Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jde hrát mód long war v češtině a je potřeba mít základní hru i datadisk Enemy Within?
  • RedEagle
    XCOM 1 je vynikajuca hra len bolo iróniou že v dnešnej dobe ked ku každej blbosti vyjde 20 datadiskov a 500 DLC tak k tejto vynikajucej hre vyšiel paradoxne len jeden datadisk a 2 DLC. Dufam že XCOM 2 bude mat viacej rozšírení.
  • stojí za to si tyto nové X-comy zahrát? Hrál jsem akorát ty původní z 90. let. Nakolik jsou ty nové věrné těch starým? Jsou lepší/horší, zdebilněné pro konzole?
    Stojí za to si tam nainstalovat ten Long War mod?
    • X-com stoji urcite zato, je to skvela hra, ale kedze si originalnu hru hral tak chod na to hned s nainstalovanym modom LongWar. Ked sa ti to bude pacit nezabudni autorom modu poslat nejaku odmenu, ja som poslal 18dolacov za ktore mi podakoval osobne tvorca modu a nebola to automatizovana odpoved.
      Ako tu chalani pisu Xcom Enemy Unknown je nedotiahnuty, datadisk Enemy Within dobieha strateny potencial a mod Long War tomdotahuje skoro do 100% dokonalosti.
      Nieco co by si mal vediet je, ze original hry z 90.rokov bola legenda, bola to pecka, tak ako je pecka Xcom Long War, ale porovnavat by sa to nemalo, nikto by nemal.
      Ja osobne sa tesim na Xcom2 (november2015) a tesim sa aj na mod, ktory mozno znovu vznikne, lebo autori zdoraznuju, ze idu vustrety moderom.
      Takze zaver. Urcite chod do toho ale s modom Long War alebo minimalne s datadiskom EnemyWithin. Prvu verziu z 2012teho EnemyUnknown preskoc a neboj sa neprides o nic...
      *4*
    • Nový X-com určitě stojí za to. Long War mod jsem nehrál takže nemůžu hodnotit ale i vanila verze mě nadchla. Podruhé jsem si to zahrál s datadisky a to už je u mě co říct, obvykle se k jedné hře nevracím.

      Nemůžu hodnotit nakolik jsou nové x-comy věrné těm starým .. myslím že hodně herních mechanizmů tam změnili ale podle mého názoru zachovali ducha a hratelnost těch starých. To je ovšem subjektivní názor a jistě se najdou lidi, kteří nebudou souhlasit.
    • Nenech se zmast temi, co porad breci po starych casech. U kazde nove hry jich par najdes. Fallout 3 neni Fallout, Xcom neni Xcom. Pritom jim nikdo nebrani hrat ty stare hry do aleluja.
      Mne se XCom velice libil. Povedeny remake udelany presne tak, aby zaujal ty, kteri pamatuji puvodni dily i ty, kteri je predtim nehrali. Na dvojku se opravdu tesim. Prozatim to vypada, ze se opravdu snazi vylepsit nedostatky z jednicky. Jen se trochu desim cenovky. Ale co, stejne jako s prvnim dilem pockam prinejhorsim na nejakou slevovou akci.
    • Rozhodně si je stojí za to zahrát. Teď se dají sehnat v kompletní edici cca za 5 euro i s hutným datadiskem Enemy Within. Co si víc přát? Desítky, možná stovky hodin zábavy a pořádných výzev.
    • Svuj nazor jsem tu sice uz jednou psal,ale klidne ti ho zopakuji.
      Novy X-COM nema se starou serii prakticky nic spolecneho. Snad jen namet. Kdyz se s tim smiris,budes se ale zrejme bavit. A mod Long War je podle me pro hrani naprosto nutny.
      • Presne tak, pri prvom hrani som bol velmi sklamany , pretoze to proste nebol Xcom, ked som potom druhykrat hral aj s Enemy Within, a bral som ju ako inu hru s inymi pravidlami tak ma zacala dost bavit. A enemy within tomu dost pomohol, rozsiril moznosti.
    • Coffin.Corner
      Dá se to hrát i bez modů, zejména pokud máš málo času, ale výrazně doporučuju s datadiskem Enemy Within, který tu hru významně vylepšuje.
    • Pokud máš rád staré, radši si zahrej Xenonauts. Co se týče nových, je to fakt dobré a hodně lidí si je pochvaluje (včetně mě), ale vy oldschool lidé jste častokrát tak ovlivněni klasikou, že se vám to nelíbí. Long War dělá hru těžší, delší, detailnější a komplikovanější (prostě to celkově rozšiřuje).
    • Jsou mnohem taktičtější, je to o využívání speciálních vlastností vojáků - nesedne to každému, ale mě to přišlo dost dobré.

      Long war - bez toho modu bych to už nespustil a popravdě, myslím si, že takhle ta hra měla vypadat hned na začátku. Vůbec nedoporučuji hrát vanila verzi (tj. bez modu), je to ztráta času. *8*
      • Long war- jistě přidal hromadu zajímavých věcí ... ale mě nesedlo to že hraješ s 6-8 vojáky x-comu proti velkému množství nepřátel ale na stejně malých mapách jako ve vanile. to nutí k velice defenzivní taktice protože protože kdykoliv chceš flankovat spustíš další skupinu nepřátel .. a to pro mě long war naprosto znechutilo ... Jinak x-com stojí za nejen zahrání ale i dokončení. jedna z nejlepších her co kdy na pc vyšla ...
        • Najväčšia sranda je, že v niektorých prípadoch ti na začiatku misie hodí vojačikov mimo mapu, lebo ich skrátka nemá kde umiestniť. Ale viac prúžkov viac adidas a viac vojačikov viac xcom. *15*
        • fallanga
          Ono to takhle bylo i v normální hře. Později, když už na tebe hra vychrlila všechny možné druhy mimozemšťanů, tak se obtížnost bitev navyšovala právě přidáváním počtu nepřátel. Takže v pozdější fázi se mi často stávalo, že jsem stál proti devíti elitním mutonům najednou a to bylo opravdu obtížné. Kromě toho, to bylo také otravné. Umělé navyšování obtížnosti.
  • RedEagle
    Na tu hru sa tešim ale aj tak ta hra na mna stale posobí len ako datadisk k XCOM 1 .
    • a pôvodné ufo a teror from the deap tak nepôsobili?
      • X-COM: Terror from the Deep.......
      • Zduplikovat MasterPiece (Ufo Defense do Xcom:TFTD) kde nikdo ani žádné úpravy nechtěl (protože to zkrátka bylo 1***) a Zduplikovat Patlaninu kde je zoufalé snad vše.. To jsou jaksi dva dost neporovnatelné případy *1* Bohužel originálu jsem přestal říkat Enemy Unknow neb jeho stejnojmenný následovník toto jméno ušpinil (slušně napsáno).. ještě, že s tím někdo počítal a vyšlo to i jako Defense *14* Jdu se ponořit do hýbání 14ti vojáků!! Zapínám Ufo Defense.
  • hezke že jsou tam desitky kamufláží a pod. ale když dojde na boj na takticke mape, možnosti hry byste mohli spočítat na prstech jedne ruky... A to je smutné
    • Jo, souhlasím, že bych uvítal, kdyby místo 5ti nastavení tetování a 10 klobouků udělali pořádné AI a více voleb schopností vojáků. Protože AI bylo v původním dost odfláknuté.
  • Prophet
    XCOM 2, jedna z her na kterou se v tomto roce nejvíc těším

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit