Přejít na výpis diskuzí
Elite: Dangerous předvádí přistávání ve vnitřním i vnějším doku
29.9.2014 | Aleš Smutný
119 příspěvků
-
BETA 2 je venku!
-
vesmír maj moc hezkej, ale teď jsem docela zvědavej čím ho naplněj, protože lítat mezi stanicema a nakupovat/prodávat zboží by mě bavilo tak 20 minut, já chci objevovat nové planety, mít sex s krásnýma mimozemšťankama, řídit obří kilometr dlouhý battlecruiser, stát se prezidentem vesmíru, svrhávat a zakládat nová impéria, kolonizovat světy, mít sex s krásnýma mimozemšťankama, odstřelovat hvězdy a planety ze svých zbraní totální zkázy a pak to pěkně zapít ve virtuálním baru na některé ze stanic či planet, chci mít možnost vzít partu kamarádů v coop modu, sestavit z nich posádku a řídit pak společně nějakou větší loď
-
-
Vyzkousej herak a vsechno o cem pises se ti splni ...
-
-
výbornej nápad, díky, du nato kámo, o tom sem dycky snil a ted kdyz si to i napsal tak nemam uz co dál řešit! Smah to tam! Uaaaaaaaaa!!! Sem pááán světááá!!! Uragááááán!!!
no tak sem si zas uzil a cekam dalsi ban na tejden :X
-
-
-
chápu že ne každej ma fantasii na načrtnutí hezke lode/originalniho kokpitu, ale jeden by rekl že maji alespon dost rozumu aby si zaplatili talentovaneho vytvarnika
-
-
No víš, to máš jako tvrdit o World of Warcraft, že by mu víc slušela reálná grafika místo komiksové. Je to prostě styl. A Brabenuv styl je "funkčnost". Třeba bych od něj nečekal aerodynamickou loď s křídly, protože křídlo je strukturální slabost a obě věci jsou ti v kosmu k prdu. Pro přistávání na planetách máš atmosférický štíty a pro manévrování výkonný směrový trysky. Seš v budoucnosti a mechaniky dneška už jsou přežitý.
-
-
nemají ty lodě později přistávat a lítat na planetách, tam se ta aerodynamika docela hodí :D
-
-
Diť píšu že kuli vstupu do atmosféry musíš stejně mít Atmosferic Shield (nebo jak se to jmenovalo ve starym elite) a pokud máš dost silný motory, dokáže v atmosfére stabilně letět i cihla, navrch, ten atmosheric shield nejspíš i omezuje vliv vzduchu na loď, navrh v kombinaci s normálníma štítama který tě chrání i před FYZickým poškozením/tlaky.
-
-
Walltare, ale nezdá se ti že Eagle je tak trochu jediný? :) Jinak jsou to převážně válce, krabice nebo delta křídla.
-
-
Viz druhá loď. Mno, jako křídla to asi sloužit nebude :) Spíš jako gondoly pro motory/zbraně... Walltare ja nechci nikomu nic dokazovat. Prostě v Elite nejspíš nebudou načančaný supersporty jako ve Star Citizenu, protože to není Brabenův styl. Pokud tam bude nějaká hezká a vymazlená loď, tak nejspíš proto, že to bude nějaká výletní plachetnice pro zazobaný občany, ale rozhodně to nebude mramorem vykládanej a zlatem zdobenej bitevník s koženýma sedačkama a velkejma bouchačkma. :)
-
No potom Empire fighter ... http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130720185414/elite-dangerous/images/a/a1/Empire_Fighter_03.jpg
No vlastně všechny imperiální lodě jsou aerodinamické, i když všechny nemají křídla, tak dost z nich má různé pylony které můžeš označit za konstrukční slabinu.
Třeba ... http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130720191055/elite-dangerous/images/0/01/Empire_Courier.jpg
-
-
http://www.elitedangerous.com/images/newsletter_2014_05_23/Screenshot_0034.jpg Tak eagle je celkem aerodynamická loď s křídly.
-
-
Oni dělají lodě podle původních lodí ... takže jsou omezení tím jak ty lodě vypadaly dřív v původní hře.
-
-
Jako pěkný, o tom žádná. Tuhle hru si nejspíše koupím, ale pořád mě štve, že tam zase nebude přistávání na planetách. Je to fakt velká škoda. Vesmír sám o sobě je nezajímavé mrtvé místo. To skutečně zajímavé jsou planety - ty by bylo zajímavé objevovat, vést zde letecké boje atd.
Trochu OT:
Včera jsem po dlouhé úvaze koupil Kerbal Space Program. Ta hra je stále ve vývoji, je podle mě žalostně optimalizována, graficky vypadá fakt špatně a velmi brzy jsem byl nucen si jí dost přizpůsobit různými modifikacemi, ale sakra, za poslední dobu je to snad pro mě nejlepší a nejchytlavější hra. Když člověk nestuduje tutorialy a nenechá si všechno vykecat na youtube, je to taky docela obtížná hra. Takže to berte jako možný tip na hru, jestli "žerete" tyhle vesmírný blbiny jako já. *3* -
-
Tak to sa dost pletieš ... celá hra má ZATIAL cca 1000 lokalizácií v dostupnom vesmíre ... dalšie packy môžu obsahovať práve rozšírenie o dalšie destinácie ... veď vesmír je nekonečný *5*
Ako sa ja teším na túto revitalizáciu ... som kedysi v jeho začiatkoch hral pôvodný Elite aj Frontier *3* -
Což o to, máš částečně pravdu, ale ono to není tak jednoduchý. Aby ta planeta nebyla jen pustá koule, musí se použít minimálně procedurální generování a i tak bude většina z nich prostě jenom "zalesněná" koule s vodou...oh wait...stromy by ale měli asi vypadat jinak, ne? Ty oceány tekutiny asi taky nebude voda. Zvířata na každý planetě by měly taky vypadat asi trochu jinak atd...Je tam moc proměnných a sám uvidíš, jak si na tom "No mans Sky" vyláme zuby a když ne, stejně ty světy nebudou vypadat kdo ví jak. Stejně by ty světy vypadali "genericky" a těžko by sis je oblíbyl.
Co se týče Kerbalu, ano, grafika není špičková, jenže... Například tvrdíš, jak hra vypadá graficky špatně, přitom na to že je to Unity engine, dokáže občas vyprodukovat nádherný scenerie a perfektně pracuje se světlem a stíny. -
-
Drtivá většina pevných planet jsou pusté koule. Proč tam hned cpát lesy? Mně jde jen o to, aby planety byly planety a ne jen objekty v prázdnu, ke kterým se nedá ani přiblížit.
Ke Kerbalu - to jsem psal jakože pro ty, co si potrpí na grafiku. Ta hra je prostě parádní i přestože je to hra ve vývoji a grafika není top. Stačí jedna modifikace a grafika jde dost nahoru mimochodem.
-
-
a uplne nejlepší by bylo po pristani vystoupit a souložit s mimozemštankama. oh wait...
-
Mám dojem, že přistávání by tam mělo být časem až po vydání hry spolu s fps.
-
-
Ano, přístávání na planetách bude později. To by Braben nedopustil, aby tahle možnost chyběla, když jeho původní hry ji mají.
-
-
-
Ja chcem FREELANCER 2 :D Cool story, velku variabiltu vesmiru a lodi a SPUUUUUSTU tajnych miest na smejdenie (nasiel niekto planetu CORSAIRS? s naj lodou v hre + ALLIEN weaponry v tom tajnom vesmire kde dropovali zbrane co nekonzumuju energiu? LEBO JA ANO :D )
Ale toto vypada dost podobne len komplexnejsie tak uvidim.... ale moj PC uz to asi neda... a na konzoly sa toto asi nikdy nedostane(kludne piste hate, ale joystick napojim na co chcem a nova konzola mi vyjde na 400eur a vydrzi zo 4-5 rokov oproti kompu co je skoro dva krat tak drahy a ktory nepotrebujem...) -
-
Zkus starpoint geminy 2, nedávno vyšlo z early accessu, nicméně ještě má lehčcí poporodní bolestě (sem tam to padne), ale hrát se to dá celkem slušně. Autoři se navíc docela činí, co se týče látání děr a přidávání obsahu dle požadavků komunity.
-
Na konzole to možná bude (narozdíl od Star Citizena), ale čekej downgrade.
-
Mně je story úplně ukradenej. Stejně si většinou vytvářím lepší, mně ušitý na míru. Od ED chci velký vesmír, pěkné lodě atd.
-
-
Ty asi moc schopnosti cteni nedisponujes vid? Ve hre je minimalne 10x vic !!!!!!!!!!!platicich!!!!!!!!!!! hracu, nez kolik je k dizpozici pozemku => zaplatili si, a nic stavet nemuzou, protoze neni kde.
A "kdyby trochu premysleli" dbilove co to provozujou, tak by takovou kktinu jako zmeny regionu a prihlasovani se na us servery nemusel nikdo vymejslet.
Dtto, ted pridali tusim 3 servery, a ty prozmenu zejou prazdnotou, protoze ti kkti nepridali zadnou moznost, jak migrovat postavy ... coz samozrejme vsichni nadsene uvitaj, ze maj zahodit co maj odehrano a zacit znova, aby za mesic mohli absolvovat totez ... protoze pokud nekdo chce hrat v nejaky guilde, tak se to dela dost tezko na jinym serveru.
Vubec system zaparkovani postavy na konkretni server je napreshubu ... stejne jako spousteni hry s minimem serveru, kdyz pronajem stoji par fufni ... (+- 50 hracu zaplati pronajem celyho jednoho serveru na mesic).
Jinak u her (jake prekvapeni) jde vzdy v prvni rade o to, aby fungovaly, coz se o tomto rozhodne rict neda. Opravdu potesi, kdyz se clovek po par hodinach dostane do hry, aby ho to z ni po 1/2 hodine vykoplo. Coz se deje celkem pravidelne defakto vsem. -
-
Platící hráč i může zajít na novej server, kde je maximum F2P hráčů, nečeká tam fronty a pozemek tam šel sehnat ještě skoro týden po spuštění těchhle serverů ... 10x víc hráčů než pozemků nebude nikde. Třeba u nás v guildě má nějakej pozemek skoro každej. Jo dost lidí má malý farmy, ale už mají připravený věci co si půjdou mrsknout do Aurorie, kde bude zase hromada pozemků. Taky se pracuje na patchi 1.7 kterej přidá nový zóny do normálních kontinentů ... což sou další pozemky. A vždycky se dá od někoho ten pozemek koupit ...
Migrace bude ... akorát Trion hrozným způsobem podcenil launch. Takže je neměli připravený. Korea spouštěla s 27 serverama a EU měla 4 ... všechny problémy který máme sou kvůli tomu, že někdo čekal, že Asijský MMO starýho stylu nikdo nebude v EU a US hrát ... no jsou to idioti.
No když tě to vykopne tak se prostě naloguješ znova (máš na to 10min). Mě to spadne 1x někdy 2x za den a to přežiju. Navíc když se to přepne na DX9 tak se to padání ještě omezí.
No většina problémů které máme jsou kvůli podcenění situace .. ale já si myslím, že jak to po měsíci lidi přestane bavit a otevřou Aurorii tak se toho dost vyřeší. -
-
Ruku na srdce, že je to lepší než ESO? Tak podceňované MMO a tolik věcí tam je, zatímco v ESO není. *3*
-
-
Narozdil od ESO je to open world, ma to +- normalni UI (i kdyz teda poradne hnusny, ta zluta je jak pest na oko) a nemusis cekat 10 minut na load, kdyz lezes do budovy. Na druhou stranu, jen start hry trva pomalu 10 minut, kdy krom toho ze sviti disk netusis co se deje, a dalsich 10 minut po loginu trva, nez se naloadujou objekty kolem tebe. Jinak naprosta parodie je samotna instalace. Specielne kdyz to srovnas s riftem stejnyho provozovatele. Ten totiz muzes zacit hrat po doslova par desitkach stazenych mega hry, a zbytek se stahuje proste on demand na pozadi (a patche samozrejme fungujou presne stejne). Tohle nastahuje snad stovky souboru a pak je to zacne rozbalovat, takze cela instalace je na par hodin. Technologicky je to zkratka naprosto nezvladnuty a podobne "politicky" - support bud nereaguje vubec (ani na req platicich hracu) nebo rozdava bany.
A apropo, ty fronty minimalne chteli resit tak, ze vymysleli, ze si (!!!platici!!!) hraci muzou (!!!za dalsi prachy!!!) koupit nejaky itemy, a za ty muzou preskocit frontu. lol.
No a taky ti to vnucuje dalsi sragoru "glyph", coz je proste nekonecny pribeh na tema uplay/m$ games for win/... a dalsi podobny sragory. Sranda je, ze se to hracum vnutilo i s tim RIFTem (i tem, co ho maj nainstalenej pres Steam) a co je na tom netragictejsi, ze kdyz to mas a ten rift se patchuje pres to, tak samozrejme nefunguje ta ficura, ze muzes hrat hned jak se sosne nejakych 20-30MB. To tahle srajda neumi. -
-
Rift je dobrá hra a ten způsob instalace, to bylo jako z budoucnosti. Nechápu, že takhle nepořešili i jiná MMO.
Ty fronty byl fail. Dokonce i CEO si pěkně sypal popel na hlavu a uznal, že nečekali takový zájem. Platící hráči se měli do hry dostat hned, o tom žádná.
Glyph je další balast do PC, ale naštěstí to nebere skoro žádný výkon. Snesu to - jsou tu horší věci (UPlay třeba). -
-
Zjevne u toho riftu nekdo aspon trochu zapremejslel ... ostatne, z toho co sem testoval v MMO rift patri mezi nejlepsi. Dovolim si dokonce tvrdit, ze je vyrazne lepsi nez wow, ac se nijak netaji tim, ze si s nej bere co se da. Ale obsahuje spoustu peknych mechanik - kuprikladu doslova genialni je skladani skupin, proste prijdes nekam kde se neco deje, tak klipnes a zapojis se, pak klipnes a ses zase sam.
Tohle trebas v ArcheAge opet podelali tim smerem, ze qsty na ktery je treba grupa se nejdriv hodinu skladaj ... a leader musi posilat invite ... proste trapas.
-
-
-
Tak o tom není debat ... ESO fakt nemělo žádný content... bohužel. Na měsíc a něco mě zabavilo, ale potom přišla hrozná nuda.
-
-
Já ti to říkal, když byla hra v betě. *4*
-
-
-
-
To je o ArcheAge? *1*
-
Neustale posraty forum na tiscali zase hodilo post jinam ...
-
-
Ahoj,
pokud se chcete dozvědět více o hře, stačí pouze zajít na www.elitedangerous.eu -
-
Dobrá doména. Střelit to někomu, kdo udělá skutečbý fanstránky. *4*
-
Hele, kdyz uz tu spamujes, tak by ste mohli provozovat aspon vlastni web ...
-
Zatím nic moc, ale porad lepší než fanstránky na Facebooku *4*
-
-
Hlavne, ze tohle je jen odkaz na facebook nic jineho, takze ano je to stale facebook. Tohle snad ani nemuzete nazvat stranky, pripadne fanstranky.
-
-
-
Co je to za ty bílé nesmysly co létají všude kolem? Já si to vždy spojoval s hyper-drivem nebo něčím podobným, ale tady mi to moc smysl nedává.
-
-
Teď si nejsem úplně jistej, ale při supercruisu tam toho smetí je o dost míň. Ber to třeba tak, že u planet/stanic/bodů zájmu je toho smetí víc prostě proto, že tam lidi za ty léta nějaké udělali. To bylo jen ta pro představivost.
Smetí je tam ale především proto, aby si měl okamžitou vizuální odezvu kam vlastně letíš, protože nemusíš vzdy letět čumákem dopředu, při bojích dost často pozpátku, nebo bokem kolem velkýho cíle. Pokud vymyslíš lepší způsob jak přirozeně, přehledně a bez zasrání půlky obrazovky dát hráči tuhle informaci, napiš jim jí na fórum, rádi ji implementujou.
Po zkušenostech z mechwarrior online mi ale věř, že ve hrách kde se nemusíš pohybovat stejným směrem jakou koukáš má dost lidí problémy s koordinací. Hodně lidí je taky zvyklých na WSAD a pokud W nedělá to, že jdu tam kam koukám, tak je to neskutečný problém. Pro mě, odkojence na počítačových hrách něco nepochopitelnýho, ale bohužel pravda. -
tiež mi to vadí ale viem si predstaviť, že to zásadne pomáha pocitu z rýchlosti. Čo by som ale urobil keby som mohol, je že by som počet tých častích znížil tak aj o 2/3... je tam toho príliš.
-
Jak píše Drasťa, je to vlastne "vesmírny prach", nie je to realistické, ale je to účelné *4*
-
Ty "nesmysly" ti pomahaji v tom ze vis ze vubec nekam letis a diky nim dokonce tusis i kterym smerem letis. Bez nich by ses proste vznasel v prostoru a koukal na hvezdy a nemel bys poneti jestli letis nohoru, dolu, doprava nebo doleva.
-
-
Dost slaboduché řešení podle mě. Směr letu by ti daleko lépe mohl říct nějaký "budík", teda asi panel, či jak to budou v budoucnu nazývat.
-
-
Budik ti pomuze kdyz litas podle pristroju ale v boji je to uplne neco jinyho.
-
-
-
-
A bude v tej hre dosť obsahu, aby tá hra dlhodobo bavila? Možno je to len moja neznalosť a dojem, ale všetky tie videá, čo doteraz ukázali sa mi zdajú tak nejak stále o tom istom, aby to po pár hodinách nezačalo nudiť... Aj tie boje vyzerajú tak nejak furt rovnako...
-
-
Zatim ne. Pockal bych na plnou verzi.
-
-
V původním Elite byla největší úpěšnost přístát. Teda trefit se do té obdelníkové rotující díry :-). Moje úspěšnost byla tak 20%.
-
-
Nic proti, ale tohle zrovna nebyl problem v te hre, dyt stacilo se dostat celem k te brane a pak uz jen rotujes stejna jako ta stanice. To me prislo jako to lehci, hrosi bylo se snazit dostihnout nepratele a setrast je ze zad. Takze kazdy souboj byl kolikrat solidni adrenalin, aby jsi nezkoncil.
-
Tj, a jaka to byla uleva, kdyz sis konecne vydelal na autopilota, co umel pristat sam. Nejvetsi vyzva bylo srovnat rotaci lode s dokem.
-
jak by řekl můj otec, když ti to nejde namaluj si tam kosočtverec *3* *1*
-