tak klidně to může být i dřív.
My neznáme přesné znění smlouvy, ale klidně se může stát, že Micro$oft přejmenuje CoD na nějaké MS Warfare Simulator a tím se vyhne závazku vydávat CoD na PS. 😈
-
-
Zajímavé, Sony je plné exkluzivit, ale jakmile by to mělo být naopak tak Sony kope jak rozmazlené děcko. Neuvěřitelné.
-
-
Tak CoD se každý rok na PS prodá v hodnotě 1 až 2 miliard dolarů. K tomu si ještě přičti zisky z mikrotransakcí. A k tomu ještě přičti zisky z přidružených služeb (aby jsi hrál některé hry online na PS, tak si musíš zaplatit předplatné PS Plus nebo PS Now.) A k tomu ještě připočti zisky z prodeje HW (ke kompetitivnímu hraní stříleček potřebuješ třeba sluchátka, takže to jsou další prachy).
Takže každý rok na CoD vydělají někde mezi 2 až 14 miliardy dolarů. (V nedávném leaku ze soudu bylo nějaké číslo 13,9mld).
A teď mi řekni, že kdyby jsi ty byl na jejich místě, tak by jsi vůbec "nekopal" a nechal si těch 14 miliard uplavat úplně beze slova. Napsat to klidně můžeš, ale nikdo ti neuvěří. 😉
-
-
Mě je samozřejmě jasné, proč se o to tak rvou. Také jsem nic takového nepopíral. Jenom jsem tím chtěl vyjádřit jak je to pokrytecké. 😬
Já měl za to, že mikrotransakce se připisují pouze Activision, z nich nemá Sony ani korunu dle mého. Sony má zisk pouze z prodeje a poplatků online služby pro hraní. Ale jestli říkáš, že i z mikrotransakcí.
-
-
Pokrytecké to v žádném případě není.
Pokrytecké by bylo, kdyby Sony kopalo okolo "exluzivních" IP, které si Micro$oft vyvinul pro svou vlastní konzoli. Sony má své "exluzivní" IP a Micro$oft má taky své "exluzivní" IP. A do těch nikdo nerýpe.
A k těm mikrotransakcím: jak napsal Sallvator níž, Sony si bere ze všech prodejů 30% (včetně mikrotransakcí).
-
sony ma 30% te vseho co se koupi skrze jeji platformu tzn i z mikrotransakci
-
-
-
Ale oni nemají problém s exkluzivitou u konkurence. Jim vadí to že tituly které jsou multiplatformní budou v budoucnu exkluzivní pro Xbox. Pokud si Microsoft udělá úplně novou IP tak nikdo nemá problém aby byla exkluzivní 🤣
-
-
Až na to, že je rozdíl mezi exkluzivní pro xbox, což není pravda a mezi nebude na Playstation.
-
Vzhledem k tomu, že každé Call Of Duty je defakto nová hra pak je to skoro to samé, každopádně rozumím důvodům. Jenom od někoho, kdo dělal exluzivity jak na bežícím páse mi to přijde pokrytecké.
Mě osobně se celá ta myšlenka ohledně exkluzivit dost příčí. Pochopím malé studia, které nemají tolik prostředků pro multiplatformní tituly, ale u velkým mi to nedává moc smysl. I když poslední dobou to vypadá, že Sony po úspěchu Spider-Mana, God Of War bude alespoň své exkluzivity portovat. Rád bych si zahrál Ghost of Tsushima, ale PS si kvůli tomu pořizovat opravdu nebudu to si radši hru nechám ujít. Her je na Steamu dost, sám nevím co hrát první.
-
-