Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čekal bych, že tam bude podmínka, že mod nahraný na tu jejich platformu bude majetkem Paradoxu. Aby zabránili tomu, že je autor modu bude otravovat s tím, že mu ho vykradli a nacpali do DLC. A asi i to vykrádání mají trochu i v plánu. Podle mého to není úplně zlé. Modům dají právní základ a když to zpřístupní všude... Autoři placených modů to však budou mít těžší.

    • Derp_1337

      No Paradox asi má v plánu ty mody zpoplatnit, ale prý by autoři těch modů mohli dostat nějaké procenta z tržeb. Aspoň tak to PR marketing prezentuje.

      Ale očekávám, že to dopadne podobně jako skiny pro hrdiny v Dota2, které vytvořili samotní hráči. Valve ty skiny pak prodává a hráči dostávají asi tak 0,001% z tržeb.

      • Já to pochopil tak, že autor modu řekne, za kolik se to bude prodávat a Paradox mu z toho něco ořízne (nebudu spekulovat kolik). Ale když tam pošle mod zdarma, bude zdarma i pro hráče. A samozřejmě to bude kontrolovat, aby tam nebyl mod na Germánii ve stylu Třetí Říše a podobné hovadiny. A jako obvykle odmítne i spoustu celkem nevinného obsahu.

        • Derp_1337

          No prý ještě nic není jisté, takže nikdo na 100% nezaručí, jak to nakonec dopadne.

  • Marines

    No jo, Paradoxové zjistili, že i s mody se dá obchodovat a tak zase plané sliby, jako už kolikrát. 

    • Obchodovat jak, když žádné placené mody nenabízí a nabízet nebudou?

      • content creator packy jsou co?

        • Content creator packy existovaly už u jedničky, to se přechodem na Paradox Mods nemění. Řeč je o klasických modech, které byly ve Steam Workshopu. Ty by prý měli zůstat zdarma, stejně jako jsou zdarma u jiných Paradox her. Jestli to skutečně dodrží i nadále do budoucna je věc druhá.

      • Derp_1337

        "placené mody nenabízí a nabízet nebudou"

        To není úplně pravda. Paradox uvažuje o placených modech.

        Cituji: "modders who are looking for ways to be compensated for their
        hard work....we are always interested in finding ways to help that
        happen, so the future may include any number of potential ideas on that
        front."

        Jinými slovy oni o tom uvažujou, ale chtějí to zaonačit tak, aby to vypadalo tak, že to dělají pro dobré "chudáků" moderů, aby byly zaplaceni za svou těžkou práci. 

        Vůbec to nedělají proto, aby si nahrabali kapsu. Je to fakt pokrytecké, když zároveň okamžitě žalujou ty "chudáky" modery, když mají nějakou stránku, kde jim lidi můžou posílat prachy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit