-
nechapu co je to za stupidni prehravac vam to fakci normalne? Me to vzdycky po chvili napise Error loading media. *11*
-
Chtěl jsem se na to podívat, naštěstí jsem zahlídl komentář o hulení, což nesnáším, takže se ani dívat nebudu. Pro mě jsou závisláci s cigaretama jen slaboduší chudác a nesnáším ten jejich smrad.
-
-
Taky nesnášim ten smrad....z automobilů.
-
buď přeci trochu tolerantní, tihle sebestřední militantní nekuřáci jsou nesnesitelní
-
-
Jak to, ze mi adblock neblokuje tu reklamu s tygrem. Si vsimam, ze zacina litej boj proti adbloku. Reklama pred videem je hnus
-
Kostarika nebo Nizozemí? *1*
-
-
Tipnul bych si Nizozemsko na penalty.
-
-
Je krasne videt, ze muzes procestovat kolik zemi chces, delat ze sebe svetoobcama, ale buranstvi se stejne ven dostane.
-
-
Takova ta myslenka Jed do sveta a poznej svet platila naposled pred 20 lety, dneska mas danou interakci s celym svetem na dlani a s prdeli pred monitorem. Svetonazor si kazdej umatla skrz cteni a mluveni s ostnatnima a ani se nemusi pohnout ze svy kotliny. Takovy to pseudo elitarstvi "musis to zazit na vlastni kuzi" mozna plati na blogisky kam sepisete potom svoji cestu, ne do realnyho zivota.
Celej svet je diky technologiim tak malej poslednich 10 let, ze jedinej bonus byt nekde osobne je ten, ze si udelas par obrazku do fotacku (ktery nikoho uz nedojmou), napises par veticek do blogisku (ktery uz nikdo dneska necte) a jses-li treba v Iranu, dostanes pres drzku pokud mas kozy a ne burku. -
-
A vidíš, kdybys vyrazil třeba do toho Íránu, zjistil bys, že to tak vůbec není.
Svět je dnes malej, ale osobní zkušenost tou digitální nenahradíš. -
-
Davam ti plus. Ja jenom jak vic cestuju/starnu (jestli s tim vek vubec souvisi), tak mi prijde celej svet cim dal tim vic podobnej a stejnej, a celej ten uvodni humbuk z mladistvych let o elitarstvi navstivit tunu zemi a rozsirit si tak obzory se naopak zcvrkava zpatky do hodnot, od kterych jsem se snazil vzdycky "utyct pryc". Mam mozna par hezkejch fotek navic a dozvim se, ze nekdo nosi turban jen tamhle a ne tady, ze mi nekdo nedovoli prejet hranice v Africe trabantem a musim se ho nejdriv uplatit / umrit, ale ta zkusenost je pak dobra do filmu/blogu/flickru.
Pak se stejne vratim zpatky do postele, osedlam svoji zenu a v ramci svych zkusenosti s tecek po svete stejne uznam, ze kazdej svyho svetonazoru pan a nejaka zkusenost s utikanim od Talibancu uprostred noci v Afganistanu mi je stejne v realnym zivote platna, jako kdyz si to za 5 let prectu na redditu skrz obrazek. -
-
Každá taková zkušenost je ti platná v tom, že svoje ponětí o světě kolem sebe (ať už tom za barákem nebo za oceánem) pak stavíš na něčem silnějším, než je mediální / informační zkratka. A navíc se často dozvíš lecos o sobě.
-
-
Pomohlo to odhodit klasicky maly cesky oci, vypalilo rasismus, odhodilo neduveru v dovadeni mezi stejnym pohlavim. Taky ale otevrelo oci, ze kazda zem to jina kultura a utvrdilo v tom, ze kde nabozenstvi vladne, tam zenska prava jen jako hezka vec na papire. Kdyz si po peti letech vybavim cestu pryc a srovnam to s cestou za barak dnes - tak ta medialni zkratka a zkusenosti jsou v podstate to samy.
-
-
-
-
-
-
Na baleni cigara neni nic spatneho, tyhle veci reguluje jenom Ceska televize. Na internetu jsou globalni regule jenom ohledne sexualizace, kdy musite dat pred takovy obsah varovani ze je obsah od 18+.
Zdejsim mudrcum pohorsenym tim, ze na Games.cz chodi lide pod 18 a tudiz je nemistne aby videli baleni cigara nebo slyseli nadavky, doporucuju nevynechavat tolik skolni dochazku a hlavne predmety zabyvajici se pravem.
Jinak tenhle Fight Club byl povedeny a dekuju za fajn diskuzi :) -
-
Obzvlášť když všechny ty pěkný slova ty děcka už stejně dávno znaj, protože to je jedna z věcí, který tě ve škole naučíš co nejdřív (nejde o sarkasmus).
Mě by zajímalo, kdo se na to opravdu kouká, jakože opravdu sleduje celou tu hodinu co se tam děje? Já koukám na FC tak, že to zapnu a do toho dělám něco jiného, občas překliknu na obraz, to když zvuk začne být zajímavý. A tentokrát mi to moc zajímavé nepřišlo. Ani ta ostrá výměna názorů o AC, jednak jsem něvěděl o co gou a druhak mě AC vůbec nezajímá. Takže za mě tentokrát nuda a nepochopení pro bordel v diskuzi.
P.S. Příště rolte jointy. *2* -
-
Za větu, "Příště rolte jointy", tě čeká věčné zatracení.
-
-
Já vím, a nejen za to. A přestože je tvůj táta pěknej zmrd, tak tebe Ježíži jsem si vždyčky vážil.
Peace.
-
-
-
-
Věřím že se YT jednou tak vyvine že půjde mutnout určitý hlas ve videu protože občas co tam Grygar spustí za shitstorm je fakt úděs. Buď to ze sebe nedokáže vykoktat tak to samé 3x zopakuje nebo mluví tak rychle že u toho evidentně nepřemejšlí a padaj z něho samí hovn@. Jen pro ujasnění mě nevadí když ho nevidím a neslyším.
-
-
mohli by mu dávat k psaní víc recenzí ať se trochu zabaví, stejně tu dvě třetiny věcí na Games píše Aleš, kdyby půlku z toho co píše přehodili na Grygara, Aleš si trochu odpočine a Lukáš Grygar přijde na jiné myšlenky, možná se i přesune do toho polo katonického stavu chronické únavy, ve kterém je teď většinou ve Fight Clubech Aleš Smutný
-
-
Zas takových speciálních her extra pro něj tolik nevychází
-
-
-
Nejplamennější a pravá diskuze, která dělá čest jménu pořadu se rozproudila při tématu AC muž/žena. Troufám si vyjádřit názor, že většině je úplně šumák za koho bude hrát. Klidně ať je to pes (nebo kočka?), když to bude lepší hra. Jedinec, který se při haní až příliš soustředí na pohlaví (sex) postavy je z logiky věci sexista jako prase (nebo kjáva?).
A ještě k tématu. Já osobně bych raději, aby byla hlavní postavou nového AC byla jenom žena. Žena je taky člověk a bestie v ní obsažená jest stejná jako v muži, přirozeně. Četl jsem o jednání žen za Fr. revoluce, v likvidačních táborech Treblinka, za kratochvílí Rudých Khmerů, občanské války ve Rwandě atd., je toho kvantum a některé feministky o tom nerady mluví a dělají, že problém ženského náslilí je marginální.
Bezpohlavnosti a unifikovanosti právě slouží spíš to, že násilí je zobrazováno jako doména jedné části naší modré (nebo zelené?) planety.
P.S. Kostarika hraje dál. -
-
Nemyslim si že bych byl sexista ale přesto jediná ženská postava která mi sedla a dokázal jsem za ní hrát byla Faith. To znamená že když nehraju hry za asiaty nebo černochy jsem z logiky věci rasista?
-
-
Z logiky "korektnich" ano. Gratuluji.
-
-
Feministky (i ženského pohlaví) netvrdí, že násilí páchané ženami je marginální ba právě naopak! Krinda pána, člověče. Feministické socioložky (a.k.a. gender studies), právě píší o tom, že sklony k násilí nejsou determinovány pohlavím. Pokud se v obecné míře ženy méně dopouští násilných činů, tak to není tím, že by k tomu neměly biologické predispozice, ale tím, že se v nich toto jednání snaží potlačit kultura.
Ano, i případ, kdy jsou muži zobrazování jako násilní macho samci, lze považovat za projev ignorance a genderového steretoypu (pochopitelně negativního). -
-
Aha. Já nedávno četl trochu něco jiného (E. Badinter). Jinak já psal "některé feministky". Ono ten feminismus není (díky Bohu) taky žádný jednotný hnutí.
Můžeš mi sdělit nějaký zdroj, publikace věnující se tomu co jsi napsal? Díky. -
-
"dát přes držku feministce" je na mém seznamu 1000 věcí co chci stihnout než zemřu
-
-
Jen zženštilýho chlapa. Makes sense. *15*
-
-
já si jen dělal srandu, samozřejmě nechci mlátit nikoho, ale chápu že když někdo chce rovnoprávnost, patří k tomu i negativa a nej výhody
-
-
Ach ty hrdino.
-
-
proč hrdino? nemlátil bych přece ženskou
-
-
-
-
-
"Jedinec, který se při haní až příliš soustředí na pohlaví (sex) postavy je z logiky věci sexista jako prase (nebo kjáva?)."
To je logika postavená na hlavu a svádějící debatu někam úplně jinam. Tady je řeč o možnosti se s postavou identifikovat a zároveň o vycházení vstříc širšímu publiku. Zkus si to obrátit a představit si, že ti hry ve většině případů nabízejí jen ženský avatary, že valnou většinu příběhů prožíváš z ženský perspektivy, a když už dostaneš na výběr, je to vzácnost, kterou si často musíš složitě vydupat. Myslím, že bys svůj šumák přehodnotil. -
-
A tvá logika je taky zajímavá. U AC nezáleží jestli by hráč kolem sebe viděl ženy nebo krkající uslintané mimozemšťany. Ta hra je naprosto povrchní záležitost s nulovou intelektuální rovinou, A vůbec nechápu co tím sleduješ. Připadá mi, že si myslíš, že pokud lidé ve hrách uvidí ženské charaktery tak se změní jejich myšlení ? Nechápu princip díky kterému by k tomu mělo dojít. Stejně nějaká normativní nařízení nebo vtloukání klínu prostě nefungují. A vzácnost to není, pokud má hra komplexní a prokreslený svět tak tam ženské charaktery jsou a jsou různorodé.
-
-
Vzácnost to je. Statistiky existují a zastoupení mužských postav se ve hrách pohybuje u hlavních i vedlejších postav kolem 80 %. A myšlení už se jednou změnilo, když začali vydavatelé cílit reklamu i hry na chlapce. Z toho postupně vznikl dojem, že hry jsou klukovská záležitost a mění se to až v posledních letech.
-
-
Byl by odkaz na tu statistiku ? V 80% všech her ? Pak v tom nevidím problém, RPG a adventur, ve kterých to má nějaké opodstatnění je minimum a tam ženský bývají. Ve válečných, sportovních a bezpohlavních hrách (Tetris) je omezený počet ženských charakterů zcela přirozený :)
-
-
nemam to ted po ruce ale v clanku v Levelu 242 byla takova statistika citovana vcetne grafu, tam ten zdroj byl
-
-
-
-
"Jedinec, který se při haní až příliš soustředí na pohlaví (sex) postavy je z logiky věci sexista jako prase (nebo kjáva?)."
Pamatuješ na tu scénu ze South Parku, ve které se občané přeli o vlajku? Chef s ní měl problém, poněvadž na ní bílí věšeli černého. A klukům na ni nepřišlo nic zvláštního. Viděli na ní prostě několik lidí jak věší dalšího člověka. Na barvě přeci nezáleží.
Celý můj příspěvek je plný zkratek, zjednodušení za to se omlouvám, ale taky je to daný formou. Abych vyjádřil myšlenku, kterou jsem po zhlédnutí pořadu otěhotněl se tenhle diskurz nehodí.
Dobrá, budu mluvit ze své silně omezené zkušenosti. Pokud hraji hru, "pohlaví" postavy, soc. zařazení či barvě pleti nepřikládám důležitost. K identifikaci se s postavou její pohlaví dle mne nebrání. Pokud ano, vadila by stejně i barva pleti (prosazování bílých).
K mužské/ženské perspektivě. Tomu moc nerozumím, prostě nevím co to znamená. Zkrátka nejsem fanoušek biologismů = myslím si že dvě ženy z různých kulturních okruhů ( či sociálního prostředí) mohou mít mnohem vzdálenější perspektivu, než muž a žena ze stejně zmíněného. Většina her je stejně dost plochých a změna muž/žena jest kosmetická, čest výjimkám.
Samozřejmě souhlasím, že na výběr by mělo být vždy, pokud to nějak zásadně nebourá koncept. To není otázka korektnosti jako spíše elementární slušnosti a úcty.
Jinak díky za podnět k myšlení, jdu si dát víno a ještě o tom pomedituji.
-
-
-
Clovek co hraje hry a rekne ze nepozna rozdil medzi fpskama, je bud naprostej ignorant nebo hloupej.
-
Co je známo tak lidsky mozek dokaže vnímat 24 fps...tedy rozdil mezi 30 fps a 60 fps dokaže rozeznat jen ten typ lidí jako jsou ti co říkají že umí věštít z karet :)
60 fps se vyrojilo až s příchodem nex gen konzolí tedy jde pouze o marketing....divim se že konzervativní Lukaš jim skočil na špek :) -
-
To, že ľudský mozog dokáže vnímať len 24fps je mýtus. Navyše realita nebeží v FPS, takže baviť sa o tom, koľko dokáže ľudský mozog vnímať je úplne irelevantné. Rozdiel medzi 30 a 60 FPS spozná každý, jedine, že má človek nejakú očnú vadu. Treba si uvedomiť, že hry nepoužívajú motion blur, preto sa pri nízkom FPS rýchlejšie pohyby sekajú. Preto na vykompenzovanie trhania potrebujeme viac FPS. Filmy majú 24 FPS lenže používajú motion blur, takže rýchlejšie zábery sa rozmažú a mozog to vníma ako plynulý pohyb. Krásne sa to dá vidieť, keď si človek pustí film po okienkach. Tam je vidieť ako sú rýchlo sa pohybujúce objekty rozmazané. Viac tu http://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm
-
A to som neveril ze v roku 2014 niekto takuto kardinalnu hlupost este dokaze tvrdit.
-
Ano jedna věc je co dokáže pochytit oko...to je fakt. Ale druhá věc je, že pokud většinou mluvíme o požadavku co se týče počtu snímků, tak to považujeme především u hry více hráčů. On je totiž problém spíše v tom, že ve chvíli kdy ty jedeš na 24 fps a ostatní někde na 100 fps a více(viz všem známé Call of Duty 2), tak jsi na místě v mnoha případech později a vidíš, že ti vedle tebe se tak trochu škubají a to nebylo jen tady. Třeba zářným příkladem je teď Company of Heroes 2(po přidání nových stran a dalších věcí naprosto parádní strategie)...tam ti dělá rozdíl hodně a pokud jsi hodně pozadu naproti ostatním, tak si užiješ trhanou hru a to i přesto, že v SP. hra běží v celku plynule na Ultra nastavení. Ano u FPS to na jednu stranu nemusí jít tolik vidět, ale jak jak přehodíš na RTS, tak tam je každý snímek znát a kdo hrál dříve nějakou, postarší strategii, ví jakej to byl opruz když někomu nestíhal kompjůtr. Střílenice se ještě dají zvládat, především takové ty líné, taktické akce(Swat 4 jsem začal hrát na 10 fps s naprosto zastaralým železem...a v pohodě). Mít něco takového třeba v Quekovi, tak se nestačím ani otočit :-)
-
Nesnasim vestce a u hry dokazi s prehledem rozeznat 30 a 60 FPS. Z toho vyplyva, ze jsem budto nadclovek a nebo ty jsi id*ot. Bohuzel si myslim, ze druha varianta je pravdepodobnejsi. *13*
-
Meleš nesmysly. Rozdíl mezi 30 fps a 60 fps je naprosto zjevný. A to nejen u her. Zajdi si do kina na např. Hobita (nevím, jestli už s tím přišel i jiný fim) v HFR (tzn. 48 fps). Rozdíl oproti klasickému filmu (24 fps) je do očí bijící (to, jestli je to u filmu klad, je už druhá věc a samozřejmě je to o názoru).
U her je ten rozdíl o to víc zjevný, že to není jen pasivní sledování, ale tu hru opravdu hraješ. Zrovna hraju Morrowind v overhaul modu a v exteriérech mi fps měřidlo ukazuje 25-35 fps, zatímco v interiérech 60 a víc. Rozdíl je to obrovský.
Čímž nechci vyvracet, že určitě existují lidi, kteří ten rozdíl vnímat nedovedou. -
-
30 vs 60 fps rozozna kazdy.
https://frames-per-second.appspot.com/
-
-
http://boallen.com/fps-compare.html
-
-
To není asi nejlepší příklad, v 30 fps by se ta kostka tolik netrhala (tearing). 60 nebyla uplně plynulá... nevím hlavně nechápu že takové prkotiny se vůbec řeší. *7*
-
-
Otazka pro Lukaše. V kolika fps si myslí že jede realita?? Je to pravě těch 24 fps:) Tedy u zdravého jedince:)
-
-
Realita je spojitá. Ta nemá žádný počet snímků za vteřinu. A těch 24 fps je minimální počet obrázků, který se musí vystřídat pro vytvoření iluze plynulého pohybu.
-
a na to jsi přišel jak prosimtě?
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=rNEEAkOnSuY
ja vim řekneš že tam vidiš zasadní rozdíl ale to jen protože je u toho videa informativní podtext...kdyby tam nebyl tak rozdil v podstatě nepoznaš :) rozhodně ne mezi 30fps a 60 fps -
-
ty trubko, kdybys umel aspon cist, tak ti tam jasne pisou v tom videu, ze to jede kvuli yt na 30fps maximalne, takze tam nesledujes rozdil mezi 24 a 60 ale mezi 24 a 30, takze ano, tam zrovna moc velkej rozdil neni... *6*
-
no prezentovat to na videu v 240p je docela zcestný, ale chápu, kam tím míříš :) informativní podtext neinformativní podtext, rozdíl tam je, mysli si o mě co chceš... jestli je to o mozku nebo o očích, nevím, nikdy jsem tohle nijak nestudoval, jen vím, co vidím ;-)
-
-
FPS nema vubec co dělat s kvalitou videa:)
Myslet si mohu co chci...ale co si mysliš ty o lidech kteří vykladaji z karet? Jsou to podvodnici nebo ne? mysliš že je možné předpovědět budoucnost?? Pokud ano tak to je asi ten zasadní rozdíl mezi nama.
-
-
-
Je plno studii mozku. U něj to začína i končí:) zkus si o tom něco zjistit a nebo mi zkus vyvratit že realita není ve 24 fps:)
-
-
Co má společného vnímání člověka s realitou ? :) Co s týče FPS a her je to komplikované. Pro výpočet nejsou pevně určená pravidla a každý herní engine může fungovat trošku jinak. Problém je v synchronizaci vykreslení obrazu a výpočtu fyziky (pohyb objektů), zatímco zobrazování má v herní smyčce největší prioritu fyzika se počítá pouze každých x milisekund. Může tak dojít k tomu, že výsledný dojem nebude přesný a plynulý i když se může zobrazovat třeba 120 FPS. Na rychlejším PC by to mělo vypadat mnohem lépe a s minimem artefaktů právě díky tomu, že se fyzika počítá častěji. Pokud by někdo přesně specifikoval co a jak se bude každý snímek počítat pak by to mělo vypovídající hodnotu, takhle to je jen marketingovej kec.
-
nic se ti vyvrátit nesnažím. jen mě zajímalo, kde jsi na to přišel.
jak jsi psal o tom, že rozdíl mezi 30 a 60 FPS poznají jen lidi, co tvrdí, že umí věštit z karet, asi bych si měl pořídit taroty. u posledních NFS, kde byl na PC verzi lock na 30 FPS mi obraz "trhal" oči, když někdo přišel na fix v configu, kde to šlo pustit na víc FPS, mi přišel obraz daleko plynulejší... podle mě je trochu něco jinýho, když se člověk dívá na monitor, kde něco beží a upírá pohled na určitou plochu, kde se obraz hýbe, a mezi tím, kdy očima korzuje všude možně. každopádně rozdíl mezi 30 a 60+ FPS na monitoru poznám, ale budoucnost ti z karet nevyčtu -
-
U her které mají LOck na 30Fps se ani nedivím, např LA noire bylo na pc něco příšerného.
-
A znova musim opakovat je to o mozku ne o očích !!:)
-
-
-
-
-