Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gonzi
    Děj je dementní, vše co je v recenzi je v zásadě pravda. Vadí to ale? Asi tak moc jako u RAIDu, Ninja 2, nebo třeba Getawaye. Auta totiž zabírají minimálně 60% stopáže. A jsou točené někým, kdo rozumí jejich atraktivnosti, takže motory správně řvou, pneu správně kvílí, ve filmu se opravdu řídí a třeba scéna se "zajížděním" mustanga na okruhu umí petrolheadovi naprosto v pohodě nahodit husí kůži, protože hrdina zrychluje vstříc zatáčce, u ní podřazuje, brzdí, vybírá ji s mírným přetočením které srovná... prostě asi takový auto fetýž (to slovo sem správně napsat nejde) jako je black hawk down vojenský fetýž. Navíc je to (asi) jediný film, kde když se hrdina motá v provozu, tak mu to člověk věří, protože jej někdo naviguje do "těch správných" pruhů na dálnici, zatáček atd.
    Tato recenze ovšem hodnotí u výplachového filmu narvaného scénama s auty jen postavy/herce/děj/logické lapsy, takže 3/10 jsou objektivní pro tak 40% filmu a pokud na to někdo chce jít kvůli autům, tak ji může vesele ignorovat.

    O to smutnější ale je, že tenhle pohled filmového kritika z moviezone (a jako takový jsem ochotný jej respektovat) je i na games.cz či na (sračkoidním) ifaster.cz... Obojí jsou přitom weby pro specifické komunity a tedy bych čekal že na games to bude psát zažraný pařan nýdů a řešit rozdíly mezi hrou a filmem, zatímco na ifaster pro změnu petrolhead řešící použité auta, reálnost zvuků atd).

    Poznámka pod čarou: Jsou lidi, kteří lidem jako "jiný film o autech" doporučují třeba Rush... Rush není film o autech, ale o dvou rivalech (kteří klidně mohli dělat balet). Scén s auty je tam dohromady asi 6 minut v celém filmu, je to tedy ÚPLNĚ JINÝ ŠÁLEK ČAJE a pokud na to někdo půjde kvůli autům jako takovým, tak může dost dobře být zklamán, byť je ten film jinak velmi dobré DRAMA ZE ZÁVODNÍHO PROSTŘEDÍ.
    • to víš, tu recenzi psal nejaky traged, co pláče na špatnem hrobe. asi od toho čekal černobíej shindleruv seznam nebo co
      • MickeyMutant
        Schindlerův seznam těžko, ale možná něco jako F&F. F&F série má buďto lidi, co maj velký svaly, nebo jsou aspoň schopný pro slávu značky zhynout strašnou smrtí v plamenech. Co má Need for Speed? Půlmetrákovýho drsňáka, kterýmu by polstrování i té nejluxusnější káry po dvouletém pobytu v lochu nebylo dost měkké, kdyby nebyl tak vošklivej.
    • MickeyMutant
      "...bych čekal že na games to bude psát zažraný pařan nýdů a řešit rozdíly mezi hrou a filmem."

      Hlavní rozdíl mezi hrou a filmem je ten, že ve filmu kamera občas vyleze z auta, což je chyba.
  • JohnyTheZik
    Co je ovsem zajimavy, je fakt, ze kritici ten film neskutecne strhali, zatimco lidi se celkem bavej. Je to pochopitelny - na tomhle filmu bych nasel skutecne hromadu veci, kterym bych se mohl vysmat a ktery nedavaly smysl - logicky zapletka, tezkost nekterejch hercu apod. (zavod o auta, kde velice pravdepodobne nikdo nedojede :D), ale na druhou stranu kdo jde do kina na NFS a ceka neco vic, nezlobte se na me, ale to je fakt velka hloupost. To pak opravdu netusim, co je horsi.

    Nechci se opirat o csfd, imdb nebo metacritic (aprox. 70%), ale vskutku nejsem jedinej, kdo se u filmu dokazal celkem slusne bavit. Je to vpodstate jeden velkej road trip a kdo chce videt Rychle a Zbesile, ale pozor! s AUTAMA (F&F serii miluju, ale uz to se zavodenim nema nic spolecnyho), tak se mu tenhle film bude libit. Dobre se na to kouka, ten Cech, co pomahal s vyberem lokaci, vedel, co dela, triky bez CGI jsou dneska skoro neuveritelny, no a auta - Agera, Elemento, P1, Veyron, Mustang,.. jsou nadherny, o tom zadna.

    Tahle snaha bejt prehnane kritickej se dala cekat, myslim, ze nikoho nemuze prekvapit, jak na tenhle film lidi nadavaj, ale co uz. Me hrozne zklamalo to, ze ve filmu (ani treba na konci) nezahralo Need for speed nebo Get low :D..

    Videno v Usti n.L. - 3D s titulkama.
  • clanek jeden velky hate to si strcte do zadele tragedi
  • Pokud chcete zkouknout opravdu kvalitni filmy tak: Grand Prix, Le Mans. Oba maji vic nez 4 krizky na krku, ale rekl bych ze dodnes nebyly prekonany. Zadne umele efekty, ale vsechno opravdove zabery, opravdovy zvuk a zadna zbytecna omacka okolo. Rivalove (Rush) se sice daji, ale na muj vkus je tam malo zavodeni a moc CGI...
    • Le Mans je pecka, té nemohu nic vytknout. Grand Prix mě ale zdaleka tolik nebavilo - závodní scény jsou tam sice excelentní (snad i lepší než v Le Mans), ale příběhová linie je taková utahaná a nepříliš zajímavá. Po technické stránce je to ale dechberoucí záležitost i 50 let (!!!!) od vzniku. Frankenheimer byl prostě jen jeden a já čekám, kdy se objeví nějaký jeho nástupce, který by měl koule vše točit bez triků - ať už jde o honičky (Francouzská spojka, Ronin), závody (Grand Prix) nebo vykolejení vlaku (The Train).
      • S tim Grand Prix mas pravdu, ze tam je ten dej az moc roztahany a zbytecne odtahuje pozornost od zavodeni, ale tak se holt v te dobe tocily filmy. Je opravdu neuveritelne, ze ten filmy je stary pres !50! let, ale technickym zpracovanim se mu snad zadny film krom Le Mans nevyrovnal doposud.
        To jsou same graficke efekty, rozmazane barvicky, zbesile strihy, ale dohromady to stoji za nic. Vzyt jen ta prvni scena kde zejedou cely okruh v Monacu je absolutne kulervouci. Prave proto jsem vzhlizel k Rivalu s takovym ocekavanim a doufal v nastupce, ale popravde jsem byl mirne zklaman, hlavne temi osekanymi zavodnimi scenami :(
    • OMG, zajimalo by me, co za analfabata mi dalo minus a za co.
      • Ono totiž stačí, aby člověk napsal jakoukoliv kritiku směrem na Rivaly a nebo aby jen řekl, že to není úplně nejlepší a už by ho chtěl dav lynčovat. Rivalové jsou fajn, ale mohli být klidně ještě 50x lepší, ten film má obrovské rezervy naprosto ve všem.
      • Právě jsem ti ho srovnal, protože oba filmy jsou skvělé.
  • trailer se mi hodne libi a i posledni dily nfs byli docela solidni hry. a kdyby odstranili podvadeni souperu a policie a dodali tam neco ve smyslu že pri čelnim narazu v max rychlosti se zabijete, byla by to u mne hra za 10/10.
  • science biatch !
  • Čert to vem, až někdo natočí něco opravdu kvalitního, dozvíme se o tom (ikdyby jen po šuškandě). Zatím si na Need For Speed zajdu, čistě z recese, na konci hodně těžkého pracovního týdne *1* *1* *1*
  • je to prostě blbost
  • http://www.imdb.com/title/tt2369135/
  • Mnohem lepší než rychle a zběsile....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit