Přejít na výpis diskuzí
Emulátory jako stroje času aneb jak si zahrát staré hry
10.4.2014 | Jan Olejník
76 příspěvků
-
Zkuste si klasikou Prince of Persia 2: The Shadow And The Flame http://www.oldgame.cz/239-hra-prince-of-persia-2-the-shadow-and-the-flame-ke-stazeni
-
Je emulator her legalní ?
-
Další super staré hry jsem našel na http://www.oldgame.cz
-
Taky jsem v té době vyrůstal. Dneska už je mi skoro 40, ale moc dobře si pamatuju jak jsem furt dokola hrával takové hry jako Prince of Persia, Blackthorne nebo NHL 94. Ještě před tím jsme se ségrou pařili hry na Nintendu nebo na stařičkém Atárku. Dneska už jen občas během obědové pauzy zabrousím na RetroGames.cz a vzpomínám. Škoda, že se čas nedá vrátit zpět:-)
-
Díky za krásný článek, i když řeší pouze herní "středověk". Osobně mám raději ono "osmdesátkové diluvium". Emulátor je sice príma, ale proti hraní na originál hardwaru je to jako... (na jazyk se dere několik více či méně lechtivých srovnání, ponechám to tedy na fantazii čtenáře), tak jsem si doma shromáždil reprezentativní vzorek osmi- a šestnácti-bitových strojů o síle přibližně 30 kusů a jakmile na mě padne chandra z mizérie současné herní produkce, vybalím některý z krabice oddávám se nefalšované plajérské nirváně. Pokud se komukoliv z Vás starší kousky líbí, nic nedejte na lamentování spolubydlící(ho) a pořiďte si skutečný hardware, je to úplně jiná liga.
-
Čas od času si na DOSbosu zahraju NHL 93. Pořád je to skvěle hratelná záležitost, hlavně i díky podpoře USB gamapadu. Ale třeba Chuck Yeager´s Air Combat mi gamepad ne a ne vzít.
-
Vdaka za clanok, ktory vo mne vzbudil silnu vlnu nostalgie voci hram z 90.rokov a pod. Vsetky spominane emulatory, samozrejme, velmi dobre poznam a stravil som pri nich mnozstvo hodin, ktore by sa pri vacsine dnesnych, tzv. "modernych" hrach akurat tak rozplynuli v oblaku dymu a ostal by po nich maximalne tak smrad a nic ine. Dodnes si spominam, ako som koncom 90. rokov objavil emulator SNES a spolu s nim stare diely Final Fantasy... safra, ten pocet nahranych hodin musel zakonite vraviet za vsetko *1*.
A co tak napr. emulacia her typu Terminator: Future Shock? Okrem toho, pochopitelne, desiatky dalsich... Kazdopadne, Terminator: Future Shock bola doslova prelomova 3D akcia, ktora okrem neprekonatelnej atmosfery a uzasnej hratelnosti priniesla ako prva absolutne revolucny sposob ovladania 3D "sutroviny" v podobe klaves AWDS + mys na rozhliadanie sa okolo seba. Vsetky ostatne 3D strielacky na podobny system ovladania dovtedy z vysky sral1.
Tesi ma, ze od GOG momentalne vlastnim klasiky ako napr. Theme Hospital, System Shock 2, Master Of Orion 2 alebo Wasteland. Pevne verim, ze to u mna bude pokracovat i nadalej a postupne sa prepracujem k dalsim niekdajsim peckam, ktorym moze snad 50% sucasnych hier akurat tak ticho v kute zavidiet. Najblizsie sa chystam opatovne mrknut na zubok starej dobrej mega-klasike: Deus Ex GOTY Edition.
Darmo... server typu gog.com skratka nema sancu sklamat (primarne trosku odrastenejsich hracov). Nema -- takmer -- nijaku sancu sklamat, nakolko prezentuje/predava stare dobre osvedcene gamesy, ake sa uz v dnesnej dobe neprodukuju. Vdaka mudrim "hlavickam", ktore sa rozhodli pustit do projektu, akym je prave GOG. Uzasny napad, skvele ceny a v podstate takmer nekonecna zabava s gameskami, ktore nas, kapanek odrastenejsich hracov, kedysi dokazali zabavit na dlllllhhhhheeeeeeeeeee hodiny!!!
Co viac dodat? Proste BOMBA! *5*. -
-
chlape rád by som oprášil toľko 90tkových hier že keby som to urobil mal by som na rok čo robiť. Začal som čítať staršie recenzie a stále objavujem nových a nových adeptov na zahranie. Dúfam, že aspoň v budúcnosti na staré kolená konečne budem mať čas a trpezlivosť sa k tomu všetkému vrátiť, tie hry stoja za to.
-
-
Si pamatuji, jak jsem instaloval DOSbox, abych do něj nainstaloval tušímže SNES emulátor. Není nad to emulovat emulátor v emulátoru:))
-
-
A je nějaký speciální důvod, proč spouštět emulátor SNES v DosBoxu, když existují v pohodě funkční verze pro Windows (teda XP, nevím, jestli jsem to zkoušel i v 7)?
-
-
Tuším, že to bylo v době, kdy jsem měl 64 bit Vistu a nenašel jsem žádný 32bit nebo 64 bit emulátor pro SNES, který by fungoval.
-
-
-
Mňa emulovanie velmi baví. Na Nokii 3250 som mal emulátori ako scumm alebo Game Boy Advance. Na PSP tiež scumm, GBA, Game Boy Color, Dos Box, Nintendo 64 a podstate to využívam primárne ako platformu na PSX hry. A to nehovorím ako som mal na PS3 linux ( yep, back in my old days, ladz :D ) a tam som mal tiez scumm a hral som Day of the tentacle ( nepliesť si to s hentai prasárnou :D ).
-
při pohledu na ty krabice ukápla ne jedna slina