Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proč má Lukáš polepené všecny prsty ?:)
  • Muze mi nekdo rict nazev tech dratovych mikrofonu co maji na hlavach ve Fightclubu ?
    • Luke
      Jesti můžeš, napiš nám to prosimtě ve středu do chatu při živém vysílání. Jinak zapomeneme. :) Bezdrátové jsou nějaká AKGčka, ale mám pocit, že se ptáš na drátové - a to z hlavy netuším.
  • Ten trailer na STALEKR, je zavadejici. 1/ je STALKER clear sky 2/ je to trailer na MOD ze serie STALEKR complete. takze to jak v traileru ukazovali je vyssi kvalita nez zakladni clear sky jako third pary high definition patch.
    • Luke
      Ano, je to ilustrační video.
  • PEGI je blbost a stát ještě blbější. ;) Pokud budeme samozřejmě volit strany, které se cpou do všeho, tak pak asi ano. Mimochodem LG, je taky takový smashthestate, a přitom y strašně rád podporoval kulturu z daní.
    • janchor
      Mimochodem, jak jsem si tam hned zkraje napsal, "ten state, který si tímhle vytýkám rozbíjet, je stav, konkrétně stav uvažování o věcech mně blízkých". A jinak společenství, který jsou dostatečně vyspělý a pomáhají žít svejm slabejm článkům, rozbíjím rozhodně velice nerad.
  • Cosi
    Jojo, komunita, co stojí za to, je skutečně u FFFilm. *1*
  • Musime snist psy.
    • ",ale tyd jste přeci řikali, že místo psů vemete mě:)..." Fristenský
    • zdeeneek
      I kdyz zadny nemame ? ;)
      • mame prece kočky
  • KokyMetalGear
    Aleši musíš do podcastu chodit častěji *3* . Pavle FTL jsem si pořídil po té Vaší videorecenzi a nelituji toho *2*
    • Cosi
      Je to Homola, Adam Homola.
      • Kozy
        Protřepat?
        • ales.smutny
          A nemíchat (nás) :)
      • KokyMetalGear
        Ježiš tak to se omlouvám. Stalo se to čeho jsem se obával, zaměnil jsem identity. Myslel jsem samozřejmě Adama. Díky za uporoznění
    • já to hrál párkrát, jednou to dohrál na tu lehčí obtížnost a už jsem to znovu nepustil ani ve chvíli, kdy jsem několik dnů neměl přístup k internetu, neměl co dělat a FTL byla jediná hra na disku
      za stejný peníze si člověk může pořídit něco trvanlivějšího z Gogu... a s obdobnou grafikou, takže výmluvy stranou
  • Není úplně pravda, že pokusy o deanonymizaci na velkých zpravodajských serverech se minuly účiinkem. Množství sprostých a útočných příspěvků kleslo v obou případech o minimálně 90 procent. A to říkám skutečně jako člověk, co oba servery sledoval předtím a sleduje je i teď, a to každý den. Problém vidím spíš v tom, že registrace otravuje, a co otravuje, to odrazuje. Třeba na Hrej.cz jsou diskuse taková malá městečka duchů. Druhá věc je ta, že anonymita může vést k větší názorové pestrosti a i k častějším názorovým konfrontacím, což nemusí být vždycky špatně.
    • x_ander
      Já jsem toho názoru, že zavést povinnou registraci pod svým jménem a se svými údaji není nejšťastnější řešení. Sám bych se v takovém případě nezaregistroval. A rozhodně to není proto, že bych díky tomu nemohl někoho urážet (což nedělám) nebo, že by mě to jakkoliv "omezovalo" ve vyjádření svého názoru. Zkrátka jen velmi nerad hážu na net své údaje. A myslím, že takových lidí je více.

      Souhlasím s tím, že někteří zdejší diskutující jsou mimo a je třeba s tím něco udělat, ale tohle je trochu drastické řešení (byť by mohlo zabrat), které imho odradí i řadu slušných diskutérů. Jako vhodné řešení bych spíš viděl důslednější dohled redakce, aby bez okolku mazali pochybné příspěvky a banovali existence (včetně IP), které píšou jak prasata. Chápu, že není v silách redakce sedět 24 hod. denně u diskusí a kontrolovat je, ale občas je smutné, když se tu objeví vyloženě vulgární uražející příspěvek (např. prakticky cokoliv od uživatele "rust"), několik lidí tenhle příspěvek nahlasí, ale ani po týdnu není smazaný.

      Podle mě by stačilo opravdu jen důslednější mazání a banování a situace by hned byla lepší. Jako příklad doporučuju diskuze na Moviezone, tamnější redakce se s trolly a blbci opravdu nemaže (někdy možná až moc) a diskuse hned vypadají slušněji. A řekl bych, že tam diskutuje podobné množství lidí jako tady.

      Vedle toho jsem taky toho názoru, že diskuse jsou o tom, aby se diskutovalo a vyměňovaly se názory, byť trošku živěji (ale samozřejmě v mezích slušnosti) a byla by škoda, aby tady vzniklo "město duchů", jak popisuje kolega nade mnou.
    • filias
      Obávám se, že tu spousta lidí chce od diskuse na internetu, aby vypadala buď jako diskuse emeritních profesorů, nebo (a to asi raději) jako vyprázdněných osob bez emocí.
      To že se vám zdají diskuse slušnější je jen z důvodu, že tam je těch příspěvků méně.

      A té osobě z podcastu bych vzkázal, že pokud nedokáže přenést anonymní diskuse, kde si může kdejaký 12ti letý chlapeček napsat názor, co se mu zdá urážlivý: NEČTĚTE TO!! Sám jste navrhoval, ať se diskuse třeba zruší. Nebo vás prostě štve fakt, že někdo někde může napsat urážlivý příspěvek a není za to poslán na Sibiř jako odstrašující příklad pro další co by se chtěli taky nějak "neuvážlivě" vyjádřit??

      Ty snahy, aby se vědělo kdo kde přesně bydlí a jak se jmenuje těsně před tím než napíše jedinou čárku mi přijdou smutné. Řízené snahou o kontrolu názorů populace a autocenzuře.
      • Při vší úctě, neslušný příspěvek poznám. A že jich je třeba na iDnesu v současné době mnohonásobně méně, to je fakt, který vcelku nemáte jak zpochybnit. Neříkám, že ta diskuse je vždy smysluplná a informačně přínosná, ale naprostá většina prasat je pryč. Chodím na ten server dlouhá léta a tu změnu atmosféry možná zaznamenávám citlivěji, ale je tam a zcela evidentní.

        Co se týče kontroly názorů populace, nikdo nikomu nebrání, založit si vlastní server o hrách a tam si diskusi udělat takovou, jakou chce. Problém je v zásadě jediný - na takový server i na diskuse na něm by se vší pravděpodobností s*al pes. *4*
      • Viktor_H
        Nemyslím, že účelem je kontrola a autocenzura, ale odpovědnost. Idea je taková, že pokud se někdo chystá napsat příspěvek s vědomím, že u toho bude jeho pravé jméno a navíc s dohledatelnými fotkami, rozmyslí si způsob, kterým se bude prezentovat. Anonymita je silná zbraň a pokušení chovat se jako utržený z řetězu je velké... Jestli to v praxi funguje, je věc jiná.

        Co ti vadí? Tvůj druhý odstavec mi připadá jako zářný příklad zdegenerovaného neoliberalismu. Představa svobody jako propustky k tomu, abych se mohl chovat jako totální id*ot a ignorant, mě děsí. Co říkáš na to, že tady spousta těch prasat v podstatě vyšikanovala značné množství lidí, kteří by jinak rádi diskutovali? Petr už v podcastu několikrát říkal, že spousta lidí navštěvujících games.cz se do diskuzí nezapojuje, protože jejich úroveň je strašná. Tolik ke svobodě slova, idee stejně krásné, jako naivní a která v internetové praxi nakonec vede k tomu, že jedna skupina/skupiny vytěsní ty ostatní... Trdla a trolly je potřeba mazat, má-li to tu mít nějakou úroveň, tečka. Raději pravidla a normy než "divoký západ". *16*
        • filias
          Ne, opravdu nemám nejmenší problém s tím že redakce maže jakékoliv příspěvky. Je to její server a ona má právo mazat jakékoliv příspěvky, či rovnou celé diskuse. Jsem ten poslední který by proti tomu něco namítal. Protože vaše svoboda končí tam, kde začíná někoho jiného.

          Mě se jen nelíbí, že se problematické diskuse obecně řeší odanonymizováním. Optimálně přes ověřenou adresu. Ztrácí se tím další kousek svobody a učí nás si to vytvářet v hlavě plot. Abychom něco nenapsali co nás bude třeba za několik let mrzet. Až nás bude lustrovat nový zaměstnavatel (v tom lepším případě).

          "Co říkáš na to, že tady spousta těch prasat v podstatě vyšikanovala značné množství lidí"
          Z toho co jsem četl, mi přišlo že se většina "vyšikanovala" sama. V podcastu to řekli moc hezky - pravidlo č.1: Don´t feed the troll. A víte vůbec co znamená šikana? Zažil jste to vůbec někdy? Případně nějaká tvrdší forma kyberšikany? A jak tomu pomůže to, že si každý velmi rychle dohledá vaše fotky?
          • Viktor_H
            Tak pozor, já nehájím "odanonymizování", sám např. nemám facebook a považuji za nepřijatelné lidi v podstatě nutit, aby si ho zakládali. Jen jsem tvrdil, že ideou nebyla autocenzura, ale snaha o přivedení k odpovědnosti - nebyla za tím snaha o totalitní praktiky, ale o zlepšení situace. Závěry, které z toho však přispívají (a o jednom z nich i mluvíš), mi připadají nepřípustné, v tom s tebou souhlasím.

            Zbytek mého příspěvku se vztahuje k problému mazaní a řízení diskuzí redakcí, což naopak schvaluji. Kritizuji "totální svobodu slova" na internetových diskuzích, toť vše.

            Asi jsem si špatně tvůj příspěvek interpretoval, za což se omlouvám. Souhlasím, vyžadování totožnosti není cesta a může naopak vést k ještě větším problémům, určitá regulace ale být musí.
    • Problém je i v tom, že né každej chce aby nějakej psychopat (kteří se najdou i tady) kteří se vyžívaj v trollování (opravdu se jedná o poškození osobnosti/úchylku/retardaci v tom, když to někdo dělá permanentně) věděl jeho jméno, a povinou registrací tidle lidé nevymizej, choděj tam dál i když nemůžou přispívat.

      Navíc to není ani moc diskuse jako spíš to, že někdo někdo žbleptne "názor" a ostatní řeknou "tsss si debil" nebo s ním souhlasi, na idnesu jsem měl také účet (jo je to žumpa ale občas se zadařilo) ale občanská lustrace mě spolehlivě odradila od toho abych tam omezil návštevy na minimum.

      Dalším faktem je to, ře Češi jsou v tomdle primitivové, většina neuznává jiný názor...teĎ to shrnu všeobecně ale podle 90% lidí v tédle rebublice jsi buď bolševik, nebo modrá straka a to se zamozřejmě promítá i do diskusí, kde si lidi smolně pletou svobodu slova s tim, že to tkví v urážení nebo osočování
      • *mě spolehlivě odradila od návštěv, nebo alespoň jejich snížení, i když tam registračku nemám*
  • muže mi někdo říct které hry doporučoval ?

    a dotaz nešlo by ta pravidla klubu rváču udělat pisemně ?
    • Trisska
      Moderátor doporučuje pod stromeček FTL, Waking Mars pro iPad a Legend of Grimmrock.
      Adam doporučuje Starcrafta a Super Brothers.
      Za sebe se přiznám, že mě tahleta doporučení dost míjí! *15*
      • dikec
        • Trisska
          Nemáš vůbec zač. Koukám, že tady se dostávaj mínusy i za poděkování! Tady se slušnost nenosí! *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit