Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak ještě Ryujinx a hotovo.

  • Docela me prekvapilo jak dlouho to nintendo nechalo byt ... neco jineho je emulovat zastaralou konzoli ktera uz treba nejde ani opravit nebo do ni koupit legalni hry a flagship konzoli

  • vonTossis

    V pořádku. 

  • KrejciPetr

    Asi už jsem na to starý :D. Taky když v práci zajistím nějaký úspěch, tak z toho chci očekávaný profit (případně dám těm ho*adům přes ruce). Tady ještě lidé připláceli na Patreonu, že vykrádal vlastně Nintendo :D. A nakonec i po zaplacení vyrovnání bude v plusu :D

  • zx_spektrum

    Jestli tímhle někoho Nintendo překvapilo, tak to se musel dotyčný včera narodit. Co mě spíše vrtá hlavou je, proč takové věci nedělají anonymně. Místo Patreonu krypto, používat anonymní servery, vpnky, nové účty na githubu čistě pro tohle. V momentě, kdy by něco z toho bylo compromised všechno zahodit, a vyjet na novo pod novým názvem a zkopírovaným repozitářem. Ono to fakt není tak těžký nastavit podmínky tak, aby na tebe Nintendo soudně nedošáhlo. Místo toho měli firmu zcela standardně registrovanou v Americe...

    Osobně mě to trochu štve jen z jediného důvodu, chtěl jsem si zkusit zahrát ten switch-port Gothicu na Androidu 😀

    • Derp_1337

      Proč takové věci nedělají anonymně?

      Protože se rozhodli, že na tom zkusí vydělat. Kdyby přijímali platby jen přes krypto, tak jim moc lidí peníze nepošle.

    • frank.horigan

      Tak Switch hry můžeš přes emulátor hrát v klidu dál

      • zx_spektrum

        Ten emulátor ještě zdaleka neměl 100 % kompatibilitu se všemi hrami a Android verze byla ještě víc pozadu. Řada her se ani nespustí a zůstane viset na černé obrazovce nebo má mnoho glitchů. 

        • frank.horigan

          Tak asi ano, ale co si budem říkat. U každé platformy jsou zásadní její exklusivní TOP 10 možná TOP 20 hry.

          U PS3 je to třeba Uncharted  1,2,3 GoW a atd atd. Prostě to, co si nezahraješ jinde.

          U Switche to bude veškerý Mario a hlavně Zelda - pravděpodobně zatím nejlépe hodnocená hra vůbec. Zrovna ji hraju a funguje na 1, stejně jako Luigis Mansion nebo Super Mario Odyssey. Prostě zásadní Switch only tituly.  

          Horda dalších her nemusí fungovat dokonale, multiplatformovky nejsou podstatné vůbec. Ale to zásadní běží a běží to lépe než na Switchi.    

          • zx_spektrum

            Jasně, taky pohled, trochu omezenej, a co? Nic z toho nerozporuju. Psal jsem:

            "chtěl jsem si zkusit zahrát ten switch-port Gothicu na Androidu"
            S ovladačem se na Androidu hraje v podstatě stejně jako na Switchi. A stejně jsem chtěl zkusit port KC:D.

            Mimochodem, na Switch vyšlo přes 10 tisíc her. Jejich tabulka kompatibility (hlavní verze) před časem ukazovala tyhle počty her: 639 Perfect, 805 Great, 404 Okay, 325 Bad, 308 skončíš v Intro/Menu, 178 se ani nespustí. I v okay a bad jsou switch-only či exkluzivity od Nintenda!

            Stav emulátoru byl vcelku dobrý a než někdo jiný sebere odvahu posunout to dál, určitě to na spoustu titulů vystačí, ale ten stav zdaleka není dokonalý nebo dokončený.

            • frank.horigan

              jj zrovna port Gothicu OK, je to takový bizárek hrát dnes starý Gothic zrovna přes emulátor Nintenda a ještě k tomu na Androidu :)

              Ale jo, vždycky se najde něco, co někomu nefunguje dle jeho představ.

              A 10tis her.. Jo na Steamu je 1.5milionu her.  A kolik lidí zná víc než 0.5% z nich?  Samozřejmě práce na tom bylo ještě hodně, ale cokoli jiného než ty zásadní exklusivky si na tom zahraje možná 1% lidí.  To už pak opravdu chceš fyzicky tu konzoli

              Mě třeba zajímá jen Zelda a kvůli tomu kupovat extra krám opravdu nebudu.  

  • Neměli spíš jit po webech  jako nsw2u a zipperto, kde jsou ty switch hry zdarma ke stažení? 

    • Derp_1337

      Proč? 

      1.) Protože je mnohem jednodušší jít po firmě (Yuzu), která je oficiálně registrovaná v USA, než jít po nějaké firmě (Ziperto), která se snaží zůstat anonymní a přijímají platby jen přes kryptoměny.

      2.) Ty samotné image soubory her nutně nemusí porušovat copyright (v některých zemích). Ty soubory jsou totiž zašifrované a jenom daná konzole (např. Switch) by je měla být schopná rozšifrovat.

  • Vention

    jestli jim to k necemu bude, kod na internetu uz nezmizí a uz jsou podle me skupiny, co pokracuji v zapocatem ....

    • Kverulant

      Už je taky veškerý kód i poslední verze emulátoru na torrentech :-) Paradoxně to ve mě vzbudilo zvědavost, jak Switch hry šlapou přes emulaci, nebral jsem do žaloby ten emulátor vůbec vážně.

  • JohnyTheZik

    V článku i nadpisu se několikrát zmiňuje půlmiliardová pokuta, ale jestli vidím dobře i mimo games.cz, tak je mimosoudní vyrovnání "jen" 2.4 MUSD, tzn. o nulu míň, ne?

    • cms.sarka-tmejova

      Ups, jo, desetinná čárka zazlobila, díky za upozornění.

  • Houdini

    Tak Nintendo ich absolútne rozdrtilo. 😯Mimosúdne vyrovnanie je damage mitigation, ktovie k čomu by došlo keby sa nedohodli.

    • frank.horigan

      Je to nečekaná rána - třeba i pro Patreonisty..

      Ale pro "běžného" spotřebitele to žádná katastrofa není. Ještě existuje Ryuinx a Yuzu v poslední verzi bude brázdit internet napořád.

      A není podle mě vypustit zdrojáky ať si s tím pokračuje kdokoli jiný třeba pod novým jménem Emulátoru.

      • Navzdory paywallu v podobě Patreonu bylo Yuzu opensource. Zdrojový kód se jen tak neztratí. 

        • Lukyz

          Já bych to paywallem nenaývyal. Patroni měli akorát dostupnou nejnovější verzi hned v den vydání, ostatní zdarma asi týden nebo dva později, což mi přijde rozhodně přijde... přišlo ok.

          • Lukyz

            A takhle to přátelé dopadá, když máte call na Teams a zároveň se u toho snažíte psát něco na jiné téma 😅 Jak lehká mrtvice. Pardon.

  • frank.horigan

    Díky info, je asi jasné, co by teď měl každý udělat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit