Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No Baldurs Gate je podle mně jedna z nejlepších RPG dnešní doby (i když nechápu proč tam multiplayer) ale bohužel tuším že DLC nebude zlepšení ale spíš zhoršení. Zvláště když vezmu v potas konec Throne of Baal kde na konci se postava mohla rozhodnout jestli se chce stat bohem takže nwm.
  • Nic proti nějakým technickým a grafickým úpravám či spojení všeho BG do jednoho s nějakým questovým propojením mezi 1 a 2, ale typické dnešní DLC si nedokážu představit - a ani nemám potřebu. Trochu mi vždycky vadil rychlý spád a "koncentrovanost" Throne of Bhall, ale s tím těžko něco udělají...
  • 2 Robotron právě si krásně shrnul Baldurs Gate vole :-DD
  • Fakt meleš mimo....a když už to tak zapáleně prosazuješ jako fakt, tak by se docela slušelo ještě do tý věty někam zakonponovat, že se jedná o "tvůj subjektivní názor". Psát o BG jako o akčnim RPG - to už se takhle spíš neodborně říká Diablu ne? BG byla revoluční hra a je jí v jistejch aspektech dodnes- zrovna jako RoA, kterou ale už v týhle době moc lidí nepamatuje
    • Samozrejme, ze je to muj nazor, myslim, ze to z toho dostatecne vyplyva. Me nebavi psat u vseho, je to "muj nazor" :)
    • reakce na robotrona v úúúplně jiný části diskuze do pr*ele ))
  • Jo jo, to som vcera na Trentovom twitteri cital. Myslim, ze v clanku mohli byt ocitovane jeho tweety suvisiace s kontextom:

    Trent Oster ‏@TrentOster
    DLC=Downloadable Content, not furry earrings +3. The big guys have overcooked the term with badness. New BG storylines, New characters.

    Trent Oster ‏@TrentOster
    We would never DLC existing content. Any DLC content we plan to sell will be all new.

    V podstate je to presne to iste ako datadisk. Akurat datadisk stoji 20 euro a vydrzi 15 hodin, DLC stoji 5 a vydrzi 5 hodin. Aspon tak by sa DLC malo pouzivat a tak to pravdepodobne pouziju aj v BGEE (tie cisla som si mimochodom vycucal z prstu). Ja sa velmi tesim :)
  • Sakra, já se těšil, moc těšil, ale tohle dopadne špatně...
  • DLC je zkáza moderních her. Je to bohužel pravda a když tím začnou kazit i takovou klasiku jako je BG tak asi už není naděje. Já si jdu zapnout svoji kompletní edici Baldurs Gate I-II plus datadisky kterou jsem sehnal za cenu průměrného DLC.
    • Cahir
      Zkáza je zpravidla bránění se pokroku, principiální hudrování na všechno nové a idealizování si časů minulých. *3*
      • Víš on je pokrok a "pokrok" před pár lety by bylo nemorální účtovat hráčům za něco co hra obsahuje v základu a firmy těžili na datadiscích které neměnili grafiku ale přinášeli nová dobrodružství a nápady. Dnes, když ti ještě před vydáním hry oznámí DLC tak je podle mě něco velmi velmi špatně. Oni totiž říkají: "Tak na hře sice ještě pracujeme ale teď už vám můžu říct, že vám ji nevydáme celou ale naúčtujeme vám za ty věci které jsme vyrvali z té hry."
        • Thorleif_cz
          Pak si pamatuješ ty doby ne zrovna dobře, každej druhej datadisk přinášel "jen" nový dobrodružství a nápady. U takovejch Tales of the Sword Coast a Throne of Bhall mi nepřišlo, že by měnily grafiku (ačkoliv to ani náhodou není důležitej parametr). Osobně radši uvítám datadisk, který nabídne zábavu na desítky hodin, než takovej, kterej přinese podporu pár nesmyslnejch zkreslujících efektů, přidá xGB hd textur a herní obsah se mu počítá pomalu na minuty. U spousty datadisků se i v recenzích nadávalo nad jejich zbytečností.

          Tohle skuhrání fakt nemá smysl, stejně jako datadisky, tak dlc jsou přínosem/otravným pokusem vytáhnout z hráče peníze, kus od kusu.

          A tu poslední větu tedy naprosto nechápu. Kdyby jsi četl, co se v článku píše, tak bys věděl, že původní obsah se na dlcčka kouskovat nebude. BG:EE jako takový bude obsahovat kompletní obsah původní hry + nový materiál.
      • Cahire raději už nic v tomhle směru nepiš, tady v ČR máme taky pokrok - potravinové náhražky... Já osobně si staré časy idealizuju? Ne prostě konstatuju holý fakt, kdy ještě před pár lety chutnala Coca Cola tak jako Coca Cola, kdy zmrzlina byla smetanová a ne z rostliného tuku (carte dor např.), kdy sem nebyl nucen pít Pilsner Urquell břečku z polska (naštěstí se to zatim týká jen semtam lahvových), atd. Ty tomu říkáš pokrok, já úpadek !!!

        PS: Za starých dobrých časů vycházely datadisky... DLC je dobrá věc, když je použito rozumně (nový mod, modely zbraní a zbrojí) ale nikoli obsah rozšiřující původní hru (NPC, příběhy, atd.)... To je k zblití...
        • promiň, to máš z nějakého reklamního sloganu?
          • Co to?
        • "kdy sem nebyl nucen"

          lol

          stopped reading here
          • Jestli piješ Plzeň tak to si udělal zásadní chybu, mohl ses dozvědět něco velmi znepokojujícího hovne z hovnova...
        • Cahir
          Otáčíš to, jak se ti hodí. Otočím si to taky: mám se bránit potenciálně šetrnější a výkonnější technologii, než jsou spalovací motory? Pokrok není úpadek, nechápu, pro mi to vkládáš do úst, o tom jsem nemluvil. Je to vždycky o lidech.

          Proč je to k zblití? Mám vybalancovanou hotovu hru, k níž mám nástroje. Jenom tohle mě stálo několik let vývoje. Teď se konečně může tým soustředit na tvorbu nových dobrodružství a zvládá to za mnohem kratší čas a mnohem menší náklady. Vnímej to třeba jako autory vydávaná dobrodružství k již vytvořenému Pen'n'Paper RPG systému: Udělali svět, mechaniky, prostě všechno kolem toho vytvořili - a nyní se mohou soustředit rozšiřování tohoto světa.

          Tvůj názor na DLC politiku je pravděpodobně pokřivený dosavadními praktikami a tomu samozřejmě rozumím. Ale podívej se třeba na OWB k F:NV. To je DLC klidně na patnáct hodin herního času. Rozvíjí vedlejší zápletku původní hry (nijak tedy nenarušuje její integritu) a tím i celé univerzum. A to celé za 10 dolarů. O tomhle Trent Oster na twitteru mluví a takhle to chce dělat. Odmítat DLC z principu je prostě nesmysl.
          • Ano, protože žádná taková technologie zatím neni... spalovací motory jsou v dnešní době perfektně vychytané, žere to málo, dlouho to vydrží, je to jednoduché na údržbu, je to levné při výrobě a už to nezatěžuje tolik životní prostředí, až bude atomovej pohon tak se možná pohnem kupředu... Pro fanoušky např. elektromobilů (v konečném důsledku zatěžují životní prostředí více jak spalovací motory)...

            No to beru, o tom žádná, ale pořád je rozdíl vydat nové příběhy a postavy, které nejsou součástí původního příběhu a můžu si je odehrát jak v průběhu hry, tak po skončení (ála Tales of the Sword Coast) ve formě DLC typu datadisk vs naroubuju nové příběhy a postavy přímo do děje základní hry... To má být prostě součástí původní hry...

            Já F:NW zkusil ale bohužel mě to nebavilo... Fallout 2 náramně... Jestli je to touhle formou tak se jedná v mých očích v podstatě o datadisk formou DLC, což je v pořádku, ale jak píšeš dosavadní zkušenost s DLC mám značně negativní... A specielně u BG remaku mi to dle článku vyznívá, že to bude onen případ naroubování charů a příběhů do základní hry...
      • To cituješ Marxe?
        • Cahir
          Ne.
  • Takhle se ke klasice nechová - "Kupte si Goetheho Fausta, za pouhé 3 dolary si k němu můžete přikoupit scény s Markétkou."
  • no já teda nevím, ale z celé té zprávy o DLC mě zaujala jediná věc...
    Proč tam mají jako autora hudby nějakýho patlala, přicmrndávače Jacka Walla ze soundtracků k Mass Effectu, když BG mělo dokonalý orchestrem nahrávaný soundtrack od Michaela Hoeniga
  • Tak pokud ten nový baldur dosáhne kvalit staré hry a stejně tak i dlc, tak proč si za to nezaplatit?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit