Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

    Ty vole Fuka - celoživotní filmový kritik - se asi zbláznil. Dal té sra*ce 50 % (jeho manželka 60 % %). Fukovi už reálně skutečně solidně hrabe. Na MovieZone, odborníci udělili 4/10, ČSFD aktuálně 42 %. Přitom je to kvalitativně na úrovni Ulice. Co také čekat od filmu, jehož předlohou je stejnojmenná hra... kde je příběh zajímavej asi jako ranní stolice oposuma.

    • Smegma

      Kdysi jsem od něj pár článků přečet a nechápu kde (a proč) se kolem něj vybudoval takovej kult osobnosti. Pak pořád někde čtu co napsal za blábol a stejně to lidi čtou dál 😀

      • V podstatě proto, že svým osobitým stylem kecá do všeho od filmů přes hry po programování už od devadesátých let. A dělá to na relativně viditelných místech. Navíc měl tehdy i nějaké zásluhy jako že napsal jednu z prvních českých knih o hrách, naprogramoval minimálně jednu (textovou) hru nebo udělal titulky ke spoustě filmů. No a jako jeden z mála z té doby se v nějaké formě udržel aktivní a nezmizel ze scény jako prakticky všichni, kteří si pak našli vážněji míněnou práci a neměli tak čas a asi ani chuť dál plkat na veřejnosti.

    • redicius

      O FFukovi si myslím svoje, tak zastávat se ho je mi proti srsti, ale není pointa recenze ta, že je subjektivní? A v textu zdůvodněná? To se zase povede debata o procentech? 🤷‍♂️

      • Derp_1337

        Vždycky se najde pár mamlasů, co se budou dohodovat, že oni by dali o pár procent jiné hodnocení a jenom to jejich jediné číselné skóre je to "správné". 😐

        • Přesně tak. Recenze je osobní názor autora. Takže tomu Borderlands klidně mohl dát Fuka 90% a napsat, že se mu to líbilo víc než Forest Gump třeba. A bylo by to naprosto v pořádku.

          Mě třeba osobně zklamala třeba Duna 2. Podle komentářů jsem čekal nejdůležitejší film tohoto století, další LoTR, nejlepší novodobé sci-fi. A dostal jsem sci-fi, které neurazí, ale ani mě ničím nenadchlo. Jako není to špatný film, ale taky nesouhlasím s nějakými názory. Jenom tiše respektuji, jelikož na svůj názor má právo každý. Možná to i bylo tím, že jsem knihy nečetl a o svět jako takový se nikdy nezajímal. Film mi přišel zbytečně moc uspěchaný a v ději jsem se občas ztrácel, hlavně v těch časových posunech, kdy byl Paul nejdrív uprchlík a pak najednou vůdce  lidu.  A nějak jsem nepochopil jak k tomu vůbec došlo. Obrovský skok pro mě. Příjde mi, že dost lidí to hodnotilo jenom na základě vizuálu a hudby. Protože přece tolik lidí tu knihu číst nemohlo. 😀

          Ale šanci tomu ještě dám. Hlavně si chci přečíst knížku.  Jinak třeba taková Furiosa mě nadchla o něco více. A je to taky vlastně sci-fi. Pro mě asi i lepší než celá Duna. 

          • Derp_1337

            Hmm, tak to nevím, kde u tebe vznikl problém s pochopením děje Duny. Mě to přišlo všechno skvěle vysvětleno. Těším se na 3. díl. 🙂

            • Tak pochopení děje úplně ne, jelikož je celkem jednoduchý. Ale spíš ty časové skoky, kdy je v jednu chvíli uprchlík, který bojuje o respekt a za pár minut už je vůdce komunity a bez problémů mluví tím jejich jazykem. 

              Možná jenom nad tím filmem víc přemýšlím. Dneska určují kvalitu filmu hlavně vizuální efekty, děj je až někde na konci. Takže chápu, že je tolik lidí nadmíru spokojených. Já teda nebyl. Možná kdybych na to šel bez jakýhokoliv očekávání. Ovlivnili mě dost ty laciné výkřiky jako nejlepší sci-fi tohoto století. Asi už stárnu a kvalitu vidím někde úplně jinde. LoTR byl podle mě někde úplně jinde než je nová Duna. To samé třeba Star Wars. I ten třetí díl. O tolik lepší.


              Vzhledem tomu jak neustále bráníš třeba kvalitu Helldivers v jiných diskuzích, tak mě tvoje odpověď moc nepřekvapila. Asi moc vysoký nároky nemáš. :-)

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                "a za pár minut už je vůdce komunity a bez problémů mluví tím jejich jazykem"

                Tohle vysvětlit je trošku komplikovanější. Ono je to schválně ambivaletní, aby si každý divák mohl domyslet, co chce. 

                1.) Na jednu Paul Atreides může být brán jako skvělý manipulátor. Na začátku (Duna Part 1) je vidět, jak Paul studoval o Fremenech a jejich zvycích a o tom, jak si správně obléct oblek. A pak tam později vidíš třeba scénu, jak jsou lidi překvapení, že si napoprvé dobře oblékl oblek.

                2.) Na druhou stranu může být Paul chápan jako vyvolený, protože ve snech/vidinách/halucinacích prožíval ty alternativní reality a v nich žil jako Fremen. A pak je vidět, jak skvěle zapadá do té fremenské kultury a všechno zná (i to, jak si napoprvé dobře oblékl oblek).

                3.) No a pak jsou lidi, co ani jedno z toho nepochopili. 😉


                PS: i v knihách je to úmyslně nejasné. Sám autor knihy nikdy nepotvrdil ani jednu možnost.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                😂

                Hele, jsou různé hry a ty plní různé účely. Jestli se člověk chce po práci na chvíli odreagovat, tak nějaká tupá střílečka, kde se hodně střílí a všude to exploduje, je fakt super. V tomhle ohledu je Helldivers 2 skvělou volbou. Jak vybuchují brouci a všude z nich stříká zelený sliz, tak to skvěle evokuje pocit z Hvězdné Pěchoty.

                Tím ale neříkám, že ta hra je dokonalá. Když je čas hrát, tak vždycky dám přednost nějakému pořádnému RPG jako třeba BG3 či grand strategii jako Stellaris či CK3.


                K filmu Duna: ty časové skoky nejsou ve filmech až něco tak neobvyklého. Divák běžně vidí na začátku nějaké scény a pak dojde k posunu o pár let dopředu. Jestli jsi to nikdy nezažil, tak to se na filmy asi moc nediváš, že?

                A k těm výkřikům o nejlepším scifi. Tak nějak netuším, proč by ti mělo něco takového skazit zážitek z filmu. Lidi jsou různí a říkají různé věci. Kdyby jsme měli řešit, co lidi říkají o filmech, tak si neužijeme žádný film, protože se mezi lidmi vždycky objeví nějaký extrémní názor.

  • bud nie som čtenař games.cz alebo je to len zle zacatie vety:

    "Film se točí, jak samozřejmě jako čtenáři Games.cz nejspíš víte.."

    nie nevieme, nie kazdeho oslovil Bordelands coby hra :)

    kratka vystizna recenzia, osobne osm ten film preskakal a kedze neznam predlohu, vobec nezaujalo. Ale pre ten pad som az zvedavy ake zle to je, ze by som tomu niekedy teda tie dve hodky obetoval? vraj RT to ma 4% a MC 33%.


    BTW: sa mi zda alebo po znizeny poctov redakce ma Aleš viac recenzii/clankov celkovo? A k tomu ako sef, som zvedav ako to stiha, resp. ako dlho mu to vydrzi.

  • Bambrman

    Tak hry poctivější každopádně byli.  Dnes občas něco zajimavého vyjde, ale už hodněkrát jsem litoval vyhozených peněz. 

  • jurb83

    Pozrel som to z torrentu, ale aj tak chcem vratit peniaze.... asi tak.

    • Ha ha. Nahrávka z kina udělá sračku i z Kmotra.

      • jurb83

        chcel som vediet, ci nebudem buchat hlavou o stenu za vyhodene vstupne do kina....

  • Pikchu_suprised_face.png

  • Smegma

    Stačilo jen napsat "režie: Eli Roth" a všichni by měli jasno...

    • Derp_1337

      Ten moment, kdy se scénář přepsal 5x , byl prvním znamením neúspěchu. A jakmile scénář přepsal sám Roth těsně před začátkem natáčení, tak to byl finální moment zkázy.


      Jinak dobrá recenzem, která potvrdila první dojmy z trailerů. Díky Aleši.

    • Inquisitor

      Něco jako Uwe jo?:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit