Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • DusanMPupak
    Skvělá zpráva.

    Něco takového mi v předešlých ročnících chybělo. Když hru člověk trochu dostal do ruky, tak se z toho stávalo jen dlouhé (ne moc záživné) kroužení na prvním místě. A aby si hráč užil trochu soubojů a předjíždění, paradoxně ho to nutilo k vypouštění kvalifikace nebo třeba k zbytečným zastávkám v boxech, aby se dostal do provozu.

    Mohla by to být cesta, jak udělat SP zábavnější.
    • Kdybys nebyl šipkující opice a zahrál si nějakou pořádnou závodní hru, měl bys plné ruce práce pořádně se to naučit a neměl bys problémy tohoto typu.
      • DusanMPupak
        Ehm, co myslíte tou šipkující opicí?
        • Tím myslím, kulantně řečeno, že používáš ovládací prvky neslučitelné s rozumným napodobením řízení motorového vozidla volantem a pedály, a že stěžovat si na jednoduchost hry, která je svou arkádovitostí zřejmě nutně jednoduchá, je "podivné".
          • DusanMPupak
            A jak jste, prosím, přišel na ten nesmyl, že k ovládání nepoužívám volant s pedály?
            • Tvůrci F1 2012 jsou tlačeni k arkádovitosti zeshora, protože simulátor se neprodá. V momentě, kdy do simulátoru dám jediný arkádový kompromis (aka modeláž inerciality v F1 2011), jde celý provázaný systém do háje a už nejde o simulátor. Spolupráce s týmy má taky svá negativa, protože ty chápou takovou hru jako reklamu a marketingový nástroj, proto jim rozhodně nejde o věrnou simulaci.
              Důkazem kvality rFactoru budiž třeba to, že na stejném enginu se staví profesionální kokpitové simulátory. Ale pochopitelně, i když jde stále o jeden z nejlepších enginů, má mezery a požehnaný věk (zmíněné F1 99-02 jede na něčem velmi podobném). Navíc ani rFmodeři F1 nikdy neřídili, takže jednotlivé konkurenční mody se někdy výrazně liší, ale zase jsou zadarmo, takže nač si stěžovat.
              Já osobně jsem už v rFactoru na F1 z posledních řekněme 20 let úplně zanevřel, protože mě prostě nebvaví. Naopak jsem se ponořil do historie 70. a 60. let, dále do roku 1955, a v poslední době dokonce až za hranice existence oficiálního mistrovství světa, protože vyšel mod sezony 1937. To je jiný hukot, s takovým Mercedesem W125 je totiž těžké jet i rovně, po měsíci se stále hodně učím.
            • DusanMPupak
              Hrál jste F1 2011 vůbec? Nešetrně přidáte plyn a skončíte v hodinách, uděláte to vícekrát a můžete jet do boxů pro nové obutí. Stylem, co popisujete, byste bez zapnutých pomocných asistentů moc daleko nedojel.

              Jelikož mám rád F1, tak jsem všechny Vámi zmíněné hry hrál. Všechny mají dost odlišný jízdní model, sám jsem v F1 nikdy nejel, takže těžko určit, co je ten správný a rozumný simulátor.

              O grafiku v takové hře moc nejde. Ale zase zpracování deště v této sérii dává jízdě za mokra úplně nový rozměr.

              V aktuálnosti jde o to, že v době vydání těch starších F1 her byly monoposty o hodně jiné, takže je to zajímavé spíš z pohledu historického. Pokud si člověk chce zajezdit současnou F1, tak je konkurence snad jen ten F1 mód fo rFactoru. Ale jak už jsem psal, čím je dáno, že ten jízdní model v rFactoru je věrnější? Logičtější mi přijde, že na tom bude lépe F1 2012, jejíž tvůrci spolupracují se závodníky a mohou se tak formulové speciality přenést do samotné hry.
            • Proč nepoužít volant do arkády? Protože to je hnus pane bože! Chceš řídit analogovým zařízením jízdní model, který zná jenom dopředu, dozadu, doprava a doleva?
              Pokud chceš rozumné F1 hry, pak nechť slouží Grand Prix 4, F1 99-02, mody do rFactoru. A pokud hodláš brečet, že to není aktuální, že to nemá hezkou grafiku, že tam není lesklý asfalt a že vidíš víc než sto metrů před sebe protože obraz není rozblurovaný na kaši, tak si hoď mašli.
            • DusanMPupak
              Na to, že je to nesmysl, jste zase přišel jak? Když ten volant kvůli jedné hře (RBR) mám, tak proč jej nepoužít u ostatních závodních her?

              Jakou F1 hru byste mi tedy doporučil, která se podle Vás může hrát s volantem?
            • Předpokládal jsem nějakou úroveň inteligence, což by znamenalo, že člověk nebude hrát arkádu na volantu, protože to je nesmysl.
    • stratego
      a nebo treba staci zvednout obtiznost :)
      • DusanMPupak
        To už bohužel nebylo kam. *2*

        Ono když se dostanete na první místo, tak jsou počítačem řízení protivníci značně bezzubí se před Vás dostat, takže není ani potřeba být moc rychlý, spíš držet defensivní stopu.
        • tak si vem jednodusse slabsi auto :) s autem jako lotus, ktere nema KERS a je po malejsi proti RedBullu, Ferrari a spol tak o 2-4s na kolo bys tezko porad vyhraval na nejlehci obtiznost natoz na nejtezsi :) jestli hrajes za nejakeho toho Vettela tak to je pak opravdu vyzva :D:D:D
          • DusanMPupak
            V poslední ročníku jsem toho v SP po zkušenostech z předchozího dílu (kde nebylo zvlášť velké umění vyhrávat i s Force Indií) moc nenahrál. Takže možná máte pravdu, že to tam se slabým monopostem bylo složitější.
            • DusanMPupak
              Jelikož to není jen hra pro HC příznivce závodních her, je otázka, jak to tvůrci zamýšleli. Spíš bych řekl, že bylo myšleno na hodně různých skupin hráčů. Od těch, co jen drží mezerník a mačkají šipky do stran po nakreslené čáře, až po ty s volantem šetřící pneumatiky.

              Píšete, že dokončujete mezi 5. a 7. místem, po kolikátém v kvalifikaci?
            • Wyder
              Jezdím na volantu s FF na ALL OFF. Automat je podle mě dost limitující, rozhodně to tedy není výhoda, ale o to nejde. Já asistenty odsuzuju z toho důvodu, že prostě tu hru pak člověk nehraje tak, jak ji tvůrci zamýšleli. Celé je to stavěné na precizní práci s plynem, šetření pneu šetrným brzděním atd. atd. Ve chvíli, kdy si někdo zapne trakci a další pomocníky, tak tu hru degraduje na úroveň NFS a podobných věcí.

              Jinak tratě znám, zpaměti si pamatuju do které zatáčky se na co řadí:), ale zatím ztrácím kvůli trakci na výjezdech. Jezdím na AI Professional (2. nejtěžší) a jsem rád, za 5.-.7. místo...

              Ale baví mě to, rozhodně teda víc, než vyhrávat s asistentama.
            • DusanMPupak
              Ano, jak píšete. Všichni asistenti vypnutí a nejtěžší AI. Ale je pravda, jak už jsem psal, že v SP loňské hry jsem se slabými vozy nejezdil, takže je možné, že tam už bude s nimi vyhrávání takřka nemožné (jak by to reálně melo být).

              Mimochodem, nerozumím moc té zmínce o automatickém řazení. To je spíš handicap (i když ne tak výrazný) podobně jako brzdový asistent.

              Ono to opravu není tak těžké, když zná člověk perfektně danou trať, to bych řekl, že je základ úspěchu.
            • Wyder
              Prosimtě, na jakou jezdíš obtížnost? A teď nemyslím obtížnost pouze ve smyslu AI soupeřů, ale nastavení asistentů.

              Pokud máš všechny asistenty OFF (a zaplé všechno na simulaci), tak tě ujišťuju, že jezdit proti Legend AI není žádná sranda.

              Jestli ale jezdíš s automatem, kontrolou trakce, abs a stopou, tak tu hru v podstatě ani nehraješ. To pak AI porazí i cvičená opice. Zejména tedy ta kontrola trakce a automatické řazení je pro lamy... :)


              P.S. Jestli to jezdíš v pohodě na all off, tak smekám, já to zatím zdaleka tak dobře neumím.
        • Zkus zapnout asistenta brždění a hlavně vypnout ukazatel ideální stopy. Obtížnost samozřejmě na nejlepší :)
          • DusanMPupak
            To je, pravda, vskutku promyšlené řešení. *1*
  • Nic moc. Radši se měli vykašlat na arkádu a udělat pořádný simulační průřez historií Grand Prix, aby mohli hráče opravdu konfrontovat s opravdovými mistry. To jsou například Caracciola, Nuvolari, Fangio, Moss, Clark, Hill, Rindt, Lauda, Gilles Villeneuve, Prost, Senna. To jsou páni závodníci, Schumacher je (spíš byl) jenom pilot, a ostatní v článku zmínění nejsou vůbec nic. Jediné dvě věci jsou na dnešní Formuli 1 "dostatečně" obtížné: dosahovaná přetížení a obsluha elektroniky. Kdyby některý z těchto dnešních mistrů světa měl jet v plné palbě s Fangiem na Nordschleife v 50. letech, velmi rychle by si cvrnknul do kalhot.
    • Co třeba Project CARS? To dává trochu naděje ja pěknou jízdu.
    • Divotvurce
      Nevím, proč máš ty mínuska, já s tebou naprosto souhlasím. Všichni jezdci, které jsi vyjmenoval jsou opravdové legendy, ne ti co jsou zmíněni v článku.

      http://www.youtube.com/watch?v=z6HixXpf9Ns
      http://www.youtube.com/watch?v=Dc2mzOFR_dg&list=FLfpkTImkh7QuyB8FJcdwn3A&index=30&feature=plpp_video
      • JohnyTheZik
        tady neni rec o legendach, ale o sampionech, coz je podle me v F1 dost velkej rozdil ;)
    • stratego
      jn a kdyby Bolt bezel s nejakym mistrem sveta z 50. let tak by uz byl po obede nez by jeho souper dobehl do pulky aneb srovnavas nesrovnatelne
      • Nesrovnatelné jsou dosahované časy na kolo, o tom jsem ale, jak si můžeš všimnout, rozhodně nepsal. Jde o způsob, jakým někdo vyhrává závod: tím myslím například to, že zmíněný mistr světa formule 1 z 50. let, Juan Manuel Fangio, dokázal na Nurburgringu v roce 1957 projíždět většinu zatáčet o rychlostní stupeň výše a zničit traťový rekord o 30 sekund, přičemž to znamenalo skoky, drift dvou i čtyř kol a vůbec použití technik, které dneska neumí (a kvůli technologii ani nemůžou) ani rallyoví jezdci.
        A když už jsi u té atletiky. Opravdu si myslíš, že kdybys dal třeba Owensovi stejné tréninkové podmínky, jako mají dnešní sprinteři, nebyl by konkurenceschopný? Potom jsi nepochopil důvody, proč se atletické výkony obecně zlepšují.
      • Wyder
        Tak obed by asi nesnedl, za predpokladu, ze neni schopen se najist za 3 sekundy.

        Dneska se tohle zrovna resilo v New York Times: http://www.nytimes.com/interactive/2012/08/05/sports/olympics/the-100-meter-dash-one-race-every-medalist-ever.html
      • Ano, je nesrovnatelné srovnávat člověka s člověkem.
        • jiste tak budem treba srovnavat prumernou vysku lidi nebo vek doziti pred 100 lety a treba ted :) vzdyt clovek jako clovek, evoluce je pro tebe asi cizi slovo co :)
          • A co má výška nebo dožitý věk společnýho s tím jak kdo řídí formuli ?
            • tak on ridil to co mel k dispozici nebo myslis, ze kdyby mel nejaky ten fangio dnesni model formule, ze by si vybral auto ze sve doby? (treba by jezdil za soucasnych pravidel a podminek beznadejne posledni a nemuzes rict, ze to neni pravda, ptz to proste nejde zhodnotit) proste nechapu jak nekdo srovnavat sportovce v ramci casoveho horizontu, to by vetsina predchozich byla naprosto neschopna a to jen z duvodu, ze meli jine podminky pro trenink, regeneraci atd. (pred takovymi 50 lety si mohli nechat na 100m sprint zdat o hranici 10s a ted to ma 7 z 8 sprinteru ve finale)
    • Škoda, že nikdy neuvidíme srovnání Senny a Schumachera... mě by taky zajímalo, jak by si vedl, tím nesnižuju jeho kvality, podle mě je to špičkový jezdec, ale přeci jen cca 800HP se špičkovou elektronikou a cca 1200HP s manuálem a maximálně ABS je opravdu brutální rozdíl :)
      • DusanMPupak
        Srovnání konce ’91, celé ’92 s ’93 a začátek ’94 Vám ke srovnání nestačilo?
  • jindra.veliky
    snad uz udelaj neco s tim jizdnim modelem *11* neda se to hrat *12*
  • Dle mě mohli udělat v Karieře jednu důležitou změnu... A to že by šlo si vytvořit vlastní team a vlastní jezdce do něj bylo by to mnohem zábavnější kdyby ke hře přidali i ten managment... Jako správa financí teamu vlastní team atd... To by se pak mohlo tvrdit i že F1 jsou nejlepší závidní hra...Jinak Kariera moc nebaví jelikož je to furt to samé dokolečka...
  • Keyz
    Já bych rád pokračování Monster Truck Madness 2.

    To je pořád samá rychlá auta a dobrá hra kde s jezdí v terénu..Těch je málo *10*

    Navíc u té formule člověk přidá plyn a už je zabořený v ochranný bariéře,zlatý monster truck madness *15*
    • Divotvurce
      Já zase chci pokračování Baja: Edge of Control, ale na PC.
      Jinak výborný offroad je stařičký 1nsane, je na to spousta modů. Z těch novějších je celkem dobrý Full Drive 3. Nebo si zkus zajezdit v Outteře.
    • A co treba takovej Screamer 4x4 a nebo arkadovej Evolution 4v4 2 nebo kdyz uz tak Mercedes Benz truck racing.....
    • Zlatý Midtown Madness!
      • Zlatý Carmageddon :) Jinak pokud přidáš plyn a vybouřeš se, tak to neznamená, že je špatná hra, ale že jsi hodně špatný řidič a když to nezvládneš na počítači, tak doufám, že si nikdy neuděláš řidičák ani v realu... bez urážky.
  • Už se nemuzu dockat, predchozí rocniky jsou super, tak doufam ze 2012 nezklame.
  • a scenare budou z vice ukolu nebo vzdy jen jeden? ptz ten za R je tak na 10min x pocet pokusu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit