Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Football Manager - Czech & Slovak Steam komunita této série
    http://steamcommunity.com/groups/FMCZSK
  • Mimo téma: je nějaká šance, že se objeví recenze na Franchise Hockey Manager? Myslím si, že ten úzký okruh lidiček si to za tu mravenčí práci zaslouží. Není to tak rozsáhle jako FM, ale reakce jsou velmi pozitivní. A pořizovací cena není přemrštěná. Díky. Možná se dokopu ke čtenářské :)
  • Jsem z doposud odhaleny zmen ponekud rozpacity, uz delsi dobu na me FM pusobi, ze kazdy dalsi rok prijde hrstka zmen, ktere vsak mohly a mely prijit najednou uz driv, pripadne jejich drobne upravy se vydavaji za novinky. Ale ze me to vubec u sportovnich her respektive zajetych serii prekvapuje, velka invence je u nich malokdy videt. A samozrejme, stale je to v jadru manazer, ktery se bude tezko radikalne menit. Ale kdyz ono tech tech opravdu velikych pridavku je tak malo...

Abych ale nebyl jen negativni, jsem velice zvedavy - bez jakekoliv ironie - na novou taktiku. Tedy ona vlastne neni nova, je to stale ta stejna, ale tentokrat uz pevne narysovana s pevne danymi kombinacemi tactics wizardu. Mimochodem presne v duchu prvniho odstavce - herni mechanismy budou zcela stejne jako doposud, jen tentokrat omezene (zadne slidery...) funkcnimi a otestovanymi prvky. Ztrata slideru a detailnich nastaveni je sice na prvni pohled smutna, ale pokud bude vysledkem funkcni (ja nechci rict "streamlined", to ma osklive konotace) hra, bude to krok spravnym smerem. Jen tedy skoda, ze pouhy krok a ne skutecne dojeti do destinace bohate a komplexni hratelnosti.

Bohuzel ani tohle opatrne nadseni nezmirni to celkove zklamani z te stagnace a preziraveho pristupu SI. Vetsina jejich rozhodnuti na me pusobi tak nejak rozpolcene. Nafukuji databazi a nastaveni jednotlivych zemi, ale stejne je vysoustruhovana pro kratkou casual hru v top lize. Delaji sportovni simulaci koucingu, ale omezuji volnost v nastaveni. Delaji narocnou hru, ale chteji oslovit co nejvic hracu.
    • dario.marques.798
      Nezbývá mi než souhlasit. Ve hře se každoročně mění grafika, menu, "tučnost" písma, barvy a další zbytečnosti, které bych preferoval, aby zůstávaly stejné. Na druhou stranu, ač FMko prostě miluju, uznávám, že je zde pár dost zásadních "systémových" problémů, které přetrvávají rok od roku.

Asi nejvíc mi vadí přestupy, které prostě nefungují, jak ve skutečnosti. Z naší ligy odchází hráči prakticky pouze v juniorském věku, po několika sezonách se tak dočkám vždy toho, že celý naše U21 je složena z krajánků - hloupost. Další příklad - Chelsea neměla pořádného útočníka, peněz habaděj, u mě byl borec, kterej každoročně dával 30 golů a stejně ho nikdo nechtěl (ani CHelsea, když jsem ho ze zvědavosti umístil na trh). Nebo další příklad s financema - vidíme, že i průměrné kluby si mohou dovolit utratit celkem velké částky za hráče (Darida, Kadlec), nicméně ve FMku, když jsem se díval, jak jsou na tom finančně německé kluby po několika sezonách, tak v Bundeslize byly jen 3!!! kluby, které měly na přestupy víc, než 0. WTF?!?!.

Jako poslední věc zmíním to, že mi vadí, že vývoj hráčů je striktně nalajnovaný a prostě se nestane, že by z ničeho nic vyletěl nějaký sedmadvacetiletý hráč, který doposavat nic moc nepředvedl, ač ve skutečnosti se to děje velice často.

Mohl bych pokračovat, ale to je takový výřez, jak říkám, systémových nedostatků, které se opakují rok co rok a které mi vadí nejvíc. Z tohoto pohledu je škoda, že v SI pracují na novém designu menu, místo aby zrealističtěli přestupy (je to jedna z mála věcí, kterou Fifa Manager zvládá lépe)
    • Mimochodem neda mi to a musim nakousnout i tema ceske lokalizace a databaze. Jsem velmi zvedavy, jestli chyby v prekladu, ktere byly nahlaseny uz nejake dva nebo tri roky dozadu, budou alespon letos opraveny. A jestli ceskou DB opet ovlada pan Grasser, clovek v minulosti zodpoveny za perlicky typu "Sevinsky je obratny a konstruktivni pravy bek" nebo "Kweuke a Krejci jsou lepsi opranci nez Jarosik".
  • Nejlepší by z mého hlediska bylo, kdyby si každý hráč mohl navolit to, co považuje v dané hře za nutné a chce, aby mu dané funkce byly zpřístupněné. Pokud využiji Classic módu, chybí mi některé funkce z původního režimu, naopak nepotřebuji některé funkce v původním režimu, které již nejsou v Classic módu. Nemusely by tak být dvě verze, jelikož by si každý vytvořil "svůj vlastní režim" podle požadavků.

Jinak vítá možnost načíst více lig.
    • Abych se přiznal, v FM 13 jsem dodnes Classic Mode nezapl a ani se na to nechystám :-D Ale asi jde o správný krok. Bohužel většina lidí si chce hrát a jen to. A ne u toho přemýšlet. Tyhle žánry to mají těžké. Alespoň to zaujme víc lidí, zároveň to nezklame ani to tvrdé jádro, kteří tu složitost mají na t hře nejradši. Kdyby si každý mohl vybrat určité funkce sám individuálně, asi by to hru ještě zatraktivnilo. S tímto názorem proto souhlasím. Těším se na další díl. Sice moc od toho nečekám, ale tuhle hru si prostě koupím. Je to moje srdcovka. Ačkoliv Segu nesnáším a dožírá mě, že se distribuce téhle série ujala právě ta ošklivá Sega.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit