Commandos: Origins – recenze návratu taktické legendy
-
No a pokud někdo opravdu ignoruje špičku žánru od Mimimi (mám nejraději Shadow Tactics), pak tu máme War Mongrels, Partisans 1941, 63 days, Red Glare, které udělají stejnou službu za pětinu ceny.
-
PSA: hra už je rovnou na game passu. Sám jsem lehce zvědavej, Adam je zárukou Commandos kvality a nezní to z recenze tak špatně.
-
Já tento žánr nikdy nehrál, protože vyžaduje dost času (a monitor, ne SteamDeck, kde hraju nyní vše), ale velice mě laká. Z Commandos jsem hrál jen Strike Force, které jsou v sérii zatracované (a žádný zázrak to nebyl). Když jsem se podíval na tak vyzdvihnované hry od Mimimi - to je fakt pro skalní fanoušky žánru. Wasteland (ok, ale divoký západ mě zas tak neláká), Shoguni (to fakt ne) a pak psycho barevní piráti? Tihle Commandos vypadají dobře a negativní tón recenze je pro mě v tomto případě jasný pozitivum. Je to normální, nemá potřebu vyčnívat, až je nijaký jako ostatní. Nejsou tam kravinové vsuvky a otravné žrouty času bez valné hodnoty jako v textu zmíněná "domácí základna", nesnaží se zaujmout kýblem barev, úchylným vizuálem, jinou kulturou, hromadou fantasy nesmyslů atd. To je možná odpověď na zde v diskuzi položenou otázku, proč se objevuje tolik remaků a remasterů a proč se jim tak daří - protože lidi chtějí normální hry a tak vyhledají značku, kde to už dříve dostali. Ne divně vypadající eintopf, který sice může chutnat dobře, ale větší pravděpodobnost je, že tomu tak nebude. Toto bude možná první hra v žánru, co si jednou (až budu mít čas) zahraju.
-
Znamka vydesila, recenze uklidnila, takze verim ze to pro me bude 8-9/10
-
7/10 more to vazne? ale tak necudujem sa... nechcel by som nikdy robit recenzie na moje oblubene hry.. hlavne preto ze to musi ten recenzent RYCHLO rychlo prejst a uzivanie resp zazitok z hry je totalne 0 bodov.... cize pre srdciara ktory miluje commandos to bude tak 8-9 mozno aj 10 :) mechaniky boli v commandos II dokonale ak to bude aj tu a nove mapy dej tak budem ultrastastnucky :D ... niekedy nepotrebujes nieco menit .. staci zachovat to co bolo super a zmenit len kulisy..... uvidíme :)
-
-
Moderní doba a známkování. Průměrná hra by měla dostat známku 5. Ale přijde mi, že všude (nejen games.cz) průměrným hrám dávají 6 nebo 7. Bojí se dávat méně. Přitom 6 a 7 už jsou dle známkování nadstandardní hry. 8, 9 musí být bomba hry a 10 je opus magnum. Ale tímhle se nikdo neřídí. Asi se recenzenti bojí udělat si špatné oko u vydavatelů atd. Takže čteš hru, co má 8 bodů, ale z textu čteš, jak to recenzenta nebavilo atd. Ale vydavatel je šťastný, protože dostal 8 a je známo, že vydavatelé dávají bonusy vývojářům atd. Když to splňuje určité skóre.
Takže skóre 7 u tohodle typu hry je dobré
-
kuk na sector a uvidis vytuzenu 10ku :D
Proste holt, recenzent tu ma nejake skusenosti aj u inych znacek a zhodnotil to v porovnani s nimi a toto mu vyslo, co uz, Objektivne to asi je.
-
Problem je, ze dle vyzneni je to skutecne dokonaly priklad sedmickove hry.
Nedela nic moc spatne, ale zaroven nijak neposouva hranice sveho zanru a neinovovuje.
Jinak receno: kdyby se to nejmenovalo Commandos, sam bys tomu dal 7. Ale takhle ti nekdo sahnul na tvoji modlu, proto rikas neco o osmicce.
Nehejtuju, chapu to. Jen upozornuju, ze recenze je to podle vseho velmi objektivni.
-
-
ak sa tam bude dat zakopat do snehu ako v 1 a pak aj v 2 tak to ma moje 😍 ... ale ved uvidime no... haluz ze na sektore to dostalo 10/10 .... a ved ono je to jedno v podstate... je to subjektivne.... hlavne ze to nedostalo 2/10.... toto mi staci :) nostalgia level 1000 prichádza
-
Ja mam pocit ze este mozeme byt radi ze ten Commandos dopadol ako dopadol. Sice neprekvapuje ale aspon zabavi.
-
-
-
Mě vždycky mrzí, jak zapadlo Sumerian Six. Přitom je to hra, která skvěle navázala na věci od Mimimi. Musím říct, že mě bavila dokonce o kousek víš než jejich tvorba. Nacisti soundtrack zábavné postavy i příběh jak vystřižený z pulpových komiksů a porce lovecraftovského mýtu navrch.
-
-
Dik za tip!
-
Diky za tip, o Sumerian Six jsem predtim vubec nezavadil (nabidku Devolver nijak zvlast nesleduju), asi nemeli zrovna dobre medialni pokryti.
-
-
Možná až příliš srovnávání s mimimi games. Ale s hodnocením souhlasím. Ale tyhle ty remake a remastry moc neuznávám. Jako by vývojáři už nedokázali nic nového vymyslet.
-
-
Tak dokážou, ale vsadit na známou značku je větší jistota:)
-
-
To je otázka. Některé hry nebyly tak úspěšné jen díky tomu že vsadili na značku a udělali pokračování, které nemusel být vyloženě špatné, ale bylo prostě moc jiné a pak jsou tu ti, kteří se snaží navázat a moc jim to nejde. Třeba Guild 3, Industry Giant 4, Stronghold.
-
-
-
zbadal som známku a úprimne, dosť som sa zľakol. keď adam dá "comandosom" 7čku, niečo je zlé. veľmi zlé. po prečítaní recenzie mi odľahlo. prakticky dostanem presne to, čo čakám a čo chcem. nové mapy do starej hrateľnosti, s trochu vyleštenou grafikou. takže pre mňa to bude niekde medzi 8-9.
vďaka za recenziu. -
-
mam podobnej pocit z toho , asi to retro zkusim, jen sem nepochopil jak to tam je s inventarema a jestli tam lootis, ale cetl jsem to na rychlo tak to tam mozna nekde pise
-