Přejít na výpis diskuzí
Crysis 2 na PC bude díky konzolovým verzím lepší, říká Crytek
1.11.2010 | Petr Poláček
67 příspěvků
-
Snad se jim to vydaří, jednička mě hodně bavila, trochu škoda zasazení do města, ale uvidíme co z toho vzejde. :)
"Sahime", já Tě obdivuji - strávit 5 hodin hádáním se PC versus console, což je už od začátku z principu neuvěřitelný nesmysl, protože je každý individuální a názor, že "kvůli těm špatným konzolím to bude blbá hra..." - pro Tebe to bude opravdu špatná hra, protože už od začátku neočekáváš nic dobrého. K tomu, že všechny FPS jsou díky konzolím pouze klony MW - koukni se na tablety, iPad od Applu byl obrovský úspěch a najednou všechny firmy vydávají vlastní tablety. CoD: MW byl ve své době taky velký úspěch a pod vidinou možných zisků, které jsou prakticky zaručeny, protože hráčské publikum, které by si podobnou hru koupilo tu je a prostě je snažší obšlehnout koncept a vytáhnout "aspoň nějaké" zisky, než vydat nějaký "experiment", který má velkou šanci, že se neuchytí. Bohužel, tvůj jednosměrný názor vůči konzolím tě ochuzuje o spoustu zábavy - například nic jako Skate 3, Forza 3, Fable 2 na PC bohužel neexistuje. -
Je to prace PR marketingu rikat takove "zvasty". Prece nepovi: "No jo, chcem zarobit. Dame to na konzole, orezem grafiku, udelame hratelny koridor. PC bude muset zkratka ustoupit, ale vsichni si zahrajou."
To by byla sebevrazda- podivejte se treba na marketing NVIDIA... to se proste tak dela, jinak by ti lide prisli o praci.
Takhle z negativu udelaji pozitiv, nekdo na to naleti... je to zkratka jejich prace. -
http://www.youtube.com/watch?v=2WJG14uLA3k
dovod preco je crysis 2 v meste a nie na ostrove.
cryengine 3 je proste len zmrzaceny cryengine 2. -
-
Tak za 1. Crytek ještě neukázal záběry z PC verze Crysis 2, takže to porovnání PC vs. konzole je celkem mimo. 2. Cryteku jde spíš o optimalizaci a uzpůsobení cryenginu architektuře konzolí, takže detailnější textury než u cryengine 2 nečekej. 3. Když Crysis vyšel, počítače už dávno překonaly výkon konzolí.
Jen doufejme, aby se z toho nestal koridor, to by se potom PC hráči zlobili. -
-
http://www.youtube.com/watch?v=ZeCgUzLzrZo
zase omyl! PC zabery z hry uz vsetci videli ale nikto nevedel ze to su zabery z PC.
je viac pravdepodobne ze nikto este nevidel gameplay z konzol :)
cas 5:26. pozorne sleduj co sa stane. udajny konzolovy gameplay je hrany na PC!
hra v case 5:26 padne do windowsu kde su jasne videt dve ikony crysisu a dole v liste je videt ikona crysisu co znaci ze sa im to minimlalizovalo. nebolo to video pustane an pc ani nic bolo to skratka hrane na pc... skus si polozit otazku preco?
preco to asi spravili? zeby mali konzoli porblem s frameratom (ako vzdy pri hrach s lepsou grafikou) a chceli svoju novu hru na E3 prezentovat v co najlepsom svetle. kazdopadne velky trapas pre crytek. da sa povedat ze doslova podvod. -
-
To video už jsem kdysi viděl, ale myslím, že vím, proč jim to jelo na PC. Crytek ukazoval na jiném videu možnost spustit na PC v jiných oknech verzi pro Xbox i pro PS3. Všechny pohyby prováděné na PC se přenášely na ostatní okna. Tím si sice odporuju s mým prvním komentem, ale zatím nikdo nemůže říct, jestli to a to jelo na PC nebo konzolích, když to nemusí být ani jedno a verze pro Xbox se může spouštět přes PC. :)
PS: Sorry že nedávám odkaz na to video, ale nechce se mi hledat, nejsem nějaký maniak, co by za každou cenu prosazoval svůj názor. -
To nic neznamená. Konzolový verze nejsou vyvýjeny na konzolích, ale na počítačích. A kvůli tomu, abys nemusel věčně přesouvat pracovní verzi na test do konzole se spouští v PC. Takhle mohl někdo na PC předvádět klidně Forzu 3 *3*
-
-
Ty si taka lama :) PC HW a konzolovy HW je nieco uplne ine. Ked niecomu nerozumies tak sa k tomu radsej ani nevyjadruj lebo z toho vides ako hlupak.
-
-
No když už jsme se pustili do zvířecích nadávek, tak bys ty vorvani mohl alespoň místo vlastní hlavy použít vyhledavač. To jako myslíš, že po každý změně vypálí médium a jdou ho mastit do konzole? To by vytvoření každý hry trvalo jak vývoj DNF *7* Boha jeho, koho napadlo na Mars natáhnout kabel s internetem *2*
-
Ty jsi ten poslední kdo tu může někoho označovat za hlupáka. Když asi to jsou autoři té hry a dělají ji na PC, Xbox a PS3 tak mají možnost to hrát kde chtějí. Jak psal ten nad tebou konzolová verze se dělá na PC tak nevidim důvod proč by jí nemohli i hrát na PC.
-
Ten konec toho co jsi zrovna napsal si vem k srdci a opakuj si to pred spanim.
-
-
-
Hele ty omyle, to video je hrane na xboxu. Jenom to nebezi na komercni konzoli, ale devkitu.
-
-
to sahim: hele už pomalu vaříš z vody ty fakt nemáš nic jen to tvé video které si vykládáš po svém. Dokaž nám že to neni konzolová verze hry hraná na PC jinak si dej pohov a neotravuj tady. Takovýhle zaslepený PC hráč se jen tak nevidí nedokážeš přijmout i jiné názory.
-
Netrep kraviny :) Je to hrane na PC s gamepadom aby ojebali ludi.
hento sa nikdy nemalo dostat na svetlo sveta. hanba pre cely crytek a EA.
reakcia EA bola taka ze IGN muselo stiahnut zo stranky hento video... hmmmm kto vie preco. -
-
ale vacsina ostatnych firiem ked ukazuje hru rak ju ukazuje na xboxe popripade necha pre ludi hratelne dema. crysis nie.. preco asi? no asi na konzolach to neslo tak dobre aby to mohli prezentovat na E3. co to doladie resp osekaju aby to slo to sa uvidi.
video hovori same za seba. crysis padne do windowsu7. su tam ikony crysisu a v spodnej liste je videt minimalizovany crysis. to urcite zneamena ze je to hrane na xboxe vsak?
blizi sa E3. crytek potrebuje ukazat crysis 2. hlavnou novinkou je ze bude na konzolach. ale hra neni dokoncena framerate neni idealny... co by v takomto pripade spravili? no ukazali pc verziu.
ale nie radsej tu budeme spekulovat o neviem akych scenaroch ze to je cez pc hrane na konzole ci co? co to tu trepete. -
A ještě něco většina ukázek her je konzolová verze. Dělají to všechny firmy že hlavně ukazují konzolové verze tak proč by zrovna tahle měla být jiná. Kdyby všichni používali tvou logiku tak nám nikdo nic neukáže.
-
To ty v tom pořád hledáš něco extra a nechceš si připustit i jiné důvody. Prostě seš omezenej začni víc přemýšlet možná ti pak dojde co tu plácáš za kraviny. Ty prostě s něčim přídeš a toho se za každou cenu držíš ať se děje co se děje. Když nedokážeš diskutovat s lidma tak tu nemáš co dělat a jdi si hrát třeba na pískoviště.
-
to kronoss
-
a preco ju hraju na PC? zeby lepsi vykon? ziadne problemy s frameratom? preco to neni hrane na xboxe ked je to pre xbox? hm? myslis ze na xboxe to pojde rovnako dobre ako na PC?
a navyse naco tu hladat komplikovane vysvetlenia na obhajobu konzol.
je to jednoduche. preco by ukazovali konzolovy gameplay v horsej kvalite ked mozu ukazat PC gameplay s lepsim frameratom a v lepsej kvalite a spravit si na E3 lepsie meno.
vy dobre zistite kto mal pravdu :) potom si na mna mozes pomenut :*
-
-
-
-
-
Ježiš co tu pořád řešíš ty jsi fakt blázen vždyť obě verze vypadají krásně. Jestli chceš fotorealistickou grafiku tak se jdi projít ven. Tohle už hraničí s úchylkou co tu předvádíš. Grafika ještě nedělá skvělou hru pokud už máš něco za sebou tak by jsi to měl vědět.
-
-
Problém je, že to nie klišé, ale fakt. Fyziku mal Crysis schopnú, ale nič svetoborné, bolo ju dobre vidieť akurát na búrajúcich sa slamených chatrčiach, ale k čomu to bol odobré? Ja to vôbec nevyužíval. Pod interaktivitou si predstavujem niečo oveľa rozsiahlejšie, ako používanie vozidiel a lodí, ktoré predsa predviedol už predchodca Far Cry! Crysis je prakticky to isté, len s lepšou grafikou. Čo sa týka modov, používal som akurát armor (prakticky pasívna záležitosť) a občas neviditelnosť. Opeť prvok, ktorý bol pre samotný gameplay irelevantný. A veleslavná misia v jaskyni, mimozemskej lodi, či kyho vira...to bola jedna obrovská tragédia. Dlhšie som nevidel debilnejšiu misiu s otrasnejším designom. Však sa tam nedalo vôbec orientovať!
-
-
Fyziku měla pokročilou opravdu hodně a zbourat chatrč plnou nepřátel byla sranda. Někde na youtubu jsou i rendery (kvůli frameratu), jak se hra chová s několika tisíci barely. Co mě dostalo byly momenty, kdy jsem se neviditelnej schoval za strom, zbraní z tlumičem jsem ho prohlodal (přitažený za vlasy, vím, ale efektní) a čekal, na koho spadne *1* To člověk taky nesmí bejt pecka, která čeká, co mu hra naservíruje pod nos. Já jsem podobný příležitosti vyhledával a bavilo mě to.
Mimochodem v tý jeskyni se orientovat dalo velice dobře, ale člověk nesměl dělat trhaný pohyby. Musel se před nepřáteli schovávat v rozích s dobrou palebnou pozicí, nalákat si je k sobě, a pak je bezpečně oddělat. Ve stavu beztížě se bojuje stylem rambo skutečně krkolomě, ale to by vás mělo donutit k tomu najít efektnivní strategii, ne fňukat. Po pár minutách jsem přišel, jak na to, a s orientací jsem problémy neměl. Pravda, až na jedno místo, kde to byl trochu labyrint chodbiček, ale snad jste tam nechtěl neonový šipky, co by vám ukazovaly cestu *5* -
-
stále vyzdvihuješ technologickú stránku, ano, tá bola špičková (aj keď umelá a bez života, typicky nemecká). Ale čo ja mám s milionmi barelov, alebo strielania do stormu? Potom z toho mali spraviť sandbox, nech si to každý hraje jak chce. Ale ako príbehová, viacmenej lineárna strielačka sa im to príliš nevyvedlo.
-
-
To si nerozumíme. Technologická stránka byla tak dobrá, že překročila hranici pouhý pastvy pro oči. Ve chvíli, kdy můžeš čehokoliv v okolí využívat ve svůj prospěch/neprospěch se to začne promítat do hratelnosti. Je hezký, že jde pokácet strom, jistě. Ale když to navíc k něčemu i je, tak už se nebavíme jen o technologický stránce. A tu část stále vyzdvihuji.
-
-
-
-
Že je Crysis jen o grafice? To je v posledních letech dokola omýlané klišé. Že měl ale výbornej fyzikální model, kterej dodnes málo co překoná, a že to šlo dobře využívat v boji, to už nikdo nezmíní. Že bylo prostředí interaktivní, šlo nastupovat do vozidel, lodí a vůbec hráč si mohl dělat co chtěl, to už taky nikdo nezmíní. A že v roce 2007 to až tak častý nebylo. Jistě, uměl to už HL2, ale moc dalších her by se nenašlo. Že bylo několik možností postupů taky nikoho nenapadne. Nekonfliktní povahy se mohly díky Nanosuitu proplížit, ostřejší prostřlílet, a ty zákařnější se zneviditelnit, nalákat nic netušící nepřátele na jedno místo, a pak se bavit jejich přepadáváním ze zadu. Že se v průběhu hry měnil i Gameplay a v jeskyni, kde zmizela gravitace, se hráči dostal najednou úplně jinej zážitek z ovládání a museli se přízpůsobit. Příběh možná nebylo nic světobornýho, ale mezi FPS se za něj stydět nemusí. Že je původní hra dobře modifikovatelná?
Tak je to jenom o grafice, nebo není? Já nevím, jestli jsem jedinej, co v ní viděl něco víc než benchmarking hardwaru, a nebo jestli ostatní spíš papouškují dokola omýlané klišé. Ale řeknu vám, že když jsem to v roce 2007 dohrál, tak jsem měl pocit, že tahle hra byla speciální, a že jsem dlouho podobnej herní zážitek neměl.
No a konečně že Crytek kecá ohledně záležitostmi mezi konzolemi a PC? No ano, kecá. A kterej vydavatel to nedělá? Kdo neslibuje hory doly? To by byli fakt byznysmeni, kdyby přišli s tím, že jedna verze bude horší než druhá, nebo že jejich hra není tak úplně košer. Chtěl bych vidět vás, jak s tím vyrukujete na trh. Nejenom, že by vám vydavatel ukousl hlavu, ale ještě by vám ji ukousli hráči. -
-
tak s tou fyzikou maspravdu len s casti. fyzika postav bola priam katastrofa. lietali jak handrovy panacikouvia a ked uz lezali mrtvi na zemi tak skameneli. mohol si do nich palit kolko si chcel tak sa ani nehli. ziadna zabava zabijat ludi.
dalsia vec je ze medzi FPS patril crysis k tomu lepsiemu... hlavne ked teraz pozrem co konzoly zo fanru fps spravili. jeden klom MW za druhym.
grafika je jedna vec... v tej crysis vynikal... crysis 2 nebude... po 5 rokoch bude vyzerat pravdepodobne horsie ako jednotka... uz len fakt ze to dali do mesta (crysis 1 koncil navratom an ostrov a zrazu mesto? jediny dovod je ze sa rozhodli sa to tad na konzoly a uvedomili si ze narocne pralesy konzoly nemajusancu rozbehat.) nebude tam taka "volnost" ako jednotka a bude to len dalsi primitivny future fps strilacka. gameplay bude zjednodusenejsi a primitivnejsi rovnako ako grafika... odpad a len kvoli konzolam. -
-
Argumentovat tím že to dali do města kvůli náročnosti je blbost. A co třeba Far cry 2 to bylo v pralese a bylo to na konzole?????? A to neni jediná hra. Nenapadlo tě třeba že bylo potřeba změnit prostředí aby to nebyla nuda a ukázali zase něco novýho? Ta tvoje volnost je dost relativní pojem protože v Crysis 1 taky nebyla nijak extra na jedné straně moře na druhé hora a mezi tim cesta toť vše. Díky tomu že sníží náročnost aspoň bude mít většina lidí možnost zahrát si to na plný detaily. A ne jako u prvního dílu kdy to byla výsada jen určitého procenta hráčů a ostatní se museli spokojit se středníma nebo dokonce nejnižšíma jako v mém případě. Laskavě si uvědom že grafika ještě nedělá dobrou hru jsou tu i jiné důležité věci.
-
-
porovnavas neporovnatelne. technologicky je far cry 2 uplne inde nez crysis. far cry 2 vypada hnusne. taka lacna grafika. sa na to preboha pozri a porovnaj.
navyse tech demo cryengine 3 je przentovane na mape crysis 1 a je uz aj porovnavacka s cryenginom 2. rozdiely su velke. nielen ze cryengine je osekany ako len bolo mozne ale aj seka.
http://www.youtube.com/watch?v=2WJG14uLA3k
mozes porovnavat. pre toto to dali do mesta. konzole proste tak kvalitnu grafiku ako zvladne pc nedokazu spracovat. ako mi inak vysvetlis koniec crysisu 1? navrat na ostrov a zrazu bum .. mesto.
navyse co ma dost stve su ti chodiaci ufonci v robot oblekoch. v crasis som chvalil design tych lietajucich chobotniciek a zrazu sem daju hentake chodiace traposiny. ano keby tam boli chobotnicky bolo by to zas to iste ako prvy diel. riesenie? NEROBIT STALE POKRACOVANIA JAK JEBNUTI. mali spravit na cry engine uplne neico nove. naco zas crysis. -
-
Porovnávám dvě hry z otevřeného světa s podobným prostředím. Že na jednom byla grafika škvělá a na druhém už tak ne je věc úplně jiná. Změna prostředí je důležitá věc ale ty se tu pořád snažíš argumentovat náročností jako kdyby to byla pouze jediná možnost. Nikdo neřekl že hra musí začínat tak kde předtim skončila.
-
-
-
Městský scény jsou skutečně míň hardwarově náročný, ale umění tkví v detailu. Uvidíme ve finální hře. Počet vegetace a palem nezvyšuje grafickou kvalitu. V dnešní době to není už ani moc počet polygonů, ten je všude dostatečný. Pokud něco dělí hry od přiblížení se k fotorealitě, jsou to barvy a nasvícení scény. A v tomhle směru vypadá druhá Crysis podobně, jako první. Nebude podle mě vypadat o nic hůř, než ten první díl, pokud tedy na PC odemknou dohlednost, ale to nejspíš udělají. Soudím podle trailerů, ale ty mohou zavádět a do finální verze hry můžu jen hádat.
-
-
-
k vyjadreniu toho maníka by polda povedal... "kecy kecy plác plác... dres čislo 3...plác"
-
Crytek si proti sobe postval pc komunitu a ted se snazi zachranit svou povest. nejvetsi facka by jim byla nizka prodejnost na konzolich a vysoka na PC (greed is good?). pak by se panove z NDR meli nad sebou zamyslet.
-
No jak už tu nikdo psal Crysis nebyl nic extra když neberemu tu grafiku.... Porovnejte to třeba s Half-Life2 a vyjde vám to jako hříčka pro děti. (Možná to je taky tím, že já oznávám prostě ten uzavřenej game desing kdy je pro hráče všechno pěkně připravený. A aby tady zass nikdo neříkal, tak zrovna ten HL2 není jen z bodu A do B ale občas se musíte zamyslet kam dál (není to ale velké zamyšlení:) Ale i to málo stačí.)
Jinak nevím proč se vztekáte... Mě FPS hry vždy na konzoli bavili je to jinej zážitek a ať si řiká kdo chce co chce, hraje se to na gamepadu dobře. A možná mě to baví víc jak na PC.
P.S. Tady furt o autoaimu... Tak si to snad vypnu ne? A na PC verzi to stejně většinou není. Tak co Vás na tom jako štve? -
Neviem prečo tolko povyku. Však na crysis bola najzaujímavejšia akurát grafika, inak to bola priemerná strielačka. Teraz, keď už u dvojky neohromia ani grafikou snáď každý precitne a zistí, že na tej hre dokopy nič extra nie je. Jedine teda, že by vylepšili hratelnosť/príbeh, ale to u nemcov príliš nehrozí.
-
-
to je pravda.. bola na tom zaujimava len grafika... no teraz nebude ani ta zaujimava.
navyse takmer vsetky strielacky su sracky. najjebnutejsi zaner. asi jedinou svetlou vynimkou je Half-Life seria.
-
-
vdaka konzolam idu PC strielacky dole vodou ... konzole trh s hrami nikdy neposunu dalej, vzdy len brzdia vyvoj ... Crysis 2 dopadne rovnako ako Mafia 2, obrovsky hype vdaka prvemu dielu, kazdy bude ocakavat hory doly, ale realita bude inde ...