-
Co se týče FTP, tak každému je přece jasné, že SW vyjdou s měsíčními polatky.
Každý model má totiž něco do sebe,ale nejlepší je jejich kombinace.
Prostě na kvalitní MMO se vydá strašně peněž za vývoj, marketing atd. a proto se vše musí hned splatit.
Proto vyjde hra s klasickými poplatky. Už jen samotný prodej krabic přinese velké zisky. K tomu je ještě třeba připočíst lifetime účty, které si vždy někdo koupí a než opadne počáteční hype, tak také velké množství předplatitelů.
Podívejte na hry typu AoC, Warhammer,Aion a ted třeba Rift. Na začátku mají stovky tisíc prodaných kopii a založených účtů,ale po 2-3 měsících zájem silně opadne.
Takže jakmile hra přestane táhnout,tak je ideální přejít na FTP model.
Ten totiž přiláká více lidí a je to navíc dlouhodobě ziskovější než pokračování s poplatkama. Výhoda je ta, že je jedno jak často hrajete, protože to co si zaplatíte to máte. Navíc to, že je nový obsah zpoplatněn, stále nutí vývojáře na hře pracovat a něco přidávat. Naopak u poplatků se můžu dloubat v nose a slibovat obsah a lidi stále platí.
Samozřejme vždy zálaží na provedení, ale pokud je vše vyvážené a není možno si kupovat high end výbavu či skilly, tak je vše v pořádku.
Možná tomu nevěříte, ale stačí přidat pár kosmestických doplňků, několik věcí usnadňující hraní, různe hlouposti typu pomalý mount od lvl 1 a vždy se najdous tovky lidí, kteří si to koupí, protože je to levné. Jenže kdyýtakhle po pár dolarech zaplatí velké množství lidí, tak to přináší velké zisky. Ostatně to je důvod proč jsou různé webovky přes facebook či jednoduché FTP mmo hry tak úspěšné. Vždy se najde "trouba" který si koupí něco co se na první pohled zdá jako zbytečnost. -
No nevím jestli jsou komentáře typu EA je hrozný na místě, možná tak v přístupu k širší hráčské komunitě, právě v tomhle ohledu mně příjde free-to-play dobrá cesta a trendy ve hrách (zjednodušování, namakaná grafika na úkor příběhu a ostatních záležitostí) nedělají jen oni a vůbec největší podíl na tom mají hráči jako takoví a pro EA je prodejnost určitě výmluvnější než ohlasy hráčů, takovej je prostě herní život z pohledu EA... jen o prachách *4* ale není se čemu divit já být v EA taky bych kasíroval hava nehlava *2*
-
Pry se soustredi na F2P a co treba pekna hra battleforge ktera se stala F2P a uz skoro rok sme se nedockali noveho obsahu
-
Trochu souhlasím s Aoyagi, že NFS už není to NFS co bývalo a pak i s tím, že EA těží ze starých značek....Ovšem pokud jsou ty značky kvalitní tak proč ne (např. BF).
A ještě k jejich "vydařenému" F2P založeném na mikrotransakcích, kdy jak rádi často uvádějí, že peníze nikomu nepřidají a jde jen o oblečky, náramečky a jiné .....
Jelikož to tak není tak mě to celkem štve (viz. BF Heroes), ale chlubit se tím nepřestanou.
Hlavně ať to frčí v Asii. -
-
No tak jedna věc je kvalita hry a druhá prodejnost značky, potažmo jednotlivých lídů.
NFS sice možná poslední dobou není to co v době třetího až pátého dílu (co se herní kvality týče), ale prodejnost má pořád velikou a tudíž je pro EA silně ziskové.
Zvlášt když bouchají co rok to jeden díl.
Jinak pod EA spadá Battlefield a Medal of Honour.
-
-
To F2P a SW:TOR v jednou článku je k zasmání :D . Ale nemůžu říct, že by EA bylo špatné ve všech věcech. Battlefield je značka velmi známá a mě osobně potěšilo vydání Bad Company 2, který přinesl nějakou tu novotu. Navíc má být Battlefield 3, který vypadá velmi dobře, takže jen další + . Ovšem hru jako SWTOR s radostí vynechám (je mi jasné, že bojový model v této MMO nebude tak dobrý jak bych chtěl a zároveň se objevila spousta dohadů o kvalitě. A ty měsíční poplatky taky nepotřebuju - zatím si nevydělávám a dokud existují jiné možnosti hraní MMO tak to ani hrát nikdy nebudu). Má se objevit Guild Wars 2, který vypadá dost lahodně a nebude mít měsíční poplatky a to co si člověk koupí není nic co by ho zvýhodňovalo (spíše se bude jen lišit od ostatních něčím extra). Tudíž to je to co si určitě koupím.
-
Hah, zase "free-to-play" a SWTOR ve stejném článku. Katastrofa.
A být panem Muzykou, tak mám převelikou chuť probodnout Gibeauovi oko. Nebýt toho, že EA schramstla Bioware, mohli by leda tak dál vydávat IP jako NFS, Battlefield, COD a pod. -
-
Daj si kavu ked si unaveny ale nepis take bludy!! Dead Space, Mass Effect, Battlefield, NFS, Dragon Age, Crysis, Medal of Honor, Command & Conquer to su mega serie pri ktorych kvalita ide vacsinou kazdym dielom hore a navyse ako jediny distributor podporuje projekty na PC (B3, Crysis2, C&C). Keby vlastnil tieto studia Activision tak tu mame ME 6 seria Battlefield 15 seria, Dragon Age 5 seria a navyse vsetko na konzole bez zmeny grafiky a hratelnosti. Je to top distributor lebo si vedel zobrat pod seba a financovat dobrych vyvojarov!!
-
-
Však Deadspace je jediná nová značka z toho výčtu. Na těch ostatních nevidím nic zvláštního; Battlefield je pořád dobrý Battlefield s pár změnami. NFS se taky od ... od trojky moc nezměnilo (ne že by toho moc šlo změnit, prostě závody s malým/minimálním modelem poškození), Crysis je pořád jedno velké FPS techdemo s nano-oblekem, MoH nijak zvláštní válečná střílečka a C&C TW byl takový SC2 lite. Nevím jak je na tom RA3, o tom jsem skoro nic nikde neslyšel.
Nicméně, chtěl jsem jen říct, že poslední dobou EA hodně těží z Biowaru. Takže (i pro Dana) nenadávám na EA, ale na to, že Gibeau všude mluví jak kdyby oni ty hry snad dělali. Ani slovo o vývojářích, pořád jen EA, EA, EA. Ano, mají na tom podíl (tím že mají $), ale zdaleka ne takový, jak se tváří.
-
-
EA nevydava COD debile...
Battlefield je super znacka su to velmi dobre hry.
NFS ? Tam nie vsetky su take dobre ale vacsinou sa jedna o dobre hry.
Tak o com to tocis? -
-
Je milé vidět, jak se lidé dokážou bavit civilizovaně.
COD je hra od Activision, moje chyba, mě se ty blbosti už motají dohromady.
Nikdy jsem netvrdil, že BF jsou špatné hry.
Poslední NFS, které mě bavilo, bylo Underground. To první.
"Točím" o tom, že EA v poslední době těží převážně z Bioware a jinak ze zaběhnutých značek. Ale že by se o tom pan generální někde zmínil, to ne-e. -
-
Tak to neni pravda. Dobre, minulej rok ME2 a ted DA2.. Nicmene rozhodne netezi jen z tohohle. Dice (bf, mirrors edge), EA sports, Visceral Games nebo treba zminene NFS hry (nepamatuju si nazev). Shift rozhodne neni spatna hra, novej HP se relativne vratil do starejch koleji a do velky miry je to dost dobra zabava. Jinak samozrejme Carbon, Undercover,.. to jsou braky, ale taky bylo studio ve vetsim rozpusteno )..
V posledni dobe zrovna nadavat na EA mi neprijde moc spravny. Momentalne vydavaj jedny z nejlepsich her a jakoze to driv neplatilo, tak ted je na ty hry celkem radost pohledet.
-
-
NFS po většinou dobré? Od doby co vyšly uderground 1 nic pořádného co by se dalo hrát ( co se týká NFS ) nevyšlo! A zkus zmínit Shift takovej brak! Pro mě nejhorší koupě v mém životě. Po hodině hrání jsem to nasr... vymazal a DVD daroval. S s tím Bioware s kolegou souhlasím.
-
No jo chlapče ten tvůj nick úplně přesně vypovídá o tvé mentální zralosti a inteligenci.
-
-
JJ chybí mu tam 2x O *1* ( kkt) *1*
-
-
-
-
No to nás teda potěš.
Nemohlo by EA jít kazit hry třeba na konzole? Tam jim to nevadí oni už sou na špatné hry zvyklí. -
Ať si EA nas..re je to nejhorší vydavatel na herním trhu *12*
-
-
Jen proto, že Dragon Age 2 nemá lokalziaci, ale "jen" průvodce, tak je nejhorší distributor?
-
-
O lokalizaci se nikdo nezmiňoval ale taky to podporuje moje tvrzení o EA že *3*
-
-
Tak pre Teba musi byt najlepsi Activision ktory ma najpestrejsiu paletu hier :D !!! a to nehovorim o ich spickovej kvalite....
-
-
-
a podla coho prosim ta?
Ze najhorsi?
A ty si asi potom najhlupejsi na tomto webe :D
Idiot -
-
Idiot jsi akurát ty když místo argumentu urážíš.
-
-
-
P2P je jediny model, ktery mi nekazi pozitek z MMO hry. Pokud si nekdo muze koupit to same nebo lepsi nez ja si muzu poctivym hranim vydobyt, tak ztracim motivaci a prestavam danou hru hrat. Nehlede na to, ze takovyto obchod silne omezuje ruzne herni prvky, jako customizaci postavy, hernich domu, vozitka atd. Pak aby se misto hrani clovek prodiral bankovnima transakcema. Navic mesicni poplatky krasne eliminuji hrace, o ktere komunita nema zajem.
-
No jako takhle: Free2Play mám rád do té doby, dokud mě nezačne resskillovat špekatý prachatý američan :D Zas na druhou stranu na klasický model MMO nemám prachy :(