Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • flash789

    Dost to zapadlo ale Steam byl ve svojich pocatcich bran jako zle DRM, nyni je oslavovan. Lidi hodne zapominaji.  Kdyz vysel half Life 2 tak plno lidi rvalo ze tohle NIKDY, nikdy v zivote a ted maji na steamu 800 her:)

    Taky se mi libi skupinky lidi co vykrikuji ze TUHLE hru si koupi az bude za pul roku na steamu, ze epic nepodpori. To je oddanost, Gaben musi zamackavat slzy. Heh, misto delani hovadin mohly uz pul roku hrat. Jakoby nebylo jedno na ktere hromadce hnoje to clovek hraje, ne te vetsi (Steam) nebo na te mensi (Epic)

    Stejne o nejake unifikaci uz nemuze byt rec pac kazdy ma tak jako tak hry rozhazene po vsem moznych sluzbach a launcherech.

    Zacnete zalohovat hry fanatici ze steamu, brzy zajde :)

    • Jack1947

      Něco podobného no. Já si na to pamatuji a ještě mít připojení v době kdy v čr ještě nebylo úplně tak rozšířené.

    • Jack1947


      No holt si je stáhnu no, Piracy never dies#

    • lito

      Tady těch Steam fanatiků je minimum. Tihle uřvanci na diskuzích jsou vždy minorita herního trhu, většině je jedno z jakého klientu si to pouští, jelikož už je na PC tolik klientů, že si prostě hráči zvykli. Osobně jsem ale rád za Dashboard konzole, kde mám vše na jenom místě.

  • Radkaa

    Všechny Arkham hry už mám na Steamu, ale tam mi pořád někdo krade účet, takže děkuji.🙂

    • MidnighT91

      Hele zajímavé. Já tu denně mažu 10 mailů o tom že jsem požádal o změnu hesla na steamu Každej s jinou variací na můj skutečnej nick a podle všeho všechny chodí odněkud z ukrajiny. Občas mi příjde stejnej mail i z uplaye. 

      • Radkaa

        To je ještě v pořádku. Horší je když ti ho opravdu někdo ukradne a pak trvá minimálně týden než se podpora Steamu vzpamatuje a vrátí to ho. Nechápu Veskoslava že se Steamu tak zastává, když zákazníkovi konkurence jenom prospěje a pokud k tomu přihodí fajn hry zadarmo, je to jen dobře. 😉 Steam za X let neudělal ani plně funkčního klienta, za co bychom ho měli oslavovat jako Veskoslav ? 😛 A že ten Epic někoho uplácí nebo co je mi upřímně úplně jedno, pokud na tom jako konečný zákazním vydělám lepší cenou a hrami zdarma.

        • Jack1947

          Taky mě to překvapuje, ton spíše UPLAY ale Steam je celkem nepropustný a možná to bude dvoufázovým ověřováním přes telefoní číslo, leda že bych ztratil sim kartu ale to se jen tak nestane no.

        • U nás taky jednu dobu autobusy válčily cenou. Chvíli to je fajn, že jezdíte hodně levně a máte hodně spojů, ale není to dlouhodobě udržitelné. Jakmile se sesypal původní dopravce, tak je spojů míň ceny jízdného jsou daleko vyšší. To co předvádí Epic je dlouhdobě neudržitelné. Rozhazuje dolary zleva, zprava, jen aby k sobě natáhnul co možná nejvíc lidí, na které bude mít vliv. O nic jiného jim s exkluzivitami a rozdávání her nejde. Jinak ty jejich praktiky se mi hodně zajídají. Zejména exkluzivitami a způsobem, jakým oslovují vydavatele až potom, že vidí, že je o jejich hru zájem a udělali si reklamu jinde. Našel jsem na to pěkný článek, ale bohužel na českých herních webech se tomu pokud vím nikdo nevěnoval, protože o EGS píšou prakticky jen pozitivně, tak by se to asi nehodilo do krámu...

          https://arstechnica.com/gaming/2019/08/why-one-pc-developer-turned-down-the-security-of-epics-exclusivity-offer/?comments=1

        • sugyn

          Co na steamu presne nefunguje?

  • Jack1947

    Řikám si jak dlouho ještě budou rozdávat stále poměrně drahé hry... příště Metro 2033 Redux a ta blbinka Everything... je to super, no Na potom už mám fůru her teda.

    • Veskoslav

      Poměrně drahé hry? 2033 se prodávala v akci a už se i dávala zadarmo...To, že vidíš na Steamu cenovku 19,99 € z toho nedělá drahou hru. Už v roce 2016 se Redux prodával v akcích okolo 5 €. Je to 9 let stará hra (samotný Redux pak 5 let). Nesnižuje to kvalitu hry, ale tvrdit, že je to poměrně drahé je dost odvážné.

      • Jack1947

        Nebylo, navíc jsem spíše reagoval na Batmana zatím nejdražší 2série her as cenou přes dva a půl tisíce.

      • triptich

        súhlasím s jackom. epic rozdáva hry s "vyššími" bežne udávanými cenovkami (mimo akcií, v akciách zoženieš skoro všetko medzi 5-15€ cca pol roka/rok po vydaní). v porovnaní s konkurenciou, epic naozaj nasadil latku veľmi vysoko tak kvalitou ponúkaných hier, ako aj ich počtom a štandardnou cenou. + výška ceny je veľmi subjektívny pojem.

        P.S.: rozdávať budú redux a pokiaľ viem, ten ešte zadara nebol. občas sa
        objaví v akcii za cca 5€ a raz bol na fanaticale za 5€ spolu s last
        light v redux verziách.

        • Zatím zaujala jen subnautica, jedou spíš kvantitu než kvalitu, drtivá většina jsou indie hříčky. Na Steamu jsem už nasbíral třeba Sins of Solar Empire, Company of Heroes 2, CK2, Cities Skyline, Tropico 3, Age of Wonders 3, Grid2, Dirt, METRO 2033, Payday2, LEGO hobit a lotr a hromada dalších, něco bylo přímo na Steamu něco přes HB, sice to není tak často, ale kvalitativně úplně jinde než to co rozdává Epic.

          • triptich

            teraz si ale nefér. značná časť hier, čo si vymenoval bola v humble bundle rozdávačkách - tretia strana, nie priamo steam  a nie som si celkom istý, že boli za posledný rok.

            a kvantitu? to určite áno, sypú to ako baťa cvičky, ale kvalita nezaostáva. beriem, nie všetko ti musí sadnúť, ale vyberie si snáď každý. Abzu, Alan Wake, Batman LEGO Trilogy, Batman Collection, celeste, Hyper Light Drifter, Kingdom new land, moonlighter, Mutant year zero, overcooked, Rime, limbo, inside, Super meat boy, Witness This war is Mine, Transistor, Edit Fintch, Rebel Galaxy a to som dal z hlavy, určite som niečo zabudol. Zrovna v tomto Epicu ťažko niečo vyčítať.

            • Ale spoustu kvalitních a nových her je na steamu zadarmo přes víkend. Ano je to víkend, Ale kdo má čas, tak to zvládne dohrát a hráči si hru zahrají, i když si ji koupit nechtějí. A to už nejsou nějáké 5 let staré hry. Two point hospital, teďkom Conan, Cities skylines také bylo někdy po vydání. Chápu, že pro někoho kdo hraje hodně tak to nemá cenu, ale kdo hraje občas, tak se o víkendu zabaví.

              • triptich

                Reakce na příspěvek:

                to už ale odbočujeme. o tom, že je steam kvalitnejšia služba pre hráča, s bohatou ponukou všemožných funkcií a akcií, nemôže byť pochýb. tiež by som radšej videl razantný nástup skvalitňovania služieb EGS, ako exkluzivity, alebo pravidelné hry zdarma. bohužiaľ, manažéri zvolili inú stratégiu.

                každopádne, začiatok vlákna je o tom, aké hry epic ponúka zdarma - a v tomto smere je naozaj aktuálne bezkonkurenčný.

                a k hrám zdarma cez víkend: ja to mám presne opačne. sú mi na figu. času na hry je málo a aj ten čo je, je vo večerných a nočných hodinách v týždni. víkendy patria rodine, povinnostiam, iným záľubám. z tohoto pohľadu viac oceňujem práve vlastniť danú hru a mať k nej voľný prístup kedykoľvek. + vek hry je druhotný. bez pravidelného hrania človek nedokáže prejsť ani tie najväčšie tituly roka.

              • Reakce na příspěvek:

                Free weekend je hodně fajn, zvlášť u her, kdy si nejsem jistý, jestli tu hru utáhnu nebo nevím jestli mě bude bavit. Nedávno byl Kingdom Come a nakonec jsem to koupil, kdy jsem se od toho nemohl o víkendu odtrhnout. Se surviving Mars bylo stejné. Ale zase pak jsem byl rád, že jsem mohl otestovat i hry jako Space Engineers u kterých jsem taky váhal a testování mi stačilo a jsem rád, že jsem to nekoupil. Podobně teď Uplay, ale tam je to testování jen do září. Překvapilo Anno 2205, že to není zas tak hrozné, jak mnozí tvrdili a po nedůkladných recenzích jsem nevěděl co od A1800 čekat a musím uznat, že je to zatím vrchol serie, naopak Division silně zklamalo.

                • Jack1947

                  Reakce na příspěvek:

                  Pokud tu hru hodláš koupit rovnou využít slevu tak frý víkend se hodí no, jinak ale ani moc ne no.

            • Jack1947

              Je toho hrozně moc, nevím co budu hrát dříve.

  • Jackoslav426

    Do hodiny sem naběhne Stýmoslav s přednáškou o uplácení. 😂

    • triptich

      tak ale ono to v istom slova zmysle uplácanie je... nerobia to pre moje krásne mofré oči, ale aby som si stiahol ich launcher a pred hraním sa mi zobrazil ich store = zvýši sa šanca, že tam miniem peniaze.  či je to reklama, alebo "uplácanie" je len sémantika/uhol pohľadu

      osobne mám väčší problém s exkluzivitami, ako s hrami zadarmo. hry zdarma má prakticky každý obchod. akurát epic do tejto formy prezentácie a nalákania zákazníkov nalial podstatne viac. to je OK. exkluzivity sú ale zlo, ktoré ide proti hráčom a je jedno, na ktorej sú platforme (a to vrátane môjho obľúbeného nintenda, ktoré je výkladnou skriňou exkluzivít)

      • Jackoslav426

        Nevím jak u vás na Slovensku, ale u nás definuje pojem "úplatek" přímo trestní řád, tedy zákon č. 40/2009 Sbírky, konkrétně par. 334 jako „neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, které se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejím souhlasem jiné osobě, a na kterou není nárok.“

        Takže ne, rozhodně nejde o úplatek či uplácení.

        • triptich

          hovorím - sémantika a uhol pohľadu. ak to berieš prísne doslovne, máš pravdu.

          ja to vidím tak, že si ma epic "kupuje" (silnejšie od toho je práve slovko "upláca") hrami zadarmo. reálne by som totiž nemal dôvod inštalovať to ich strašné neviemčo. ale keďže mi hodia kostičku... dokážu ma presvedčiť, aby som ich zapol aspoň 1x v týždni. môžeme to nazvať aj tak, že epic mi ďakuje, alebo ma odmeňuje za to, že ho navštevujem = uhol pohľadu. ale je to regulérna obchodná taktika, o nejakom trestnom konaní tu nemôže byť ani reč.

    • Veskoslav

      A co jiného to je? Nebo si myslíš, že to Epic dělá z dobré duše pro hráče? Ještě blbější než jsem si myslel.

      • Jackoslav426

        Tak si nastuduj co je to úplatek, ty náš Stýmoslave. 😂 btw máš hodinu zpoždění 😂

    • SalemCZ

      že radši Epic nedá prachy do nového Unrealu, stejnak na něj všechni hardcore hrači čekají.

      • Jackoslav426

        že radši Valve nedá prachy do nového HL, stejnak na něj všechni hardcore hrači čekají.

        • SalemCZ

          Myslím že Valve ví že nemůže naplnit očekávání nového HL, tak radši to nevydají.

          • Jackoslav426

            Myslím že Epic ví že nemůže naplnit očekávání nového Unrealu, tak radši to nevydají.

            • SalemCZ

              Unreal je jenom arenova střílečka člověk od toho nic jiného nečeká.

        • Veskoslav

          Srovnáváš engine,  který využívají desítky her ročně s jednou hrou jednoho studia? Jo kdyby sis dal tu práci a napsal Source od Valve, tak by to byla jiná...

  • Carnage666

    Wow starý hry co už každý má a Arkham Knight byl v době vydání na PC za 500 kvůli skandálu s optimalizací 😀

    • Jack1947

      Já jsem za to rád jen mě trochu mrzí Origins super prequel a oni ho tam nepřibalej ☹

    • exmaxx

      Kazdy? Opravdu? 😀

      • Carnage666

        Každý koho ty hry zajímají je už má předpokládám a toho koho nezajímají si je pravděpodobně nevezme ani zadarmo 🙂

        • Spades

          Batman mě nebaví, nikdy to ani nenainstaluju, ale i tak jsem to claimnul.

          Proč? Nevím, ale očividně to funguje, protože tohle dělá spousta lidí. I když to nechcou, je to prostě zadarmo, takže to lidi donutí ten launcher mít a zapínat.

          • Carnage666

            Já jsem nehrál třeba Subnauticu a ani mě nezajímá a byla v Epicu zadarmo ale Epic jsem si kvůli tomu nestáhnul 😀 takže asi jak kdo.

            • Spades

              No jasně, ale proto nemůžeš říct, že to nikoho nenaláká.

    • Jackoslav426

      Přesně tak, že se Epic nestydí nabízet zadarmo takové hry!!!!  Tyhle kauzy jen každého otravují, já bych všechny ty launchery zakázala. 😂

      • Carnage666

        Kolik ti Epic platí furt takhle trollit a velice "vtipně" komentovat každého komu se nelíbí nejhorší klient na trhu? 😀

        • JohnyTheZik

          Retorika jak od AB "zaplaceny demonstranti". :D Co to tu tak sleduju, tak je tu spis mnohem vic Valve fanatiku nez tady Jack a par jemu podobnejch.


          Ja se k tem hram nikdy nedostal, protoze v dobe vydani jsem na to mel slaby PC, takze tohle je rozhodne prijemnej gift. Holt si budu muset nainstalovat dalsi launcher, to je vskutku velka pohroma.


          Beru vsechnu kritiku a nadavky na Epic, i jakousi potrebu je bojkovat, protoze radsi budu davat penize Gabovi, ale stezovat si na hry zadarmo, to uz je fakt diagnoza.

          • Carnage666

            Tak toho trolla co se tu vysmívá lidem co mají radši kvalitnější službu tu už chvíli máme a sám napsal Veskoslavovi něco ve smyslu kolik mu Steam platí tak jsem mu jen napsal to co píše on sám a bohužel to už nikdo nevidí protože nesleduje všechny diskuze.

            Co se týče her nestěžuju si na výběr, Batman hry jsou skvělé ale radši si je zaplatím na Steamu kde mám přes 400 her než si stahovat klienta co je prostě horší.

            • Jackoslav426

              "sám napsal Veskoslavovi něco ve smyslu kolik mu Steam platí" 

              Dobrej výmysl 🙂 S lháři nediskutuju.... 😉

            • JohnyTheZik

              Delej si se svejma penezma co chces, asi mi unika smysl, ale pro me za me. Nicmene, vysmivat se lidem, ktery si to treba chtej zahrat, resp. vysmivat se Epicu, ze dava hry zadarmo, je.. zvlastni.

              • Carnage666

                Reakce na příspěvek:

                Smyslem je podporovat lepší službu a vysmívám se Epicu hlavně proto že bez těch her zadarmo nemají nic kromě zaplacených exkluzivit za který je velká část hráčů nesnáší a spousta stejně počká na Steam release.

                A prostě nesmát se Epicu je těžký s těma jejich failama, poslední vtipná novinka je že po refundu Borderlands 3 a vrácení peněz zůstane celá hra i s .exe souborem pořád v PC takže máš peníze zpět a hru ti asi dali grátis 🙂 je prostě těžký se tomu nesmát to nevymyslíš.

  • honcka

    máte tam chybku, vyzvednout do 26. srpna :)

  • SalemCZ

    Čekal jsem to když to bylo v PS plus, dost často mi příjde že něco je v PS plus a chvíli na to na Epicu

  • Jackoslav426

    Fůůůůůůj fůůůůůj, zlej Epic, vykořisťovatel detiček. Hanbááááá  😂

    • Marines
      Hmm, hurá, můžete provolat slávu čínskému komunismu....?!
  • Corvus

    Nádhera :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit