Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Danny28
    Kolik že je vlastně Ellie? 15??
  • Tak jo, přiznávám se, závidím těm, co mají PS3 *9* Protože tahle hra vypadá na pořádnou pařbu *14*
    • mame toho ovela viac, len ty o tom nevies. *5*
      • Ale tak samozřejmě že vím *4* Ale tahle hra mě prostě nadchla *3*
    • Myslim ze to bude fajn hra,ale zahrajes to jednou a staci. Znova videt ty stejne skripty by uz asi nebylo to prave.
      • hombre reagujem na teba, lebo tie vase pc hovadiny nie su na jedno pouzitie, sa spamätaj!!!
  • Miserius
    Tesim se. Fakt se nemuzu dockat az si dam 2 dny volno a pekne to projedu. Ale stejne me mrzi ze tam jsou ty "mutanti" :( Pro me by to bylo jeste lakavejsi kdyby tam byli jen prezivsi normalni lidi. Jako v Uncharted 2/3 (jedna jsem nehral) me stvalo v posledni 2-3 kapitolach ty nadprirozeny protivnici.
    • Izmæl
      To mě v jedničce úplně vyděsilo, že tam jsou nějaký příšery, protože jsem čekal, že to je jen Drake vs. vojáci only. Tak jsem to u dvojky už tak nějak čekal a nevadilo mi to, a u trojky to bylo vlastně jen tou vodou, které se Drake napil. Zkrátka, taky bych se bez toho klidně obešel, ale zážitek z hraní mi to nezkazí. U TLOU mi to snad vadit nebude.
  • nenavidim male deti v takychto hororoch len dodrbavaju atmosferu
  • To je neuvěřitelné. Jak to ti kouzelníci z Naughty Dog dělají? Už když vyšlo Uncharted 3, tak mi padala z té grafiky čelist na zem.Teď tu je nová hra a graficky vypadá zase o desítky procent lépe. Ať si říkají hateři konzolí co chtějí, ale mě výkon PS3 bohatě stačí.
    • Jediní, kdo umí s PS3 pořádně pracovat, jsou first party vývojáři (Naughty Dog, Sqeenix, Kojima apod.). A ani jejich hry nejsou graficky žádná sláva (i když oproti tomu, co tam předváději ostatní vývojáři to je na famfáry no).
      Zkus si porovnat, řekněme, takovou hru, která za nic moc nestála, ale vyšla na všech systémech. Třeba Skyrim. Na počítači, i na max, hra nevypadá stále tak, jak by měla. Na konzolích je to ještě horší. ( http://www.youtube.com/watch?v=o921p4TIzH4 video na porovnání). Je ovšem pravda, že Skyrim je odfláklej a zmrvenej až to bolí (http://skyrim.nexusmods.com/mods/8655/?tab=2&navtag=/ajax/modimages/?user=0|:|id=8655 hned první obrázek s těmi sloupy).
      A teď si vem nějakou hru, která za něco stojí. Zaklínač 2. Hra, která mě nutila se zastavit a kochat se (krásným) okolím i po několika hodinách hraní. A porovnej pc a x360. A to samé Alan Wake.
      Skyrim má taky asi tolik postav, co malá česká vesnička (myslím že Solitude má pod 20 postav? guardy nepočítaje).
      Absence AA u většiny konzolových her, padání FPS z důvodu nedostatku paměti, nemožnost ani 720p a lowres textury a to vše, kvůli zastaralému hw. Vem si, jak mohl Skyrim vypadat, kdyby konzole měly hw současného průměrného pc.
      Jen si zkus někdy zahrát Zaklínače 2 nebo Metro 2033 na počítači.
      • Nechápu jak si někdo může stěžovat na dnešní grafiku her. Já když jsem začal hrát hry, tak vrcholem tehdejší grafiky bylo ''Quake 1'' (což byla tehdy mimochodem suprová hra u které jsem nechápal, jak mohla mít tehdy tak nádhernou grafiku). Dnes tu máme hry, které vypadají nádherně, ale ani to některým nestačí. Vždyť hry byly vždy vyráběny hlavně pro zábavu . Hráči, kteří začali hrát v 90. letech (nemyslím věk), tak ví že to tak je.
        Bohužel mladší generace hráčů to vidí jinak a jakmile není herní postava složena z 500 000 polygonů, tak nad tím ohrnou nos.
        Tímto chci jen konstatovat to, aby si hráči vážili toho jak hry vypadají teď a uvědomili si, že dříve bylo mnohem hůř ( nepřeju nikomu vidět jak vypadaly hry na mé první konzoli '' Atari 2600'') .
        • Já sám začal hrát na PS1 a posledních pár týdnů si užívám emulované hry z této konzole. Věř mi, pro mě grafika není to nejdůležitější.
          Jak jsem ale již řekl, HW konzolí je zastaralý a svazuje ruce i vývojářům. A jak jsem již říkal, pochybuju, že Bethesda chtěla, aby Skyrim vypadal takhle. Stačí se podívat na Oblivion - jedna z graficky nejlepších her té doby (ne-li nejlepší). Morrowind v jeho době byl, mám pocit, to samé. A pak přijde Skyrim, osekaný až hanba a graficky zaostalý a to vše kvůli zaostalému HW konzolí.
          A jestliže hraješ vážně tak dlouho, tak sis musel všimnou určitého "dumbing-down" u her (viz RE6, Skyrim, Dead Space), kdy kvůli omezenosti ovládání konzolí a majoritnímu podílů casualů hrajících na těchto systémech, vznikají věci jako auto health-regen (Skyrim, kde se také jedná o odstranění statů, RE6 (a nesnažte se mi vymluvit, že to pujde vypnout, ani já ani vy to nevíme a z konceptu regenu v té hře to spíše vypadá, že ne)) a hraní, které se celkově čím dál tím víc zjednodušuje, protože ta cílová skupina, na kterou jsou hry čím dál tím častěji mířeny, nechce hrát složité a komplexní hry.
          Proto má také OUYA takový úspěch (což ovšem ukazuje i uroveň inteligence některých jedinců).
          Proto jsou žánry jako strategie a adventury čím dál tím méně populární, přestože je to skvělý typ her (před rokem jsem přehrál TLJ, skvělá hra a žádný bi*ching o grafice ode mě nikdy nikdo neslyšel).
          Vždyť spousta lidí, pokud nemají onu hru zrovna na konzoli, nejsou ani schopni si ji na počítač nainstalovat. Neustále vidím lidi, co neumí ani rozbalit zararovaný soubor, nebo použit ISOa apod.
          • 1.Grafika konzolí: Ano současné konzole jsou zastaralé, ale s výkonem to je kvůli věku konzolí (2005-2006).
            I tak ale stále dokáží zobrazit celkem dobrou grafiku (v poměru s nejnovějšími PC je to tak 50% grafika, ale i to zatím bohatě stačí).

2. Zjednodušování grafiky her: Zde máš jen částečnou pravdu. Jsou hry, které skutečně kvůli konzolím jsou takové jaké jsou. Ovšem je plno her, které na konzole nikdy nevyšly a nikdy nevyjdou ( a i ty mají většinou špatnou grafiku i když mají na lepší grafiku grafické enginy).

3.1. Zjednodušování her všeobecně: Jak jsem psal, tak hry hraji už hodně dlouho, tak uznávám, že dříve byly hry mnohem komplexnější a delší. Teď například hraju na PC Oblivion a uznávám, že v jistých aspektech je komplexnější než Skyrim. Ale opět vinit kvůli tomu konzole je hloupost. Hry jsou jsou dnes zjednodušovány hlavně proto, že dnešní nároky hráčů jsou zcela jiné než dříve. Mnoho hráčů komplexní hry nehrají, protože jsou na ně až moc složité a hardcore. Pamatuji si třeba takový Baldurs Gate a to bylo skutečně hardcore.

3.2. Druhá skutečnost je snaha vývojářů vytvořit hru co nejrychleji a díky tomu je potom hra
            mnohem kratší a méně komplexnější. Velký podíl na tom má současné pirátství, protože mnoho hráčů si hru automaticky stahuje a tvůrci kvůli tomu mají strach z menších výdělků. A to je důvod, proč tolik her vychází i na konzole. Jelikož je na konzolích mnohem menší míra piráctví, tak tvůrci dají přednost hlavně konzoli. Je jen na PC hráčích jestli si hru radši koupí a vývojáři začnou dělat kvalitnější tituly, nebo jí stáhnou a kvalita her bude stále taková.
            • Hodně věcí z toho, co jsi napsal, si uvědomuji. Já sám bych chtěl PS3, kvůli několika hrám, které na něj vyšly. Není to tak že bych nenáviděl konzole, jen si myslím, že je třeba si uvědomit, že to, co konzole nabízejí, by mohlo být mnohem lepší a proto by se s tím lidé neměli tak úplně spokojit. Vždyť i někteří vývojáři se nechali slyšet, že 6 roční cyklus konzolí je příliš.
              To, co jsem napsal, se navíc povětšinou týka Xbox360 a jeho fanbase - narozdíl od PS3, na Xbox vycházejí převážně západní hry, pro západního uživatele (kterým je v Americe, kde je většinový podíl, převážně casual hráč a mládež ve věku 9-20 let) = zjednodušené.
              K bodu 3.2. bych řekl jen toto: Za pirátění her mohou i sami vávojáři:
              1. absence demoverzí nutí většinu lidí k tomu, aby si hru ozkoušela jinak a jinde (a většina buďto zjistí, že hra jim nesedí, nebo už si ji prostě nekoupí, když už ji přece mají).
              2. Ceny her jsou stále přespříliš. Důvod? Dnešní hra stojí velké peníze (dle internetu stojí dnešní AAA hry, na kterých se dělá typických 2-5 let 10-50mil $), o tom není pochyb. Marketing též stojí velké peníze, o tom též není pochyb. Jenže! U většiny dnešních her nedochází ani k výrobě DVD nosičů, obalů manuálů apod., které by tu cenu navýšily. A prodávat digitální kopii hry typu Call of Duty, které vychází ročně alespoň 1, používají několik let po sobě stejný engin a nabídnou 4 hodinovou kampaň s multiplayerem, který se skoro nemění, za 60$, je zlodějina.
              Takovou cenu dokážu pochopit u her jako je třeba Max Payne 3, Skyrim, Fallout, Deus Ex apod.
              Pro info, nově vydané hry na PS3 stojí 1300 korun. To jest asi 60 dolarů a v této ceně jsou započítané i náklady na výrobu nosiče (a BlueRay je docela drahý), obalu a manuálu.
              Ke 4 jen toto: SC2 je jedna z nejhranějších her v Korei. Kvůli online modu.
              K 5. Instalace je právě že jednoduchá - většinou člověk zmáčkne 4x Dále a pak jen Dokončit. A DRM ochrana je, podle mě, dobrá věc. A že je složitá? Pochybuji o tom, vždyť na STEAMu si stačí hru koupit (1 kliknutí) vyplnit udaje (2. kliknutí) poté vyskočí tabulka, jestli chcete hru nainstalovat (3. kliknutí) a následně už jen PLAY.
              • Reakce na příspěvek:

Musím ti podat poklonu. Jsi jeden z mála lidí co umí odpovědět jinak než '' Ať se smaží konzole v pekle'' . Opět si napsal plno pravdivých faktů, které si také uvědomuji, ale i pár věcí v kterých se nejspíše neshodneme.

X-box se skutečně zaobírá především vývojem západních her, které mnohdy vyjdou i na PC, ale to je právě to proč jsem dal přednost radši PS3. X-Box má totiž o dost méně exklusivních her, (a věř mi, že je majitelům X-boxu závidím: Forza, Fable, Gears of War...) než má PS3 (Killzone, Infamous, God Of War, Gran Turismo, Little Big Planet,Uncharted, Resistance...). Nevýhodou PS3 je skutečně, že jde o konzoli z Japonska (má jinou architekturu, která je mnohdy pro západní vývojáře problémem.Zvláště pokud jde o multiplatformní hru např: Skyrim). Ve výsledku jde říct, že X-box má v případě multiplatformních her mnohdy stabilnější a o pár procent lepší grafiku (proto zvolili vývojáři u zaklínače 2 raději X-Box). No a PS3 se snaží tuto menší nevýhodu eliminovat exkluzivními tituly, které se mi zdají graficky skutečně nádherně (VIZ: The Last Of Us).

Absence více Demoverzí mě také skutečně s..e. V tomto bodu máš naprostou pravdu, že hráči se zařídí jinak, když není demo. Ovšem v tomto případě by bylo dobré, kdyby je hra zaujala, tak aby si koupili originálku.

Cena her: U nás je bohužel skutečně vyšší, než ve většině zemích, ale za to ani tak nemohou vydavatelé jako naše vláda. Ono až 20% DPH se poměrně hodně odráží na ceně titulu.Z toho důvodu si já obvykle počkám tak půl roku od vydání na nižší cenu hry.

Délka her: Opět souhlasím. Jak jsem psal v předchozím příspěvku, tak v dnešní době je vývoj hodně uspěchaný a díky tomu jsou hry horší a kratší (až na pár vyjímek). V tomto případě by cena měla být skutečně nižší (nejvíc jsem dal za Gran Turismo 5 týden po vydání a to 1 800,- , ale tato hra mě svým obsahem zcela uspokojila) .
                Ve výsledku se v mnoha věcích určitě shodneme.
            • 2.část
              4.Menší popularita strategijí a adventur: V tom vidím hlavně online hraní. Spousta hráčů si radši zahraje multiplayer hry, než singleplayer. A díky tomu se postupně na strategie a adventury zapomíná. Zkrátka u dlouhé strategie nebo adventury nevydrží tak dlouho, protože jim chybí žíví hráči. Proto tak letí hry jako je: World of Warcraft, 4 Story, Tera, CS strike, Battlefield atd.

5. Instalace: A zase jsme u piráctví. Dnešní instalace her je složitá nejenom kvůli objemu dat (vždyť některé hry mají i přes 20 gb), ale také kvůli té zpropadené DRM ochraně.
              Jak se psalo již v mnoha článcích, tak tato ochrana vznikla kvůli míře pirátsví.

No uznávám, že jsem se zde vyřádil až moc, ale pouze jsem chtěl vyjádřit svůj názor i když
              možná není 100% pravdivý.
        • Vidim to uplne stejne a to je mi 21 takze se nepovazuju za kdo vi jakeho pametnika.
      • Porovnaj si Zaklínača 2 ( PC ) a Uncharted 3 ( PS 3 ) a v najvelkolepejšej scene najdi 10 grafických rozdielov na prvý pohlad.... nemáš šancu... ja nehovorím ze ked si hnidopich a hladáš z lupou a porovnávaš rozlíšenie tak tích 10 rozdielov nenájdeš:) ale koho to trápy:)
        • Jistě, je to tvůj názor a já ti ho neberu. A je mi jasné, že Naughty Dog s konzolí pracovat umí a umí ji využít. Což jsem také napsal už předtím.
          Já jsem mluvil o hrách, které jsou vyvíjeny multiplatformně - Skyrim, MW3 apod.
          A to probíráme pouze grafiku. Jak jsou hry kvůli konzolím zjedondušovány a, nevím jak to říct česky, takže, dumbed down, jsem raději nezmínil.
      • To je sice pekny clanecek asi sis s nim dal praci ale proc to rikas ? LS92 psal jak se mu libi grafika her od Naughty dogu a ty tu hned zacnes velebit PC a Metro 2033 Zaklinace.... Taky hraju na PC ale tady ta reakce je docela divna nic proti...
        • Komentoval jsem proto, že jsem se snažil vyjádřit svůj názor. Což jsi udělal i ty, ačkoliv o to také nikdo nestál.
          Ale k věci. Jde totiž o to, že konzoloví hráči si myslí, že s tím, co mají na konzolích, by měli být spokojeni. Což je ovšem naprostá blbost.
          PC hraní stranou, rozepře mezi konzolisty a pcčkáři též. Důležité je toto: konzole ovlivňují a svazují ruce vývojářům a to je asi nejhorší. Nemyslím si, že, znovu vemu Skyrim, Bethesda chtěla, aby jejich další hra vypadala takhle. Určitě ji chtěli mít větší a epičtější. Ale ouha, konzole.
          • Moc to resis. Vsichni toto moc resi. Ja jsem koupil PC a konzoli a proste hraju. Premyslet nad takovyma vecma jakoze hry kvuli konzolim nemaji uber super fotorealistickou grafiku to me trapilo tak ve 13 letech ted jsem rad ze si zahraju zabavnou hru co vypada dobre. Lidi zapominaji ze hrani her je o zabave a o zabiti casu a ne od toho aby se porad nekdo kvuli necemu hadal a hledal na vsem nejakou chybu. Za tenhle nazor asi dostanu minusy ale tak to vidim. Nevim na co obvinovat tu ci onu platformu bud se prizpusobim a nebo drzim hubu :-)
      • dr.gonzo
        stale nechapu proc vsichni PCckari vynni konzole za spatnou grafiku,vzdyt na pc vychazi hry ktere na konzole nikdy nevyjdou strategie,adventury,simulatory ,MMORPG,tak proc tyto hry nemaji poradnou grafiku?tohle uz na konzole svadet nemuzete .
        nejvic se smeju tomu ze pulka lidi co tady tak nadava na grafiku soucasnych her, hned jak napisou ty svoje blaboli o spatne grafice ,tak vypnou prohlizec a dou si zahrat hry jako minecraft,world of warcraft a dalsi ktere maji grafiku jak z roku 2000.
        • Ani jeden z těchto žánrů totiž není "dělaný" pro grafiku. Strategie hraješ svrchu s malými panáčky, takže je ti jedno jak detailně jsou provedeni (a taky, mít strategii s grafikou Metra by chtělo nejspíš pěkně silnej počítač). adventury nejsou o grafice už vubec, ty kladou důraz na intelekt (proto nevychází na konzole, protože na nich představuje typického konzumenta 12 leté dítě šišlající xbox ze spaní, které pokud nehraje fast-paced hry typu MW3, tak na to ani nešáhne). Simulátory nehraji a neznám, ale pochybuju, že se jedná o mainstream tituly, které by omezenost hw svazovala. A MMORPG skvělou grafiku nemají proto, že když po sobě začne 50 kouzelníků metat blesky, chceš si uchovat hratelné FPS.
          P.S. Minecraft mě nebaví, WoWko JE z roku 2004 a taktéž jej nehraji a tvoje omezenost je přímo udivující. Nauč se rozlišovat mezi ARTSTYLEM a GRAFIKOU.
        • absolútne súhlasím... jeden z najvýstižnejšich príspevkov na konzole haterov... totálna pravda... ked niečo vide na PC only tak to vypadá tak že by to pustila ps3 a xbox uplne bez problémov... prečo? to je otázka na vývojárov. Ale reči o tom že za to možu konzole... totálna hovadina
          • Tady je to samy konzole hater nebo konzole fanboi co?
            Jestli si myslis, ze dnesni konzole maji vykon dnesnich PC,tak mas klapky na ocich.
            • on tu niekto porovnával HW? myslím si že aj 10 rozné dieta vie že ps3 sa na dnešné počitače nechyta a je to oproti nim v podstate kalkulačka, otázka znie či to vobec v momentálnej situácii na trhu vadi: *3*
          • No to si toho asi vela nevidel Witcher 2 (bol rok only PC), Shogun 2, Hard Reset atd. v FHD rozliseni by ziadna zo sucasnych konzol neutiahla ani len nahodou.
            • ale grafika nie je len o rozliseni..... ide aj o to ze co dokazu na 6 rocnom HW aj ked len v 720p. podla mna to je az prekvapujuce ze ako pekne to vypada........ plus ked sa pozries na animacie a herecke vykony postav, plus povedzme bojovy system..... no proste hra ako celok je vizualne pritazlivejsie ako vacsina pc hier na maximalnom rozliseni.... to nie je len o tom ze huraaa mam 150 hybrid priemernej fpsky vo fullHD rozliseni.... chapes co tym myslim
  • dúfam že je to renderované.. lebo ak to bude mať takúto grafiku, tak nechápem čo robili tí programátori pred 3 rokmi..
    • Hanzales
      stále se zdokonalovali, aby se dostali až sem? ;o)
    • Je to In-game engine, zde máš gameplay http://www.youtube.com/watch?v=kbLOokeC3VU
  • Jediná věc, která je stále ještě záhadou, je předčím vlastně utíkají?
    • Před infikovanými. Můžeš je vidět třeba v debut traileru http://www.youtube.com/watch?v=6zZiu1nQR5o
      • dík tenhle trailer mi nějak utekl
  • Malleth
    Parádní cutscéna. Jen ten hlas mi přijde na tu holku moc dospělej.
    • Uz jsem potkal spoustu divek co zneji a chovaji se jako dospely. Zensky starnou holt rychleji.
      • A potom vznikají pořady typu "fifteen and pregnant!".
  • Izmæl
    To čekání mě ubíjí.
  • MidnighT91
    Btw. ale osobně bych v podobné survival hře chtěl vidět Saoirse Ronanovou nebo mladou Dakotu Fanning...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit