Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • honcka

    Nevíte, jestli už je na to mod na skipování cutscén?

  • bodmrazu

    Nojo vypada to na presun od vyvoje hardware ke software. Usetri se hodne penez a ty exkluzivity pro sto milionu hracu proti miliarde kompatibilnich zarizeni mobil/pc lakaji. Asi nas cekaji velke zmeny v hernim prumyslu. Uvidime.

    • Velké změny nás čekají třeba i díky zajímavým technologiím jako jsou nové čipy od Applu. Ale nemyslím si, že by se Sony zbavila PS tak snadno. Už jen to dvojí vydání je u úspěšné hry velký marketingový tahák. O hře se díky tomu mluví mnohem déle a vsadím se, že v současné době budou zvýšené prodeje GoT i na PS. Ani nemusíš být výrobce konzolí, takový Rockstar to využívá už dlouho a viděli jsme to i u BG3. I když u BG3 to bylo způsobené spíš snahou nepřekrýt vydání se Starfieldem, nedodělaností PS5 verze a technickými problémy s Xbox Series.

      • danny_the_hound

        Tiež by som videl ďalšiu revolúciu ako posun k ARM-om. Tie mi prídu čo sa týka konzol oveľa výhodnejšie ako klasická x86 architektúra. Žerú menej a pri konzolách nevadí, že je celé zariadenie technologicky vlastne jeden monolit s hromadou účelových koprocesorov.  V konzole aj tak súčiastky nemeníš (s výnimkou disku). Jediný problém je, že porty medzi x86 počítačmi a ARM konzolami sa budú robiť ťažšie, ale aj tu môžme uvažovať, či klasické počítače nezačnú časom prechádzať na ARMy (alebo RISCy) tak, ako to urobil Apple. Napríklad Intel je aktuálne celkom v kely (jeho akcie majú oproti maximu polovičnú hodnotu; a to v dobe, keď technologické firmy posilňujú ako šialené), takže sa možno k nejakému radikálnemu kroku odhodlá.

  • "Na God of War ale nemá". Akorát ho tedy včera překonal. Takže má. S těmito články je dobré počkat na skončení víkendu.

  • twicer

    Rozebíral jsem to už jinde. Ze mě tímto přístupem vytáhnou méně, než kdyby ty hry zůstaly exluzivní.

    Jako pc hráč, dřív jsem si půjčil/koupil konzoli a za plnou cenu koupil exluzivní hru, teď si počkám, problém se samotnou konzolí mi úplně odpadá a hru pak koupím za sníženou cenu opatchovanou a se všemi rožšířky.

    win-win

    • Ja si myslim, ze lidi, kteri si konzoli nekoupi, protoze puvodni exkluzivka vyjde ze 2 roky i na PC je strasne malo. Navic to, jestli hra casem vyjde i na PC nikdy neni jiste, ac se to da treba predpokladat.

      • já jsem si třeba v životě konzoli nekoupil, ale teď si to zahraju na PC. za mě dobrej tah.

    • Derp_1337

      Akurát Sony má velký marketingový team, který tomu rozumí mnohem více než ty (a nebo celkově více než my obyčejní hráči).

      Řekl bych, že pro Sony není klíčová ta relativně malá skupina primárně PC hráčů, kteří by si koupili/půjčili konzoli jenom na zahrání pár vyjímečných exluzivit. Ve výsledku bude asi jedno, jestli si těch pár her koupíš pro PS5 nebo PC. Prachy pořád jdou Sony. Nezapomeň, že prodej samotných konzolí skoro nevydělává. Prachy jdou Sony primárně z prodeje her.

      Rozhodující budou spíš ti lidé, co jsou zvyklí hrát z gauče u televize a pravidelně nakupují hry na konzoli. A nebo lidé, co prostě nemají prachy na herní PC a tak se spokojili s konzolí.

      • twicer

        To je mi jasný, že si to kluci moc dobře spočítali. Stěmi prodejemi samotných konzolí máš pravdu, to jsem v potaz nevzal.

        Je super, že se to do téhle fáze dostalo, vydali spoustu skvělých unikátních her, co si teď můžeš zahrát v násobně lepší kvalitě a plynulosti.
      • Přesně. Viz já. Koupil jsem si PS4 Pro. Dohrál jsem na tom asi 15 exkluzivit, většinu už ve slevách. Od té doby se na to práší. Sony ze mě nemá kromě těch peněz za exkluze skoro ani korunu, protože na HW vydělává minimum (pokud vůbec něco) a ne-exkluze kupuju na PC. PS5 jsem se už rozhodl nekupovat, protože nepotřebuju další pracholapku.

        Takže kdyby Sony ty svoje hry na PC nevydávalo, tak by ode mě neměli ani korunu. Ale protože je vydávaj, tak jsem jim jen za pět měsíců tohohle roku nasolil 120 euro. Co je asi pro Sony lepší? Záhada.

        • Derp_1337

          Jo, taky mám PS4. A po něm jsem neměl moc motivaci kupovat PS5. 

          Ale s partou přátel jednou za čas uděláme turnaj v NHL: pátek či sobota večer, basa piv, několik ovladačů a hrajeme skoro do rána. Takže jsem nakonec koupil PS5 vlastně jenom kvůli hokeji. 😂

          A pak už jsem si samozřejmě zahrál i nějaké ty lepší "exluzivity" jako Ratchet & Clank, Final Fantasy atd.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit