Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • grafický a gamedizajner by si mel dát facku
  • Nevím proč, ale strašně mě těší se na to video koukat, pěkné tvary moderní technologie v přírodě - mňam.
  • mam cesky hry rad (mafia 2, flashpoint 2), ale tohle je hroznej sh*t.
    • Flashpoint 2 je českej asi jako management Škodovky
    • ucho
      co konkrétně? mám takovej dojem, že ze hry pořádně neukázali nic. přijde mi to spíš jako ochutnávka enginu, takže nevím, jakou hru hodnotíš :)
  • Engine vypadá velice dobře, je za ním vidět obrovský kus odvedené práce, dovedu si představit podobnou formu jeho licencování jako používá Crytek, mohlo by mu to jedině prospět a vývoj urychlit.
    • samboush
      Ahoj a díky. Tak určitě ano. Do budoucna se stím počítá. Engine je postavený , jako jeden velký editor, kde je účelem poskládat celý výsledný program. Ten se pak vygeneruje a vyexportuje vysledný kód a ten kompiluje do výslednýho tvaru. Vlastně tam není nic na tvrdo nakódovaný(krom fragmentů směrem k systému nebo HW ). To nám sice dává výhody při vývoji, ale ta variabilita je oříšek jak to předat uživatelům. Teď máme jednoho nového člověka, který se to učí a z toho by měl vyjít nějaký uživatelský přístup jak to efektivně využívat s různou znalostí engine, programování atd. Tzn vlastně nějaké UI pro samotný engine aby si mohl každý uživatel najít způsob jak engine využít na to co potřebuje . Třeba teď se řeší, jak z logu který tvoří engine při práci s ním, generovat automaticky návody a zjednodušené formuláře pro různé na sebe navazující postupy. Tzn od vyplňování dat, po tvorbu uživatelských objektů a jejich funkcí.
      Stručný popis je v CZ tady: http://www.samone.net/samone/
  • Wngíj vp XWL O, jew asd vi a t o dosta ka aprae . Ne vau ažz e op v ydaáni enginu pod liefana GPL? Dobq a prae, ja l tak dal.
    • TheFeardemon
      Mohl bych požádat o kod této šifry?
  • SirArag
    Měl bych dotaz ohledně vody, protože většina ostatních věcí se tady už řešila.

Díval jsem se na video na stránkách a ta voda mi zatím připadá jako ve starém Minecraft classicu, kde se jeden "blok" vody mohl šířit donekonečna všemi směry.
    Nějak takhle: http://www.youtube.com/watch?v=hUSMvBF3W2c

Rád bych věděl, jestli je v plánu to nějakým způsobem změnit nebo to takhle vyhovuje.
    Bylo by fajn vidět i řeky. Otázka ale je, jestli by to k něčemu bylo :)
    • samboush
      Ahoj. Voda se počítá na GPU a vychází z fyzikálních výpočtů pro šíření kapalin pomocí vodních sloupců, přepadů a proudění v trubicích. Mělo by to fungovat fyzikálně korektně, tzn kolik se do systému vody napustí, naprší, odvede , vsákne. Tak tolik jí tam je. Tzn se počítá přesně s objemy, rychlostma proudění a jeho dynamikou .
      Záměr byl mít možnost šířit vodu realtime na celé mapě. Modifikací terénu a umísťováním věcí měnit jeji chování a tím ovlivňovat strategickou část hry. A na druhou stranu aby ten stav a proudění vody ovlivňoval věci z fyziky počítané na CPU. Ta voda funguje podle prostředí kde je.Tzn pokud to bude koryto řeky tak poteče jako řeka.
      Ještě to není, úplně dodělaný, chybí tam reflexe a detailnější geometrie vody na blízko + efektíky nějaká textura s pěnou a trocha cákání.
      Ten princip zůstane tak jak je, jen se to bude vylepšovat. Je to udělaný univerzálně, tzn jde to použít na celou mapu, nebo I třeba do lokálního bazénu, jezírka, kaluže a nastavením parametrů to nemusí být jen voda, ale I jiná kapalina nebo tekutá hmota.
      Tady je video z dev diary http://www.refusion-game.com/162_detail/
  • myslienka trocha pripomina stary Warzone *14*
  • tak zaklad je poradne to rozostrit a ukazat, ze to umi umelecky ostrit na ruzne hloubky.. tohle bude urcite "super" pro 3d tam to proste miluju.. kdyz reziser umelecky preostrenim chce divaka upozornit, ze se ma zamerit na neco konkretniho.. jo to je paraaaaadaaaaa.. tak k veci.. tohle dela nejakajej student?
    • samboush
      Ve hře jsou dva fokusy, jeden propojený s nastavením prostředí světel, mlhy a počasí a druhej je takovej ten automatickej podle pohybu hráče a jeho míření na různé objekty. Ten bude možno vypnout v nastavení, nebo si ho upravit podle vlastních preference. FOV se bude měnit podle rychlosti a podle techniky, kterou bude hráč používat. Ale taky tam budou nějaké možnosti si to upravit podle vlastních preferencí. To vše projde uživatelským testováním. V Engine se snažíme o to aby šlo nastavovat prakticky vše a ty smysluplné věci si bude moci nastavovat I hráč.
  • GlaDOS
    Jako hráči mi prostředí připadá lehce chudé (což není nutně špatné) a technika taková, čistá a možná až bezpohlavní. Do strategie by to šlo, ale v FPS stránce bych si začal hodně všímat detailů.
    Na druhou stranu jako člověk zajímající se o vývoj musím ocenit, když se malé studio rozhodne udělat svůj vlastní engine, který vypadá takto pěkně. Je na tom vidět kus solidní práce. Budu držet palce. Minimálně na RTS stránku jsem docela zvědavý.
  • ucho
    vzhled vypadá naprosto v pohodě, jen by mě zajímal gameplay a ovládání, to je jedna velká neznámá...
    • samboush
      No pro nás taky. Těch různých herních mechanismů tam je požehnaně a vybalancovat je dohromady budou hodiny a hodiny hraní. Tzn nebudem s tím moc otálet a postupně je budem testovat v komunitě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit