Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nekromant33
    Vzhledem k tomu, že je film PG13, tak by se někomu mohl líbit, nebo přijít zajímavý tenhle článek:
    http://www.moviezone.cz/clanek/25251-komentar-vice-zbrani-mene-nader/
  • Nechápu proč tolik lidí tu odsuzuje zfilmování warcraftu, popřípadě někdo píše že proti SW by to vytáhl jen blázen... Nevím jestli to odsuzujte s určitým zaujetím nebo to odsuzujete jenom kvůli tomu jak je hra zpracovaná ? Zkuste se ale podívat na kvalitu obsahu, já si tvrdím říct že obsah světa Warcraftu je natolik kvalitní, že by se to mohlo srovnávat s LoTRem nebo už zmińovaným SW. Já věřím že Blizzard si to ohlídá, kvalita traileru ať už WoWka nebo SC je na obrovské kvalitě, je sice pravda že to režíruje Jones ale Blizzard velmi dbá na kvalitu a ohlídá si to. Navíc produkce vypadá velmi slibně. Opravdu si myslíte že je to sebevražda srovnávat s SW ?
    • x_ander
      Ja píšou kolegové nade mnou, rozhodně to není hate, sám Warcraft univerzum docela můžu (byť jsem hrál jenom W3). Ale komerčně by Warcraftu neskutečně ublížilo jít do přímé konkurence se SW. Pokud filmový Warcraft má šanci být úspěšným filmem (a já věřím, že má), tak by se o tuhle šanci připravil premiérou ve stejný den ja SW. Film opravdu potřebuje oslovit daleko víc lidí než jen fanoušky.
    • Nejde o srovnávání, de o to že pustit takovéhle 2 filmy ve stejnej den je sebevražda ať by byli jakékoliv.
    • MrSanta
      Nedávat to ve stejném termínu jako nové Star Wars není žádný hate. To je pouze názor, který se zakládá na rozumné úvaze. SW jsou stále jedna z nejsilnějších značek, ne-li nejsilnější. Proti nim dobrovolně nepůjde nikdo. Důvody dobře o kus níže popsal x_ander.
      Je nutno si uvědomit, že filmovému studiu nejde o těch "pár" miliónů fanoušků Warcraft univerza. Oni potřebují dostat do kina ty lidi, kteří o Warcraftu neví nic. A tyhle potenciální zákazníky by jim prostě vyzobala Epizoda VII. Proti Star Wars by nešel ani chystaný Superman.
  • Tak Star Wars jako konkurenta fakt nevidím. Starý díly byly parádní , ale ty nový epizody 1,2 a 3 jsou tak tragické, že je utrpení se na to koukat. Samá politika a nic se tam neděje. 3min akční pasáže a dlouhé hodiny o ničem. Nechci se nikoho dotknout, ale ten nový Star Wars je o ničem.
    • Ano první díl má 79%, ale pomsta má 87% a má tak stejné hodnocení jako stará trilogie... Lucasovi, nebo spíš jeho teamu co sem zaslech, se podařilo trilogii vygradovat a tak to má bejt. Osobně SW nerozděluju na nějakou novou a starou trilogii a prostě řikám že SW žeru, ALE kdybych si měl vybrat tak u mě je číslo jedna Pomsta Sithů a recenze má přinejmenším stejné jako stará trilogie, to jen pár "geeků" si na něco stěžuje jen tak z povinnosti... Páč jestli si stěžuješ na to že v nové trilogii jsou 3 min akční pasáže... :D

      A co se týče té konkurence Warcraftu, oni řekli že to bude ve stejnej den? Nák mi to uniklo, ale stejne si myslím že jelikož se natáčet eště nezačalo, tak se bát nemusíme.
      • nekromant33
        Warcraft měl už asi měsíc slot na 18. prosince 2015, který asi před týdnem oznámili i pro Star Wars. Abrams chtěl počkat na 2016, ale Disney to udělalo takhle. Oba filmy se začnou natáčet začátkem 2014 a Disney určitě tenhle termín chtít měnit nebudou. A protože jde o zavedenou značku a jednu z papírově nejsilnějších, tak si proti tomu může Legendary Pic. stavět na hlavu, ale nic s tím nenadělaj.
        • Tož snad se z toho nestane závod kdo to dřív nějak ukuchtí... to ať si s tim blizzard raději klidně hraje o pár měsíců dýl. Star Wars pod rukama disney bych eště chápal, ale pro blizzard a fantasy velkofilm je to dost šibeniční termín.

          Rozpočet eště neřikali ani na jedno co?
          • nekromant33
            U warcraftu se v době oznámení mluvilo o 100 milionech. Jak s tím zacloumala ta dlouhá předprodukce a výsledek scénáře těžko říct.
    • x_ander
      No asi takhle..názor na poslední (resp. prostřední) Star Wars trilogii ti nikdo nebere (hodně lidí ji bere dost negativně), ale komerčně budou nové Star Wars totální trhák, i kdyby cokoliv. Proto je pro každý jiný film (Warcraft nevyjímaje) naprostá komerční sebevražda mít premiéru ve stejný den....
      • Tak potom nechápu tu negativní reakci. Když jsem byl malí a koukal jsem na epizodu 4 tak to bylo naprostá bomba a hltal jsem každé slovo, ale na ty nové první 3 díly se prostě koukat nedá. Jo něco tam se vysvětluje, ale ty vysvětlivky proč Dark vader je takovej a makovej se vešlo do minuty a celí film se protlachá.
        • x_ander
          Opakuju, že názor na druhou trilogii ti neberu, to je tvoje věc. Reagoval jsem na to, že ve Star Wars nevidíš pro Warcraft konkurenci. Což je blbost. Ať už nové Star Wars dopadnou jak chtějí, tak komerčně to bude trhák a žádný film podobného zaměření (tzn. epický fantasy/sci-fi velkofilm) si netroufne dát premiéru na stejný den, protože by vedle Star Wars finančně propadl (nebo by minimálně zdaleka neuspěl tak, jako když kolem sebe žádnou konkurenci mít nebude). Z komerčního hlediska je Star Wars konkurent nejtvrdšího kalibru, to je jak s nějakým filmem jít proti věcem typu Harry Potter, Hobbit, Avatar atp...
        • deridon
          souhlasím s tím, že ep 4/5/6 byly v tomhle tajemné a vlastně to člověk neřešil, kdo co proč.. The Force byla jedna velká záhada a též to nikdo neřešil, prostě to bylo.. rekvizity a všechno okolo, né jen zelené pozadí.. a někde jsem četl, že Lucas nebyl pomalu ani na place s herci, ale mluvil k nim, přes mikrofon odněkud ze studia či co.. politika mi nevadila, byl jsem rád, že tam byl jiný pohled na to univerzum v těchto ohledech a tim, jaký nastal vlastně převrat pro celou galaxii.. jsem rád, že nové díly bude režírovat Abrams, i když jsem byl ze začátku skeptický, ale sám řekl, že pujde ve stopách starších dílů a to nejen filmově, ale i technicky, rekvizity, kamera.. a píše scenař s člověkem, který napsal ep 5 (můj oblíbený díl) a 6.. takže si Lucas může trhnout a věřim jim :)
          • Mno počkám si na recenze a pak se uvidí, ale jinak s tebou souhlasím. Jen po posledních dílech nejsem až tak nadšený z nového přírůstku.
        • Jen pro představu na CSFD má epizoda 1 59 procent a epizoda 4 88 procent. Kde udělali soudruzi chybu?
          • No Epizoda I má 79, spíš máš na mysli Klonové Války, tu kreslenou variantu, která se nepovedla. Ta má 59.
            Jinak hodnocení SW dle filmových webů je úplně v pohodě
            • JJ řídím se hodnocením i recenzí a můžu říct, že jsem ještě nebyl zklamán
          • nekromant33
            *79%, chyba je v tom, že Nová Naděje zklasičtěla, ale jakkoliv mám SW rád, tak prostě vidím, že Lucas není dobrej ani scénárista, ani režisér. A ke 1čce jsem možná shovívavější, protože v době premiéry sem byl ještě děcko, takže mě třeba jar jar nevadil. Já už to teď beru prostě jako celou ságu a rád se při nějakým maratonu na ně podívám.

            Ale dost OT - hlavní je, že ať už si o SW myslí kdo chce co chce, je to jedna z nejsilnějších značek a nasadit proti ní "debutanta" (herní základna jako publikum se obecně strašně přeceňuje) je minimálně o hubu, o to víc když je to ve stejnej den.
            • x_ander
              host: A to je zase to, o čem mluvím. Fantasy a sci-fi jsou dva žánry pro tebe, pro mě i pro další hromadu lidí, kteří se o tyto žánry zajímají. Pro tu průměrnou americkou rodinu je úplně jedno, jestli ve filmu běhají orkové nebo droidi, pro ně to je jedno a to samé. Taky se mi to nelíbí a nechápu, jak ti lidi můžou fungovat, ale je to tak :)

              A jen tak pod čarou, už léta se ozývají docela silné názory, že SW je spíš fantasy než sci-fi:) Btw. sám Lucas kdysi řekl, že když vymýšlel SW, tak měl vymyšlené postavy, kostru děje a celkově ty základní kameny, ale až teprve pak se rozhodoval, jestli to bude sci-fi, fantasy nebo třeba western.
            • Re: X Ander
              Naprosto s tebou souhlasím. Ale fantasy a scifi jsou dva žánry. Sám inklinuji ke scfi, ale raději půjdu na Hobbita než na StarWars ( no na ten SW spíš nepůjdu vůbec :) )
            • MrSanta
              x_ander: Přesně. Navíc u dalších epizod Star Wars se dá očekávat, že tam vyrazí i prarodiče *1*.
              Doufám, že nezmrší ani jedno, rád si vyrazím na oba filmy. Ale Star Wars jasně vedou. Tomu se nic nevyrovná. Jsme moc rád, že se mi podařilo stihnout aspoň tu IV. epizodu tehdá těsně po revoluci v kině. A že pak V. a VI. epizoda šla rovnou na video neodpoustím distributorovi nikdy *15*
            • x_ander
              host: O tom, jestli je film úspěšný nebo ne, se rozhoduje zpravidla o prvním víkendu promítání v USA (možná to zní blbě, ale je to tak). A ne, spousta lidí nepůjde na dva filmy. To půjdou jenom fandové, a ti to neutáhnou. Tím spíš, že Warcraft je hodně divoká karta a může to (komerčně) skončit výborně a nebo taky totálně v pytli. Já chápu tvůj pohled, jako pohled člověka, který má nějaký názor na SW i na Warcraft, jednoho či druhého můžeš být i fanoušek. Mám to tak i já, proto každopádně půjdu do kina na oba filmy.

              Ale průměrná americká rodina (tzn. typická cílovka dle PG-13) uvažuje jinak - ta se prostě sbalí, vyrazí do kina, koupí hromadu popcornu a na co myslíš že půjdou? Na "neznámé" fantasy, které z té rodiny zná tak maximálně jeden synáček, který strávil pár stovek hodin ve Wow, nebo na zajetou sci-fi ságu, kterou znají všichni? A oni se nerozhodujou podle nějaké kvality filmu dle recenzí, oni se rozhodujou podle plakátu (v lepším případě podle traileru). A garantuju ti, že další víkend nepůjde celá tahle rodinka do kina znovu, aby si po SW dali i ten Warcraft, to už tam půjde jen ten synek, jakožto fanoušek. A samotní fanoušci drahý vekofilm nezaplatí.
            • MrSanta
              host: Problém bude asi v tom, že kinaři ti Star Wars pustí skoro ve všech sálech a časech a Warcraft se bude krčit tak v jednom sále 2 x za den. A to ti moc zisků neudělá. Minimálně musí být od sebe aspoň týden, aby se to trochu uklidnilo. V případě Star Wars spíš ten měsíc.
            • Myslíš že by lidi nešli na dva filmy? Možná ne v jeden den ale v jednom měsíci v tom nevidím problém. Chodím do kina když jsou kvalitní kousky i 4x do měsíce nevidím v tom problém. No a když není žádná úroda tek nejdu i půl roku. Každopádně díky za reakci, že si se obtěžoval napsat pár řádek a ne jenom minuska.
              Díky všem co přispěli do diskuse a zdělili svůj názor.
          • Jack1947
            Orientovat se dle Csfd, kde vetsina "kousku" je silne nadhodnocena, neni uplne nejlepsi priklad.
    • Viděl si vůbec tu trilogii? :)
      • No bohužel jo :/
      • pro starwars fanboys
        http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/star-wars-episode-1-the-phantom-menace/
        http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/star-wars-episode-ii-attack-of-the-clones/
        http://redlettermedia.com/plinkett/star-wars/star-wars-episode-iii-revenge-of-the-sith/
        • nekromant33
          http://themetapicture.com/media/funny-gif-Conan-O-Brien-clapping.gif
          tak tu máme dva dogmatické názory a mezi tím lidi který to nezajímá, jako u všeho, ale asi si to musel říct
  • Osobně mě pobavilo, že "Po stránce kostýmů a triků by měl film připomínat něco mezi Avatarem a Game of Thrones" - to mi trochu přijde jako by řekli, že příběh bude něco mezi Teletubbies a Saving Private Ryan:) Ale zřejmě mluví jen o tom, kolik v tom bude peněz, ne o podobě.
    • jindra.veliky
      Porovnej si rozpočet Avatara a Game od Thrones a dojde ti, ze to tak určitě nemysleli
    • Myslím že spíš měli na mysli použití CGI a triků. Jakože tam bude dost věcí dělaná pomocí PC(viz avatar) ale že tam bude i syrová filmařina(viz game of thrones)
      • pak nechapu proc se vymlouvaji ze zbrane nebudou stejne jak ve hre ze by to herci neunesly CGI zbar sned neni moc tezka :) ostatne melo to byt cele CGI to by byla bomba
        • Myslím že to je právě to co chtěli říct, že zbraně například budou ve stylu GoT, osobně sem taky radši, ať dělaj přírodu a města pomocí CGI ale souboje o postavy ať dělaj pěkně postaru, takhle to dělali i u pána prstenů a jak tam skřeti vypadali parádně...
    • Jack1947
      Ano, rozpocet jen to spatne napsali. *3*
      • nekromant33
        ne
        "Avatar meets Game of Thrones as far as complexity of visual effects with live action, advanced special effects, and motion capture on set."
  • x_ander
    Takhle by se k tomu mělo přistupovat - režii hodit člověku, který umí točit a hlavně to je fanoušek předlohy, dát si na čas a všechno připravit a hlavně to nepředhodit filmovému studiu jen tak bez ničeho, nějakým hlavounům, kteří tomu nerozumí. Já doufám, že to vyjde a z Warcraftu se vyklube dobrý film, který i vydělá. Mám takový pocit, že pokud nevyjde tohle, tak je s adaptacemi her úplný šlus.
    • Jack1947
      Coz se ve 150% pripadu bohuzel deje, takze v tomhle ted vlastne vidim taky jedine plus... i prestoze nema tolik zkusenosti s tocenim filmu... lepsi on, nez nejaky nerozumny d-bil...
      Uwe boll a jiny by to zkazily, (nedostali by stejne prava).
      • x_ander
        Že Duncan Jones nemá tolik zkušeností, to bych úplně netvrdil. Sice zatím nenatočil žádný velký trikový velkofilm, ale jak Moon, tak Source code jsou režijně perfektně zvládnuté. A upřímně, myslím, že tohle je zlatá střední cesta - dát to režisérovi, který má něco za sebou, ale není to žádná odnikud vytažená nula, která bude skákat, jak si studio píská, na druhou stranu to není žádné velké jméno alá Cameron nebo Jackson, kteří by to možná od originálu odtáhli někam úplně jinam. Hlavní je, že je fanoušek hry, což udělá hodně, oproti komukoliv, kdo by hru neznal. Papírově má filmový Warcraft nelepší možné předpoklady a znovu musím opakovat - jestli se toto posere, tak už herním adaptacím nepomůže ani svěcená....

        Btw. Uweho Bolla bych radši nezmiňoval, to je filmový terorista...
        • Nechcem ti kaziť ilúzie, ale D. Jones je práve tá zmieňovaná nula vytažená odnikud. A týmto nechcem uraziť jeho režisérske schopnosti, naopak jeho filmy sa mi páčia. Moon je podľa mňa jeden z najzaujímavejších sci-fi za posledných pár rokov, kvalitou lepší než mnohé štúdiove filmy s multi-miliónovými rozpočtami.
          Problém je, ale to, že on je viac menej nezávislý režisér. Toto bude jeho prvý veľký projekt a štúdio nezverí toľko miliónov len tak niekomu. Takže, samozrejme, že mu budú do toho hovoriť a budú mať posledné slovo.
          Osobne, ako niekto, koho filmová produkcia zaujíma, pochybujem, že existuje viac ako len hŕstka režisérov, ktorí majú voľnú ruku v produkcii. Medzi túto hŕstku patrí napr. Spielberg - War Horse je toho dôkazom, Scorsese a možno ešte zopár ďaľších. Dokonca ani Abrams podľa mňa nemá úplne voľnú ruku.
          • x_ander
            Jenže je volná ruka a volná ruka. Jones samozřejmě není režisér, který by si mohl dělat co chce, a máš pravdu, že takových režisérů je jen pár. Ale ta "nula" to taky není, to by nevytáhli Jonese, ale nýmanda, který ma za sebou jen pár reklam nebo videoklipů (ten by byl levnější a vůbec by se studiovým požadavkům nevzpíral). Kromě toho zrovna u Warcraftu to vypadá, že to nebude klasické "zlé studio si dupne a celý film posere" právě proto, že za tím vším stojí Blizzard, který si to hlídá.

            Každopádně to, co já beru za nejdůležitější je, že Jones je fanoušek her, proto to dokáže natočit s citem a tak, aby fanoušci byli spokojeni. A aby se to prodalo i hromadě lidí mimo fanoušků, na to stačí místy dostatečně akční a eye-candy pojetí (aby bylo co ukazovat v trailerech - velké bitvy, nabušené hrdiny atp.) a to Warcraft jako takový splňuje (a nestane se tak, že si tam studio protlačí něco, co se k dané látce nehodí). V kombinaci s vlivem Blizzardu, který určitě taky nechce, aby se to celé od předlohy moc oddálilo, strach nemám.

            Ale to jsou pořád jen předpoklady, které se pustily na veřejnost. Jak dopadne film samotný, to je ve hvězdách, ale podmínky lepší mít ani nemůže.
      • vlastik.plaminek
        Uwemu už došlo nacistické zlato a nemá za co točit *1*
        • Jack1947
          At toci, uz to vypada ze umoudrel, Njn starim taky ubyva energie cokoli tezsiho natacet a za tu posramocenou reputaci (nejen) jeho, by ted mel vyrovnat skore. *4* Pokud nespadne opet do cecek.
  • Vy ste cvoci jako byste neznali Blizzard, vzdycky na necem delaji cca 10 let ale pak to bude stat za to. Navic mam silny tuseni, ze tohle nastartuje celou serii warcraft sveta ja osobne bych zase rad videl pribeh Arthase :D
    • Arthase odkrouhli ve WoWku, pochybuju, že se k němu budou vracet. Pokud teda zase nedojde k nějakému příhodnému zmrtvýchvstání jako v případě Cenaria a jiných, nebo k cestování v čase jako v chystaném WoW datáči.
      Jakmile dodělají SCII tak by měli konečně začít s WarCraft IV.
      • jo sice je mrtvej ale v clanku pisou ze film bude o setkani hordy s alianci z toho dedukuju ze to bude jako warcraft 1 tim padem jestli budou tocit dalsi filmy se k tomu urcite musi dostat
      • To že ho odkrouhli ve WoW neznamená že nemůže bejt ve filmu...
    • v prípade filmu, ale nebudú mať šancu opraviť to datadiskom :D
  • calwin
    ostávam chladným... ma to byť ako obyčajný pokus o hype? :/ už len to pegi hodnotenie má nejakú výpovednú hodnotu
    • když už se tu řeší rating, to by mě zajímalo, kolik dostal starej Barbar Connan.
      • nekromant33
        podle boxofficemojo Barbar Conan Rko, Ničitel Conan PG13
    • nekromant33
      A ty jsi snad u filmu, který je založený na herní sérii, která ve své historii nešla přes rating 12+, čekal Rko? A hype můj naivní příteli, ten teprve začne.
      • ľudia to, že to má pg-13 ešte nič neznamená. Temný rytier mal pg-13 a zrovna pochybujem, že sa nato môže pozerať malé detsko. Pán prsteňov sa tiež nepíšil Rkom, takže som kľudný a očakávam, že to nezvorajú.
        • nekromant33
          Přesně to říkám, pochopil bych s rezervami paniku lidí, pokud by šlo o remake/pokračování/adaptaci něčeho, co BYLO Rko, ne adaptaci série která měla maximálně 12+ hodnocení (nevím jestli strategie neměli i míň). Jinak v americkým PG13 hodnocení si můžou vzhledem k tomu, že je to fantasy, dovolit docela dost, dokud tam není někdo nahej. Prostě mě neleze do hlavy to očekávání, jaký od toho lidi podle diskuze měli.
  • Corvus
    No, mají pěkně nakročeno! Tak by měla vypadat každá adaptace. Péče!
  • na co film, raději si znovu zahraju Warcraft III a Frozen throne...jen kdyby to udělali v grafice StarCraftu II
  • pg13 je fakt malo, meli jit do R
    • jj a pak ti přijde divně to pak spojovat se Spartakem což pro 13+ rozhodně není.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit