Desert Eagle a dvouhlavňová brokovnice: Proč některé zbraně vídáme ve hrách opravdu často?
-
... A proč se tedy tyhle zbraně objevují ve hrách častěji než jiné? Kdy to začalo, z čeho to plyne?
-
-
IMHO u dlouhých je to jasné, jsou to legendy, bylo jich vyrobeno po světě bambilion a zná je každý, byly ve výzbroji USA a SSSR a jejich poskoků. Desert je tam podle mě proto, že je to nesmyslný kalibr a výkon, myslím, že jméno si udělal hlavně v té brutální gamese, kde jsi s ním ustřeloval ruky a nohy (nevzpomenu si už na název). Pumpovací asi kvůli filmům, vlastně obecně si myslím, že filmy to ovlivnily hodně, protože na akční filmy z 80/90 let čuměli všichni ti nerdi, co to pak hráli/hrají.
-
-
Soldier of Fortune 😀
-
-
Tam jsem se s ním tuším seznámil blíže :D Taky si pamatuju, jak jstem stahoval demo (100MB) od 7 večer do 5 do rána na 56Kb/s modemu. A pak letěl tramvají pro vypálené CD a jal se domů ustřelovat více končetin touto skvělě a ikonicky znějící zbraní.
I jako lajk bych výstřel z Desert Eaglu poznal asi i na dálku :D -
Jop... :-D
-
-
-
-
"Můžete použít první vojenské označení M16, původní Armalite AR-15, modernější vojenské M4, nebo tomu prostě jen říkejte „černá puška“."
M4 není modernější vojenské, ale je to úplně jiná verze zbraně.
-
-
Osobně bych se spíš pozastavil nad tím, že je to překonaná platforma a že ji většina armády nepoužívá.
Sice jsou nějaké pokusy nahradit jí 6.8 SIGem, ale to se reálně moc nedaří. A většina americké armády pořád frčí na M4/16.
-
Podle mě se autor snažil poukázat, že vycházejí ze stejného principu fungování zbraně.
-
Ale ve hrách to často označuje stejnou zbraň.
Přišlo mi že na to chtěl autor poukázat.
-
-
Neřekl bych, že to označuje stejnou zbraň. Spíš jde o to, že se vývojáři snaží jednu z té rodiny do hry dát, protože je mezi hráči oblíbená. A když dají jednu, už se neobtěžují s druhou nebo třetí, protože rozdíl ocení maximálně zkušený hráč taktických akcí typu ARMA nebo vyloženě taktických her typu Jagged Alliance.
-
-
-
Bude pokračování? Trochu mi tam chybí odstřelovačky, těžší zbraně a výbušniny.
U brokovnic je zajímavé, že ve hrách, které je nejvíc proslavily (samozřejmě první dva Doomy) mají dostřel docela slušný a i rozptyl je na střední vzdálenost snesitelný. Nevím, kdy se to zvrtlo, ale v Doomu 3 už bylo brokovnici potřeba před stiskem spouště zapíchnout démonovi do břicha, aby měla rozumný efekt.
-
-
to vazne cakas ze na zaciatku 90.rokov sa bral ohlad na realnost? :)
to ked sa bavime o prvych Doomoch tak aj pistolka bola riadne nerealna, v podstate takmer s kazdou pistolou je vzdalenost 50+ metrov na facku.
-
-
Píšu, že mi brokovnice naopak připadaly reálnější v těch devadesátkách než později, kdy dva metry byl maximální limit použitelnosti. Pistolka v Doomu byla pitomá. Na jednu stranu slabá a na druhou měla absolutní přesnost první ranou (stejně jako kulomet). Pokud jsi ale spoušť držel, na 50 metrů jsi skoro nic netrefil.
-
-