Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zx_spektrum

    Hru nemám a ukázku z dabingu jsem v rychlosti nenašel, ale Lily Gao jsem viděl v seriálu Letterkenny a přijde mi, že nemá nějaký přehnaně zvučný zpěvný expresivní hlas, to ale neznamená, že to je ještě špatně. Šikana je samozřejmě špatně, ale mazat si kvůli tomu Instagram je přecitlivělá reakce která akorát nahrává těm keyboard warriors... Vždyť stačí vypnout komentáře, ať se vyřvou třeba do zdi...

    • OsamaBinBowlin

      Je to přecitlivělá reakce, běžný zaměstnanec v obchodech nebo kdekoliv kde se setká s veřejností musí vydržet několikanásobně větší "toxicitu" za den než ona v celé své kariéře. 

    • MalyZeli

      Stačí napsat RE4 remake Ada Wong na YT, a hned na tebe vyběhne sestřih všech scén s ní. A souhlasím že je to zbytečně dramatická reakce, těch pár úchyláků kteří si musejí něco dokázat šikanou online bych nikdy nebral v potaz, a není nic jednoduššího než to ignorovat. Bohužel takhle to přehluší ostatní, normální fanoušky, včetně mě, kteří prostě v klidu řeknou že se jim hlas v tomhle díle nelíbí, a srovnají se s tím. Už se nemůžu dočkat dalšího článku někde o tom, jak je herní komunita toxická.

  • Nechci znít krutě, ale dabérská práce je nevděčná, špatně placená a velmi často vývojáři z důvodu škrtů či problémů i se samotnými dabéry (zpravidla pro vedlejší postavy) jsou nuceni omezit počet dialogového obsahu. Už aby se tu byl perfektní hlasový generátor, spoustě menším studiím by to mohlo pomoct.

  • uher

    Chovat se k ní takhle hnusně je demence.

    Bohužel ale taky musím říct, že mi její hlas rval uši. A ne proto že by zněla jinak, ale proto že ji prostě namluvila špatně. A to zrovna nepatřím mezi lidi co mají v tomhle tak vysoké nároky. Už dlouho se nestalo aby mi něčí projev tak moc vadil...

  • MalyZeli

    No jako ten dabing je spatnej, ale zase nekteri to museji prehanet.

    • Stephano

      Já se o dabing (CZ i cizí) zajímám ve volném čase hodně. Kvůli velmi dobrému sluchu a celkově mně lidský hlas fascinuje, kolik má vrstev. A kolik existuje super dabingů třeba u jedné hry nebo filmů. Nemám osobně vůbec hezký hlas přes mikrofon jako v reálu. Tihle rádoby odborníci a kritici jsou čistě jen ovada. Nic míň nic víc. Dabing je strašně nevděčná činnost, ať už u filmů nebo her. Zlepšuje se technologie mimiky, hry vypadají filmověji atd.

      Neříkám, že hlas nemůže být otravný, ale jsou tu další faktory, jako je synchron nebo celkově ozvučení. Dotýčný herec nebo dabér, je až ten poslední. Obvykle špatný výsledek leží na režisérovi, uprávci textu nebo přeložení.


      A platové ohodnocení? Kromě USA velmi nízké. Kurzově třeba u nás to není rozdíl oproti devadesátkám.  Navíc, agentury jsou sami o sobě požitek. Přeobsazení se daní herci dozví mnohdy pozdě nebo vůbec. I když třeba jsou s danou postavou nebo skutečným hercem spjatí v 8/10. Rychlodabing se bohužel projeví víc, než smyčky. Ty měly samozřejmě taky své mouchy.  90 procent všech dabérů a herců, to vždy chce udělat kvalitně, protože jinak by taky pak nemuseli dabovat týdně ale jen párkrát za měsíc. A spousta herců herců dabuje opravdu sporadicky, protože ví, že je to dřina, nesmíte mít vady řeči, očí, čtení, dobrý time do sekvencí atd. Hezky o tom mluví třeba ve Vidcastů V českém znění. Pamatuji si případ, kdy tuším jedna z našich hereček si za film vydělala 500 korun, ale cesta do studia ji vyšla s benzínem nějak kolem 700 stovek. Už si to přesně nepamatuji. :)


      Kritizovat umí každý, zvlášť Ti, co nevidí všechny faktory. Prostě další součást toxického internetu. A je dobře, že se takové lapsy zveřejňují.


       

    • nightborne

      Přijde ti? Mně se zdál hodně... jinej, ale neřekl bych vyloženě špatnej. Ale aspoň se určitě shodneme, že jít za to něco zvracet herečce na insta je strašná pitomost.

      • MalyZeli

        Jako podobizna Ady je myslim naprosto perfektni, ale hlasove proste tahle herecka zni strasne znudene, bez emoci, jako kdyby tam nechtela byt a dela to z donuceni. To treba zase daberka z RE2 byla skvela. Mozna v DLC s Adou tomu prijdu na chut, ale nemyslim si. Nesedi mi tam.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit