Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Konečně taky diskuze, kde mají lidé podobný názor, jako mám já. Zaklínač je pro mě absolutní srdcovka a jsem jeho obrovským fanouškem. Knihy a všechny tři hry jsou mistrovské dílo. Hlavně první díl herní trilogie na mě působil až magicky a musím říct, že takový pocit jsem u žádné hry nikdy neměl. Příběh, hudba, celková atmosféra, pro mě osobně i český dabing ze hry udělaly něco, co se mi vrylo neuvěřitelným způsobem do srdce. Svět, který je temný, ale zároveň krásný. Jako Čechovi je tam člověku všechno tak blízké, protože spoustu věcí, tvorů, postav a míst zná z vyprávění už od mala. 

    Každopádně pokud se někdo snaží srovnávat hry a knihy s tímto seriálem, tak mě to vyloženě uráží. Každý, kdo řekne, že se mu seriál líbí, tak absolutně nemůže chápat podstatu Zaklínače jako takového. Korunu tomu dalo lámání přes koleno v rámci politické korektnosti. Nejsem rasista, ale tohle je prostě zvěrstvo. Fantasy silně inspirované středoevropskou, primárně slovanskou mytologií a oni tam nacpou černochy. Co to má být? Kdyby někdo vytvořil fantasy z rovníkové Afriky, obsadili by tam bělochy, kvůli korektnosti? Nemyslím si. 


    Všichni se ohání rovností, ale podobné praktiky akorát podněcují větší a větší nenávist. Kdyby někdo zfilmoval The Elder Scrolls se stejným přístupem, tak neřeknu půl slova, protože tam ty rozdílné rasy jsou. Ale tady je to prostě absolutní nesmysl, který sám o sobě celý "projekt" degraduje. Nejhorší je, když se nějaký neznalý člověk seznámí se světem Zaklínače nejdříve cestou tohoto paskvilu. 


    Kolegové v práci tvrdí, že jsem moc kritický. Já jim na to říkám, že kdyby byli ku*vy, tak by mohli chodit už rovnou zadarmo, když se nechají tak lehce oje*at.

    • Tanatonaut

      Viď. Mě fascinuje tolik CSFD komentářů typu „Jsem dlouhodobý fanda Zaklínače. Knihy jsem přečetl mnohokrát a kvituji jak se jim povedlo ho převést do seriálu. Autorka pochopila o čem to celé je“

       Jako kdybych četl něco jiného 😐


      • No přesně! Tohle mi prostě nejde do hlavy. :D

        • twicer

          Hele je to jednoduchý, lhaní už přestalo být bráno jako něco špatného a značná část těch co tvrdí že to četli prostě lžou :) 

          Já sem třeba neměl takový problém s obsazením postav, jako spíš jak si tvůrci upravovali vyznění a zápletku jednotlivých povídek. Kdyby to bylo ku prospěchu filmovému ztvárnění, tak neřeknu ani popel ale dost často to jen postrádalo šťávu, což by člověk u příbězích pokrývající skoro 100let úplně nečekal.

          • No, a to je další věc. Já osobně teda to obsazení silně nedávám.


            Jak jsem říkal, celou tu pointu a to, co na Zaklínači je člověku celou dobu tak blízké seriál absolutně postrádá. Já vím, že Američani tohle nechápou, protože bílí přistěhovalci na svoje kořeny většinou už zapomněli a dnešní obyvatelstvo spojených států je multikulturní, tím pádem jim seriál přijde ok (i když už jsem na yt viděl i afroameričana, kterému obsazení černochů vadilo, protože prý má rád autentičnost), ale vadí mi, že jim to žerou i Evropané.

  • 100% souhlas. Nejvíc ze všeho mi tam chybí Geraltovi průpovídky. Už je z něj jen bezduchej badass.

  • Tanatonaut

    1 ) Přeji všem hezký nový rok 2020 😉   2 ) Nechci vyvolat flame. Je to jen můj názor.

    Kvůli trailerům a lidem, kteří to mají na starost jsem měl velký strach. Ale nakonec je to ještě horší.  Povidký vykostěny tak, že už nedávají smysl. Veškerý přesah, pohádkové podhoubí, pointy jsou tatam. Cavillův Geralt tu převážně jenom bručí. On je sice mistr stoicismu, ale v knížkách ho desítka postav v dobrém i zlém obviňuje z výrečnosti a slovní ekvilibristiky. Showrunnerka mu měla napsat nějakou pořádnou, 20minutovou scénu z hospody, kde by mohl trousit ten svůj cynismus a filozofii. Na tuhle omáčku se nedostalo, protože seriál musí být epický. Když má jen 8 dílů. Chápu. Ale ta omáčka je pro mě Zaklínač pomalu víc než dějové zvraty a patálie.

    Nilfgard: Postava Cahira brutálně změněna. Fringilla totéž. Císař asi nejvíce. Očividně miluje mágy, když je nechá vést armády. Vigo ho podle svých slov dosadila na trůn ? Nilfgard byl před Emhyrem jen divočina plná barbarů a válek ???????? Vojáci i Vigo se k němu modlí, jako by byl mesiášem ( a on asi bude představen jako nějaký skoro džihádista nebo prorok ) 😬

    Změny kvůli převedení jednoho média na druhý beru, ale tohle je nepochopení díla jako takového. Slovanská atmoška chybí  ( lidi se tomuhle argumentu už hodně smějí, ale on je Zaklínač jiný právě díky NÍ ) Rasismus taky potlačen a raději se mu moc nevěnují. Víme proč. Trpaslíci jako liliputi. Liliputi. Už vidím, jak ujdou za den desítky kilometrů a v boji jsou obávanou a nezdolnou těžkou pěchotou. I Jackson do role trpaslíka obsadil 2m velkýho J. R. Daviese. Magie tu funguje na principu krvavé magie z jiného typu fantasy. Sodden ani nekomentuji. Mělo to proběhnout off screen, když na to nemají ani floka a asi dalších 100 podobných nesmyslů. Vyvraždění renegátů v první epizodě taky blivajz. Jak chodili jeden po druhým.... V knize je Geralt cytře vmanipuloval mezi tržištní stoly, rozdělil a vyndával jednoho po druhým. Chytře. Za mě 2/10 kvůli Renfri ( měla dostat celou epizodu a asi tak 30 minut čistého  času ) a tomu souboji. Cavill s Emmou Appelton se při souboji hýbou skvěle. Jen škoda těch záseků, kdy se souboj několikrát divně zastaví nebo co.

    • rudysakal

      Už jsem Zaklínače komentoval v předchozích článcích, tak jen podotýkám, že souhlasím se vším co se tu napsalo. Je to pro OSTUDU, promarnit ten potenciál :(

    • Souhlas až na poslední část. Převádět doslovně souboje z knih na plátno prostě nejde. A není to ani potřeba. Jestli zabije jako prvního padoucha nalevo namísto napravo, nebo jestli ho na namísto mečem vezme židlí po hlavě je absolutně nepodstatný detail. Souboj v Blavikenu byl za mě jedním z mála světlých momentů seriálu.

      Rasismus je tu docela úsměvný. Těžko zobrazit rasové třenice lidí a "nelidí", když každý druhý člověk je černoch.  Černý soused je fajn, ale běda jak má špičaté uši :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit