Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt chystá vedle Cyberpunku „temné fantasy RPG“
29.10.2012 | Petr Poláček
51 příspěvků
-
Pro mně snad je nejlpeší díl Paní jezera.Ta bitva u brenny prostě nemá chybu.A samozřejmně to vyvrcholení celého románu se mi mnohonásobně víc libilo než všechny ty americké konce u jiných knih nebo her.Řemeslně odvedená práce pana sapkowského.
-
-
Tak, tak. Taky se mi líbí nejvíc. Konec byl napsaný dobře, jenom mohl Sápek "vyvražďování" hlavních postav trochu více roztáhnout, jak se blíží konec tak chcípaj dost rychle za sebou.
-
-
No já teda nesouhlasím... když vynechám povídky tak se mě nejvíce líbi Krev Elfů a Čas opovržení a taky se neztotožnuji s názorem,že Sápek konec zvládnul naopak konec je podle mě velice překombinovaný a trošku zbytečné mě případlo i vyvraždění skoro všech hlavních postav
-
-
Jako mohl někdo přežít s hrdinů( kteří šli do posledního boje)třeba cahir byl por mně jedna z dborých postav, ale toho by asi vzápětí nechal zabít císař, jenž je jedna z mých nejmilejších postav.doufám že se ve trojce objeví.Jinak mám rád celý román spolu s povídkami, každý rok si je aspon jednou přečtu.
-
-
Hra Zaklínač se odehrává po skončení knih. Takže postavy, které v knihách zemřely se ve hře neobjeví.
-
-
Jsem myslel že císař se jako objeví ve trojce a ne cahir.Jako čtenáři a hráči je mi jasné že hra volně navazuje na román.Jako jsem někdy natvrdlý ale zas tolik ne :D.Prostě se mi Ehmyr libí je to pro mně postava, která dokáže člověka překvapit záleží už jenom jak :D a ktomu má homur viz. potrestání toho mága .
-
-
-
-
-
-
Zaklínači jsem nikdy nepřišel na chuť... Nicméně na ten Cyberpunk se vysloveně těším. Od prvního Deus Ex jsem dobrou cyberpunkovou hru nehrál. Tak snad konečně...
-
-
Human Revolution není cyberpunk?
Jen se ptám, neukamenovat prosím *1*
-
-
Tak já musím říct, že hry mě hodně hodně bavily, hlavně druhý díl to je opravdový klenot. Díky této skvělé hře jsem se rozhodl přečíst si i knížky. Přečetl jsem povídky a teď začínám číst krev elfů a zatím musím říct, že nadšený z nich teda moc nejsem. Jako špatné nejsou, autor dokáže svoji představu zachytit velmi dobře, je to i čtivé, ale místy dost nudné bez pořádného napětí a příbehu. A to jsem slyšel, že povídky jsou snad i nejlepší.. Tak uvidím jestli se něco z toho zlepší v románu.
-
-
V románu jsou některé naprosto skvělé pasáže, ale jako celek mě také moc nenadchl. Takže jsem také názoru že jsou povídky lepší.
-
Povidky nemaji zadny super pribeh. Jsou to jen stripky z bezneho zivota Zaklinace. A Zaklinac nikdy nebyl akcni cteni,i kdyz nasilne sceny umi podat velmi barvite.
Naopak se tam zabyva i vecmi aktualnimi v ''kazdem svete a dobe''-rasismus,ekologie,pohled na jinakost,politikareni...
Roman pribeh ma,ale pojednava spise o Ciri nez o Zaklinaci(no dobre,je to tak pul na pul) a nakonec se do to autor prilis zamota(na muj vkus). A take najdes par rozporu. Roman nebyl puvodne v planu,takze co se doctes v povidkach,obcas nesouhlasi s tim jak to vypravi roman. Ale jde spise o drobnosti.
-
-
Ani jedna hra v roce 2013? Škoda, v koutku duše jsem se Zaklínačem 3 na příští rok počítal. Tak snad víc času na vývoj ještě přidá na kvalitě. Těším se jako malej kluk. *4*
-
super, to tu ješte nebylo /ironie. Jinak zaklinac me taky prestal bavit nekde v pulce
-
-
Ano a kvůli těmto mamlasům a jeho stádu prosím herní průmysl vypadá jak vypadá. CDP Red jsou pro mě prostě ukázkou toho, jak by to mělo správně vypadat a není mi líto jediné koruny, které jim za hry dám. EA a Ubisoft s těmi svými sr***ami typu DRM, mikrotransakce, předražená DLC se můžou jít zahrabat. Teda vlastně nemůžou, protože prostě pořád budou existovat lidé, kteří si od nich dobrovolně budou nechávat sr*t na hlavu. Ale já mezi nima nebudu, alepoň dokud nepřehodnutí svůj celkový přístup (což se asi nestane, naopak bude hůř).
-
Pokud říkaš ,že Witcher 1,2 jsou špatná RPG(podle mě jsou to nejlepši RPG za posledních 5-6let a věř,že hraju především rpg,takže vím o čem mluvím) tak mi řekni ty RPG,které jsou podle tebe dobrá
-
-
take fallout new vegas byl dobrej, bylo na nem videt ze to delali lide co vedi jak ma vypadat rpg ale ten engine to sražel k zemi
-
p.s. taky byl svym spusobem dobry oblivion
-
fallout 2 a vampires bloodlines ale to mladší generace nepamatuje
-
-
Mladší generace? Netvrď mi, že je ti víc než dvanáct...Ty tvoje výstupy zde v diskuzích jsou sice dementní i na dvanáctiletý dítě, ale u kohokoli staršího by to bylo na léčení.
-
Tak nevim, jestli když někdo řekne že to bylo nejlepší RPG za posledních 5-6 let je dobré uvést Fallot 2 z roku 98 nebo vampires z roku 2004, Oblivion už je taky dost nakrajíčku (2006) takže jedině ten New Vegas.
-
-
-
V první nebo druhé? :-D
-
-
nekde na začátku jak se resila nejaka vražda, pak jsem prisel na to že ten quest nema logiku a prestal hrat
-
-
Myslis ten prolog? :-D
-
-
Ne, vyšetřování v druhé kapitole, jak se dostaneš z podhradí do města. Táhne se víceméně přes celou kapitolu.
-
-
Tomu prokecávání NPC se říká vyšetřování a sběr důkazů. Dělají to dokonce i policajti, ale místo NPC prokecávají svědky a podezřelé.
-
jo pamatuju že bez toho že byste prokecali nejake npc nebo neco objevili tak se nabizeli jen spatne moznosti vyreseni toho pripadu. podle me chybny dizajn. a navic se uz zacala dostavovat nuda z toho neustaleho zabijeni potvor jako na bezicim pasu v diablu.
skratka jako rpg to u me nebylo nic moc
-
-
-
Copak? Nutnost zapojení mozku?
-
-
Ja jen premyslim jak vedel e je to pulka hry kdyz ji nedohral.
-
-
-
-
-
Uaaaaah..... Pravdou jest, že nenalezneš ničehož odpudivějšího nad ona monstra, vědmáky zvaná, kterážto stojí proti vší přirozenosti, neb jsou zplozenci ohavného bosoráctví a démonů vzívání. Jsouť lotry beze cti, svědomí a zábran, pravými stvůrami pekel, pouze krveprolévání schpnými.
Kaer Morhen pak, jež jest peleší těchto vražedníků, místem, kde své zvrhlé rejdy provádějí, musí býti smateno z povrchu zemského a místo, na němž stálo, nechť je posypáno solí a salnitrem.
Monstrum aneb vědmáka připodobnění... -
-
Vědmák zvaný též některými zaklínač. Povolat ho jest velmi nebezpečné, ale občas jest ho potřeba, když potvor a neřádstva nedaří se zbavit jinak než s pomocí vědmáka. Jest třeba dávat pozor a vědmáka se nedotýkat, jelikož přenáší prašivinu. A ženské před ním třeba skrýt, jelikož chtivý žen jest velmi. Ačkoli je vědmák velmi chamtivý a po zlatě touží, nikdy nedávej jemu víc jak: za utopence stříbrný groš nebo půl korunu, za kočkodlaka groše dva, za vampýra čtyři.
Physiologus -
-
Jestli si to ty a midnight pamatujete, tak je to dost smutny....
-
Další co si myslí že když přidá do věty slovo "jest" bude to působit archaicky
-
-
Oba dva jen cituji knihu, ty archaisme .)
-
-
2collector124-v romanu jsou naznaky na zniceny svet(neptej se me v jakem dilu),ale autor to nijak dopodrobna nerozebira. Chce to vlastni predstavivost a mozna to donuti i nekoho premyslet
-
-
Tak to potom jo. S těma náznakama i s důležitostí cestování máš samozřejmě pravdu, myslel jsem to tak, že ty krátký zastávky (kam patří i ta co sem popisoval) zásadně neovlivňují hlavní příběh, spíš jen dokreslují svět (například příčina morové epidemie v severních královstvích po válce).
-
Samozrejme se kvuli tomu to neni postapo. Ja jen vyvracim tvrzeni ze tam nejsou naznaky o jinych ''vyspelych'' civilizacich
Ale jinak je cestovani mezi ''svety'' pomerne dulezita cast romanu(pripomenu treba svet elfu),a je to prave to,co se mi na knize prilis nelibilo. -
Asi tuším na co narážíš. V Paní Jezera Ciri během cestování mezi realitama a časem narazí na jednu postapo realitu, ale to bych nepovažoval za něco podstatnýho pro příběh.
-
-
V to případě další důkaz neschopnosti a lajdáctví čecháčských spisovatelů
-
-
@Amy
Ako to môže byť postapo? To myslíš konjunkciu sfér a príchod netvorov, elfov a ľudí? Alebo že by to bol rozvinutý svet a vďaka konjunkcii nastala apokalypsa a toto zostalo? Lebo v knihách nie je nič o starovekých technológiách, stavbách alebo civilizáciách (7. diel som nečítal, čakám na december, keď konečne vyjde v pevnej väzbe). Aspoň si nič nepamätám. Nevieš link na ten rozhovor? :) -
Není lepší si přečíst knížky než rozhovor se spisovatelem? Každému pozornému čtenáři to muselo být jasné.
-
Vlastíku, Zaklínač je ve skutečnosti postapo, četla jsem to v rozhovoru se Sapkowskim :)
-
Aha, takže fantasy se středověkým prostředím měli překládat stylem "Jou madafaka, zaklínač je hustokrutej zm*d, co ti vopícha starou, takže check it out a dej si majzla nigga." Tvá geni(t)alita asi nezná mezí.
-
oprava překladatelů
-
-
-
-
-
-
Beru cokoliv od Zaklínače mám vše org a stojí to za každou kačku! Ea games a další by se mohli ledatak od CD projektu učit jak se dělají poctivé hry.
-
Oba dily jsou spicka ale musim si zase precist celou pentalogii :) mozna si pustim i serial je docela dobry a Michal Zebrowski ma riz
-
-
Zrovna jsem dočetl Věž vlaštovky,docela bych si zopákl aji Paní jezera,ale Leonardo ne a ne ji vydat v pevné vazbě
-
-
pravda
-
-
-
Vzhledem k tomu, ze kdyz do neoznameneho fantasy RPG hledali lidi tak byla znalost dila Andrzeje Sapkowskeho vyhodou je to natuty dalsi zaklinac ;-)
-
-
Určitě. Vsadil bych na to něčí hlavu. :-)
-
-
třeba císařovic hlavu ve třetím díle
-
-
-
Osobně doufám v datadisk na záklínače 2, který nastíní jak to bude vypadat ve trojce.Rozhodně bych byl rád za víc monster než je ted e dvojce.