Clair Obscur: Expedition 33 slaví symbolický milník: Za 33 dní prodalo 3,3 milionu kopií
-
naprosto skvělá hra a to nemám žánr jRPG příliš rád
-
Wow, vy diskutujuci tu fakt nemate radi uspech.
-
mam taku divnu pachut co vsetko toto kolem hry so studiom sposobi.
Snad nie som jediny
-
-
To je tahle šílená doba, kdy herní komunita je tak toxická a našponová proti všemu(online hry, rádoby woke hry), že se vytváří jakési internetové bojůvky a v momentě, kdy vyjde kvalitní hra, která zapadá do světonázoru této komunity, tak se z toho stane jakási modla a vytvoří se z toho mnohem více, než to ve skutečnosti je. Ta hra je samozřejmě fajn, ale brutálně recykluje už vydané věci a většina toho hypu pochází od lidí, co hrají tak od PS4, alespoň tohle si myslím, nemám to samozřejmě jakoliv dokázat.
Dal jsem do hry 70 hodin, abych si mohl udělat svůj názor, je to mnohem více než než je průměrná doba dohrání, ale já obvyklé trávím v RPG sto hodin +, takže u mě to je spíše podprůměr a opravdu nějaké kecy o novém standardu RPG/JRPG jsou zcela mimo. Více propracované JRPG jsem hrál dvacet let zpátky.
Mám pocit, že herní komunita je naprosto odevzdaná hypu, marketingu bez nějakého vlastního názoru.
Tohle ovšem už zavání s vymýváním mozku, tomu fakt nikdo nemůže uvěřit.
-
-
Ako 40-tnik s (podla komentaru) vymytym mozgom (ktory hra hry od snad 1993) sa pytam, preco je tato hra podpriemerna. Recyklovanie a kombinovanie napadov snad problem nebude. Nudna mi nepride, uzivam si ju ako uz davno nic, co bude mozno tym, co posledne roky vychadza.
-
priznam sa, najprv som si myslel ze to je proti mne myslene, ale pak som pochopil, snad spravne :)
priznam sa 2x - uz ale dobre 3 tyzdne+ som hru ani nezapol a ani nedokoncil, aj ked v podstate dva tyzdne nemam vobec naladu daco hrat. (cet tyzden uplne vobec, weekendy, mno posledny weekend ako priklad-nezapol som nic...)
ale tiez som nazoru ze doba PS4 priniesla strasne vela deti k hram a popravde, nie som z toho prave uplne nadseny.
a 20 let spatky to je tak davno uz, doba ked zacalo ludom docvakavat ze hry=dobry biznis a tym vlastne vytracanie kultury hrania a tvorby hier ako zabavy, Aspon tak to vidim ja, hral som hry prvotne uplnym koncom 80.rokov, ale silne ma to zasiahlo az v 90kach.
-
-
nebylo to NIC proti tobě, bylo navázání na tvoji myšlenku, pochopil jsi to správně. :)
-
-
-
Vydají pokračování?
-
-
dufam ze nie :O
ale su dve moznosti co ma napadaju:
po prve: ludia budu mat vysoke ocakavanie z dalsej hry od Sndfallu a ehm, nevidim to ruzovo ze to dobre dopadne (ci uz nepotrebne pokracovanie alebo uplne nova hra)
po druhe: pycha im tak stupne do hlavy ze ziadna dalsia hra od nich uz nevznikne (a tych dovodov na tento scenar je myslim požehnane)
-
-
-
To je tym, ze na tom 33 vyvojarov pracovalo 3,3 roka a 3,3 marketera objednalo reklamu v 33 mediach za 3,3 miliona
-
-
na hre pracovalo vyse 300 ludi
-
-
Mohol si dat aspon 333😁
-
Nebylo to 333?
-
-
-
tak tomu snad nikdo nevěří, lidi nenechte ze sebe dělat blázny.
-
-
Technicky vzato ta pravděpodobnost není tak malá, jak se může zdát. 33 dní od vydání jednou nastat musí a když se hra dobře prodává, tak musí nastat i těch 3,3 mega. Šance na to, že se to protne v rámci jednoho nebo dvou dnů není zanedbatelná (mohlo to nastat den předem a když na to ráno koukli, tak mohli nějakých 3,32 vzít jako trefu.)A to, že se na prodeje někdo koukne 33 dní po vydání, je prakticky jistota, když mají to číslo v názvu hry.
-
-
statistický je to dle výpočtu 0.0001 %, že hra s názvem 33 prodá 3.3 milionů za 33 dni.
Je to PR konstrukt. Ta hra prodala více a prostě řekli, že za 33 dní prodali 3.3 milionů. Není to úplná lež, ale je to ohýbání pro PR.
Věř tomu, že spousty lidí to uvěří, že se to stalo. Spousty lidí věří, že na tom pracovalo 33 lidí. 🙂
Za mě dělají z lidí blázny.
-
-
Proč by z lidí dělali blázny??? Prostě jenom PR marketingové oznámení s ne úplně přesnými čísly. Jestli, to bylo 3,3 nebo třeba 3,9 , to už je detail.
To je prostě nic v porovnání s manipulačními pekelníky z EA nebo třeba "cifršpióny" z Hollywodu. Ti dokážou označit velký propadák jako úspěch a nebo naopak mega úspěch jako ztrátový projekt, který si můžou odepsat z daní.
-
-
jasně a v Americe bijí černoušky, klasický argumentační faul. Absolutně je irelevantní, co dělá EA.
Je směšné, že tady kouzlí od začátku s počty zaměstnanců a prodejemi, aby šokovali, hypovali, vymýšleli si nějaké příběhy o malém studio, aby ta hra byla více magická. To je naprosto laciné PR.
-
-
Ne, není. 33 už v názvu je, to je 100% 33. den taky nastat musí, taky 100% šance. Jakékoliv číslo v názvu hry se protne s počtem dnů od jejího vydání na 100 %, jen u Warhammeru 40000 to bude trvat déle. Jediná proměnná je rychlost prodejů a to vyčíslit neumím, protože závisí na spoustě parametrů, ke kterým nemám údaje. Ale pokud se pro jednoduchost shodneme na tom, že 3,3M to s jistotou přeleze mezi 20. a 70. dnem, tak primitivním zjednodušeným odhadem od boku je šance, že to bude přesně 33. den, 2 %. Spíš víc, krajní hodnoty obvykle mají menší pravděpodobnost než ty blíž u středu. Jo, pravděpodobnost a statistika jsou svinstvo, dají se s tím lidi oblbnout docela snadno. Takže pokud je podstata toho, co chceš říct, že to má lidi prvoplánovaně šokovat, tak to ti klidně podepíšu.
Jo, je samozřejmě možné, že toho prodali ještě víc, tím líp pro ně (a za hru v Game Passu je to zatraceně dobré číslo). Ale úplně mimo to asi nebude, protože za fixlování prodejních čísel na veřejnosti by mohli dostat za uši od investorů.
-
-
nevím, je to možné, matiku jsem měl někdy na gymplu a pak na vysoké tak 15 let zpátky první ročník, počítala to za mě umělá inteligence. Je možné, že to má špatně.
Šokovat lidi to samozřejmě má.
-
-
-
Navíc se to ani protnout nemusí, pokud netvrdíš, že jsi prodal přesně tolik. Pokud ta hra během 33 dní prodá 4mil kusů, tak můžeš zcela po pravdě říct ,že během 33 dní stihla prodat 3,3mil. Protože to během té doby stihla.
-
-