Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Z Kickstarteru byla hra stazena. Pry dojde ke zmene jmena.
  • Tremulous byl a je kult. Jak dopadne toto? Nevím. Ona v jednoduchosti je krása.
  • Boj mezi alieny a lidmY - auuu *3*
    • blixa
      Nojo, vyrojilo se tech preklepu v tomhle clanku vic - uz jsme to opravili. Nebo opravily? ;)
  • je to poměrně roztomilé, trošku to na mě dýchlo atmosférou 90. let. Ale zpět do reality.
    • ucho
      uvědomuješ si, že v tom videu jsou záběry z původní hry tremulous běžící na quake 2 enginu a že je to tam napsané a je to jasné i z toho doprovodného textu? tremulous 2 mají jet na UE3...
      • v tomhle případě jde o to video, které je vážně strašlivě zábavné :)
  • "Věnoval jsem celý svůj dosavadní život hrám, programování a další zajímavé práci s počítačem. Nemám ženu, děti, nechodím do hospod, necestuji, neznám dovolenou a to hlavní co mne zajímá, je vytvořit jednu z nejlepších her na světě."

Hosi to berou vazne :D
  • Pete.palis
    chybka v textu "realtime strtategií" ;)
  • Tremulous je fajn. Je zadara, hraje to dost cechu (hralo? nevim par let uz to nesleduji), kdyz vas prestane bavit strilet/kosit jdete stavet zakladnu a naopak. Je to tymova hra (vic za lidi, vetrelci jsou vice samostatni) a kdyz ste sehrany tak je to parada.
    Ale nevidim duvod delat tremulous 2 zpusobem jaky je popsany v clanku - komercni hra, vse uplne nove (resp. z videi a obrazku na homepage to vypada jako totalni remake se vsim vsudy), a hromada naslibovanych veci. Co copyright? Prece jenom tremulous je znacka a chapal bych kdyby trem2 nebyl komercni, to by asi nikdo nerekl ani popel, ale kdyz to je komerni tak bych se jako autor originalu asi odkopaval, kord kdyz to bude vypadat "vicemene temer" stejne.

Pokud chtej tremulousu pomoct, at si udelaj fork (to legalne muzou) a pracuji na zavedenem enginu (tusim ze to bezi Quake 2) a principech a stavi na tom. Pokud budou lepsi nez original dobre, pokud ne alespon neztrati cas a penize nad vytvarenim neceho co tu uz leta je a je velice pouzitelne.
    • No kdyz sem se autoru ptal, jak to maji poresene s pravy (a nejen ja jsem vyjadril obavy), tak to dotycny ve vysledku zahral do outu s tim, ze to je jejich starost. No snad to maji nejak poresene, protoze nadseni se jim neda uprit a u Trema sem stravil celkem dost casu :).
  • To tu nikoho nezájímá česká tvorba ;-(
    • christianus
      Spatne nacasovani, nedavno vysel povedenej Natural Selection 2 kterej je vpodstate to same.
    • ucho
      tak zajímá, ale tady je několik ale... ty peníze bohužel nevyberou. možná by v jejich případě stálo za to, aby posílání peněz zavedli na své stránce, jakože předobjednávku, postupem času by se třeba dočkali nějakého přísunu peněz, nepochybně by to mohlo být zajímavější ve chvílích, kdy začnou ze hry něco ukazovat. to dokončení koncem roku 2014 mi přijde hodně dlouhá doba na vývoj, ale asi se tomu nebudou moct věnovat naplno. jinak her podobného ražení je strašně moc, takže rozhodně nebude jednoduché zaujmout veřejnost. tohle jim moc nezávidím... ale samozřejmě přeji úspěšné dotažení projektu do konce.
      • kdyz budu ignorovat natural selection (souhlasim s christianus@tiscali.cz) mohl bys uvest nejaky priklad? sice sleduju spise rpg/strategie/sandboxAkce, ale zadna podobna hra me nenapada (hra kde muzu hrat jak za lidi, tak za alieny)
        • ucho
          nemyslel jsem vyloženě hru za lidi vs za alieny. jde spíš o obsah té zábavy. ve finále je to pořád multiplayer většinou v týmech. tyhle hry si kolem sebe potřebují vytvořit velkou a stálou základnu a to je problém, protože se to málokomu podaří.
          jen namátkou nějaké další hry:

Unvanquished http://www.unvanquished.net/
          Cube 2: Sauerbraten http://sauerbraten.org/

a bude jich víc. a pokud by tahle hra měla vyjít až ke konci roku 2014, kdo ví, co ještě vyleze na povrch (ale ani se žádné další hry objevit nemusí). prostě aby tahle hra měla šanci na úspěch (natož komerční), bude muset být sakra dobrá, ne průměrně, ale nadprůměrně... a tam bych se bál, že to nadšení pro věc nemusí stačit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit