-
Debilni konzole *16*
-
Děkuji vývojářům hry, že šetří můj čas a peněženku. *14*
-
Další firma co nechce moje peníze. No co, když počkat-tak počkat, pokud ji tedy na PC nakonec vydají a zaujme mě, tak počkám na pořádné slevy na steamu, a pak jim za ní dám tak 7 euro max.
-
Verme, že Dark Souls nám to vykompenzuje :)
-
a co jako....stejně to bude obyčejná mlátička
-
-
A Mass Effect 3 je v zásadě obyč TPS, ale lidi po ní šílí.
Dragon's Dogma má taky svoje extra featury a pozornost si zaslouží. -
-
Pozornost si možná zaslouží, ale pokud nevyjde na PC, tak pro mě a spoustu dalších lidí, kteří žádnou konzoli nevlastní, veškerou pozornost ztrácí.
-
-
-
Furt jen hry na konzole samé dobré hry na konzole.......Ja bych si chtěl zahrát GW 2 GW 3 Killzone a jiné ale ne to musí bejt jen na konzole........
-
-
I na pc vychazi dobre hry, akorat to mnohdy nejsou vyhypovane vysokonakladove komercni zalezitosti, takze se o nich tolik nepise.
-
tak si kup konzoli ne ?
-
-
Ja som kúpil, ale neoslovilo ma to. Vyskúšal som pár hier a PS3 podaroval ďeťom kamaráta.
Aspoň mám osobnú skúsenosť, keby ma niekto chcel presviedčať že o niečo prichádzam a že oproti PC je to hranie na vyššej úrovni. -
-
Co te konkretne neoslovilo?
-
-
Mne to prišlo ako hranie na postaršom počítači s obmedzeniami.
Niektorí fanúšikovia často zmieňovali výhodu, že na rozdiel od PC vloží disk a hrá sa. ..nie ako na počítači. Tak to už dávno neplatí. Hry sa inštalujú na disk rovnako ako na PC. Keďže tvorcovia sa snažia preniesť na konzolu aj komplexnejšie hry s otvorenejším herným svetom, teda keď opustia koridorový štýl, prenášajú s tým zároveň aj ďalší neduh ako sú pravidelné opravy - patche. Napriek tomu sa mi Red Dead Redeption zasekával, vypadával zvuk (podľa internetových fór nielen mne) a postava sa prepadávala cez textúry. Ďalším viditeľným problémom konzol - nedostatok RAMky. Takže kompromisné riešenia v podobe menej detailných textúr plus menšie herné prostredie.
Ovládanie je kapitola sama o sebe. Táto snaha preniesť na konzolu všetky žánre, si aj tu vyžaduje kompromis. Napríklad automatické "domierenie", prispôsobenie reakcií AI možnostiam hrania na gamepade. Suma sumarum, mne to prišlo celé ohnuté nasilu tak, aby mohli na konzolách vydať FPS a RPG aj keď sa to tam nehodí. Taký Ratchet & Clank, Little Big Planet si zase neviem predstaviť hrať na niečom inom, ako je gamepade. Preto zamrzí, že taký RDR alebo Dark Souls a podobne s dobrým ovládaním myšou a klávesnicou by boli ešte lepšie ako na gamepade.
Toto je môj osobný pohľad. Nechcem to prezentovať ako jedinú pravdu. -
-
Jasne, diky za odpoved. RDR byla jedna z prvnich her co jsem hral na konzoli a ma zkusenost je jina. Pro uplnost uvedu, ze s pc jsem uz zacinal na XTecku a predtim jsrm mel didaktik, kdyz jsem si koupil konzoli, mel jsem pc core2duo na 3GHz, gtx260 a 4GB ram. PS3 je hw jasne slabsi, ale zadny problem jsem s tim nemel. Mozna proto, ze si na grafiku nepotrpim. Zato si potrpim na hratelnost a je-li kvalitni, s chuti si zahraju starsi titul (dodnes pravidelne hraji ufo, system shock, ja1+2, fallout tactics, bg, nwn a par dalsich) a nebo i hru v textovem rezimu, jako je toto: http://tome.wraith.cz/tome.html nebo doomrl. A nemam problem ani s grafikou handheldu.
Takze grafika ps3 je pro me vic ez dost dobra, mgs4, rdr, u2, batman, re5, darksiders, demon's souls, a rada dalsich - nemam sebemensi problem. Na kvalitni hd ready plazme z cca 2,5 metru mi to prijde vizualne dobry a nemam potrebu neceho vic.
Ano, nektere hry se musi instalovat, ale nevidim v tom problem, nejvic i staluji z psn a to se deje zpravidla automaticky. Zrovna tak se mi hry automaticky patchuji. Pravda, oboji je sluzba za priplatek psn+. Souhlasim, ze u dnesni generace konzoli vyhoda, ze staci hru zastrcit a uz se hraje, prestava platit. Ale imho je to marginalni zalezitost, ktera o vyberu platformy nerozhoduje.
Ano, ovladani je kapitola sama o sobe. Automaticke mireni je povera. Naprosta vetsina strilecek automaticky nemiri. RDR zrovna ano, ale neni to kvuli gamepadu, umim si ho predstavit i bez automatickeho mireni, ale pak by to uz byla jina hra, byla by to strilecka a rdr neni strile ka. Automaticke mireni dela z rdr jinou hru a dobrou a zabavnou. Smyslem rdr proste neni se rychle a presne strefovat kurzorem do objektu na obrazovce. Chapu ze nekoho jina aktivita nez toto strefovani nebavi, ale osobne jsem si rdr dobre uzil. Zminene technicke problemy jsem nikdy nepozoroval a dovolim si tvrdit, ze obecne jsou konzolove hry lepe odladene nez ty na pc a maji mene bugu, i kdyz jsou vyjimky typu skyrim, ktery jsem si proto odmitl koupit.
Tvrzeni, ze rpg se pro gamepady nehodi odmitam. Pro gamepady se hodi i fps. Je to samozrejme trochu jiny gameplay nez s mysi, ale o nic horsi. Chapu ze prí nekoho to muze byt nezvyk, ale ja jako dlouholety pc hrac jsem s tim problem nemel a ten trochu jiny gameplay mi prisel jako osvezujici. Ja spis jako problem vidim hrat na klavesnoci bojove hry jako god of war, darksiders, batman ebo prave darksouls, protoze na tohle jsou klavesnice ergonomicky nepohodlne. Mas pravdu, ze gamepadu je hru potreba prizpusobit, ale hru je potreba prizpusobit jakemukoli ovladaci, i te mysi a klavesnici.
Mozna by ti pomohlo, kdyby ses na konzole dival, jako na jine svebytne herni zarizeni, ktere prinasi jine herni zazitky, ktere jsou proste jine, nez co prinasi pc. Ne horsi, ne lepsi, proste jine. Ani jedno nemuze nahradit to druhe.
-
-
-
-
-
-
Ja si myslím, že PC verzie sa dočkáme... vývojári povedali, že nech ľudia vytvoria podobnú petíciu ako v prípade Dark Souls - čo by bolo hlavne pre nich prínosné v tom, že by mali postarané o ďalšiu reklamu zadarmo.. a po ohlásení PC verzie by potom povedali, že "aha, ako my načúvame svojim zákazníkom"
-
Vzhladom na to, ze Diablo 3 ma fakt, ale skutocne fakt netrapi...tak znie Dragons Dogma zaujimavo - a po deme teda urcite. Ze nie je na PC? No s tym sa uz nejako vyrovnam :) NHL tiez nie je na PC a uz sa mi tu pomaly zacinaju (zase) mnozit krabicky s hrami. :)
-
-
diablo je pro poloblby
-
-
no vzhledem k pristimu tydnu a D3, me nejake nevydani hry pro PC opravdu netrapi...
-
U Dragon's Dogma se mi libil jeden gameplay (ten boj s drakem), ostatni pak uz ne. Je to takova hra, kterou bych si, i kdyby vysla na PC, v soucasnosti kvuli HW zahrat nemohl a v budoucnu bych si na ni ani nevzpomel. Takze jeji nevydani na PC me nijak nemrzi.