Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stejně jde jenom o prachy nikdy nikdo už nezjistí kolik prachů doopravdy šlo do vývoje a kolik někomu do kapsy...
    • ucho
      o to tady ale přeci nejde (tedy pokud mu ty peníze nezávidíš). on nabízí hru, komu se jeho projekt líbí, přispěje na něj dle možností a dle požadované odměny. je jedno, kolik peněz na co utratí a jestli do vývoje vrazí vše. důležitý bude tak jako tak výsledek, který je v jeho rukou.
      • O to tady nejde jestli mu to závidim nebo ne to je fuk jen mi přijde systém kickstartru strašně lehce zneužitelnej kdo brání těm vývojářům kteří už vybrali nějaký ten dolar (třeba i ten můj) na svůj rozpracovaný projekt který už je v nějaký fázi vývoje udělat lehké změny šoupnout tam vše co naslibovali rychle tam něco zbastlit a ta dá na půl roku odjet užívat si na bahamy pak se vrátit vydat hru a tady to máte je tam vše co jste chtěli a čau ....
        • walltar
          Tak s tím se musí počítat ... pokud nejsi tohle riziko schopný akceptovat tak se drž od KS dál. O tom to je ... pokud jim nevěříš tak si počkej na vydání, pokud v tu myšlenku, kterou tam popsali věříš a si schopný akceptovat riziko, že někdo s těma prachama uteče tak jim je dej. Když přispíváš na normální charitu, tak ta šance, že se ty peníze ztratí je úplně stejná.

          Podle mě je to ale pořád lepší, než sedět, kupovat AAA hry a nadávat na to jaké sou s*ačky ... já se snažím mezi tím nadáváním aspoň trochu herní scénu změnit. I když tím samozřejmě riskuju peníze, ale nikdy to nejsou nějaké závratné částky ... většinou tolik co dám za oběd v restauraci.
        • ucho
          ty rozhoduješ o tom, jestli jim ty prachy dáš... ty si podle kampaně vyhodnotíš, jestli je zadotuješ nebo ne (pokud jsi svéprávný). jasně že tě můžou utáhnout na vařený nudli, ale to všude. a nezapomínej, že s projektem vsází vývojář na kickstarteru i svou pověst. mi přijde, že jsi teď objevil svět... každopádně existují indicie, podle kterýho podvodníka poznáš. stejně jako když by ti někdo nutil na ulici "značkovou" voňavku, co jde příští týden do obchodů "jen" za pět stovek.
  • SÚ!
  • PR: Chtěla. To sú už ľudia už úpe jeblý?
  • Uzasny tah, ako REKLAMA !

    Ale to asi malo ludom doslo :D
    Nebyt tohto, tak by som hru s urcitostou absolutne prehliadol.
    • No od toho aby nám to všem došlo tu přecinky máme RIT! WOW! *16* *3*
  • no tak tahle hra rychle omrzi *6* a ta gravitace je tam divna vsechno je to takove pomale, nuda
    • To je tak pre-alpha 0.0001 *1* *1*
  • Funky trik. Snad to vyjde jenom jednou.
  • Nebo mohl jít na Indiegogo, kde je u flexible kampaně celkem jedno, jestli dosáhneš cíle.
  • jojo to byla otazka casu, kdy nekomu dojde ze je lepsi z lidi vytahnout alespon neco a ne ze mu bude neco malo chybet a nedostane nic.. proc riskovat :(
    • hlavně takto zabírají místo pro tvůrce kteří chtějí cíleně něco opravdu vybrat a ne se jenom zadarmo zviditelnit..
      • kickasl
        doufam, ze si jenom nejaky trol, jinak asi budu muset prestat doufat v inteligenci lidstva
      • Zda se má, ze z tebe mluvi zavist. Nedela nic spatneho. Rozhodl se udelat hru a to klidne i na vastni naklady, za coz sizaslouzi oceneni. A zaroven dava lidem moznost ho v jeho usli ekonomicky podporit, pokud je jeho dilo zaujme.
        • K tomu ale nepotřebuje kickstarter ne? Toto je pouze marketingový trik a jeho hra může být sebelepší, ale já si ji nezahraju...
          • Jaky marketingovy trik? Kickstarter je dobre osvedcene a fungujici prostredi, byla by hloupost to delat jinde jinak. Jestli si z iracionalnich duvodu nechces zahrat sebelepsi hru, tak to je tvoje vec, tim nikomu krome sebe neskodis :-).
            • Stanley: Ty si hlupák :D, buď neumíš anglicky, nebo sis nepřečet co ti napsal ucho:"Kickstarter is about more than just money. A Kickstarter project is a great way to connect with your audience and spread the word about your work" -> Překlad pro pana hňupa: Kickstarter je víc než jen o penězích. Kickstarter projekt je skvělý způsob jak se propojit s Vašim publikem a rozšířit slovo o Vaši práci. :)
            • Nemas pravdu. Kickstarter je sluzba, ktera slouzi ke zprostredkovani financovani nezavislych projektu. Dotycny ji pouzil presne pro tento ucel a parametry nastavil pro maximalni zisk financnich prostredku.
            • už nevím jak ti to jinak vysvětlit, prostě využil kickstarter tak aby zdarma propagoval vlastní hru. Čistý marketing, tečka.
            • ucho
              Stanley:
              1) jaká je fronta na kickstarter? kolik projektů čeká na publikování a co jsou ty projekty zač?
              2) díval ses na ten projekt a viděl, že chce na celkem důležité prvky vývoje skutečné peníze?
              3) uvědomuješ si, že popíráš podstatu kickstarteru? četl jsi tam například tohle?

              "I'd like to use Kickstarter to get my project out there, but I don't really need money. Is that okay?

              Absolutely. Kickstarter is about more than just money. A Kickstarter project is a great way to connect with your audience and spread the word about your work."

              jsem velice zvědav na tvou reakci ohledně všech bodů, hlavně bod tři, kdy podle tvých slov nemá na kickstarteru co dělat a dle kickstarteru tam má co dělat...
            • ucho: Normální člověk vybírá peníze tak, že si stanoví sumu kterou potřebuje na vývoj. Pokud tento pán potřebuje jeden dolar, tak peníze nepotřebuje a tudíž nemá na kickstarteru co dělat. Pokud mlží a potřebuje více než jeden dolar, tak s tímto přístupem nemá na kickstarteru co dělat. Co se týče zabírání míst, jel jsi někdy autobusem? Potom víš, že do autobusu se vejde určité množství lidí. A kickstarter, i když je virtuální, nemůže publikovat každou žádost o financování, protože i zde funguje určitá fronta.
            • ucho
              Stanley: naprosto ignoruješ skutečnost, že dotyčný vybírá peníze na vývoj... jediné, co udělal, že podcenil sumu, kterou potřebuje. dalších mezníků vývoje má však dost a ty peníze nepochybně vybrat chce, proto šel na kickstarter.
              a "zabral tak místo jinému vývojáři" je samozřejmě nesmysl. nebo komu konkrétně to místo zabral? on někomu ten dotyčný brání v tom jít na kickstarter?
            • ucho: kickstarter však neslouží k informování o tvorbě hry, ale k přímému financování. K informování o tvorbě hry slouží web, kde si člověk sám musí zajistit marketing aby se o hře lidi dozvěděli. Ten pán tento problém již řešit nemusí, protože dostal hru na kickstarter. Zabral tak místo jinému vývojáři, který by třeba tu možnost vybrání peněz pro vývoj potřeboval.
            • ucho
              Stanley: dotyčný informuje o tvorbě hry, chce na ni vybrat peníze. lidé přispějí, pokud je hra zaujme a budou ji chtít podpořit. to neznamená, že ti lidé nepřispějí i na něco dalšího, když je to zaujme...

              jediné, čeho tento týpek docílí, je zmanipulování procentní úspěšnosti v zafinancování projektu. což tak nějak neuškodí nikomu, maximálně ho to trochu zviditelní. nikomu místo nezabral a nikomu peníze neodčerpal.
              podle videí však hra žádné terno nebude...
            • Kickstarter je primárně prostředí pro lidi, kteří chtějí zafinancovat projekt. Pan X se chtěl pouze zviditelnit. Zabral místo někomu jinému, kdo potřeboval peníze. Pan X peníze nepotřeboval. Nevím jak jinak ti to vysvětlit

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit