Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Reeki

    Oni bohužel pro nás, žijí už jen ze své značky a spousta hráčů jim pořád věří a koupí vše co vydají, pak to dopadne jako u D4. Je třeba si uvědomit že blizzard dnes a před 10 lety jsou úplně jiné firmy. 

    • Tohle ale muzes nejspis rict o kazde vetsi herni spolecnosti

    • Jevo83

      More like pred 20ti....

  • Ricmont

    Bobby bude mít bonusy. Kolik pak si asi letos nadělí.

  • Thanquol

    by mě zajímalo kdo je těch 7 zdejších lowcostu co říkali jakej to bude propadák. smál bych se ale je to k pláči ta komunita remcalu tady.

    • twicer

      A ve výsledku děláš to samé. :)

  • A ted se stane presne to co se v korporatech deje. Vsichni se utvrdi v tom, ze nastolena cesta je spravna a priste se po ni vydaji znova.

    • Touhle cestou jdou už x let. To jen pokaždé, když něčím dodrbou další lidi, tak je to takovej světového objev, že Blizzard jde už jen po penězích a na hráčích mu nezáleží. Taky proč by mělo, D4 jasně ukazuje, že stačí značka a prodají hru za 70 euro s mikrotransakcema a ještě dostanou pochvalu. 

    • medveddd

      A není?

      Hru jsem nehrál a jako nefanoušek série bych sám nebyl schopen spravedlivě ji ohodnotit, ale na Metacriticu má aktuálně 86 (na PS 88, na XSX 91).

      • Bohuzel neni. Blizz ma byt Ferrari, ale ty dostanes Dacii. Jako jezdit se s tim da, ale to je tak vsechno. Firma, ktera ma obrovske zkusenosti s vyvojem her neni schopna dodat po ,,10 letech vyvoje,, vyladeny produkt. Navic ARPG zanr, ktery nevyzaduje zadne objevne nove vynalezy, staci aby pouzili to k cemu se za ty roky dopracovali u predchozich dilu.

        To ze chybi content se da pochopit, ze si setri material na sezony, i kdyz i to je podle me spatne. Ale aby meli uplne rozhozenou itemizaci, skilly, kde jich spousta nefunguje, nebo funguji spatne, naprosto nevyladene postavy....a co je nejhorsi...misto aby to postupem casu podle feedbacku od zkusenych hracu opravili, tak to jeste vic zku..li....

        • twicer

          U tohodle je trošku problém, že ikdyž firma má obecně obrovské zkušenosti s vývojem, tak tu inteligenci tvořili lidé kteří si své know-how odnesli sebou o dům dál.

          PS: Nemyslím si, že reálně, ta hra byla ve vývoji víc než 5let.

      • A to 2,8 od lidí raději zmiňovat nebudeme co? Ona ta hra při vydání byla solidní, ale časem se ukázalo, že nemá jak hráče udržet. Proto ten fail patch, kterej hru tak o třetinu zpomaluje. Je to lehčí, než vydat nějaký obsah. Samozřejmě všechny recenze jsou před tímhle failem, takže skóre tebou zmíněné je irelevantní. Hlavně když je to jak by si Blizzard přál live servis hra. 

        • lito

          UserScore každý vytáhne, když se mu to hodí. UserScore na MT byla vždy neobjektivní klikačka fanboyů. Tam ti to mezi sebou vyřizují fanboys Nintenda a PS, PS a Xboxu, PC a obecně konzolí. Dále tam probíhá hromadné snižovaní v rámci určitých eventů, co si vzpomenu z poslední doby tak to, že Elden Ring vyhrál masivně GOTY nad Ragnarokem, což neunesli Sony Boys. Dále pak jakákoliv woke zmínka. Člověk by řekl, že takový Resi 4 nemůže mít žádný problém, no opak lávky, taky tam proběhlo masivní naklikávaní. Pos*aná ekonomika v Gran Turismo? Ok, pos*ali, jenže to opravili, kdo vrátí pak všechny ty nuly? Nevydání hry v Rusko opět klikačka dolů etc. etc. etc.

          Tak mi tu nechtěj argumentovat usec score u Diabla IV.


          PS. Diablo IV jsem nehrál a ani neplánuji, jen pro případ, že by mě někdo nazval fanboyem Diabla.

          • Nehraješ D4 a očividně nesleduješ dění okolo Blizzardu celkové, takže tobě neargumentuji ničím, protože onen argument není směřován tobě. Pokud se má brát v potaz hodnocení liveservis hry od recenzentů na počátku jejího života, tak se má brát v potaz i to od lidí. Obě mají dost podobnou váhu. Nulovou. 

        • Veskoslav

          Zaprvé Metacritic smazal desítky recenzí, co si stěžovali, že polovina recenzí je od trolů s jedním hodnocením a vytvořených v den vydání hry. A zadruhé, kolik těch s 0, co to naflákají na všechny platformy, to už ani nemá cenu zmiňovat. Ale to se ti taky nějak nehodí, což?:)

          • Do čeho přesně se mi to nehodí? Jako vím z dob minulých, že s tebou se nemá cenu vůbec začít bavit, ale asi mi uniká pointa? Jako že je D4 skvělá hra, protože to ukazují recenze i když reakce hráčů doslova po celém internetu říkají něco jiného? Poukázáno na metacritic jsem tam dal jen proto, že je hned vedle toho co bylo použito jako argument, jak super hra to je a momentálně přesně reflektuje náladu hráčů one hry. Takže díky za názor, určitě tvá potřeba se vyjádřit ke všemu je chvályhodná, ale trochu zbytečná. 😘

        • medveddd

          Jak říkám, tu hru nijak dopodrobna nesleduju, proto se ptám. Hodnocení hráčů beru po hrách jako TLOU2 hodně s rezervou.

          Takže problém je v tom, že Blizz hru zpětně rozbil?

          • Vydal hru bez endgame obsahu. Místo dodání nového obsahu, tak ten momentální zpomalil nerfnutim všeho. Což ve výsledku pro Blizzard znamená že může vydávat méně obsahu a pro lidi ...menší zábavu a nikomu, doslova nikomu se tohle nelíbí. Několik let mi připadá Blizzard, že dělá vše pro to aby se zabil. Ale i přes to, že si lidi stále ztěžují, tak si jejich parodie na kdysi slavné značky stále kupují. Hodnocení od hráčů je zde na místě. Hra stojí 70 euro, má mikrotransakce, season passy a ještě první velký patch mění hru, aby hra potřebovala co nejméně nového obsahu. Je dobře, že jim to lidi dají sežrat. Smůla, že už si tu hru nakoupilo zase tolik lidí. Já to měl v plánu, ale co předváděli letos, tak už jsem nad něma zlomil hůl a to jsem byl jeden z mála co obhajoval D: Immortal a nehejtil ho před vydáním.  Nejsem ale blázen, abych jim za tohle odevzdal 70e...

            • twicer

              Nevím no, ve výsledku bych řekl, že to není v horším stavu než jaký byl stav D3. Blizzard je takový jaký je, už pěkných pár let, diablo 4 nepřišlo s ničím co by bylo hůl lámající a na jejich poměry nezvyklé.

              Už před 10lety blizzard silně zasahoval do svých her i po vydání a rozhodoval otom co bude zábava a co už ne.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                To, že Blizzard se tak chová už delší dobu, neznamená, že to je správné chování.

                Třeba u WoWka se ty zásahy daly pochopit, protože tam byla dlouhá životnost hry po desítku let. Ale překopávat něco hned po vydání, i když to dobře funguje, je dost otravné.

              • Reakce na příspěvek:

                No D3 nebyl zábavný od vydání, tam každý věděl do čeho jde. Aukce byla fail a taky jim to dali lidi sežrat. D3 se zvedla až s rozšířením, to je fakt. Ale stále to mělo normální cenovku, nemělo to mikro transakce, season passy a dopředu ohlášený 2 přídavky. Naopak se snažili opravit to co zřejmě nefunguje, třeba aby tě bílá ta moucha ve 2. aktu neoneshotovala aniž bys ji vubec viděl, protože byla offscreen a nesmrtelneho Wizarda, kterej bez jakekoliv snahy byl prostě nesmrtelnej. Tady je první patch příprava na to, že mohou vydávat v budoucnosti méně obsahu, protože je hra pomalejší a vydrží to smutné nic lidem déle. :D Hlavně že lidi od bety chtějí více místa v bednách a stash na gemy. Takovou banalitu jsem čekal že přidají ve druhém kole te bety a není to tam dodnes. JAk složité muže byt zvednutí slotu v bedně a přidání jednoho tabu v inventáři? Však to je práce tak na den pro 2 lidi... Tohle už není prostě pokus omyl a zkoušení věcí, ale plivnutí do xichtu všem co si to koupili. A vím, že to není první fail, tak diky za těch 10 předtím co letos zatím předvedli. Ušetřilo mi to ...70e. Bohužel jsem fanda Blizzardu od Warcraft 2 a tak sleduji, jak to kdysi něco znamenající jméno  po odchodu všech starých členů znásilňují. A někteří jim za to tleskají a děkují...u jakékoliv jiné společnosti bych se pousmál a neřešil, ale s hrama od Blizzardu jsem vyrůstal a hltal vše od nich...

                • twicer

                  Reakce na příspěvek:

                  Větší truhla tam není proto, aby hráče donutili hrát další postavu v Sezóně, což se zase vracím ktomu kdy blizzard rozhoduje jak to budeš hrát. 

                  Je smutný pohled na zatím nevyužitý potenciál, ale za sebe teda nemůžu říct že bych se u D4 nebavil. Za 70e jsem si užil 250 hodin zábavy, teď to můžu nechat u ledu a vrátit se za pár měsíců na nášup, jen to hold nebude hra kterou budu hrát tisíce hodin.

                  Věci se mění a Blizzard není vyjímkou, už to není ta nejlepší jahodová zmrzlina široko daleko, ale furt je to dobrá jahodová zmrzlina. :)

                  • TheSuffering

                    Reakce na příspěvek:

                    Větší truhly tam nejsou údajně proto, že by to způsobovalo technické problémy. Díky jejich hloupé snaze udělat z toho poloviční MMO se totiž pokaždé, když potkáte ve hře nějakého hráče, načítá jeho kompletní profil včetně inventáře, obsahu jeho truhel atd. Někde to vysvětlovali během svého streamu. Naprosto skvělý design...

                    • twicer

                      Reakce na příspěvek:

                      Jo, taky jsem to slyšel, ale přijde mi to na hlavu postavené, když se reálně do cizí truhly podívat nemůžeš. 

                      A ikdyž jsem zkoušel 3rd party armory, která tahá data které nejsou ve hře dostupné, tak tam po truhle nejsou ani památky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit