Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SinisterJBC

No a není to tak, že když budu mít, třeba děti, připojené v "rodinném režimu" a zaklepu bačkorama. Tak můj účet nemusí být nikde ani zapnutý a ani přihlášený na jakémkoli zařízení a oni budou mít možnost využívat vše z mé knihovny? Dokonce se jim pak ani nestane, že bych měl spuštěnou hru, co chtějí hrát :) 

• Inquisitor

Zemřou se mnou:)

• Myslím, že když někdo umře, tak nějaký Steam je to poslední, co pozůstalé zajímá ..

• Derp_1337

Tak většině rodiny to asi bude jedno. 

Ale jestli máš nějaké malé dítě (či malého vnuka či vnučku), tak těm by se nějaký účet s hrami určitě hodil.

• Myslím že Co bude až tu nebudem nás opravdu už potom nebude trápit 🥲 Pouze to poukazuje na zbytečnost většiny zbytných materiálních věcí. 

Na druhou stranu například kolektorky které zůstanou nerozdělané budou mít obrovskou hodnotu, případně i ty rozdělané budou mít zajímavou historii.

• Mikit

Tak to ono nejde ani tak o Steam, jako spíš o e-mail se kterým je registrovaný. Pokud budete mít e-mail, tak už není problém projít si procesem zapomenutého hesla. A jelikož Steam nevyžaduje nic jiného než e-mail a i ten pak dovoluje změnit, tak si pak účet můžete využívat podle svého. V tom je asi ten zakopaný pes, proč to Steam jako funkci nemůže nabídnout, jelikož on zkrátka neví kdo je skutečný vlastník (jasně, vlastník je Steam, vím vím). To by musel chtít nějaké ověření při registraci přes RČ, datovku nebo nějaké to ID či co všechno dnes existuje. A to by bylo hejtu...

A co se e-mailu týče, tam zaleží na provozovateli. A to je kus od kusu. Někteří se s vámi vůbec nebudou bavit, jiní po nějaký ověřeních a doložení požadovaných dokumentů jsou ochotní schránku zpřístupnit. Co jsem tak vypozoroval, tak některé hlavně větší poskytovatelé, sociální a jiné služby už na takové věci začínají myslet a různé možnosti co se stane s účtem po smrti nabízejí. 

• Ověření účtu může být provedeno přes platební kartu nebo bankovní účet, přes který provedeš určitou transakci. Tohle vše je propojeno s někým konkrétním, i když to může být i rodina nebo firma, takže ne jeden člověk. Vím, že existují i anonymní způsoby, jak tam zaplatit, ale systém by si mohl vyžádat minimálně jednu neanonymní z důvodu identifikace klienta.

• Mno, podmínka, že nemůžu nikomu ukázat heslo na Steam, je evidentní, stupidní, směšně nevymahatelný nesmysl a Valve to dobře ví. Nikdo ve Valve se nebude pídit, kdo z jejich stovek milionů uživatelů zemřel.

• Je to vymahatelné, když se omylem přiznáš. Pokud s nimi budeš řešit něco, na co bys měl mít nárok (třeba refund) a prokecneš se, že tvůj účet používá i tvé dítě, tak budeš mít nejspíš smůlu.

Jinak jenom dočasně. Zatím je to nejspíš nijak netrápí, ale časem možná získají přístup k evidenci občanů jako mají banky. Koneckonců někteří mají na Steamu nakoupeno her za víc peněz, než mají na bankovním účtu.

• No já myslím, že k tomu nedojde. V první řadě určitě nezdědíš účet. Ten není jen o hrách, ale máš tam friends lidi a s nimi můžeš mít historii chatů? Tohle si kvůli ochraně osobních údajů nikdo nelajzne předat jiné osobě. Minimálně v EU. Takže druhá možnost by opravdu byla přemigrovat hry pod jiný účet. A tady mi nezní moc reálně, že tohle půjde nějak vymáhat.

• Nemyslel jsem převedení účtu nebo migraci her. Myslel jsem zrušení účtu bez náhrady z důvodu úmrtí klienta. Příbuzní, kteří by pak účet používali (protože jim dotyčný před smrtí sdělil přihlašovací údaje), by pak měli smůlu nebo by dokonce mohli být popotahováni za neoprávněné využívání licencí.

• Mikit

S tím že ty nikdo nedá přístup ke komunikaci bych úplně nesouhlasil. Pokud po někom přijmeš dědictví, dědíš vše. Včetně závazků, dluhů, majetku,  ale taky práva nahlížet do dokumentů zesnulého. Nikdo ti nezakáže podívat do soukromých dopisů. A e-maily a chaty jsou to samé, jen v digitální podobě. 

• Mylsim ze je to zbytocne, ale bolo by zaujimave ako to je u inych obchodov (ale myslim ze rovnako sa poistili)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit