Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ehm.... co se týče The Sims (celkově) tak je to asi jediná PC hra s takovými možnostmi. Jsou různé hry specializované na tvožení 'postav', nebo interiérů či exteriérů, ale hra která vše spojila dohromady ještě vynalezena nebyla v takovéhle kvalitě (pokud vím).
    The sims 1: Na toto téma bohužel nic moc říci nemohu, protože sem ho nehrála, ale slyšela sem o něm. V té době to byla (r)evoluční bomba, jenže čas se nedá zastavit a popravdě lituju ty co nemaj alespoň dvojku.
    The sims 2: Hrála sem ji od devíti let (..jasně je to od dvanácti..) a sem s ní i do teď, co se týče možností stále celkem spokojená. To se ale nedá říci o tvorbě simíků a mazlíčků......jedna velká hrůza. Něco podobného je i režim nákupu/výstavby.
    The sims 3: Hraju ji stále a jsem s ní velmi spokojená co se týče jak možností, tak všeho ostatního. Velmi mě potěšilo, že se mohu volně procházet po městě a teď (po nové aktualizaci) se i stěhovat do jiného města. Nenapadá mě ani co by se mohlo vylepšit ale přidat by se toho mohlo....... Co se týče tvorby simíka tak trojka udělala OBROVSKÝ evoluční pokrok ('OBROVSKÝ' s velkým O,B,R,O,V,S,K,Ý). Přesto by se dalo pár věcí přidat. Co jediné se mi ale nelíbí je cena.....je to pouhopouhá zlodějina a doufám, že po tom, co vyjde čtyřka klesne cena tak jak to bylo u dvojky. Když mluvíme o ceně, dostáváme se k nedávno oficiálně představené čtiřce...
    The sims 4: Upřímně........při pomyšlení na cenu se mi chce zvracet..Jak už sem říkala je to jen bezedná fontána s penězy která nikdy nebude plná :)
  • Může mě někdo, kdo hrál 2 a 3 říct jakej je v těchto dvou rozdíl ? Podle mě 4 dělat nemusí, stačí vydat dalších 5 datadisků....
    • Rozdíl mezi 2 a 3 je docela dost velký a myslím, že snadno znatelný. *3*
    • Erien
      Velký technologicky i hratelně. Už se automaticky načítá celé město, takže bez dalšího načítání, lze chodit po celém městě. Navíc se přidalo velké množství interakcí, co lze dělat a změnila se grafika. Lze tvořit povahu člověka. Celkově trojka působí mnohem přirozeněji. Vůbec bych neviděl problém v tom, že tehdy udělali další díl. A čtverka no těžko říct, teď si fakt nedokážu představit, co tam lze ještě změnit. Třeba překvapí.
      • Walldstein
        No, tak když měla vyjít trojka tak jsme se taky všichni ptali co tam asi tak můžou ještě změnit? Vždyť už není co upravovat. Po pravdě řečeno bylo a hodně (ale to si člověk uvědomil až po zahrání trojky). Nechme se překvapit...třeba už se nebude stávat, že sousedi zazvoní a než simík sleze z posilovacího stroje a vyšlápne schody ze sklepa ke dveřím tak soused zase naštvaně odejde. Nebo třeba (teda určitě) zlepší grafiku, nebo udělají to co už tu jednou bylo ale promakaněji, tedy že půjde provázat Simcity s The Sims, tedy postávíme si město v SimCity a šup s ním do The Sims (případně v případě domků obrácený postup)..nebo co bych bral já už v základní verzi bude možnost hrát za simíka už od univerzity...je toho hodně co by se dalo změnit, přidat, vymakat atd.
    • KaloSaper
      Ale na tom tolik netrhnou. A o prachy jde až v první řadě.
  • Podle mě by v The Sims 4 mělo být velké město online kde si vytvoříte Sima a budete spolupracovat s ostatními
    • Pak to ale bude Sims Online a ne Sims 4
  • Veskoslav
    Někde jsme s kolegy v nějakém minulém článku počítali na kolik vyjde The Sims 3 + všechny DLC, datadisky, dodatky a kdo ví co ještě. Cena se zastavila na šílených 6500 Kč......
    • Radioaktivni_surikata
      Copak o to, to by bylo i v pořádku. Člověk by nemusel kupovat všechny DLC, ale jen to, co ho skutečně zaujme. Mnohem horší je, že základní trojka byl ojeb maximálního kalibru. Pomalu i první Simsy toho měli v základu víc, natož pak druhej díl. Navíc ta kalkulace je špatně. Pokud bys chtěl všechny DLC, tak připočti ještě SSD disk, protože je to neoptimalizovaná srágora, co se s větším množstvím předmětů na scéně (opravdu větším) zadrhává skoro na všem *3*
      • Btw. kdyz vynechame skutecne datadisky(University,Pets...) tak vsechny pridavky lze zcela ignorovat. Proc? Protoze vsechny veci,a mnohdy krasnejsi, lze stahnout z internetu zdarma jako tvorbu od fanousku. Chce to jen nebyt liny.
    • Podle jednoho českého eshopu hra + 21 DLC stojí bez žádne slevy cca 12500 Kč.
    • smejki
      jo, to jsem počítal já. kdybych si tak ty čísla pamatoval přesně. Jestli se nepletu, tak na Steamu byla 66% sleva a celej balík při ní stál nějakých 150 euro, tedy 3000,-. Což by sedělo.

      EDIT: jo tak pendrek, ten balík stojí beze slevy 520ero, tj. 13000,-. Těch 6500 teda muselo bejt s tou 66% slevou. Dafuq?! *8*
    • stale je to tusim menej ako railworks 3 a vsetky dlc:)
    • je to obludnost! *10*
  • The Sims je jedna z nejdepresivnějších a nejzákeřnějších her, jaké kdy byly vytvořeny. Tady nejde o zabíjení nekonečných vln vojáků, skrývání se před strašidelnými monstry, o snahu vyhrát nemožnou válku ve strategii nebo zvítězit v těžkém frustrujícím závodu.
    Ono to vlastně začne celkem hezky a možnost vytvořit si vlastní postavu a prožít její život není v žádné jiné hře. Můžete vytvořit i své vlastní virtuální já a zkusit, jak by se váš život mohl vyvíjet, kdybyste udělali jiná životní rozhodnutí.
    Ale s postupem času je plnění cílů čím dál těžší, protože za jeden herní den se postava stačí sotva vymočit a 2x najíst a už je zase noc. A pak zjistíte, že tohle už není zábavná hra, ale obraz stereotypního života, který žijí milióny skutečných lidí. Nudná práce v kanclu, kvůli které hra rychle přetočí půlku dne, a jednoduché úkony, které ve hře trvají 10x déle, než ve skutečnosti. To znemožňuje postavě věnovat se svým zájmům a rozvíjet své talenty, takže jeho umělecká kariéra zůstane jen zapomenutým snem. Bezmocnost postavičky, která se bez hráčova přičinění nedokáže ani vyprázdnit nebo najíst a při selhání prosí hráče o pomoc. Ale prosí o pomoc s danou akcí, nebo o vysvobození z jeho šíleného světa a ubohé existence?
    A když hráč s postavičkou dojde do doby, kdy každých pár minut sleduje, kolik herních dnů ještě zbývá do proměny ve starého dědulu a uvědomí si, že ty sny už nikdy neuskuteční, dojde do jakési krize střední hry, která ho zavalí podivným zklamáním a lítostí a řekne si: "Kašlu na to, udělám si novou postavu a tentokrát to bude boží frajer!"
    Ale nic takového se nestane. Ten proces bude pořád stejný. Nepřijde žádné dobrodružství, žádná skvělá kariéra, jen další postava lapená v absurdní existenci rutinního života, prožívající kopii kopie dnu dávno minulého, pokládající si otázku: "Proč vlastně?" A stejně se zeptá i sám hráč, proč strávil všechen ten čas nad hrou bez konce, hrou bez cíle, a prožíval ten ubohý, umělý život v době, kdy mohl trávit čas s přáteli, začít sportovat, zkusit rozvinout svůj vlastní talent, přečíst si dobrou knížku, nebo zhlédnout spoustu dobrých filmů.
    Hráč, který se snaží uniknout každodenní nudě, je nakonec polapen do toho samého stereotypu, který tentokrát ani není skutečný. A to je ten největší vtip, jaký si The Sims připravili.

    BTW Ale stavění baráků je pořád celkem zábava *3*
    • Walldstein
      Evidentně nevíš jak se u Simíků pobavit..stačí ho poslat opravit televizi,když na to nemá úroveň nebo ho nechat něco vynalézat..nebo ho vzít na dovolenou třeba v Egyptě a prozkoumat hrobku, nebo do číny naučit Kung-Fu a pak se pokusit uspět v turnaji...cílů je tam nepočítaně..jen stačí přestat sedět si na vedení, zapojit fantazii, pořádně se po jejich světě rozhlédnout a začít si stanovovat cíle např: Bude to krotitel duchů, nebo šílený vědec? Je problém když The sims hraješ jako simulátor sebe sama, pak je to opravdu nuda..Já netvrdím, že je špatné si vytvořit několik simíků/rodin se jmény skutečných přátel, pak je nastěhovat do města a nakonec si idělat sebe sama..to není špatné..je špatně když si uděláš sebe a seženeš mu stejnou práci jako máš ty a děláš s ním je to samé co děláš ty...
    • a pointa? marnit čas mužes i pri jinych hrach. a naopak, i pri sims si mužes oddechnout a mit pri tom plnohodnotny realny život. tvuj problem ze pri tom marnis tolik casu
    • Hraní simíků už pro mě nikdy nebude takové jako dřív :( :D
    • 34 souhlasnych ''plusu'' u nesmyslneho postu.? Hmmm. To co jsi tu napsal se da v ruznych obmenach napsat uplne o kazde hre. Mozna bys mel prestat hrat hry a jit "trávit čas s přáteli, začít sportovat, zkusit rozvinout svůj vlastní talent, přečíst si dobrou knížku, nebo zhlédnout spoustu dobrých filmů. "
    • Ty jsi tu hru videl bud z rychliku,nebo jsi herni amater. Treti moznost je ze jde o nadsazku a me to proste nesedlo. Spise bych ale tipoval prvni dve moznosti,protoze Sims je v hernim svete mnohymi povazovana za simulaci realneho zivota a jeste k tomu pro deti nebo holky. I kdyz je to samozrejme hloupost
      • Souhlasim s vajickem.
        Keyseruv post je sice hezky,ale vsechno to jsou polopravdy. Pokud trenuje psani slohovek,nebo se jen snazi pobavit,pak prosim. Jinak je jeho hodnota,co se tyce hry Sims, nulova.
    • Potřebuješ čít na peníze, pak nemusíš trávit půl dne v kanclu. *3*
      • Walldstein
        100x Motherlode = žádná nuda v práci, čas na koníčky a hlavně možnost postavit BARÁK *1*
    • frag.ment
      No normálně sem po přečtení tohoto příspěvku dostal pěknou depku *4*
    • Nechceš začít psát existenciální literaturu? *1*
  • Při dnešním trendu co nejvíce "socializovat" každou hru (i když se to k ní nehodí), nechápu proč tvůrci propagují "singleplayer offline" u hry u které se "sdílení a socializace" přímo nabízí a je vlastně částečně na to zaměřená. Vzhledem na cílovou skupinu lidí,kteří Sims hrají je mi to fakt záhadou.
    • Jak se nabizi? Me ten smysl unika.
    • to není žádná záhada! odpověď zní: protože SimCity
  • Heh, jak na zavolanou :D http://ea.newshq.businesswire.com/press-release/company-news/walt-disney-company-and-ea-announce-multi-year-star-wars-games-agreement Ale abych byl uprimny, nejsem zrovna 2x nadseny ze zrovna nase "milovane" EA se toho ujme...na druhou stranu... KOTOR3?? :))
    • mdkGT
      Yeah, KOTOR 3 od EA, to zni slibne.......... jako poblity a pochcany lejno s hranolkama.
      • Viktor_H
        EDIT: smazáno
      • Zcela jistě by to zadali Bioware a prodali by 10 milionů kopií.
        • Viktor_H
          Původní autoři mají právo dělat i pokračování IMHO...
          • Právo? *15* . Ne, to určitě víš, že na to právo nemají. Má na to právo ten, kdo vlastní licenci a ti, kterým danou licenci poskytne.
            Ale Bioware už zjevně není to, co bývali v době vydání prvního KOTORu. Ještě teda uvidíme, jak dopadne DA3 ...

            Ale ve výsledku si s tím mohou dělat co chtějí, hry od EA jdou mimo mě. Já jen sleduji, jak dopadají stále tvrději a tvrději.
    • walltar
      Spíš si myslím, že to budou hry podle těch nových filmů od J.J.
    • Ajajaj.. spatna zalozka :( Pardon. (pokud mozno, smazat.. dik)
  • u prvních Sims jsem strávil moře času, bylo to něco naprosto nového a vítězoslavný pocit z utopení bratrových simáků v mém bazénu bez schodů mi už zůstane nadosmrti

    hrál jsem ještě ty první datadisky, pak už jsem se s značkou The Sims nesetkal... pochybuju totiž, že by pokračování přineslo jakékoliv revoluční inovace a není to pouze přežvykování stejného obsahu
  • Hru typu Sims bych si zahrál, jen by herní styl nesměl být tak politicky korektní ...

    Například:
    Povolání: pornohvězda, nájemný vrah, vařič drog, podvodník, bezdomovec ...
    Anebo takový pasák ve šťastném polygamním vztahu s osmi manželkami ...

    Ty současné hry páchnou Amerikanistickou kulturou - uráží mě tím, jak se snaží nikoho neurazit.
    • Mozna to bude tim,ze hra je cilena i na deti. Par modu a mas z toho hru k nepoznani. Postnul bych tu par screenu,ale nechci dostat ban
    • V Sims muzes mit milenek kolik chces a ten zbytek resi mody. Tedy aspon castecne
  • mdkGT
    http://2.bp.blogspot.com/-d4SuAVeA-zQ/T14Ge0Xj2bI/AAAAAAAAAHI/Od-mtStvms8/s1600/c3a3ef5b_dlc-mona-lisa-1%2B(1).jpeg

    Shut up and give me your money!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit