Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • walltar

    Mapa v CK3 se opravdu povedla... nemluvím o vzhledové stránce, protože to je dost subjektivní, ale o té funkční. Zatímco v CK2 a nebo EU4 pořád přepínám módy mapy tak tady potřebuju jen vyjímečně. Zatím se mi nestalo že bych musel zapnout diplo mapu abych věděl s kým jsem vlastně ve válce nebo přepínat mezi mapama abych věděl kdo je můj vazal a čí jsem vazal já. 

    I když má hra oproti předchozímu dílu pár nedostatků a na mapě mi chybí nějaký mód (nemůžu si teď vybavit který to byl) tak tohle se jim vážně podařilo.


    • hulec

      To já zas mám problém poznat s kým jsem ve válce.

      Místo klávesové zkratky, tak jak to bylo ve dvojce, musím klikat na ikonu. A docela zajímavý je že i když mi po kliknutí na ikonu(za Alfréda) ukazuje Jorvik červený, tak i když jsem na správném místě tak je nemůžu obléhat. 

      Dál třeba ten succesion kdy máš nejen succession ale i politiky, takže máš sice confedery partitioning, hledáš to jak  tydýt, a nakonec kdesi dole v ikonce schovaný ještě za malým řádkem je Tanistry.

      Jak lidi to UI chválí tak já to naopak vidím kriticky. To že všechno narvali do jedné notifikační ikony je super, ale zase si nevšimneš všeho zvlášť ve válce a často tam naskočí jen nějaký help jako "improve relation".

      A pořád jsem nenašel jak můžu propustit všechny vězně jedním tlačítkem. tohle přidávali do CK2 tak bych to čekal i tady.

      • S tím obléháním se ti dost možná stalo to co několikrát mně.. každá provincie je dopředu rozdělená na zastavitelná místa, ale když si toho nevšimneš (třeba ne tak detailní zoom, jiné problémy jinde), tak pak nemáš co dobývat... A pak tam vidíš třeba barony of Žleby, ale uvnitř kruhu pro ikonu hradu není nic. a vlevo dole ti po nabízí něco jako construct new holding. 

        A změna nástupnictví tady bude docela dost problém, bude záležet na výzkumu tvé kultury jestli jsem koukal dobře. 

        Na vězně jsem nekoukal, ale matně vím, že tam bylo tlačítko vynechat z hromadných akcí.. Tak bych počítal, že to nějak půjde.

  • Dneska jsem si kvůli této hře , football manažeru, age of empires a gears tactics, který jsou všechny v game passu koupil slabší herní notas  a po deseti letech se vracím k PC.  Strašně se těším.

  • Gordar

    Total War: Warhammer 2

  • Hezké motivační čtení.. Do CK3 se pustím brzo.. Zatím není čas..

    Jen poznamenám, že aby to bylo opravdu historicky přesné, mělo by to být "vzhůru nohama" - do cca 13/14 stol. měly mapy sever dolů.. 😃

  • Hidden

    Rozhodne bych nerekl, ze CK3 maji nejkrasnejsi herni mapu, kterou jsem kdy videl (byt oskliva rozhodne neni), ale urcite jednu z herne nejuzitecnejsich. Vytvarne krasnou mapu ma treba Astellia (ale funkcne temer nepouzitelnou a navic se na ni nehraje), vizualne hezkou i prehlednou herni mapu ma treba i Panzer Corps 2 (a na te se i hraje). Ono je trochu problem, ze neni moc s cim srovnavat - Paradoxi strategie jsou tak trochu kategorie sama o sobe a multifunkcni mapy se spoustou rezimu neco, co je nedilnou soucasti gameplay nez jen nejakym doplnkem. Takze ano, v jejich zanru je to zatim rozhodne nejlepsi mapa, ale jestli je to nejlepsi mapa vsech dob, to uz bych uplne netvrdil - zalezi z jakeho pohledu a k cemu ma slouzit. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit