Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro CP2077: PoL jsem si poprvé zřídil Geforce Now předplatné ve nejvyšší verzi údajnou RTX 4080 like grafikou, která má ale oproti klasické 4080 24gb ram, a 18 176 cuda jader. Cpu je použit 16 jadrový Ryzen. Celá tato sranda stojí cca 500,-kč měsíc. CP hraju ve 1440p dlss quality, pathracin lg zapnutý spolu s frame generation a ray reconstruction. Fps se pohybuje od 85 do 120 fps. Za málo peněz, hodně muziky. Osobně vidím pořizování drahých PC čistě na hraní jako přežitek. 

    • Derp_1337

      Hele,jedna věc je stroj na kterém se to generuje. Úplně druhá věc je komprese videa, přes kterou se to posílá přes internet.

      Na papíře můžeš mít nádherné řeči o tom, jak "kvalitně" se to generuje... ale v reálu to tak neuvidíš.


      Jinak samozřejmě vždycky nakonec záleží na oči jednotlivých lidí. Někdo vidí lépe, někdo hůř. Někdo nepozná rozdíl mezi 1080p či 1440p, pro někoho jiného je to jako pěst na oko. Atd. atd.

      • Ta komprese je naprosto v pohodě. Trénované oko pozná rozďíl v ostrosti, když ví, na co se má zaměřit. Input lag není vůbec hrozný a rozhodně nepociťuju, že to nehraju na svém pc, ale na vzdálené herní stanici. Kdo nezkusil neuvěří. Ve službách jako je geforce now vidím budoucnost. Alespoň pro ty, co nechtějí utrácet 45k za grafiky. 

        • takze za 3 mesice hrani jsi mohl mit cely CP, za dalsi 1,5 mesice i Phantom Liberty. Ale nemas nic, protoze to mas jen v pronajmu. I tak se da hrat...

          ja mam treba 2060super za 8000,- (kupovanou pred 3 lety a starou jsem prodal jeste za 2500,-) a dava na High/1080p v pohode 70-80fps na starem i7 4c/8t. A treba CP2077 mam za polovic...


          • Cp2077 i phantom of liberty mám normálně na svém steamu. Za těch 500,- měsíčně si jen pronajímám výkon vzdálené stanice. Ta sestava má výkon jak jsem už popisoval. Jen ta grafika výkonově na úrovni rtx 4090 by stála 40k. Když si vezmu, že bych platil 12x500,-kč = 6000,-kč za rok tak by se mi pronájem vs zakoupení grafiky rentovalo tak za 6 let.... 

            Kouzlo je v tom, že si mohu pronajmout službu na 1 nebo 2 měsíce v roce, abych si zahrál ten CP v plné palbě a nemusím za to utrácet desetitisíce. 

            Osobně jsem uvažoval o nějaké rtx 4000 kartě, ale za současné situace mi to postrádá jakýkoliv smysl. 

          • Jak už psal Inquisitor, nepronajímáš si hru, ale herní stroj. Řekněme, že máš herní mašinu o 24k dražší než nějaký střep, který dokáže hru streamovat (a potřebuješ ho tak jako tak na běžné domácí papírování). Oproti tomu za streamování platíš těch 500. Dejme tomu, že nárůst ceny za rychlejší připojení bude stejný jako nárůst spotřeby elektřiny při použití herního stroje. Pak to vychází, že ti herní PC musí vydržet aspoň 4 roky, aby se ti vyplatilo. To pro hi-end nevyjde a pro nižší třídu ani to streamování není tak drahé, takže by ti PC muselo vydržet ještě déle.

            Samozřejmě to není pro všechny. Někde je mizerné připojení s dlouhým pingem. Můžeš chtít hrát hry, které žádná streamovací platforma nenabízí... Momentálně má obojí své plusy a minusy. Jsem zvědavý, kam se to posune. Spíš to směřuje na stranu cloudu, ale třeba to za pár let bude zase obráceně. Koneckonců hraní na mainframech přes terminály tu už kdysi taky bylo a pak přišly levné domácí stroje a dlouho si na to nikdo nevzpomněl.

            • Inquisitor

              Samozřejmě to není pro lidi co mají herní pc. Já jsem nadšený, mám staré pc a prostě nemám prostředky, abych si mohl dovolit vypláznout 40 000-50 000 tisíc za počítač. Ano nezahraju si zatím všechny hry, ale dost se to mění a vydavatelé začínají cloud povolovat. Největší změna je smlouva s microsoftem a zpřístupnění gamepass. GFN je opravdu v cloudu momentálně špička. A zahraju si hry, které bych jinak nikdy nezahrál, takže za mě se to opravdu vyplatí.

              Používám už třetí rok a ten posun je neuvěřitelný. Měl jsem předplatné priority founder a za to platím 139Kč. Teď jsem na dva měsíce vyzkoušel ultimate za 485Kč a ten výkon je parádní.

              S připojením mám problém opravdu výjimečně. 

          • Inquisitor

            Hru musíš mít koupenou. Ty si jenom pronajímáš server na kterém hraješ. Hru máš normálně na steamu.

  • walltar

    By mě zajímalo kolik lidí dneska vlastně hraje bez DLSS... já musím přiznat, že když jsem měl dvojkovou řadu tak mě DLSS nějak nenadchlo, ale co jsem si pořídil čtverkovou GPU, tak jsem si nějak na DLSS a Frame generation zvyknul... Pokud člověk chce hrát 4K@120FPS tak se obojí dost hodí.

    • sugyn

      To by bylo dobry vedet no. Ja osobne DLSS moc nepouzivam jelikoz dela z obrazu mydlo. Ted jsem znovu zapnul cyberpunk a teda ani ten Ray Traycing nepouzivam, nevidim v tom zasadni zlepseni ale zase vnimam propad v FPS z 130 na 60-70 a to uz je citit dost. Mam 4070ti a 2k monitor. Vetsinou mam zapnuty jen frame generation.

    • 0011

      Na to neexistuje jednoduchá odpověď, ze zdrojů jako steam survey má půlka lidí RTX karty, kolik z toho reálně využívá DLSS je nezjistitelné. Teprve nedávno se ve steam survey dostala na první místo nejpoužívanějších karet 3060, do té doby to byla GTX 1650, což není divu když jí pořád dávají do budgetových "herních" notebooků. Ze stejného survey máš i údaj, že 4K monitory používá 3% hráčů a pochybuju, že to všechno bude zvládat víc jak 60hz, navíc spoustu z těch lidí může mít 4k monitor kvůli práci a steam mít na jednoduché nenáročné hry, které karta utáhne. Dál máš spoustu casual hráčů co si koupí sestavu a ani netuší, co to je DLSS.

      Docela by mě zajímal místní survey na games, kde by mohli hlasovat i neregistrovaní čtenáři webu, jinými slovy drtivá vetšina viz minule. Myslím že by ses divil kolik lidí na pc nehraje vůbec a kolik z těch co ano si o 4K 120hz může nechat zdát. Dokonce věřím tomu že by se to dostalo do seznamu nejčtenějších článků týdne a mohla by být tradice jednou za pár let to zopakovat, mrk mrk redakce...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit