Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 30 fps není ideálních, ten rozdíl prostě člověk pozná na input lagu apod.

    Cities 2 by zasloužilo optimalizaci, už na ní makají. Některé efekty je třeba vypnout... způsobovaly mé 3070 teploty kolem sta stupňů :D

    Po lehkých úpravacách se ale pohybuji na 40-60 fps, skoro vše na high, běží to dobře.

  • XXDarthVaderXX

    Vzhledem k mojí, už postarší sestavě, která to dříve či později odnese(ano už má svá léta) a věrně sloužila, tak mohu s klidem odpovědět, jestli je to tak špatný s tou optimalizací. Podotýkám, že většina RTSek se i na high nastavení drží kolem 50 fps, třeba u warhammeru 3 je to kolem 30 fps a někdy to jde k 25 fps, ale stále se to dá hrát. Jasně, vím, nový PC, ale většinu času jsem stejně na konzoli a počítač mám spíš na práci a tak...chápeme. 

    1 nevím jestli se mi to jen zdá, ale vypadá to, jak kdyby se grafika dočítala za chodu, nevím, něco jako ve Skyrimu a tak. 

    2 Vytížení i na high není na takové úrovni, aby se to mělo kousnout(tohle není ani tak o fps, ale o tom, že to dostane prostě na chvíli klinickou smrt a nereaguje to...ustalí....nereaguje to....ustálí...nereaguje to). Pomohlo nižší nstavení?...no ani ne.

    3  Možnost nastavení grafiky je výzva sama o sobě...tvl. to má snad dělat vývojář a ne já, abych si musel ladit grafiku. Kdyby to alespoň šlo ladit, ale ono se přenastaví automaticky , takže každá změna = chvilkový zásek, protože se to teď přehazuje, tak máš smůlu. Prostě si to nelze přenastavit při takové, té pauze, kdy se vše zastaví a pak se to celé načte. Ne, tady se to děje rovnou, ach bože, já vím, že to myslí asi dobře, ale tohle je fakt hrozná p*č***a.

    4 Nastavení grafiky by mělo být uděláno tak, aby v základu a to i s horší grafikou bez ostatních cukrlátek... low pro všechny, medium pro většinu, high pro ty s trošku lepší sestavou a ultra pro 4070 a lepší....ok. Teď je to takový kočkopes. Ostatní nastavení co žere tak moc výkon by mělo být hozeno někam mimo...třeba experimentální nastavení nebo pro high end grafiky, ale ne, že to hodím všechno dohromady.

    5 Vůbec, ale vůbec to nemělo teď vyjít, stejně jako předtím Rome 2 TW. Tak za půl roku, možná rok.


  • twicer

    Kdyby věděl, že někteří hrají strategie i na 4 násobku toho co on považuje za zbytečné, tak by mu to pravděpodobně odpálilo cedník. :)

  • Cokoli nad 60 fps je zbytečné. Ale lidi holt čtou marketing místo aby si něco zjistilo o lidském oku. 30 fps je fakt nedostačující na NASA hardwaru co tu někteří uvádí.

    • XXDarthVaderXX

      U Strategií budiž, ale hrát s tím RTSka nebo skákačky? To fakt ne.


    • OsamaBinBowlin

      Tohle říkají jen ti co nevyzkoušeli víc. Nejde jen o samotné fps, jde o plynulost animaci, nerozmazaný obraz, input lag.... Prostě celkově lepší zážitek z hraní. Je 60fps Okey? Naprosto. Je více než 60 lepší? Absolutně.

      S těma informacema o oku běž někam... Stačí si srovnat film 25fps, no problemo, a spusť si hru v 25fps a je to na zvracení. Film a renderování hry v reálném čase která čeká na input člověka je veliký rozdíl.

      • Já: Cokoli nad 60 fps je zbytečné. 

        Ty: Je 60fps Okey? Naprosto. Je více než 60 lepší? Absolutně.

        WTF? Proč ten zbytek textu?

        • OsamaBinBowlin

          Mám to v podmínce. Dostal jsem email od redakce že jestli nebude můj koment obsahovat víc jak 50 písmen, vymaže se.

           Mám to jako trest za vysoký počet 1-2 týdenních banů na hlavu za první pololetí 2023. Člověk se ale pak rozepíše, a jde to skoro samo, a nemusím ani nadávat nebo urážet náboženství a sexualitu... Je to úplně nový svět.

          Edit: Hodil sem si like.

  • Cajk, ja zase cilim alespon na 60% slevu. Mene je beztak jen preplaceni linych vyvojaru. 

  • sugyn

    Porad ty vase 4k 60FPS. Me to nejede na QHD 120FPS 😬 sarcasm

  • Psychotic

    Má samozřejmě naprostou pravdu, ale PC Gaming Master Race musí i karetní hru nebo graphic novel mít v 8K 240 FPS, jinak by si připadali jak blbí konzolisti 😛

    • Ten hon za co největším frameratem na co nejvyšším rozlišením bez ohledu na žánr taky moc nechápu. Zrovna hraju Kingdom Come na Steamdecku se zastropováním na 30 FPS a nijak mě to neuráží. Samozřejmě to musí být plynulých 30 a ne 30 v první půlsekundě a zbytek sekundy zámrz. Na druhou stranu, Cities 2 na konzolích ještě půl roku nebude, takže PC Master Race sice bude skřípat zuby, ale může si zahrát. Předpokládám, že do doby vydání na konzolích skončí i ten nepřiznaný early access na PC a bude to fajn pro všechny.

      • OsamaBinBowlin

        Já nevím. Tady nikdo neřve že to nejede ve 240fps, ale proto že to nejede v 60. Na Steam Decku je 30 úplně v pohodě, tam se to dá čekat. 

        Ale to je zbytečná konverzace. Někdo má rád hraní ála PowerPoint prezentace, někdo má radši když hra reaguje na jeho pohyby ruky s myší bez zpoždění.

    • PC master race se pomalu mění na PC crying race :D 

  • Marines

    Je to prostě paradoxácká bída, hra v datu vydání, je nehotová, stejně jako všechny předchozí od tohoto vydavatele. Paradoxu chybí přímá konkurence ve stylu her, které vydávají a tak se hráči jejich her musí smiřovat, že každá nově vydaná hra musí projít kolečkem nekonečných aktualizací, aby alespoň se dostala do stavu kýžené hratelnosti.....

  • Hidden

    No, asi takhle - optimalizace hry neni dobra (v release verzi). Ale po uprave par veci v nastaveni (z High) s minimalnim vizualnim dopadem to v 1440p na 4070Ti jede nejakych 45-50 fps ve stotisicovem meste, coz je lepsi nez bylo v testech pre-release verzi. Hrat se tak da pohodlne, zazitek to nekazi, ale k idealu ma tedy daleko.

  • KronosDeret

    Tak to mohli rovnou říct že cíli na cinematický zážitek, když mají filmy stále 25 snímků za sekundu. To jsou absurdní výmluvy. Místo optimalizace která je pochopitelně pracná a často obtížná protože znamená ořezávání již hotového, to hází na triky grafických karet a když už ani to ne tak klidně řeknou že nemáš být socka skoupit si lepší počítač. Tak to si milí přátelé strčte za klobouk. 

    • OsamaBinBowlin

      Je to blbost. Totálně se na to vy$rali, teď to zkoušejí zahrát na "My jsme to tak chtěli, plynulejší hra je zbytečnost". 

      U filmu to možná funguje, a pro lidské oko je to naprosto v pohodě, ale tam jsou přirozeně jevy, rozmazání pohybu, atd, a jsou to jen obrázky rychle za sebou, nečekají na input hráče.

      30fps target je rakovina herního průmyslu, a můžou za to pitomé konzole a líní vývojáři.

    • Derp_1337

      Jo a lidské oko stejně není schopno vidět víc jak 30fps, jak nám jednou tvrdil Ubisoft, že? 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit